"budući da će u trenutku gašenja konzole trenutno stanje biti zabilježeno u RAM."
Hm, pa zar kompjuter inače tako ne radi?!
Ili je to nespretan prijevod od nečega poput hibernacije na windows platformi....ali ne u RAM?
"budući da će u trenutku gašenja konzole trenutno stanje biti zabilježeno u RAM."
Ili je to nespretan prijevod od nečega poput hibernacije na windows platformi....ali ne u RAM?
RAM na PS4 podržava suspend/resume mogućnost, dok kod ranijih konzola toga nema, na to se odnosi dio koji si citirao.
RAM će i nakon "gašenja" konzole ostati pod naponom i tako sačuvati stanje u kojem se nalazi u trenutku gašenja.
Nespretna je konstrukcija rečenice. :)
Ne sjecam se da na pcu postoji opcija, da mozes istovremeno downloadati i igrati igru, e to je revolucija igranja. Dosta mi je vise da nakon sto kupim igru moram cekati da se skine da bi je mogao igrati.
Mozda "ostati zabiljezeno u RAMu". Los prijevod s engleskog je vjerojatno razlog.
Važno je dodati da će APU arhitektura i unificirana brza GDDR5 memorija dati konzolama nešto prednosti pred klasičnim PC-jem, pogotovo uz praktičnu mogućnost da se sve radi u OpenGL-u 4.3 i OpenCL 1.2 te uz LLVM/Clang kompajler, dakle, igre praktički neće biti teško portati na PC ili obrnuto (razlike su minimalne zbog OS-a). Ovo je nešto (ne previše doduše) snažnije računalo od ovakvog kakvo možete danas kupiti, a pažljivim programiranjem, dobrim driverima i sl. može se dosta produljiti životni vijek konzole u odnosu na ovakav PC, pri čemu "dosta" može značiti barem dvadesetak posto dulje.
Ne sjecam se da na pcu postoji opcija, da mozes istovremeno downloadati i igrati igru, e to je revolucija igranja. Dosta mi je vise da nakon sto kupim igru moram cekati da se skine da bi je mogao igrati.
Postoji. Blizardove igre to mogu.
Strašno! Na to ti godišnje otpadne koliko? Par sati?
Uostalom, šta bi igrao dok nema igre? Na BF3 možeš igrati osnovnu igru dok se DLC-ovi skidaju...
Uostalom, šta bi igrao dok nema igre? Na BF3 možeš igrati osnovnu igru dok se DLC-ovi skidaju...
Nije važno o koliko se vremena radi, ali ne možeš reći da nije dobar dodatak.
Koliko sam puta samo nestrpljivo gledao u spori download status na Xboxu kad sam htio igrati svježi demo. Ovako to nestaje. :)
A i pametno je sto nisu pokazali konzolu, da ne bi microsoft šta kopirao od njih.
Tonči ima novi avatar :)
Strašno mi se dopadaju vijesti o novoj plejki. Kakvo će tek ludilo biti na E3....
PS2 mi je zadnja konzola u zivotu...
Ja sam valjda prestar pa ne kuzim tu strasnu potrebu za djeljenjem slika i filmica,
ovo s igranjem paralelno s downloadom nije nista novo, garantiram da ce imat kao i D3 <download><playable><optimal>%.
PS3 igre mozes bacit, fino nove kupit prek Gaikaia.
Joypad izgleda kao da su zaljepili 2 move kontrolera zajedno...
Dolazi era F2P Facebook FPS shootera,oh my!
Nije važno o koliko se vremena radi, ali ne možeš reći da nije dobar dodatak.
Koliko sam puta samo nestrpljivo gledao u spori download status na Xboxu kad sam htio igrati svježi demo. Ovako to nestaje. :)
A vidi, to je samo kod nas tako. Frend iz švicarske instalira battlefield za sat vremena. Meni treba skoro 20...
Ostat će zabilježeno u RAM-u, koji se neće gasiti kako Danny kaže, odnosno računalo će u spavanje kao i klasična računala sada. Bilo bi dobro ako će i RAM pritom na disk/neki flash, tako da i kod gašenja iz struje imamo sačuvano stanje (kako, također, funkcionira hibridni sleep Windowsa).
A i pametno je sto nisu pokazali konzolu, da ne bi microsoft šta kopirao od njih.
Nemaju baš puno toga za sakriti. Dizajn nije nešto što bi netko htio ukrasti od Sonyja. Možda hlađenje... :D Ali i Xbox će imati sličnu konfiguraciju s time da će biti još primamljiviji developerima (i korisnicima) zbog praktički direktne integracije s postojećim Windows sustavima (Windows Phone, Windows RT tableti, Windows Pro desktopi) i potpunim izostankom potrebe za portanjem - igra za PC bit će igra za Xbox na drugim driverima i arhitekturi, ali vjerojatno ista jezgra sustava. Nagađam, naravno...
Apsolutno.
Meni je iznenađenje da su se ipak odlučili za "4" u nazivu..
kada će Microsoft predstaviti XBOX720?
e vidis to nisam znao za blizardove igre, posto ih ne igram, zadnji je bio warcraft 3 i i starcraft 2 sam presao ali samo single player(torrent)
odlično! mogao bi i nju ubost zajedno sa novim xboxom ilio samo nju ako ovi zaje8u... a mislim da neće tj nadam se.
Meni je iznenađenje da su se odlučili za "4" u nazivu..
Ko zna, možda još i promjene naziv. Vidi se da čekaju sa nekim odlukama još.
odlično! mogao bi i nju ubost zajedno sa novim xboxom ilio samo nju ako ovi zaje8u... a mislim da neće tj nadam se.
Mene PS4 jako privlači, ali treba prvo vidjeti što MS sprema. Neće sigurno ostati dužni. :)
Ja bih volio kada bi kompletan PS store bio dostupan kod nas. Da ne moram za neke stvari koristiti fake adrese u SAD-u.
Toliko bure i hajke su napravili oko PS4 događaja na kraju nisu predstavili glavni dio
Sony il nas j*be il ima velika m*uda
Sad će se špekulirati iz tjedna u tjedan... previše je još nepoznanica ostalo!
Toliko bure i hajke su napravili oko PS4 događaja na kraju nisu predstavili glavni dio
A što to?
Većinu bitnih stvari su objavili. Ne možeš ni očekivati da će odmah "izaći van" sa svime, o čemu bi se pričalo idućih 9-10 mjeseci do izlaska?
Nisu luđaci, znaju šta rade.
smeta me jedino što je još uvijek kontroler - pa kotroler. tu sam se nadao nekoj inovaciji. ili barem full support za mišića i tipkalo.
Cijena uređaja, kako uopće izgleda uređaj, točan datum izlaska, koje će formate fizičkih medija podržavati, koje su cijene za PlayStation Network, hoće li podržavati 4K televizor, itd.