Špijuni poput nas

poruka: 62
|
čitano: 10.986
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Špijuni poput nas".
16 godina
protjeran
Špijuni poput nas

Vojska koristi uvijek hardwersku enkripciju,dok civili softwersku enkripciju.Zna li netko prednosti i mane hardwerske enkripcije(nemogu nac na velkom bratu nesto o tome).

http://aixtended.com/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Špijuni poput nas
Blakc kaže...
Mogu... prvo bi te uputio na rijecnik engleskog gdje pod "infeasible" pise "nemoguce za izvesti".
To je teoretski napad koji ima manju slozenost (krace bi trajao od brute force algoritma... brute force = isprobavanje svih mogucih vrijednosti kljuca).
Ovdje nije napisano da je 256 bitni AES probijen vec da je pronadjen nacin koji je brzi od isprobavanja svih mogucih kljuceva ali i dalje traje puno predugo. (usput pogledaj http://en.wikipedia.org/wiki/Brute_force_attack koji objasnjava zasto je brute force trenutno nemoguc za izvest na takvim kljucevima)

Inace taj complexity od 2^99.5 ... recimo da to vrtis na jednom pc-u takta jedan GHz i da teoretski ne radis nista nego samo oces brojat do tolko... 1Ghz recimo da moze brojat do 1* 10^9 u sekundi. Trebalo bi ti 2^99,5 / 10^9 sekundi. To je odprilke 5 * 10 ^ 43 godina. Sretno s tim.

Apsolutno si u pravu i sve je to točno.

No u kontekstu presretanaj koje NSA i srodne službe izvode, radi se o tome da probijanje šifri nije uvijek nužno.

U određenim okolnostima, službama je dovoljno rekonstruirati mrežu kontakata.

Što se tiče samog probijanja šifri brute forceom to najčešće nije potrebno iz dva razloga:

1.) Ogromna većina e-mail komunikacije ide otvoreno, pogotovo kada se uzme u obzir da velike kompanije poput Googlea i Yahooa SIGURNO daju sve na uvid (pa onda 128 bitna enkripcija između klijenta i servera državi ne predstavlja problem).

2.) Kada se jednom ustanove navike cilja, najčešće nije problem uvaliti mu na računalo keylogger, bilo hardverski bilo softverski pa onda jednostavno zaobići samu potrebu razbijanja snažne enkripcije.

17 godina
neaktivan

Pa nije točno da vojska koristi hardvesku enkripciju.

Niti jedan suvremeni digitalni uređaj nema enkripcijski algoritam implementiran u hardveru. To je tako jednostavno zato što bi u tom slučaju "upgrade" softvera zahtjevao hardversku modifikaciju uređaja.

Svaki taj uređaj je digitalno računalo sa enkripcijskim kodom u nekom obliku memorije.

Ono što te vjerojatno zbunjuje je činjenica da se taj uređaj ukopčava "žicom" u neki drugi uređaj.

To je tako iz niza razloga.

Npr. u vojsci nemaš uvijek ljudstvo koje dobro vlada tehnologijom (npr. pajdo zaboravi klinkuti "sign & encrypt") pa je bolje da jednostavno cijela komunikacija zaštićena.

Ili sama činjenica da isti zaštitni uređaj jednom moraš koristiti preko kratkovalnog radija a drugi put preko POTS žice i sl.

17 godina
Špijuni poput nas

Otkud to da su špijuni bili nesposobni? Bivši suprug Ann Chapman tvrdi da je bila vrlo sposobna. Spretna, maštovita, stručna...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Špijuni poput nas

Zasto nebi enkripcijski algoritam bio implementiran u hardveru.On moze biti implementiran hardwerski u jedan mali cip i pri promjeni algoritma samo se zamjene cip koji nije skup(https://www.ironkey.com/hardware-encryption).

Ovdje o HE:http://www.objs.com/survey/encrypt.htm

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MahnitiTapir kaže...

Apsolutno si u pravu i sve je to točno.

No u kontekstu presretanaj koje NSA i srodne službe izvode, radi se o tome da probijanje šifri nije uvijek nužno.

U određenim okolnostima, službama je dovoljno rekonstruirati mrežu kontakata.

Što se tiče samog probijanja šifri brute forceom to najčešće nije potrebno iz dva razloga:

1.) Ogromna većina e-mail komunikacije ide otvoreno, pogotovo kada se uzme u obzir da velike kompanije poput Googlea i Yahooa SIGURNO daju sve na uvid (pa onda 128 bitna enkripcija između klijenta i servera državi ne predstavlja problem).

2.) Kada se jednom ustanove navike cilja, najčešće nije problem uvaliti mu na računalo keylogger, bilo hardverski bilo softverski pa onda jednostavno zaobići samu potrebu razbijanja snažne enkripcije.

Sve sto sam pisao se nije odnosilo na to sto radi NSA to je samo bilo odgovor AIX-u koji je pomjesao kruske i jabuke te iskopao podatke da su neki 1024 bitni kljucevi probijeni, a mi koristimo 128 i 256 bitne.

MahnitiTapir kaže... 

Pa nije točno da vojska koristi hardvesku enkripciju.

Niti jedan suvremeni digitalni uređaj nema enkripcijski algoritam implementiran u hardveru. To je tako jednostavno zato što bi u tom slučaju "upgrade" softvera zahtjevao hardversku modifikaciju uređaja.

Svaki taj uređaj je digitalno računalo sa enkripcijskim kodom u nekom obliku memorije.

Ono što te vjerojatno zbunjuje je činjenica da se taj uređaj ukopčava "žicom" u neki drugi uređaj.

To je tako iz niza razloga.

Npr. u vojsci nemaš uvijek ljudstvo koje dobro vlada tehnologijom (npr. pajdo zaboravi klinkuti "sign & encrypt") pa je bolje da jednostavno cijela komunikacija zaštićena.

Ili sama činjenica da isti zaštitni uređaj jednom moraš koristiti preko kratkovalnog radija a drugi put preko POTS žice i sl.

To oko hardwareske enkripcije nije bas potpuno tocno.

Hardware-ske implementacije AES-a se koriste radi brzine i vece sigurnosti.

Kolicina podataka koje racunalo moze slat preko mreze je veca nego sto stigne kriptirat pa se koriste hardware-ske implementacije.

Algoritmi koji probijaju AES, a zahtjevaju da je napadac u mogucnosti vrtit neke svoje procese na racunalu na kojem se obavlja enkripcija, na hardware-skim implementacijama ne rade.

Intel od verzije procesora Core i7 (Westmere) ima ugradjene dodatne instrukcije AES-NI koje visestruko ubrzavaju AES enkripciju i rjesavaju sigurnosne probleme koji se javljaju kad napadac ima pristup racunalu.

Sta koristi vojska nemam pojma. :)

16 godina
neaktivan
MahnitiTapir kaže...

Ovo je jedan od najluđih i najbesmislenijih komentar koje sam pročitao.

Svi na ovom forumu sada su gluplji, jer su ga pročitali.

Eh, sad smo nakon tvojeg posta pametniji..

MahnitiTapir kaže...

Kao nulto, nije teroristA nego terorist. Šta ti je to ostalo s vojne akademije JNA? :-)

Napisao je čovjek i napomenut, a ispravno je napomenuti, pa šta? Ti si neki lingvističar, jezikoslovni čistunac? Imati ćeš pune ruke posla na forumu. Ne bi li bilo bolje krenuti od sebe, počistiti u svojem dvorištu, prije nego što to činiš u tuđem?

Pa kažeš;

Ovo je jedan od najluđih i najbesmislenijih komentar koje sam pročitao. Nije komentar, već komentarA u ovom kontekstu. To ti je ostalo iz Al-Qaeda-e?

Imaš još par tipfelera u tekstu, da ih ne vadim sve, pa kako si to pobogu izjednačio s 'vojnom akademijom JNA'??!?

Kao nulto, ne lupetaj..

MahnitiTapir kaže...

Kao prvo, Cesna se ne vozi. Njome se leti.

Voziti znači upravljati prijevoznim sredstvom i po definiciji je daleko bliže stvarnom pojmu nego letjeti, jer letjeti možeš i kao putnik.

Ispravno bi bilo; upravljati zrakoplovom, pa čak i pilotirati..

Dakle, kao prvo, ne lupetaj..

MahnitiTapir kaže...

Ne kažem da Bush i ekipa nisu iskoristili pruženu priliku ali tvrditi da je američka vlada pobila 3000 vlastitih nevjernika je suludo.

I činjenica što je to suludo, čini taj akt nemogućim?

Nije li ono Hitler imao neke sulude ideje, koje je dobrim dijelom i izvršio? Da ne nabrajam dalje primjere..

Povijest je prepuna suludih djelovanja pojedinaca, nakupina i država. I nažalost, što je ideja luđa, to je narod lakše puši..

I kao treće, ne lupetaj. Imaš i temu 9/11 na forumu, pa se tamo uključi s tim biserima. Ova je navodno o špijunima..

Ode i ja u OT, .ebiga :(

17 godina
neaktivan
bed kaže...
MahnitiTapir kaže...

Ovo je jedan od najluđih i najbesmislenijih komentar koje sam pročitao.

Svi na ovom forumu sada su gluplji, jer su ga pročitali.

Eh, sad smo nakon tvojeg posta pametniji..

MahnitiTapir kaže...

Kao nulto, nije teroristA nego terorist. Šta ti je to ostalo s vojne akademije JNA? :-)

Napisao je čovjek i napomenut, a ispravno je napomenuti, pa šta? Ti si neki lingvističar, jezikoslovni čistunac? Imati ćeš pune ruke posla na forumu. Ne bi li bilo bolje krenuti od sebe, počistiti u svojem dvorištu, prije nego što to činiš u tuđem?

Pa kažeš;

Ovo je jedan od najluđih i najbesmislenijih komentar koje sam pročitao. Nije komentar, već komentarA u ovom kontekstu. To ti je ostalo iz Al-Qaeda-e?

Imaš još par tipfelera u tekstu, da ih ne vadim sve, pa kako si to pobogu izjednačio s 'vojnom akademijom JNA'??!?

Kao nulto, ne lupetaj..

MahnitiTapir kaže...

Kao prvo, Cesna se ne vozi. Njome se leti.

Voziti znači upravljati prijevoznim sredstvom i po definiciji je daleko bliže stvarnom pojmu nego letjeti, jer letjeti možeš i kao putnik.

Ispravno bi bilo; upravljati zrakoplovom, pa čak i pilotirati..

Dakle, kao prvo, ne lupetaj..

MahnitiTapir kaže...

Ne kažem da Bush i ekipa nisu iskoristili pruženu priliku ali tvrditi da je američka vlada pobila 3000 vlastitih nevjernika je suludo.

I činjenica što je to suludo, čini taj akt nemogućim?

Nije li ono Hitler imao neke sulude ideje, koje je dobrim dijelom i izvršio? Da ne nabrajam dalje primjere..

Povijest je prepuna suludih djelovanja pojedinaca, nakupina i država. I nažalost, što je ideja luđa, to je narod lakše puši..

I kao treće, ne lupetaj. Imaš i temu 9/11 na forumu, pa se tamo uključi s tim biserima. Ova je navodno o špijunima..

Ode i ja u OT, .ebiga :(

Oh, vidim, povrijedio sam ti osjećaje.

:-)

Ovo "komentarA", je kao što si i sam skužio tipfeler.

Što se tiče izjednačavanja sa Vojnom akademijom, aludirao sam na odgovor I. Z. Čička Anti Tomiću kada ga je ovaj izjavio da je Čičak "fašistA" (naravno, sa dugim "a").

Čičak mu je odgovorio da činjenicu da ga ljudi poput Tomića nazivaju fašistom samo znači da je na tragu jedne normalne uljuđene građanske opcije.

I još ga je pitao da li mu je to "fašistA" ostalo sa vojne akademije.

Eto.

Što se tiče vožnje, 'mašio si ceo fudbal.

Vožnja je upravljanje vozilom, a u hrvatskom jeziku ne postoji termin "zračno vozilo".

Ovo za Buša, pa ti si čovječe stvarno operiran od smisla za humor.

Aj pogledaj link na Onionu koji sam postao u tom komentaru pa mi javi jesi se nasmijao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 13:36 (MahnitiTapir).
16 godina
neaktivan
MahnitiTapir kaže...

Oh, vidim, povrijedio sam ti osjećaje.

Ovo "komentarA", je kao što si i sam skužio tipfeler.

Što se tiče izjednačavanja sa Vojnom akademijom, aludirao sam na odgovor I. Z. Čička Anti Tomiću kada ga je ovaj izjavio da je Čičak "fašistA" (naravno, sa dugim "a").

Čičak mu je odgovorio da činjenicu da ga ljudi poput Tomića nazivaju fašistom samo znači da je na tragu jedne normalne uljuđene građanske opcije.

