Struja iz krumpira

poruka: 51
|
čitano: 16.394
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Struja iz krumpira".
17 godina
protjeran
RE: Struja iz krumpira
Lazarus Long kaže...

Okay, okay :))

Sa krumpirima se moze svasta ali dali je netko sledio link u clanku gde se kaze da je "pronalazac" Yissum.

Yissum je Zidovska tvrtka koja, pazi sad, daje ovu tehnologiju narodu za dzaba   LOL

Otis`o svet u micke paterine kada zidovi daju nesto badava. Pa kazu:

Yissum has made this technology freely available to economically disadvantaged parts of the words.

Nemoj covjece kontra zidova, jer ce te proglasit antisemitistom.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
17 godina
Struja iz krumpira

kakao spojiti laptop na krompir Cool

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Struja iz krumpira

Glupost. Energija dolazi iz elektroda, odnosno korozije elektroda, a ne krumpira. Užasno glup način za uništavanje krumpira i skupih metala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bolje da oni dijele krumpir,pa da se ljudi najedu..

....SandMan_CRO....
17 godina
Struja iz krumpira

Hmmmm... kako bi to radilo sa pire krumpirom?

Moram reci zeni neka mi pripremi danas nekoliko pokusnih "pire baterija", probati cu kombinaciju sa salatom i sniclom.

Jedino moram obavjestiti zenu da danas priprema ustvari znanstveni rad za nerazvijene zemlje, a ne rucak!

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

2 0 hvala 0
16 godina
Struja iz krumpira

super! da bih skuhali krumpir potrošit če pet puta više struje nego što če iz njega dobiti.  jadna sirotinja, tek je sad naj*bala Smijeh

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 6:54 (alien).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alien kaže...

super! da bih skuhali krumpir potrošit če pet puta više struje nego što če iz njega dobiti.  jadna sirotinja, tek je sad naj*bala Smijeh

Ako kuhaju na struju, što baš i nije logično. Logično je da kuhaju na vatri. Ispeci pa reci :D

这是我的个性签名
16 godina
odjavljen
Struja iz krumpira

Hm da vidimo, Židovi otkriju nešto što već piše u 20 godina staroj dječjoj enciklopediji i ponude to besplatno zemljamam u razvoju kojima to uopće nije isplatljivo.... Wait WHAT!?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nix kaže...

kakao spojiti laptop na krompir Cool

Pročitaj u slijedećem broju Buga :)

Enivej, neka McDonalds izvuče korist iz ovoga. Bolje da proizvode struju iz svojih krumpirića, nego da nas truju tom hranom i zaštopavaju nam krvne žile...

17 godina
neaktivan
Struja iz krumpira

Od svih tih njihovih krumpira ipak mi je zanimljivija Bagdadska baterija.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

4 0 hvala 0
16 godina

Još ajde da svo to progutam i da se stvarno pokaže sve super i pet.

Ali... Tamo gdje nema struje u pravilu nema ni hrane. Ljudi će prije ići k tome da se najedu, nego da dobiju el. energiju... Ovo nema smisla!

Every hole is a goal!
16 godina
Lazarus Long kaže...

Okay, okay :))

Sa krumpirima se moze svasta ali dali je netko sledio link u clanku gde se kaze da je "pronalazac" Yissum.

Yissum je Zidovska tvrtka koja, pazi sad, daje ovu tehnologiju narodu za dzaba   LOL

Otis`o svet u micke paterine kada zidovi daju nesto badava. Pa kazu:

Yissum has made this technology freely available to economically disadvantaged parts of the words.

MrBlc kaže...

Hm da vidimo, Židovi otkriju nešto što već piše u 20 godina staroj dječjoj enciklopediji i ponude to besplatno zemljamam u razvoju kojima to uopće nije isplatljivo.... Wait WHAT!?

-ako se tehnologija, koja je poznata odavno, prezentira na ovaj način, jedini cilj je patent, licenca...

-zato je u prvoj verziji -free, jer spada pod opća ljudska znanja. Ali, neki upgrade kao recimo vegeta u postupku kuhanja krumpira, je već dovoljno da se naplati licenca.

Za kuhanje krumpira je potrebna energija, npr struja? -OK može vatra sagorjevanjem drveta. -Zar se nemože efikasnije doći do struje? hint: termo elektrana na drva?

Ili druga primjena, kao priručnik za talibane, kako napraviti bombu, jer se paketići krumpira, savršeno slažu s paketićima TNTa i ostalih exploziva, pogotovo plastićnih.. savršena bomba. (jer netko negdje mora ratovati, ako već nema kemisjkog oružja -dajmo im ga) -na taj naćin je dovoljno da neka 'sumnjiva' zemlja ima recimo oranicu krupira pa da je 6-ta flota 'preventivno' razguzi... (kao što je trenutno Iran s nuklearkama zanimljiv.

Ima svakakvih teorija, ali sigurno da ovo nije izumljeno za pomoć siromašnima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Struja iz krumpira

Hm..  zaista imaju 'lucidne' ideje Izlanuo se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Struja iz krumpira

Zanimljiva stvar, s ovakvim stvarima sam se igrao kao djete. I dobro je to znati, nikad mi nije palo na pamet skuhati krumpir. U slucaju nekakve vece katastrofe koje su sad sve cesce moze se dogoditi da se unisti dio elektroenergetske mreze. Ovo moze biti dosta prakticno. Btw kod nas se hrpa krumpira svake godine baca, govorim iz vlastitog iskustva.

0 0 hvala 0
16 godina
Dženan kaže...

Ako kuhaju na struju, što baš i nije logično. Logično je da kuhaju na vatri. Ispeci pa reci :D

Logično je da će više energije proizvesti tom istom vatrom nego što će dobiti iz tih kuhanih krumpira, ali hej...

15 godina
neaktivan

Paa gledaj ok slazem se s tim da im ideja bas nije inovativna, i definitivno nebi smjeli moci tako nesto patentirat, ali ako ce oni proizvodit to i prodavat po razumnoj cijeni, sasvim ok.

Btw tu NIJE problem proizvodnja energije, nego njeno akumuliranje. Kao sto svi znaju elektricnu energiju se nemoze direktno akumulirat, zasad se moze samo kemijski.

Dok   ti napravis elektranu i sustav distribucije vec si potrosio hrpu novaca a i drva nisu jeftina, treba osigurat kolicinu drva za elektranu. A hrpi ljudi koji su naucili zivjet bez struje to ne znaci bas puno. Njima je proizvod "svjetlo od krumpira", koji je jeftiniji od ulja ili voska puno intresanrniji za kupnju. Raspitaj se samo kolko kosta prikljucak struje, kolko kostaju instalacije, kolko kosta jedan stup koji nosi zice od struje. A o transformatorima da ne pricam.

16 godina
neaktivan
Struja iz krumpira

Kakve beskorisne gluposti, neka rađe rade na nečemu korisnijem.

Only a dead noob is a good noob.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
MrBlc kaže...

ja sam procitao u 40 godina staroj djecoj enciklopediji ;)

zelim,hocu,mogu al neam koga
16 godina
neaktivan

Ja sam vidio na Dexteru (crtic, ne serija). Hrpa pira i dobije se struja ali se nakon par dana sve usmrdilo jer je postalo trulo.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
16 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Još ajde da svo to progutam i da se stvarno pokaže sve super i pet.

Ali... Tamo gdje nema struje u pravilu nema ni hrane. Ljudi će prije ići k tome da se najedu, nego da dobiju el. energiju... Ovo nema smisla!

A strah me i pomisliti što bi se dogodilo da pojedu taj krumpir (što bi se vrlo lako moglo dogoditi) u kojem su 2-3 dana bile elektrode od bakra i cinka!

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
protjeran
MrBlc kaže...

A strah me i pomisliti što bi se dogodilo da pojedu taj krumpir (što bi se vrlo lako moglo dogoditi) u kojem su 2-3 dana bile elektrode od bakra i cinka!

BrassMan?

zelim,hocu,mogu al neam koga
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 10:47 (lepi).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice