Sony službeno najavio PlayStation 4

poruka: 137
|
čitano: 23.425
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony službeno najavio PlayStation 4".
16 godina
neaktivan
Re: Sony službeno najavio PlayStation 4
skank666 kaže...

smeta me jedino što je još uvijek kontroler - pa kotroler. tu sam se nadao nekoj inovaciji. ili barem full support za mišića i tipkalo.

Ja sam mislio da će novi kontroleri imati 5 "action" gumbi umjesto sadašnja 4.

Recimo GW2 i ESO naginju igri sa 5 gumbi pa mi je bilo logično da je to možda dijelom dogovor oko nove generacije konzola.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 10:14 (NightShadow).
14 godina
neaktivan

Prva Sony konzola koju necu kupiti. Iz principa.

2 15 hvala 0
16 godina

Prva konzola koju ću kupiti, iz principa.

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

25 3 hvala 0
17 godina
skank666 kaže...

smeta me jedino što je još uvijek kontroler - pa kotroler. tu sam se nadao nekoj inovaciji. ili barem full support za mišića i tipkalo.

za to imaš pc i budučnosti stem box

BF3:crna_bandera
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 10:21 (Wolf88).
15 godina
Tonči kaže...

Ostat će zabilježeno u RAM-u, koji se neće gasiti kako Danny kaže, odnosno računalo će u spavanje kao i klasična računala sada. Bilo bi dobro ako će i RAM pritom na disk/neki flash, tako da i kod gašenja iz struje imamo sačuvano stanje (kako, također, funkcionira hibridni sleep Windowsa).

"(kako, također, funkcionira hibridni sleep Windowsa)."

Tako funkcionira windows 8 pri normalnom gasenju/paljenju

http://eu.battle.net/d3/en/profile/AFARON-2891/hero/420352
16 godina
odjavljen

ne vjerujem u steam box... uostalom, onda mogu i na laptopu igrat isti pimpek je.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
protjeran

Kada dolazi taj playstation i koako stvari stoji šta se tiče pokretanja rabljenih igara?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtuozo kaže...

Kada dolazi taj playstation i koako stvari stoji šta se tiče pokretanja rabljenih igara?

Na kraju godine i moći će pokretati rabljene igre.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina

Kazu holiday 2013, al se jos ne zna dal ce i kod nas tada il kasnije.

A rabljene nece blokirati, ne.

15 godina
neaktivan

Ako je ovo tek početak, onda super.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Na kojoj ce rezi igre biti? Samo da ne bude ova glupost od 720p.

0 0 hvala 0
17 godina

1080P

16 godina

Kako znate da ce pokretati rabljene igre? pratio sam cijeli prijenos i nisam to zapazio.....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

pa di si sluš`o?! :P

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina

Ima na par stranica. (IGN, Eurogamer, Gamespot...)

Pricali su sa Sonyevim frajerom i potvrdjeno je da se nece blokirati rabljene igre.

17 godina
obje konzole x86, grafika na dx ili ocl, port gran turisma i/ili forze na pc.. Bilo bi to lijepo.
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
skank666 kaže...

pa di si sluš`o?! :P

Pa eurogameru je lik rekao taj detalj... nema to nikakve veze sa ovom konferecijom sto sam gledao u ponoc.

nixass kaže...
obje konzole x86, grafika na dx ili ocl, port gran turisma i/ili forze na pc.. Bilo bi to lijepo.

Ne nadaj se forzi i gran turismu..... to na PC-u neces nikada ugledati (hmm skoro nikada, dok ne dodu emulatori, a ostarit ces budes li to cekao hh).

Za MS se jos nista ne zna btw.... ali bilo bi dobro da je isto x86 CPU

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
16 godina
odjavljen
nixass kaže...

?

:)
16 godina
neaktivan

nisam stigao pogledati sve, ali jeli potvrđena ona priča da PS3 igre neće raditi na PS4?

Mislim, ako su promijenili arhitekturu onda je i priča o kompatibilnosti gotova.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zura kaže...

nisam stigao pogledati sve, ali jeli potvrđena ona priča da PS3 igre neće raditi na PS4?

Mislim, ako su promijenili arhitekturu onda je i priča o kompatibilnosti gotova.

Neće raditi. Ali rade na tome da u Gaikai ufuraju sve stare igre.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
skank666 kaže...

toga će biti ako se ne varam.. jer uvijek je lijepo pustiti igračima (korisnicima) na izbor čime se žele zabavljati... jer ako će več integrirati sa fejsbukom i ostalim stvarima onda bi bilo dobro da unesu podršku za to dvoje.. jer tipkanje preko kontrolera birat slovo po slovo je zamarajuće.... ali opet tu dolazi nova mogućnost kontrolera, ugrađeni touch pad preko kojeg će se valjda moći isto 'ručno' unositi tekst itd.

http://www.youtube.com/heat4HD
14 godina
deni146 kaže...

Ne sjecam se da na pcu postoji opcija, da mozes istovremeno downloadati i igrati igru, e to je revolucija igranja. Dosta mi je vise da nakon sto kupim igru moram cekati da se skine da bi je mogao igrati.

Naravno da ima. To ne ovisi toliko o arhitekturi hardwarea. Diablo III je primjer npr.

Nema smisla uspoređivati PC i konzole. Konzole se baziraju na PC-u.

Što ja gledam jesu nove hardwarske mogućnosti koje konzole nude. Poput Wii U.

Sve u svemu ok je.

Izgleda da je PS4 nešto poput cloud servera. Prema tome barem. Always connected.

Downside jest da izgleda da samo furaju na internet dok nemaju svi net. I meni je zabavnije igrati lokalno sa ekipom.

Fora mi je ovo real time streamanje što su pričali od online da će biti uključeno i ovo da se bilo tko može ubaciti umjesto tebe.

17 godina
protjeran

Ukoliko neće biti blokade za rabljene mogu samo reći dobrodošao ps4. Samo se nadam da neće forsirati u igrama 4k rezolucije jer će to morati ići na uštrb prirodnijeg izgleda igara. Od full-hd prikaza definitivno netreba dalje ići. Druga bi stvar bila da ima opciju prilagodbe grafičkih detalja ovisno o rezoluciji (kao što to ima na pc-ju). U tom slučaju bi podrška za naprednije rezolucije bila opravdana

0 0 hvala 0
17 godina
Za mene je ovo sve totalno razočaranje ali to sam i očekivao. Apsolutno ništa novoga, nekakva "evolucija" PS3 bez ikakvog napretka na nekim stvarima koji očajnički čekaju da ih se netko sjeti napraviti/popraviti. Killzone demo fino izgleda dok ona letjelica ne sleti i onda vidimo sve probleme koje nosi igranje. Motion capture i facijalne animacije su još uvijek katastrofa, likovi i dalje hodaju kao da imaju metlu u guzici. Efekt vatre/vode, potpuno nerealan. Umjetna inteligencija i dalje skriptirana, odnosno ne postoji. Pokazali su onaj demo facijalnih animacija koji pokazuju još od PS2 i laži zvane "Emotion Engine". Očekivao sam barem neku novu dobru laž Sony-a, najavu igre u otvorenom svijetu gdje milijuni igrača igraju na istom serveru, istom svijetu gdje se sve može mijenjati, gdje svi mogu raditi i živjeti kako ih je volja ili nešto slično. Niti od Microsofta ne očekujem ništa, osim onog poboljšanog Kinecta sve ostalo će biti isto kao i Sony, samo uz dodatno Američko filozofiranje i integraciju sa polupropalim Microsoftovim Tabletima i mobitelima.
16 godina
odjavljen
virtuozo kaže...

Ukoliko neće biti blokade za rabljene mogu samo reći dobrodošao ps4. Samo se nadam da neće forsirati u igrama 4k rezolucije jer će to morati ići na uštrb prirodnijeg izgleda igara. Od full-hd prikaza definitivno netreba dalje ići. Druga bi stvar bila da ima opciju prilagodbe grafičkih detalja ovisno o rezoluciji (kao što to ima na pc-ju). U tom slučaju bi podrška za naprednije rezolucije bila opravdana

Neće. Najviše 1080 i to vjerojatno većina ide na 30 FPS-a kao cilj, a ne 60. Tako da, i tu će konzole imati prostora kao i danas. Kako je jednom rekao Carmack: većina će prije odabrati (npr. Gears of War) da u dostupnom vremenu nacrta ljepšu grafiku, nego je nacrta duplo brže, ako tu brzinu baš i ne vidi svatko i uvijek (razlika od 30 do 60 FPS nije toliko kritična).

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Važno je dodati da će APU arhitektura i unificirana brza GDDR5 memorija dati konzolama nešto prednosti pred klasičnim PC-jem, pogotovo uz praktičnu mogućnost da se sve radi u OpenGL-u 4.3 i OpenCL 1.2 te uz LLVM/Clang kompajler, dakle, igre praktički neće biti teško portati na PC ili obrnuto (razlike su minimalne zbog OS-a). Ovo je nešto (ne previše doduše) snažnije računalo od ovakvog kakvo možete danas kupiti, a pažljivim programiranjem, dobrim driverima i sl. može se dosta produljiti životni vijek konzole u odnosu na ovakav PC, pri čemu "dosta" može značiti barem dvadesetak posto dulje.

Erm, what? xD Prednost nad "klasičnim" PC-em? Da, neće biti teško portati napokon (fuck that stupid Cell™ processor), ali... "Snažnije računalo od ovakvog kakvo možete danas kupiti" ?? W T F xD

Hardware u PS4 je smeće naspram aktualnog PC hardware-a, but noone gives a shit anyway obviously...

15 godina
neaktivan
Virtua Fighter kaže...
Za mene je ovo sve totalno razočaranje ali to sam i očekivao. Apsolutno ništa novoga, nekakva "evolucija" PS3 bez ikakvog napretka na nekim stvarima koji očajnički čekaju da ih se netko sjeti napraviti/popraviti. Killzone demo fino izgleda dok ona letjelica ne sleti i onda vidimo sve probleme koje nosi igranje. Motion capture i facijalne animacije su još uvijek katastrofa, likovi i dalje hodaju kao da imaju metlu u guzici. Efekt vatre/vode, potpuno nerealan. Umjetna inteligencija i dalje skriptirana, odnosno ne postoji. Pokazali su onaj demo facijalnih animacija koji pokazuju još od PS2 i laži zvane "Emotion Engine". Očekivao sam barem neku novu dobru laž Sony-a, najavu igre u otvorenom svijetu gdje milijuni igrača igraju na istom serveru, istom svijetu gdje se sve može mijenjati, gdje svi mogu raditi i živjeti kako ih je volja ili nešto slično. Niti od Microsofta ne očekujem ništa, osim onog poboljšanog Kinecta sve ostalo će biti isto kao i Sony, samo uz dodatno Američko filozofiranje i integraciju sa polupropalim Microsoftovim Tabletima i mobitelima.

Što ti očekuješ od konzola, Matrix?

Mene je najviše ovaj video impresionirao:

Iako ozbiljno mislim da se ovdje radi o prerendiranoj sceni, kao što je bio slučaj sa Killzone 2.

13 godina
neaktivan

cjena če biti veća od wiU???

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa, i nije baš:

CPU :  x86-64 AMD “Jaguar”,  8 cores 

GPU : 1.84 TFLOPS,  AMD next-generation Radeon™ based 

graphics engine

Memory GDDR5 8GB 

To je, za veličinu konzole, prilično moćno. Primijeti da je 8 jezgara procesora, da je memorija GDDR5, a ne obični DDR3 i da je sve integrirano skupa, dakle nema overhead. Od iste konfiguracije u PC-u, bit će u praksi barem 30% brže.

13 godina
odjavljen
Karlo999 kaže...

cjena če biti veća od wiU???

da trebala bi bit veca ,osim ak se ne dogodi cudo

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice