Porastao udio Windows XP OS-a

poruka: 119
|
čitano: 11.224
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Porastao udio Windows XP OS-a".
16 godina
neaktivan

Može u startu ostani na postojećim inačicama programa.

Ako te za išta u browseru traži noviju inačicu browsera da bi mogao do toga a noviji ti ne da instalirati jer ti napiše da XP nije podržan....

Opet ti velim samo ti filozofiraj.... ;)

O DX-ima ili net.frameworcima itd niti ne trebam....

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 10:21 (Oldy).

0 6 hvala 0
17 godina
Re: Porastao udio Windows XP OS-a
Oldy kaže...

Može u startu ostani na postojećim inačicama programa.

Ako te za išta u browseru traži noviju inačicu browsera da bi mogao do toga a noviji ti ne da instalirati jer ti napiše da XP nije podržan....

Opet ti velim samo ti filozofiraj.... ;)

O DX-ima ili net.frameworcima itd niti ne trebam....

Kako rekoh, prekjučer sam reinstalirao XP (i to radi nove komponente).

OS, driveri, aplikacije, browseri i sve ostalo - sve radi besprijekorno na zadnjim verzijama (osim već godinama IE, ali tko to koristi).

Što to točno nije podržano za standardnu upotrebu?

16 godina
neaktivan

Sada nije ali bit će sve više od kada XP bude napušteni OS.

Neće se za njega na dalje ništa razvijati ili misliš da hoće? ;)

1 6 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi dragi vi se svađate da li je vrijeme za novi OS, pa onaj tko igra karte i ode tu i tamo na internet njemu naravno ne treba, ali tko se bavi nekim poslom koji uključuje nove programe XP sigurno ne radi s tim programima bolje nego recimo 7/8.1, pogotovo tko se bavi nekakvim videom koji zahtjeva velike količine RAM memorije a XP nema ni približno dobro korištenje istog kao novi OS, ali nije Microsoft rekao da vi morate preći na novi OS nego da preporučaju jer od sad se koristi na vlastitu odgovornost. Ponašate se kao da vam je Microsoft uzeo PC i neda vam ga nazad, koristite ga ukoliko možete biti pez podrške i slično.

6 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Oldy kaže...

Nisam na XP od 2008.-me.

Kada danas sjednem za nešto što ima XP sam sebi kažem: Isuse Bože.... :)

lol...pročitao si mi misli. ne bih se više vratio na XP ni pod razno...onaj "bump" zvuk kad se aplikacija ne želi otvoriti jezivo, pa smrzavanja, pa ona ružna plava traka za brzo pokretanje pa oni ružni plavi okviri prozora...7 je za XP revolucija: nema smrzavanja, prozori se otaraju blagim pop-upom, aero je praznik za oči, nema neželjenih zvukova sve je podređeno radu na računalu s 0 stresa.

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, a Olimp ga ima
17 godina
neaktivan

Vidiš ja nisam imam Nokiju iz 2000 godine i za ono za što mi treba vjerno me služi a baterija se neda potrošit, pogotovo nakon što sam stavio novu koja je puno jača od originalna. Da i nemam običaj stalno čačkat po mobitelu jer mi služi samo za razgovore i poslati SMS, a tu funkciju ispunjava i mobitel iz 2000 godine, a nemoram ga punit osim jednom mjesečno. To ti je isto ko stari auto natočiš benzin i voziš se a da ne razmišljaš koliko još benzina imaš u rezervoaru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 10:43 (dinkomat).
15 godina
neaktivan

Sa strane nekoga tko se već dobro navikao na Win 8.1:

Nemogu očima pogledati niti funkcionalno više raditi s ičim manjim od toga.
XP mi nema niti približno funkcija kao 8,boot-a se sporije,a također i radi

lošije.
Koga briga memorija,kada standardna računala imaju 8Gb?
Korisitm 8.1,imam 8Gb RAM,ne potrošim niti 3Gb kad igram BF3... 

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
4 7 hvala 1
17 godina
neaktivan

Na moju vlastitu odgovornost i win 3.1 rade, kao i win 95 i win98. A i programi pod DOS-om rade bez problema. Lopata model 1920 koja je starija od mojeg djeda i dalje uredno vrši svoju funkciju i ne mislim je mijenjati za model 2014. Moju ženu također ne mijenjam po preporuci Microsofta, već po svojoj vlastitoj volji ako mi bude tako pasalo. No s obzirom da mi i žena počela popirati tu i tamo redovna upozorenja, sve sam više sklon novijem modelu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 10:40 (dinkomat).
16 godina
neaktivan

Sad sam se sjetio btw i flash playera recimo uz dx i net.framework...

Sada kada napuste XP uz famozno youtubeovo morate nadograditi flash player....

Da li će više ići na XP onda? ;)

0 7 hvala 0
13 godina
protjeran
dinkomat kaže...

Na moju vlastitu odgovornost i win 3.1 rade, kao i win 95 i win98. A i programi pod DOS-om rade bez problema. Lopata model 1920 koja je starija od mojeg djeda i dalje uredno vrši svoju funkciju i ne mislim je mijenjati za model 2014. Moju ženu također ne mijenjam po preporuci Microsofta, već po svojoj vlastitoj volji ako mi bude tako pasalo. No s obzirom da mi i žena počela popirati tu i tamo redovna upozorenja, sve sam više sklon novijem modelu.

novijem modelu žene ili MS OS-a?

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
17 godina
neaktivan

Poboljšanoj varijanti sa boljim štosdemferima i boljim aerodinamičnim profilom.

13 godina
protjeran
noviji model žene će te koštat puno više od novog računala stoga predlažem ovo drugo.

inače sva ta opiranja napuštanju XP-a imaju samo jedan razlog: nedostatak novca, pa se XP brani na sve moguće načine. priznajte ljudi da nemate para! i to je to! ništa više.
Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
17 godina
neaktivan
glagoljica kaže...
noviji model žene će te koštat puno više od novog računala stoga predlažem ovo drugo.

inače sva ta opiranja napuštanju XP-a imaju samo jedan razlog: nedostatak novca, pa se XP brani na sve moguće načine. priznajte ljudi da nemate para! i to je to! ništa više.

Kakve pare kakvi bakrači, pa ja svaki mjesec potrošim 1000 kuna na razne stvari koje dokupim, toneri, papir, DVD-i, HDD i sl. A što se tiče novijeg modela mora da košta jer je nov pa sve novo i obično više košta, naročito vrhunski modeli imaju svoju cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 10:58 (dinkomat).
11 godina
protjeran
Oldy kaže...

Zašto misliš da za youtube treba flash? Odkad sam stavio ovo: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/youtube-all-html5/?src=ss

deinstalirao sam flash odmah i sve fino besprijekorno radi :p

Ma za sve postoji alternativa, tako da me microsoftovo forsiranje ne tangira niti najmanje.

•from freedom came elegance•
13 godina
protjeran
pa upravo zato što mjesečno trošiš milju kuna za potrošni materijal nemaš para za novo računalo s boljim OS-om.
16 godina
neaktivan

Fakat najbolja stvar bi bila.

sistemski zahtjevi za novi flash player OS od viste na ovamo.

Lol

Ti što si mi gore dao za to TD hajde daj još jedan vidiš da razmišljam unaprijed i za tebe kada ti već ne znaš. :)

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
glagoljica kaže...
pa upravo zato što mjesečno trošiš milju kuna za potrošni materijal nemaš para za novo računalo s boljim OS-om.

I sa novim modelom ću imat iste ako ne i veće troškove. A ako stari model "dobro radi" dapače za mene čak i bolje od novog, zašto da ga mijenjam? Osim ako ne bude počeo pretjerivati sa pop upozorenjima, ali nadam se da se to može isključiti.

17 godina
Oldy kaže...

Sada nije ali bit će sve više od kada XP bude napušteni OS.

Neće se za njega na dalje ništa razvijati ili misliš da hoće? ;)

Naravno da hoće dok god je baza korisnika dovoljno velika.

pandza94 kaže...

Sa strane nekoga tko se već dobro navikao na Win 8.1:

Nemogu očima pogledati niti funkcionalno više raditi s ičim manjim od toga.
XP mi nema niti približno funkcija kao 8,boot-a se sporije,a također i radi

lošije.
Koga briga memorija,kada standardna računala imaju 8Gb?
Korisitm 8.1,imam 8Gb RAM,ne potrošim niti 3Gb kad igram BF3... 

8 GB standard? teško. {#}

Oldy kaže...

YT bi to bilo samoubojstvo iz zasjede. Ne kreiraju se i održavaju tehnologije po datumu izlaska već po broju korisnika.

16 godina
neaktivan
kamen1 kaže...
Oldy kaže...

Zašto misliš da za youtube treba flash? Odkad sam stavio ovo: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/youtube-all-html5/?src=ss

Ma za sve postoji alternativa, tako da me microsoftovo forsiranje ne tangira niti najmanje.

Ma u novijoj verziji i add-ona te mogu skuriti da se neće instalirati na XP ako hoće.

Ako hoće jednostavno ti ne daju podršku za ništa na XP pa se j... Jednostavno te primoraju hoćeš-nećeš da se makneš sa XP. :)

13 godina
odjavljen

kuzio bi vas par koji gurate win 8 da vas MS nesto placa ,ali ovako stvarno jadno 

Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne plaća nas MS mada bi bilo dobro ima para nego nam jednostavno niste jasni da toliko tvrdoglavo možete braniti nešto staro 13 i pol godina a to je u informatici ili općenito IT-u fakat puno. Toliko puno kao niti u jednom segmentu života.

Ma ne morate na osmicu odite bar na sedmicu ali maknite se više sa tog fosila.

Dobro da još niste na 98-mici i ona je super jelda? :)

1 9 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...
kamen1 kaže...
Oldy kaže...

Ma u novijoj verziji i add-ona te mogu skuriti da se neće instalirati na XP ako hoće.

Ako hoće jednostavno ti ne daju podršku za ništa na XP pa se j... Jednostavno te primoraju hoćeš-nećeš da se makneš sa XP. :)

Pa nije to baš tako. Neki dan bio kod oftamologa i sestra i dalje koristi PC sa dos operativnim sistemom.

Drugo kada mi došao instalirati optiku i ruter koji ide uz to instalater je koristio naredbe u linijskom kodu za provjeru rada a ne šensi fensi windowse.

Neke stvari koje trebam na brzinu obaviti pod windowsima, koristim linijske komande sa par switcheva i gotovo u sekundi umjesto klikanja po menijima.

No mnogi neznaju kako se to radi pa misle da su windowsi naj naj baš za sve!

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 11:13 (dinkomat).
13 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Ne plaća nas MS mada bi bilo dobro ima para nego nam jednostavno niste jasni da toliko tvrdoglavo možete braniti nešto staro 13 i pol godina a to je u informatici ili općenito IT-u fakat puno. Toliko puno kao niti u jednom segmentu života.

Jel ti znas citat sa razumijevanjem kaj ljudi pisu ?

Ako ljudi ne trebaju jace racunalo i windows xp im radi dobro ,a novi windowsi trose prevec rama  pa zbog cega bi sad oni prelazili na novo racunalo ? Potpuno nepotreban trosak

Frend ima Laptop 10 godina star neki HP koji je onda kostao 11 000kn i sad ga koristi za internet i nista drugo 
Bio bi majmun kada bi stavio windows 8 gore jer ima premalo rama ,a bio bi jos veci majmun kada bi kupio novo racunalo samo zbog windows 8 ,a na njemu bi radio istu stvar kao i prije 

Nitko ne govori da na novo racunlo si instaliras XP niti to nitko ne radi 

Pricamo o zadrzavanju XP-a na starom racunalu ,al ti i dalje po svome

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 11:19 (Arnold Layne).
17 godina
Oldy kaže...

Prvo, u IT-u je tendencija razvoja PC korisničke okoline sve slabija i slabija - tehnološki nema bitne potrebe nabave jačih računala (i svega ostalog što prati), osim za jako specifične potrebe (igre i slično).

Za bilo kakvu migraciju (u bilo kojem segmentu, ne samo IT) mora postojati opravdani razlog. Korist od migracije (poslovna, operativna, financijska) mora biti veća od ukupnih troškova migracije (HW, SW, radovi, održavanje).

A i stariji OS-avi (od DOS-a, raznih verzija windoza i slično) su još u upotrebi, iz raznih razloga.

17 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Jel ti znas citat sa razumijevanjem kaj ljudi pisu ?

Ako ljudi ne trebaju jace racunalo i windows xp im radi dobro ,a novi windowsi trose prevec rama  pa zbog cega bi sad oni prelazili na novo racunalo ? Potpuno nepotreban trosak

Frend ima Laptop 10 godina star neki HP koji je onda kostao 11 000kn i sad ga koristi za internet i nista drugo 
Bio bi majmun kada bi stavio windows 8 gore jer ima premalo rama ,a bio bi jos veci majmun kada bi kupio novo racunalo samo zbog windows 8  

šteta što isti ti ljudi nemaju razumjevanje za ono što oni sami pročitaju.

ili, da preformuliram pitanje, da bude lakše i jednostavnije za shvatiti: navedi mi jedno mjesto na kojemu je navedeno da je korisnik dužan nešto napraviti, ili gdje piše da mora promjeniti računalo zbog završetka podrške?

Silence! I Kill You...
13 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Oldy kaže...

Prvo, u IT-u je tendencija razvoja PC korisničke okoline sve slabija i slabija - tehnološki nema bitne potrebe nabave jačih računala (i svega ostalog što prati), osim za jako specifične potrebe (igre i slično).

Za bilo kakvu migraciju (u bilo kojem segmentu, ne samo IT) mora postojati opravdani razlog. Korist od migracije (poslovna, operativna, financijska) mora biti veća od ukupnih troškova migracije (HW, SW, radovi, održavanje).

A i stariji OS-avi (od DOS-a, raznih verzija windoza i slično) su još u upotrebi, iz raznih razloga.

kod mene u firmi se koriste 2 racunala sa DOS-om svakodnevno :D

16 godina
neaktivan

Kupit će kad tad novo.

Imam i ja lap 10 godina star mogu danas g... sa njim obrisati. ne bi za njega nitko pet para dao nije više ni za djecu.

Da idem renderirati video bi se zapalio jadan prije nego bi bio gotov.

Osvrnite se unazad tih deset-13 i pol godina čega sve nije bilo samo na net-u čega danas ima?

Ako ne u svemu oko vas? :)

0 8 hvala 0
13 godina
odjavljen

kupit ce tek kad osjete potrebu 

Samim dolaskom novih windowsa potrebu sigurno ne osjecaju

kao ti npr.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po toj logici bi promjenio svoju ženu već barem pet puta do sada.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

i o tome bi se dalo lamentirati danima.

u 90% situacija, uzrok je specifičnost aplikacija u kojima se vrši neki posao. od tog postotka, možda 10% je uvjetovano nekim stvarnim potrebama (specifični vanjski uređaji i sl.), a ostalo je više-manje ignorantnost razvijatelja aplikacija i poslovne sredine.

Silence! I Kill You...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice