Piratima tri mjesta na Islandu

poruka: 41
|
čitano: 6.695
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratima tri mjesta na Islandu".
16 godina
Re: Piratima tri mjesta na Islandu
1domagoj1 kaže...

..

osim da bi nakon što postanu relevntni s ponekim važnijim glasom (kao nekad zeleni) jednako poklekli pred 'pritiskom' kofera novca. Ideali obično ne traju od prvog do prvog, novac ih korigira kao i sve ostale. Tad naziv stranke postanje manje važan, više tarifa po kojoj glasaju i broj ruku koje zastupaju. Sve ostalo se izgubi kad postanu 'prava' stranka.

-btw, ovi naši su još u beta verziji, tek kad izađe 1.0 + patch ću ih prolistati, ali jesu simpatični (osim što su za neka pitnaja promašili).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

osim da bi nakon što postanu relevntni s ponekim važnijim glasom (kao nekad zeleni) jednako poklekli pred 'pritiskom' kofera novca. Ideali obično ne traju od prvog do prvog, novac ih korigira kao i sve ostale. Tad naziv stranke postanje manje važan, više tarifa po kojoj glasaju i broj ruku koje zastupaju. Sve ostalo se izgubi kad postanu 'prava' stranka.

-btw, ovi naši su još u beta verziji, tek kad izađe 1.0 + patch ću ih prolistati, ali jesu simpatični (osim što su za neka pitnaja promašili).

Zato sam stavio napomenu: "i da se isti ne daju 'lobirati' " {#}.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan

Cuj, program piratske stranke je super. Ali od kada program stranke uopste ima ikakve veze sa stvarnim radom? Neka me neko pokaze stranku koja je uspijela sprovesti svoj program.

Super im je ta ideja za lijekove, siguran sam da ce je uspijeti realizovati pored multimilionskih farmaceutskih monopolisticih carstava koji posjeduju pola svijetskog kapitala.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gade mi se ovi koji govore da bi pirate trebalo u zatvor. Ja bi ih nazvao kao neku vrstu udruge potrošača. Bore se da multimedijalni proizvodi budu jeftiniji bolji i jedini su koji se mogu suprotstaviti monopolu velikih korporacija. Imaju plemenite ciljeve , bore se za narod da i on dobije nešto besplatno nakon toliko nepravde poreza krađe.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš čitam o programu piratske stranke, i gledam pasus koji govori na temu "Država i vjeroispovjest". Tamo kažu ovo:

• Raditi na apsolutnoj jednakosti svih vjera i jednakosti građana koji ne vjeruju s onima koji vjeruju,
  • Sprječavati isticanje vjerskih simbola specifičnih vjera i religija u svim državnim ustanovama i prilikama,

Dakle, prepostavimo da imamo u nekoj prostoriji jednog katolika, jednog muslimana i jednog ateista. Ateistu smeta križ pa ga maknimo. Ne znam točno za muslimana, no i njemu vjerojatno smeta križ. Katoliku ne smeta križ - štoviše, on ga želi vidjeti. Stoga, dvoje ljudi ne želi križ, jedan ga želi. Ali, budući da oni kažu da treba "Sprječavati isticanje vjerskih simbola specifičnih vjera i religija u svim državnim ustanovama i prilikama", maknuti ćemo križ. No, s obzirom da oni kažu da će "Raditi na apsolutnoj jednakosti svih vjera i jednakosti građana koji ne vjeruju s onima koji vjeruju,", kakva bude to njima jednakost ako ćemo diskriminirati katolika mičući mu križ. Onda on ne bude jednak ovom ateistu, jer njemu odgovara što križa nema pa nije diskriminiran. Dakle, to je situacija gdje se jednakost ne može postići. O ovome se može u nedogled, no to mi dovoljno govori o svjetonazoru onih koji su pisali program te stranke.

0 10 hvala 0
17 godina
neaktivan

u tvojoj situaciji je diskriminiran i musliman jer nije mjesec i zvijezda na zidu.

I pušač jer ne smije pušiti u državnoj ustavnovi.

I militantni manijak jer nemože unjeti oružje u istu.

S obzirom da naš ustav propisuje odvojenost IKAKVE crkve od državne vlasti u bilo kojoj državnoj ustavnovi ne bi trebalo biti bilo kojih vjerskih simbola.

U tvojoj situaciji je i ateist diskriminiran jer ne želi vidjeti vjernike :P

Logika ti nije na mjestu.

17 godina

Molim držati se teme. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Gade mi se ovi koji govore da bi pirate trebalo u zatvor. Ja bi ih nazvao kao neku vrstu udruge potrošača. Bore se da multimedijalni proizvodi budu jeftiniji bolji i jedini su koji se mogu suprotstaviti monopolu velikih korporacija. Imaju plemenite ciljeve , bore se za narod da i on dobije nešto besplatno nakon toliko nepravde poreza krađe.

Zašto pirati, umjesto da kradu i tako poručuju da su multimedija i softver preskupi, jednostavno ne zasuku rukave i prime se posla. Nek naprave jednako kvalitetan softver, jednako zabavnu multimediju. Nek snimaju glazbu i filmove, razvijaju operativne sustave i igre.

Kad su gotovi s poslom, nek ih ponude na internetu za cijenu koju smatraju fer ili čak besplatno, kako oni to običavaju uzeti. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi opipljivog novca nepovratno izgubiti i koliko bi im presušio argument kako piratstvo nije krađa.

15 godina
zeroname kaže...

Zamisli samo jedan igrač kupi igru, svi ostali od njega kopiraju. Kako bi se igre dalje financirale?

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
zeroname kaže...

Zamisli samo jedan igrač kupi igru, svi ostali od njega kopiraju. Kako bi se igre dalje financirale?

Da ali čim ne bi bilo piratstva nastao bi monopol. Kompanije bi određivale pravila. Npr imamo DRM koji smeta korsinicima a ti korisnici imaju alternativu skinu igru sa pirate bay-a i ne kupe orginal u znak protesta i kompanija mora ponovno razmisliti prije nego što napravi takvu glupost. Druga stvar je cijena igara ako i XYZ državi kao što je indija igra košta 19 eura a u Hrvatskoj koja nije ni blizo europskim standardima ta igra košta 50-60 eura. Nekom amerikancu , nijemcu je to kao nama 50 kn.

15 godina
zeroname kaže...

Da ali čim ne bi bilo piratstva nastao bi monopol. Kompanije bi određivale pravila. Npr imamo DRM koji smeta korsinicima a ti korisnici imaju alternativu skinu igru sa pirate bay-a i ne kupe orginal u znak protesta i kompanija mora ponovno razmisliti prije nego što napravi takvu glupost. Druga stvar je cijena igara ako i XYZ državi kao što je indija igra košta 19 eura a u Hrvatskoj koja nije ni blizo europskim standardima ta igra košta 50-60 eura. Nekom amerikancu , nijemcu je to kao nama 50 kn.

Ispravljeno.

Swedish latin super funk.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice