Stigao Raspberry Pi 2

poruka: 340
|
čitano: 112.836
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao Raspberry Pi 2".
14 godina
Stigao Raspberry Pi 2

OpenElec 5.0.3. se boota za 14 sekundi :)
U idle stanju cpu je na 600MHz, više manje je sve fluidno.

Ne šljaka mi kotačić miša u izbornicima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 9:19 (tommy5).

0 0 hvala 0
17 godina
Stigao Raspberry Pi 2

koju karticu koristiš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

aaa stigao i moj napokon... nakon 2 tjedna

btw ako je netko zainteresiran rasspbery A + B + sd kartica 4 gb 120 KM (cca 60 €) u trgovini. Kaze lik, ne isplati im se vise drzati na stanju posto je izisao 2.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

To je oko 480kn što je malo skupo s obzirom na cijenu od cca350 kn za dvojku 

X

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Stigao Raspberry Pi 2
Abaxa kaže...

To je oko 480kn što je malo skupo s obzirom na cijenu od cca350 kn za dvojku 

jest malo, ali kome trebaju 2 pi-a starija, mislim da je ok cijena, ipak su novi

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
Ne bi htel ispast gnjida ali novi A+ i B+ kosta 205 kuna komad, ispada da za 410 kuna mogu kupit nove novcate.
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Ma smao pisite gdje je najnize. ovo je bila samo inforamcija.

Nemam ja nista od toga, samo sam htio podjeliti informaciju ;)

btw. probao sam sinoc Openelec na pi2 i radi odlicno, nabrzinu sam sklepao sve jer sam cuvao djecu, samo da vidim jel radi.

Danas cu probati Raspbian i retropi

preporuka, ako koristite openelec ili xbmc, a imate android phone, skinite remote sa google play, radi odlicno

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 8:50 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
goodye kaže...
...

btw. probao sam sinoc Openelec na pi2 i radi odlicno, nabrzinu sam sklepao sve jer sam cuvao djecu, samo da vidim jel radi.

Danas cu probati Raspbian i retropi

preporuka, ako koristite openelec ili xbmc, a imate android phone, skinite remote sa google play, radi odlicno

Openelec radi odlično, stream-am sa PS3 media centra filmove bez nekih većih problema (malo je trebalo pogurati konfiguraciju sa strane PS3 MS da skuži formate koje podržava Pi).

Ne treba nikakav dodatan remote, uredno radi daljinski od televizije (preko HDMI CEC).

Ovih dana ću isprobati kako radi Scratch (djeca hoće isprogramirati Minecraft, pa sam odlučio da se krenu uopznavati sa konceptom programiranja kao takvim kroz Scratch).

Negdje sam čak vidio da je frajer složio library za kontrolu LED-ica preko Scratcha, tako da i to imam u planu isprobati.

Uglavnom, super igračka.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
Gdje vrtis scratch? Na pi-ju? Kao kodi addon. Kak upravljas? Tipkovnica,daljinac?
16 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Gdje se da najjeftinije nabaviti Raspeberry Pi2? Na galago marketu ga ima za 38,55 eur + 5,00 eur poštarina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gsustek kaže...
Gdje vrtis scratch? Na pi-ju? Kao kodi addon. Kak upravljas? Tipkovnica,daljinac?

Ne kroz kodi, uzeo sam dva Pi-a: na jednom je OpenELEC sa kodi-em (i služi mi samo kao media centar playground), na drugom je Raspbian. Scratch je na ovom drugom, naravno treba ti tipkovnica i miš za normalno korištenje.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
14 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Moj je stigao jučer. Nisam se stigao previše igrati, ali probao sam staviti Raspbian i xbian. Moram reći da sam zbilja zadovoljan kako RPi2 "vozi". Osjeti se značajan napredak u odnosu na original.

Kodi na xbian-u radi jako, jako fluidno i zapravo nisam primjetio nikakva trzanja. A dodatna fora s xbian-om je da mu i HDMI-CEC radi out-of-box! A ispada da je Kodi zapravo super dobro izmapiran za moj Sony Bravia (ili obrnuto - kako već želite). Tako da za neki HTPC samo spojite RPi2 na HDMI, USB od (smart) TV-a i LAN... I daljinski u ruke. Što reći osim - palac gore!

Uredno ide pristup Windows share folderima, a ovih dana ću vjerojatno spojiti i ladicu s većim diskovima na njega.

Ukupni dojam? Sjedi, 5!

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Meni takoder sve to fino radi, ali samo jednu stvarcicu ne mogu nikako skuziti. kako pokrenuti utorrent na xmbc-u.

Kada skinem addon i pokrenem, samo ga vrti vrti vrti i stane i to je to, nista se ne desi.

Volio bih kada bi pored mutlimedija centra mogao biti jos i torrent masina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Pozdrav svima,

nakon dugog razmišljanja oko sklapanja HTPC-a danas sam napokon prelomio i kupio Raspberry Pi 2. Trebao bi mi stići za jedno 10 tak dana valjda.

Kupio sam sve u kompletu, kućište, WLAN USB karticu, napajanje i 8GB NOOBS Micro SD (za ovo ne znam što je ali je došlo u paketu).

Imam par pitanja:

1. Želio bih koristiti RP2 prvenstveno za streamanje nogometa - trenutno koristim acestream ili sopcast i otvaram linkove na livetv.ru - kako mogu iste otvoriti/instalirati na RP2 ili postoji mogućnost da se streama preko XBMC (livetv.ru addon možda???)

2. Vidim da ljudi spominju retro gaming - da li je za to potrebna dodatna instalacija ili je to samo program u OS-u od RP?

3. Da li RP može raditi kao torrent klijent?

4. Da li je moguće spojiti Logitech K400 tipkovnicu?

Hvala unaprijed svima na odgovorima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bgang kaže...

Pozdrav svima,

nakon dugog razmišljanja oko sklapanja HTPC-a danas sam napokon prelomio i kupio Raspberry Pi 2. Trebao bi mi stići za jedno 10 tak dana valjda.

Kupio sam sve u kompletu, kućište, WLAN USB karticu, napajanje i 8GB NOOBS Micro SD (za ovo ne znam što je ali je došlo u paketu).

Imam par pitanja:

1. Želio bih koristiti RP2 prvenstveno za streamanje nogometa - trenutno koristim acestream ili sopcast i otvaram linkove na livetv.ru - kako mogu iste otvoriti/instalirati na RP2 ili postoji mogućnost da se streama preko XBMC (livetv.ru addon možda???)

2. Vidim da ljudi spominju retro gaming - da li je za to potrebna dodatna instalacija ili je to samo program u OS-u od RP?

1. nemam pojma

2. najbolje je staviti drugu SD karticu u Pi i na nju instalirati sve potrebno. Zamjenom kartice mijenjas i os ...

3. da

4. da. imam ju i radi bez greske

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
17 godina
Bgang kaže...

Pozdrav svima,

Imam par pitanja:

1. Ima Addon za acestream i sopcast. Daj neki link da isprobam. 

2. Ima launcher za kodi ili RetroPie

3. Yes

4. Yes

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2015 12:34 (NEW_MAN).
10 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Hvala dečki na odogorima.

Što se tiče linka trenutno sam na poslu i sve je blokirano. Ali pristupom na stranicu ima mnogo linkova, može se u gornjem desnom kutu i jezik promijeniti.

Jedno dodatno pitanje, da li ima RP2 neki browser gdje mogu otvoriti livetv.ru stranicu i onda da se posljedično pokrene acestream ili sopcast?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Moj je stigao jučer. Nisam se stigao previše igrati, ali probao sam staviti Raspbian i xbian. Moram reći da sam zbilja zadovoljan kako RPi2 "vozi". Osjeti se značajan napredak u odnosu na original.

Kodi na xbian-u radi jako, jako fluidno i zapravo nisam primjetio nikakva trzanja. A dodatna fora s xbian-om je da mu i HDMI-CEC radi out-of-box! A ispada da je Kodi zapravo super dobro izmapiran za moj Sony Bravia (ili obrnuto - kako već želite). Tako da za neki HTPC samo spojite RPi2 na HDMI, USB od (smart) TV-a i LAN... I daljinski u ruke. Što reći osim - palac gore!

Uredno ide pristup Windows share folderima, a ovih dana ću vjerojatno spojiti i ladicu s većim diskovima na njega.

Ukupni dojam? Sjedi, 5!

UPDATE:

Ako koristite (ili planirate koristiti) xbian na RPi2, nikako nemojte stavljati zadnje verzije! Potkrao se neki čudni bug za RPi2 release koji onemogućava ispravno funkcioniranje Addonova koji se baziraju na stream-anju s weba (Youtube, RadioTube, Soundcloud itd.).

Zadnji release koji potvrđeno radi dobro je XBian_2015.02.07_rpi2.img

Čisto da vam uštedim vrijeme ako ste se mislili igrati s tom kombinacijom & dok ne poprave to u nekom od novijih releasova.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Takodjer, meni nije radio auto update na OSMC-u, uredno ga downloadao i raspakirao, ali kada je isao u restart, zapeo je na prvom screenu... Ako ne morate updateati, nemojte.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Uzimam RPi2, zanima me gdje je najjeftinije za ga kupiti? Da li postoji vise modela ili je samo Raspberry pi model b? Gledao sam na galago marketu, da li je tamo najjeftinije i za koliko dana dođe?

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Pi2 Je li iko naruciva s ove stranice?ne znam je li orginalni ovo ili je kopija?znam da su ga imali na stanju cim je objavljeno da je izasa pa zato pitam.

LoL: SirHectorDeMaris , battlelog - hrka11
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 8:23 (hrka11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To je jedan od dva službena resellera sa samog početka prodaje. Naruči slobodno od njih.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Original. Mozes narucit bez beda.
11 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Vec su 3 narucena i stigla.

Kolega s posla narucio i proda ih odma,nego samo provjeravam da sam 100% siguran.Znam da je s onim modelom prije bilo kopija,razlika neka u boji komponenata ili sta vec bila.

Nego nije mi jasno bilo,okle im prije na stanju,a tek izasli bili.

LoL: SirHectorDeMaris , battlelog - hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sluzbeni reseller, vidis kaj je kolega gore napisal.
U EU ima par ducana koji su dobili robu prije nego je izaslo u javnost da pocinje prodaja i ti imaju od prvog dana. Problem je kaj su planuli prvi tjedan pa sad to sve ide nekak nikak ali ide.

EDIT:

Tu kod mene ima u jednom ducanu po 39,40 eura. 04.04.2015. budem isel za HR pa ako netko do onda ne nabavi mogu mu donesti. Jedino kaj vas kosta je postarina prek tiska od nekih 15 kn ili kava u Vž, Čk.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 9:39 (NEW_MAN).
10 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Evo samo da javim, dosao mi je RB2 i kuciste. 

Uz njega sam uzeo i bezicnu tipkovnicu (Logitech K400) i USB WLAN.

Instalirao sam Openelec i sve radi bez najmanjeg problema, vrlo je brzo i jednostavno koristenje.

Od addona imam standardno i to svim preporucujem - Fusion, Navi-x, P2P Stream i Phoenix.

Kontroliranje putem daljinskog upravljaca od televizora radi besprijekorno (mali lag u odnosu na tipkovnicu) tako da kupnja tipkovnice nije neophodna (doduse ne znam kako doci sa strelicama na daljinskom do toga da odaberem skidanje titla - ne znam kako se namjesti automatsko skidanje titlova, postoji ta opcija ali ne radi dokle god se ne stisne download...)

Uglavnom jako sam zadovoljan i mislim da ne postoji bolji media player za manje novaca.

Ukoliko netko prvi put koristi KODI neka prvo instalira Fusion koji ima najvaznije video add-onove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Pozdrav ekipa!

Samo da vas pitam ima ima li igdje jeftinije nabaviti Raspberry Pi 2 od galago marketa?

Trenutno je tamo 335Kn sa poštarinom.

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Koja verzija HDMI-a je na dvojci?

Pošto je između ostalog i on potreban, ima li šanse da prođe sada sa externog diska neki 3D Bluray iso? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Cisto da vam velim, malo sam istrazivao u zadnje vrijeme alternative RPi-ju i mogu reci da se nemojte olako zaletavati i kupiti RPi dok ima poprilicno dobrih alternativa. Razmislite o namjeni pa se onda odlucite.

Npr. Orange PiCubieboard (najnoviji je baziran na A80 octa core, 2 GB RAM-a, ima wifi na plocici, podrsku za bateriju na plocici za RTC, USB 3.0, 54 GPIO-a (!)..., ali mu je i cijena paprena), Banana Pi, za slicnu ili manju cijenu, a dobije se negdje cak i vise, ovisno o potrebama (npr. Cubieboard 1 ima 96 GPIO prikljucaka, pa kome treba bolje ce mu se isplatiti nego RPi s 26 ili RPi 2 s 40).

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 1
16 godina
subi91 kaže...

Pozdrav ekipa!

Samo da vas pitam ima ima li igdje jeftinije nabaviti Raspberry Pi 2 od galago marketa?

Trenutno je tamo 335Kn sa poštarinom.

Mislim da nema. Ja sam u ponedjeljak naručio za 43.55€ s postarinom ako se ne varam sa galago. Znaci tako neka cijena vidjet cemo tocno kada dode postar. Trazio sam svugdje ako ima negdje niza cijena ali i ako sam nasao to bi bilo par kuna zbog koji se ne isplati cekati 20-30 dana da dođe iz kine.

gocc01 kaže...

Koja verzija HDMI-a je na dvojci?

Pošto je između ostalog i on potreban, ima li šanse da prođe sada sa externog diska neki 3D Bluray iso? 

Šta ne može bilo koji HDMI? Nisam ovo znao.

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice