Problematični SP3 za Windows XP

poruka: 24
|
čitano: 2.421
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Problematični SP3 za Windows XP".
17 godina
neaktivan

pa ovaj SP   treba da ispravi neke greske,a doneo ih je 2puta vise....to namerno kenjaju da bi presli na vistu...e vraga...

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problematični SP3 za Windows XP
BugSU kaže...

pa ovaj SP   treba da ispravi neke greske,a doneo ih je 2puta vise....to namerno kenjaju da bi presli na vistu...e vraga...

Možebitno, da.

Doć će Zoka da vas roka
17 godina

Hmmm... nisam baš oduševljen - komp mi se jednom smrznuo nakon instalacije SP3, i triput su se zblenuli programi koji su inače savršeno radili.

Nisam siguran zbog čega, u logovima nema ničeg.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi, kako vam nije jasno da je xp poluproizvod, pa gledaj ovo, od 2002 godine do 2008 nisu jos rijesili sve probleme. Učestalo neke greške...

17 godina
neaktivan
Toshiba kaže...

Ljudi, kako vam nije jasno da je xp poluproizvod, pa gledaj ovo, od 2002 godine do 2008 nisu jos rijesili sve probleme. Učestalo neke greške...

ako je xp poluproizvod, sta je onda vista? :d

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
17 godina

Meni zasad radi sve OK. Čak mi se više ne dešava da mi CCC (Catalyst Control Center) izbacuje neku grešku pri ulazu u Windowse.

Nisam primjetio neke promjene u brzini.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam AMD procesor i mogu reći da nemam nikakvih problema, Windowsi se podižu za oko 4s brže, bolji odziv u aplikacijama, čak mi i neke igrice manje trzaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja isti imam AMD i sve radi odlično pa čak i bolje nego prije.

Man Utd forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni VMware ne radi, javlja greške

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Val kaže...

SP3 mi je na očigled ubrzao stroj, uključujući i sam VMware Server koji mi sada ima ostjeno brži odziv nego ga je imao prije. Sudeći po nekim reportima, čini mi se kako SP3 jednostavno bolje upravlja memorijom.

BTW, koji VMware koristiš? U mom slučaju govorim o VMware Server 2.0 Beta 2.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2008 20:57 (ChrisB).
17 godina
neaktivan
Toshiba kaže...

Hm... Toshiba... mudro zboris..... NOT!

Izjava bi trebala ici u kategoriju blesan mjeseca.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina
neaktivan
Radikal kaže...
Toshiba kaže...

Hm... Toshiba... mudro zboris..... NOT!

Izjava bi trebala ici u kategoriju blesan mjeseca.

Srećom otvorena je tema Hall of shame, gdje sam i ja završioSmijeh

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2008 22:32 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

Vama kojima XP šteka 'kontaktirajte službu za korisnike'. LOL Eh, da. Morate imati legalne windowse ili se budete rebutali do kraja života. :)

Šalu na stranu. Nema problema (kuc-kuc o drvo) i čak mi se čini da nakon instalacije SP-a rade brže.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni isto sve radi ok. Ali moram se složit da sa Toshibom da je XP generalno loš proizvod. Problem je što smo se naviknuli na to, pa to više i ne primjećujemo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problemi sa SP3 nisu direktno vezani uz AMD procesore. Problem se javlja kod OEM sysprepanih instalacija koje su izrađene na Intelu, a deployane na AMDu, i to radi Intelovog drivera. Problem je detaljno opisan na http://support.microsoft.com/kb/888372

17 godina
ChrisB kaže...
Val kaže...

SP3 mi je na očigled ubrzao stroj, uključujući i sam VMware Server koji mi sada ima ostjeno brži odziv nego ga je imao prije. Sudeći po nekim reportima, čini mi se kako SP3 jednostavno bolje upravlja memorijom.

BTW, koji VMware koristiš? U mom slučaju govorim o VMware Server 2.0 Beta 2.
  VMware Workstation 5.5. U biti, ja sam na sp2 (integriran u winse) instaliro sp3, pa je možda zbog toga. Enivej, sva sreća da sam napravio sigurnosnu točku sustava pa sam ga vratio natrag
17 godina
funat kaže...

Meni isto sve radi ok. Ali moram se složit da sa Toshibom da je XP generalno loš proizvod. Problem je što smo se naviknuli na to, pa to više i ne primjećujemo.

ajde sad reci, zbog čega je to winXP generalno loš proizvod ??!
nisam obožavatelj microsofta ali smatram da je winXP generalno dobar proizvod, nikad nisam imao problema,
a oni koji jesu siguran sam da je (bar u većini slučajeva) problem u driverima drugih proizvodjača, a ne microsofta..

osobno smatram da su winXP i win2000 najbolji windowsi koji su izašli do sada (što se tiče kućne upotrebe)

jedino što mi u windowsima smrdi je to što kernel (po defaultu) troši previše resursa, ali bože moj, ne pada mi na pamet da zato koristim linux kao primarni OS

17 godina
neaktivan
Toshiba kaže...

ti bolje da se ne mesas u nesto sto ne razumes...
XP je po tebi polu proizvod jer ima i dalje greske
e pa nema ni jednog [b]slozenijeg[/b] programa na svetu a da nema greske,sto znaci tebi je svaki softver poluproizvod...glupost
Mogu slobodno reci ,da ako se pametno koristi XP (da si svestan postupaka tipa koje url posecuijes,sta skidas,sta instaliras i sl) bez problema bi ga mogao koristit malo duze...
ja nemam ni firewall ni AV i XP mi radi ko i ( ne bas ko prvog dana) al ko drugog dana sigurno :P
za Xp ti samo zdrava pamet treba... 

K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
PaleRider kaže...

jedino što mi u windowsima smrdi je to što kernel (po defaultu) troši previše resursa, ali bože moj, ne pada mi na pamet da zato koristim linux kao primarni OS

To ti je zbog toga sto je GUI vezan za kernel sto odmah stvara nestabilnost. Kad bi Micro$oft odvojio kernel od GUIa smanjio bi nestabilnost za dobrih 50 %. Jos problem vezanosti kernela i GUIa je u tome sto kad se rusi GUI rusi se i kernel, a to bas i nije lijepo.

Arch user, Don't Panic!!!
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...
Toshiba kaže...

e pa nema ni jednog [b]slozenijeg[/b] programa na svetu a da nema greske,sto znaci tebi je svaki softver poluproizvod.

Jesi ikad cuo za BSD? Samo JEDAN bug u ~10 godina izrade sustava. Koji BSD sad tocno nemogu reci, ali shvacas poantu. Naravno BSD je Unix.

Arch user, Don't Panic!!!
17 godina
protjeran
Tux Slave kaže...
BugSU kaže...
Toshiba kaže...

e pa nema ni jednog [b]slozenijeg[/b] programa na svetu a da nema greske,sto znaci tebi je svaki softver poluproizvod.

Jesi ikad cuo za BSD? Samo JEDAN bug u ~10 godina izrade sustava. Koji BSD sad tocno nemogu reci, ali shvacas poantu. Naravno BSD je Unix.

Ma dobro Tux Slave, sad ga i ti malo pretjerujes. Usporedujes Unix i XP, nazalost je BSD je nadvladan od strane Linux zajednice, open inicijativom. Vrhunsk OS, pa cak i ovaj zadni FreeBSD na krilima Linuxa, no to je miljama daleko od XP-a i nekakvih drugih Windowsa.

Zlo i Naopako
17 godina
protjeran
Tux Slave kaže...
PaleRider kaže...

To ti je zbog toga sto je GUI vezan za kernel sto odmah stvara nestabilnost. Kad bi Micro$oft odvojio kernel od GUIa smanjio bi nestabilnost za dobrih 50 %. Jos problem vezanosti kernela i GUIa je u tome sto kad se rusi GUI rusi se i kernel, a to bas i nije lijepo.

Zato se zuri s Windows 7, prema mojim saznanjima, upravo ce se bunkirat kernel a sve ostalo ce se izvoriti van kernel okruzja, najverovatnije slicno kao Hardy Heron, virtualizacijom Gui-a ili cak cijelog OS-a koji ce imati samo izvrsnu funkciju,a ne kao do sada temeljnu. Najverovatnije je naredu prvi Windows koji ce moci podici bilo koji GUI-i, XP, Vista, mozda i Linux, ili cijeli OS, a i prvi Windows koji ima potencijal biti siguran, tako da se vi po forumu ne prepirete vise oko toga sto je bolje.......

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...
BugSU kaže...
Toshiba kaže...

cuo(znam,video, etc) sam za BSD ,i znao sam da ce neko spomenut Unix,
al ne mozete uporedjivat popularnost Wina- i Linuxa,da se 90% prgoramera(hakera,assemblera,crekera,lamera,usera) sjati s Win-a na Unix ,mislish da bi i dalje imali 1bug u 10godina?
npr mogu ja napraviti neki giga program (nesto vece od digitrona :P ) i dati 5 mojim frendovima i na sva zvona razglasit "moj program nema bug" ....
kontas sta ocu reci?
mali broj usera koristi to ...ko wina masa koristi i razlicite su konfiguracije,i najcesce se ne adekvatnim rukovanjem izazove greska...a ruku na srce Unix korisnici nisu ne strucni...dok kod win-a ima svakakvih...
shta sam hteo reci (ako me neko nije skontao)
nemoze te merit babe i zabe kad babe svako koristi a zabe samo neko :)

K'eni pa te vat' ;)
17 godina

cuo(znam,video, etc) sam za BSD ,i znao sam da ce neko spomenut Unix,
al ne mozete uporedjivat popularnost Wina- i Linuxa,da se 90% prgoramera(hakera,assemblera,crekera,lamera,usera) sjati s Win-a na Unix ,mislish da bi i dalje imali 1bug u 10godina?
npr mogu ja napraviti neki giga program (nesto vece od digitrona :P ) i dati 5 mojim frendovima i na sva zvona razglasit "moj program nema bug" ....
kontas sta ocu reci?
mali broj usera koristi to ...ko wina masa koristi i razlicite su konfiguracije,i najcesce se ne adekvatnim rukovanjem izazove greska...a ruku na srce Unix korisnici nisu ne strucni...dok kod win-a ima svakakvih...
shta sam hteo reci (ako me neko nije skontao)
nemoze te merit babe i zabe kad babe svako koristi a zabe samo neko :)

Nisam te uopće skontao.
Programerske populacije u *nix svijetu nema puno, pa oni rade bolje, kvaliteta vs. kvantiteta? Ili oni kvalitetniji programeri su otišli s Windows platforme na *nix jer je Win škart?
Znači  misliš  da *nix ima 10^10 bugova više od Win, ali premalo ljudi  koji  bi ih otkrili?! Ima nešto u tome generalno, ali nikako to ne možeš tvrditi u ovom slučaju. BSD prvenstveno nema bugova zbog tradicije, odnosno duge povijesti - više od 30 godina  se taj OS testira i ispravljaju se bugovi. Na kraju krajeva sve  se  radi detaljno  i školski, jer nema  šefa  koji  će požurivat izlazak sljedeće  verzije.

Bug je  bug - bug  nije nestručna upotreba. Ako program  neki proces ne provede kako  se od  njega očekuje - to je bug.
Windowsi izazivaju puno problema, ne zato  što ih programiraju loši programeri (dapače, plaćaju najbolje),  nego zbog loše politike i strategije: prvenstveno  mislim na defaultne postavke (npr. korisnik==admin), slabo držanje standarda, te neprisiljavanje drugih developer-a da se drže istih. Što pod ovim zadnjim  mislim: ne može se neka 3rd party aplikacija nastanit malo u Program Files, malo ubaci DLL-ova u System32, malo ostavi traga u My Documents, pa malo Application Data i Temp folder i na kraju napravit feštu u Registry-ju, dok druga, druga će jednostavno se odmah po defaultu stavit u C:/ImePrograma, a sistemske datoteke stavit u Windows direktorij. 3rd party (nekad čak i M$!) programeri su toliko komotni da očekuju da će se njihovi user programi pokretat s admin ovlastima, jer eto, to je default. Vidiš to je katastrofa Windowsa: nema nikakve uniformnosti. Opametit će se M$ (napreduje, ali se mora držat svoje loše baštine), ali počeli su totalno falično (još od prvih Windowsa) - samo zato što su izmišljali toplu vodu.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice