razumijem to da ovisi o baznoj stanici
ali t com je ograničio brzinu downloda na 7
kolega ima vip kućni ruter i ima brzinu 30
zbog toga me zanima da li ima ograničenja u brzini downloada
Nema ograničenja.

razumijem to da ovisi o baznoj stanici
ali t com je ograničio brzinu downloda na 7
kolega ima vip kućni ruter i ima brzinu 30
zbog toga me zanima da li ima ograničenja u brzini downloada
Nema ograničenja.
Ograničenja u brzini ima samo ako dostigneš taj 1 TB (što je gotovo nemoguće ukoliko ne torrentiraš 24/7, gledaš streamove 24/7 i slično). Ukoliko prijeđeš 1 TB prije kraja mjeseca, brzina ti se smanjuje na 1 Mb/s, ali samo u terminu od 18 do 23h i tako svaki dan do kraja mjeseca. Izvan tog termina, iako si potrošio 1 TB, možeš i dalje surfat neograničeno i maksimalnom brzinom.
pazi,brzina nije fiksna...do max. 150mbps...ja sam 10km od Osijeka imam cirka nek 70-100mbps gdje mi i nije signal baš onako full ali opet nećeš pogriješiti jer nisi ovisan o tel. utičnici.svakako nije promašaj
dobiš sim karticu koju turiš u router...jedine su žice što su ti potrebne je ispravljač i izmjeničnih 220 ...ako nemaš wifi karticu ide ti jedino još mrezni kabel,nema nauke
Brzina ni ne može biti fiksna, pogotovo kad se radi o mobilnoj mreži. Sve ovisi o tome koliko je korisnika spojeno na baznu stanicu, koliko je udaljena bazna stanica od tebe, kakvo je vrijeme i općenito specifikacije uređaja kojeg koristiš. Vip i B.net isto ne garantiraju fiksnu brzinu na fiksnim uslugama nego su odredili od-do jer je takva tehnologija.
da,ali..nemaš pozive preko dotične kartice,samo podatkovodni...ma hot spot srče bateriju.
Kad Zavada zavadi...
Dali je moguće da ću napokon izač iz tcomovog brončanog doba s 950kbps/40kb vezom u okolici zagreba.
Imam Tele2 300 GB zadnja 3 mjeseca na području Gorskog Kotara. Do sada je bilo 300GB=300kn, odnosno 1GB=1kn, jer sam imao limit do 1TB. S ovom ponudom su spustili cijene što je izvrsno.
U ova dosadašnja 3 mjeseca nikad nisam imao pucanje veze niti ikakva ograničenja, a brzina je odlična, posebno UP. Alternativa mi je HT i njihov Adsl s max brzinom 4 Mbps, nije se teško odlučiti što je bolje, brže, jeftinije i stabilnije.
Evo nekih testova brzine:
Koju frekvenciju koristi Tele2 za svoj 4G ? Da li je samo 1800MHz (band 3) ili za ruralne krajeve koristi i 800MHz (band 20) ?
Koju frekvenciju koristi Tele2 za svoj 4G ? Da li je samo 1800MHz (band 3) ili za ruralne krajeve koristi i 800MHz (band 20) ?
a pa vjerovatno je tako kako si napisao. nema smisla stavljat visoke frekvencije na velike udaljenosti, za to je 800mhz kao stvoren. u gradovima to nije toliko bitno s toliko puno odašiljača.
Samo 1800 Mhz, dok HT koristi 800 Mhz u ruralnim krajevima. HT LTE (800 Mhz) sam koristio nešto preko godinu dana i radio je odlično, a Tele2 radi puno brže u up-u i nešto brže u downu, ali je osjetljiviji na prepreke, pa s toga ako si negdje dalje od odašiljača ili iza nekog brda bilo bi dobro nabaviti vanjske antene.
Sve u svemu 1800 Mhz baca manje, ali radi brže od 800 Mhz i sasvim je dovoljan ako imaš optičku vidljivost s odašiljačem, bitno da nije 2600 Mhz koji je neupotrebljiv na većim udaljenostima.
Budućnost interneta i IoT-a je u 5G-u koji će nuditi još veće brzine, ping isti ili bolji od 4G... Ali i 4G je već dostojan protivnik DSL-a jer brzine su odlične, a ping unutar 50ms je prihvatljiv za neki casual gaming. Eh kad bi još povećali pokrivenost, ali i ovo je veliki korak. Ne znam kako to misle izdržati jer ako ljudi počnu cuclati, bit će rezanja vrlo brzo :)
Budućnost interneta i IoT-a je u 5G-u koji će nuditi još veće brzine, ping isti ili bolji od 4G... Ali i 4G je već dostojan protivnik DSL-a jer brzine su odlične, a ping unutar 50ms je prihvatljiv za neki casual gaming. Eh kad bi još povećali pokrivenost, ali i ovo je veliki korak. Ne znam kako to misle izdržati jer ako ljudi počnu cuclati, bit će rezanja vrlo brzo :)
Meni je na Iskon ADSLu ping oko 26, dok mi je na Tele2 4G ping 13 :-)
1800.
Bonbon, HT i Vip imaju 800 1800 (Vip jos i 2600)
1800.
Bonbon, HT i Vip imaju 800 1800 (Vip jos i 2600)
Yep, upravo sam provjerio kod SZK :-)
Da li je veza stabilna za normalno online igranje, moze li netko testirat? Vidim da su pingovi dosta mali.
Šta napraviti da bi se igre sa ubisofta mogle igrat? Imam net, origin i steam rade al na ubisoftu piše da nema internet konekcije.
Dal treba u ovon Huawei routeru nešto čačkat?
Pogledaj da nije možda firewall blokirao program.
Šta napraviti da bi se igre sa ubisofta mogle igrat? Imam net, origin i steam rade al na ubisoftu piše da nema internet konekcije.
Uplay + open NAT
ma nađi opciju DMZ i stisni ... :D
Koji je vrag DMZ ?
Koji je vrag DMZ ?
to ti je nešto kao pogasit sve moguće zaštite šta ih ruter ima te preusmjerit podatke 0.0.0.0/0, znači sve svugdje, nešto kao što to radi običan layer 2 switch.
Koji je vrag DMZ ?
Državni Meteorološki Zavod....
evo došao mi frend da testiramo, udaljen sam nekih 50tak metara od repetitora.
evo došao mi frend da testiramo, udaljen sam nekih 50tak metara od repetitora.
Slabo je to, ispod 135/49 ne uzimam.