I još ga je pitao da li mu je to "fašistA" ostalo sa vojne akademije.

Eto.

Što se tiče vožnje, 'mašio si ceo fudbal.

Vožnja je upravljanje vozilom, a u hrvatskom jeziku ne postoji termin "zračno vozilo".

Ovo za Buša, pa ti si čovječe stvarno operiran od smisla za humor.

Aj pogledaj link na Onionu koji sam postao u tom komentaru pa mi javi jesi se nasmijao.

Teško ti meni možeš povrijediti osjećaje, samo mi lagano idu na živce ovi napadi koji nisu utemeljeni. Daviš nekoga radi istog tipfelera kojeg radiš i sam u istom postu kojim ga kritiziraš..

Ne pratim baš prepucavanja Čička i Tomića, pa čak niti nakon objašnjenja, ne mislim da si baš pogodio kontekst..

Voziti je upravljati prijevoznim sredstvom, a avion je također prijevozno sredstvo. U čemu je problem?? Možda avion nije prijevozno sredstvo? A što se tiče termina, to ti je potpuno irelevantno; imamo mi i izraz 'zrakomlat', pa kako se onda zove radnja upravljanja tom napravom po toj tvojoj teoriji?

Što bi trebalo biti smješno u linku na Onionu? Evo, javljm da se nisam nasmijao..

Neki lik koji je predstavljen kao Omar Al Faruq, operativac Al-Oaeda, priča protiv knjige oponenta, koji tvrdi da su za 9/11 krivi ameri. Možda bi i bilo smješno da Omar Al Faruq nije mrtav od 2006.-e i nema veze s ovim likom. A video iz 2009. Dapače, ako pretražuješ net, taj lik iz tvojeg linka se pojavljuje samo u tom videu i nigdje više. A pravi Omar Al Faruq gleda kako cvijeće raste od ispod.. I onda se prenosi po netu taj isti video, a ljudi puše.. U biti kad malo bolje razmislim - smješno je. Urebesno je smješno kako netko to koristi kao dokaz za bilo što..

tvoj Omar Al Faruq tvoj Omar Al Faruq
Omar Al Faruq Omar Al Faruq
16 godina
protjeran
bed kaže...
MahnitiTapir kaže...

Što bi trebalo biti smješno u linku na Onionu? Evo, javljm da se nisam nasmijao..

Neki lik koji je predstavljen kao Omar Al Faruq, operativac Al-Oaeda, priča protiv knjige oponenta, koji tvrdi da su za 9/11 krivi ameri. Možda bi i bilo smješno da Omar Al Faruq nije mrtav od 2006.-e i nema veze s ovim likom. A video iz 2009. Dapače, ako pretražuješ net, taj lik iz tvojeg linka se pojavljuje samo u tom videu i nigdje više. A pravi Omar Al Faruq gleda kako cvijeće raste od ispod.. I onda se prenosi po netu taj isti video, a ljudi puše.. U biti kad malo bolje razmislim - smješno je. Urebesno je smješno kako netko to koristi kao dokaz za bilo što..

onion news nisu prave vijesti nego samo zaj*bancija

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ne znam zašto bi u interesu tih kompanija bilo preusmjerit promet? A i da ne spominjem koliko je to načelno protiv osnovnih zakona privatnosti...

OK, to sa ključnim riječima je ok, ali je besmisleno... pa neću ja slat emailove sa naslovom "sutra napad tu i tu"

nije njima u interesu nego je jako brzo nakon 11/9 (tj 9/11) izašao USA PATRIOT ACT kojim je us vlada propisala što sve može (a po njemu može sve)

više o tome možeš pročitati:

http://en.wikipedia.org/wiki/USA_PATRIOT_Act

http://en.wikipedia.org/wiki/USA_PATRIOT_Act,_Title_II

http://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

http://en.wikipedia.org/wiki/Carnivore_%28software%29

ps- u modernom svijetu ne postoji privatnost ;)

ps2- ključne riječi su uključivale stvari poput: islam, alah, usa, bush, nevjernici, 72 djevice i slično i onda na osnovu toga su dobili "osnovanu sumnju" za ozbiljnije se pozabavit s nekim

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
bed kaže...
MahnitiTapir kaže...

onion news nisu prave vijesti nego samo zaj*bancija

Hahahaha...

Pa rekao sam da tip nema smisao za humor. Ništa nije shvatio.

Bed, izađi iz beda i nabavi si život.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 15:16 (MahnitiTapir).
16 godina
neaktivan

Ne, ti si shvatio..

Tebi je smješno kad netko radi satiru iz tvoje teorije. Pa to bi trebalo biti meni smiješno ukoliko zastupam suprotno mišljenje, a nažalost nije ni meni.. Mogu konstatirati samo manjak zdravog razuma kod tebe, a takvima je ionako sve smiješno..

Jegiba, svatko bira nick u skladu sa sobom; ja sam u bed-u, a ti si tapir koji mahnita po forumu.. :o)

17 godina
cekpi kaže...

ps2- ključne riječi su uključivale stvari poput: islam, alah, usa, bush, nevjernici, 72 djevice i slično i onda na osnovu toga su dobili "osnovanu sumnju" za ozbiljnije se pozabavit s nekim

AHAHAHHAHAHA, dobra, dobra. Smijeh

Radio, ne radio, svira radio!
17 godina
protjeran
Špijuni poput nas

Na kraju krajeva mislim da je uistinu zastrasujuca cinjenica kolko ljudi ima isprane i zatupljujuce mozgove

od strane mainstream medija i di se sve bazira na tome da se raja zabavlja, dok se u isto vrijeme

vladajuca garnitura (ne mislim na politicare tipa Obama i sl. jer su oni su ipak samo lutke kojima upravlja vlada u sjeni)

bogati na svakakve ilegalne nacine.

Najsvjeziji primjer je WHO i njihova panika oko svinjske gripe koja je bila organizirana od strane farmaceutskih kompanija,

a WHO im sluzi samo kao paravan, pa imate primjer  globalnog zatopljenja di se iskrivljavaju cinjenice od strane IPCC-a (grupa kvazi znastvenika) i to sve u cilju prikazivanja da je to gl. zatopljenje antropogeno tj. izazvano covjekovim povecanjem ispustanja CO2 u atmosferu i naravno tada je puno

lakse uvesti eko porez na ispustanje CO2

Itd. itd. itd.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MahnitiTapir kaže...

O mogućnostima NSA i njihovih računala puno govori ovo:

http://www.crunchgear.com/2009/11/01/nsa-to-store-yottabytes-of-surveillance-data-in-utah-megarepository/

I ovo:

http://www.theregister.co.uk/2009/07/03/new_nsa_data_center/

Po tim specifikacijama, ne da imaju dovoljno kapaciteta za presretanje svega na netu, nego mogu dowloadati cijeli Internet na lokalne diskove.

:-))))

One koji sumnjaju da NSA zaista presreće sve živo i mrtvo, imaju na wikipediji niz otvorenih slučajeva a i googlanje "Hepting vs AT&T" će pomoći.

Ustalom, zašto si zemlja koja ima BDP 14.256 bilijuna dolara ne bi za sitniš od 2-3 milijarde godišnje priuštila da zna (gotovo) sve o svakome?

Koji put je dobra malo pročatat što se piše a ne samo bacit prvi link na kojeg naletiš

1,000,000,000,000,000GB storage-a??

OK, po toj nekoj znanstvenoj fantastici, uzmimo da koriste samo 2TB (jer čisto sumnjam da imaju nešto veće) diskove čiji je formatirani kapacitet 1860Gb, to bi bilo:

- 537.056.928.035,00 2TB diskova

-Fizičke dimenzije jednog diska su cca 102x25.4mm što bi značilo da bi samo volumen diskova (bez ikakve dodatne opreme) bio:
54.779.806km x 13.641.245 km x 4.779.806km ili volumen od 3.571.780.558.096.275.096.820 km3 (~3.5 x 10^21km3)
(čisto za informaciju, volumen planeta na kojemu živimo bi bio negdje cca 1.1 x 10^12km3)

- Recimo da bi potrošnja jednog od tih diskova bila ~2W, trebalo bi ti "napajanje" od cca 1.1 TW

- Uzimajući u obzir neku minimalnu cijenu jednog uređaja, trebalo bi ti samo za diskove nekih 155.920 milijardi $ što je oko 14 puta veće od američkog BDP-a(po tvojoj brojci).

Ukratko, na tvoj linkani post imam jedan zaključak: BULLSHIT

Osim naravno ako ne misliš da imaju neki ultra-super-secret hologramski storage kojeg su sami izmislili i koji zauzima kakvih 2cm3, ali to već spada u domenu znanstvene fantastike, i koliko god neki mislili da ameri imaju svakakvu izmanzemaljsku tehnologiju to je jednom rječju glupost.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 13:15 (Lightning).
17 godina
neaktivan
MahnitiTapir kaže...

.
.
.

Mislim da ovdje više živcira ljude to što bi znali da netko ima sve podatke o njima negdje... a to da se nekom "cilju" stavljaju keyloggeri... čisto sumnjam da će to radit za normalne ljude. Oni koji stvarno rade sra**a ne zaslužuju pravo na privatnost :D  ali opet sa druge strane kako razlikovat jedno od drugog na netu ako ne pregledavaš sve.

cekpi kaže...

nije njima u interesu nego je jako brzo nakon 11/9 (tj 9/11) izašao USA PATRIOT ACT kojim je us vlada propisala što sve može (a po njemu može sve)

više o tome možeš pročitati:

ps- u modernom svijetu ne postoji privatnost ;)

Ma nemam volje čitat te američke gluposti... ionako ne živim tamo tako da me ne zanima kakvu vrstu diktature oni pokušavaju uvest.... tako ionako je to izglasano od strane medijski tvrtki da bi mogli kažnjavat ljude koji downloadiraju stvari...

A kod nas se ionako firme poput T-coma bave spy-ingom tako da nama ne treba državna organizacija za to :D :D

16 godina
odjavljen
Lightning kaže...

Koji put je dobra malo pročatat što se piše a ne samo bacit prvi link na kojeg naletiš

OK, po toj nekoj znanstvenoj fantastici, uzmimo da koriste samo 2TB (jer čisto sumnjam da imaju nešto veće) diskove čiji je formatirani kapacitet 1860Gb, to bi bilo:

- 537.056.928.035,00 2TB diskova

-Fizičke dimenzije jednog diska su cca 102x25.4mm što bi značilo da bi samo volumen diskova (bez ikakve dodatne opreme) bio:
54.779.806km x 13.641.245 km x 4.779.806km ili volumen od 3.571.780.558.096.275.096.820 km3 (~3.5 x 10^21km3)
(čisto za informaciju, volumen planeta na kojemu živimo bi bio negdje cca 1.1 x 10^12km3)

Ponoviti malo matematiku. To ispada cca 0,23 km^3 (ako uzmeš da je disk 10*17*2,5 cm). Računaj da km^3 ima 1.000.000.000 m^3!

Naravno, ne kažem da to znaći da stvarno imaju toliki kapacitet. Čak su i na danom linku to shvatili.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 15:46 (MrBlc).
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

...

...

Ukratko, na tvoj linkani post imam jedan zaključak: BULLSHI

Osim naravno ako ne misliš da imaju neki ultra-super-secret hologramski storage kojeg su sami izmislili i koji zauzima kakvih 2cm3, ali to već spada u domenu znanstvene fantastike, i koliko god neki mislili da ameri imaju svakakvu izmanzemaljsku tehnologiju to je jednom rječju glupost.

Yebiga Munjo, trebao si u članku pročitati još nešto osim naslova.

Otprilike to isto što si ti napisao (samo malo drugačijim riječima) piše i u samom članku.

Ukratko na tvoj linkani post imam jedan zaključak: BULLSHIT.

I osuđujem te na samokažnjavanjem šamarom. Kazni se odmah.

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Lightning kaže...

Ponoviti malo matematiku. To ispada cca 0,23 km^3 (ako uzmeš da je disk 10*17*2,5 cm). Računaj da km^3 ima 1.000.000.000 m^3!

Naravno, ne kažem da to znaći da stvarno imaju toliki kapacitet. Čak su i na danom linku to shvatili.

Interesantno... negdje zajebah u skaliranju... množih pojedine duljine prije nego što računah volumen... my bad. Nije prvi, a sigurno ni podljednji put :D  0,22km^3  check.

MahnitiTapir kaže...

Yebiga Munjo, trebao si u članku pročitati još nešto osim naslova.

Otprilike to isto što si ti napisao (samo malo drugačijim riječima) piše i u samom članku.

Ukratko na tvoj linkani post imam jedan zaključak: BULLSHIT.

I osuđujem te na samokažnjavanjem šamarom. Kazni se odmah.

Moj linkani post?  ja nisam linkao nikakav post?

16 godina
neaktivan

@Lightning

Napravio si dosta veliku grešku i to za 1,59*10^22.

Inače možda ne bih ni obratio pažnju ali da 500 milijardi hdd-a ima veći volumen od Zemlje (i to 3 milijarde(!) puta) dosta je očito da nema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 2:30 (Xanzzu).
16 godina
protjeran
Špijuni poput nas

Nebi se mjeso u ostalo,ali za storage bi.

Kako mozete usporedivati VOJSKU i civilice.

To su dva odvojena svijeta.Sve vojska prvo prozvace pa onda pokenja nama civilima,a mi svi sretni vidi nova tehnologija, woahh 2TB HDD,i7 3.5GHZ....

Civili zaostaju za vojskom 10 godina.Ovu danasnju PC snagu vojska je imala 2000 godine,a kamoli da danas nema HDD veci od 2 pisljava TB.

NGC razvio najbrzi 0.67THz (670GHz) procesor za vojsku(IBM 2006g. 500GHz procesor napravio),a mi se divimo kad procesor OC-amo na 6GHz.Danas skoro nista nije nemoguce sto se tice spijuniranja(jos malo pa ce nam misli citati).

Zamislite cluster od nekoliko stotina 670GHz procesora vs. 128-256 bitni AES key,  = 1:0 u realnom vremenu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 0:37 (AIX 2.0).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

greska

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 7:39 (logic).
17 godina
Špijuni poput nas
JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
AIX 2.0 kaže...

NGC razvio najbrzi 0.67THz (670GHz) procesor za vojsku(IBM 2006g. 500GHz procesor napravio),a mi se divimo kad procesor OC-amo na 6GHz.Danas skoro nista nije nemoguce sto se tice spijuniranja(jos malo pa ce nam misli citati).

Zamislite cluster od nekoliko stotina 670GHz procesora vs. 128-256 bitni AES key,  = 1:0 u realnom vremenu.

mislim da se radi o tranzistoru od 670GHz, a ne procesoru

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 16:24 (grimyHR).
16 godina
protjeran
grimyHR kaže...

Američka korporacija Northrop Grumman, poznata po razvoju i proizvodnji vojne opreme poput presretača F-14 Tomcat, predstavila je trenutno najbrži integrirani krug. U sklopu svog programa Terahertz Monolitic Integrated Circuit (TMIC), tvrtka je razvila integrirani krug koji radi na frekvenciji od 670 GHz, odnosno 0,67 THz.

17 godina
neaktivan
Špijuni poput nas

Vjerojatno autor članka - očigledni rusofil - sada ima malo drugačije mišljenje, nakon što se potvrdilo da se radilo o stvarnim špijunima te se organizirala razmjena između SAD-a i Rusije.

Ispeci pa reci, sinko.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jorgen kaže...

Vjerojatno autor članka - očigledni rusofil - sada ima malo drugačije mišljenje, nakon što se potvrdilo da se radilo o stvarnim špijunima te se organizirala razmjena između SAD-a i Rusije.

Ispeci pa reci, sinko.

LOL rusofil. Ako mene pitaš cijela priča je smiješna, a sada dali su pravi špijuni ili ne to je druga stvar. Ako je priča stvarna onda sigurno nisu , a tko zna što se još razmjenjivalo toga dana. Da, paranoičan sam pa što?

17 godina
protjeran
Špijuni poput nas

LOL, po meni kad se uhvate pravi spijuni, ta informacija se ne daje u javnost, a ova predstava o tkz. spijunima

je sigurno spin za neku drugu stvar.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AIX 2.0 kaže...
grimyHR kaže...

Američka korporacija Northrop Grumman, poznata po razvoju i proizvodnji vojne opreme poput presretača F-14 Tomcat, predstavila je trenutno najbrži integrirani krug. U sklopu svog programa Terahertz Monolitic Integrated Circuit (TMIC), tvrtka je razvila integrirani krug koji radi na frekvenciji od 670 GHz, odnosno 0,67 THz.

malo informiranja ne škodi prije nego zaplaziš ko tele kroz šarena vrata prihvaćajući umetnutu bubu u glavu da možeš uspoređivati način rada i brzinu PC procesora sa spomenutim integriranim krugovima, takvih primjera 'integriraca' u telekomunikacijskoj oblasti ima već neko vrijeme, ako se baš povodiš samo za spomenutim hercima ne gledajući ništa van te jedinice

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice