Nvidija - na putu prema dole...

poruka: 71
|
čitano: 11.574
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidija - na putu prema dole...".
15 godina
neaktivan

Meni samo bitne manje cijene {#}

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
Re: Nvidija - na putu prema dole...

Pa GTX 460 je bila puno pogodak do HD 6850,izbacili su vrlo konkurentu graficku koja je imala dobre performanse,dobru temp;a minus je bila potrosnja.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina

Drago, ne trolaj :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
15 0 hvala 1
17 godina
ivanoile kaže...

Pa GTX 460 je bila puno pogodak do HD 6850,izbacili su vrlo konkurentu graficku koja je imala dobre performanse,dobru temp;a minus je bila potrosnja.

LoLz nemože jedna kartica spasit stvar uostalom tržište eksternih desktop kartica je najmanje.

Tu najveću ulogu igraju integrirana i mobilna rješenja, zato intel i predvodi jer svugdje gura one svoje GMA crap-ove, no dobro integrirke HD3000 u procesorima su napokon dobre, ali nedovoljno dobre da bi bile izazov za nove fusione :-)

Što se tiče puta prema dolje, sve je krenulo krivo nakon 8000 serije. Uslijedila je prvo rebrand serija 9000, pa samo napumpana 200 serija.

300 serija je rebrand-ana 200 serija koja je bila samo za OEM-ove, 400 serija je kasnila 6mj. za AMD-om i donesla je samo pregrijavanje, buku i potrebu za jakim napajanjima.

Tu su i brojni skandali kao sa masovnim umiranje mobilnih grafičkih kartica zbog korištenja jeftinih materijala ili tako nešto, onda Jensen predstavlja novu grafičku karticu koja u biti nije kartica nego je fake, ovaj slučaj je popularno zvan "wooden screws" zbog drvenih vijaka koji su korišteni.

Driveri koji su uzrokovali pregaranje kartica zato jer se ventilator nije počeo brže vrtiti u 3D Loadu.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=246596

Zadnji nvidijin fail je GTX590 koja jednostavnim preimenovanjem Crysis2.exe u bilošta.exe eksplodira tokom igranja.

Living in a world of dreams...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 21:46 (Hyperion).
16 godina
Meni je jako zanimljiv koncept integriranja jaceg GPU-a u Chipset, recimo ugradjen HD6470 koji bi trebao biti bar 30% jaci od HD6310, sa 256mb sideport VRAMa i malim 40mm fanom na 1000rpm recimo.
2.411 Posts! And counting...
15 godina
Hyperion kaže...
ivanoile kaže...

LoLz nemože jedna kartica spasit stvar uostalom tržište eksternih desktop kartica je najmanje.

Tu najveću ulogu igraju integrirana i mobilna rješenja, zato intel i predvodi jer svugdje gura one svoje GMA crap-ove, no dobro integrirke HD3000 u procesorima su napokon dobre, ali nedovoljno dobre da bi bile izazov za nove fusione :-)

Što se tiče puta prema dolje, sve je krenulo krivo nakon 8000 serije. Uslijedila je prvo rebrand serija 9000, pa samo napumpana 200 serija.

300 serija je rebrand-ana 200 serija koja je bila samo za OEM-ove, 400 serija je kasnila 6mj. za AMD-om i donesla je samo pregrijavanje, buku i potrebu za jakim napajanjima.

Tu su i brojni skandali kao sa masovnim umiranje mobilnih grafičkih kartica zbog korištenja jeftinih materijala ili tako nešto, onda Jensen predstavlja novu grafičku karticu koja u biti nije kartica nego je fake, ovaj slučaj je popularno zvan "wooden screws" zbog drvenih vijaka koji su korišteni.

Driveri koji su uzrokovali pregaranje kartica zato jer se ventilator nije počeo brže vrtiti u 3D Loadu.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=246596

Zadnji nvidijin fail je GTX590 koja jednostavnim preimenovanjem Crysis2.exe u bilošta.exe eksplodira tokom igranja.

Pa nisam ja mislio samo jednu grafu,ona je primjer.GTX560Ti je dosta dobra,kao i GTX 570.

15 godina
neaktivan
to su high end graficke kartice koje koristi svega 0.05% a mozda i manje korisnika,isto tako 6950 bolja je opcija od 560TI a i od 570 ako je otkljucas mozda malo manje perf,ali zato je tu 6970 s istom cijenom i malcice boljim performansama.
INSOMNIJA!
15 godina
neaktivan

Nvidia je možda momentalno "u govnima", ali vjerujem da će se tokom naredne godine izvuć' iz toga, i opet' bit' jača od AMD-a. :D {#}

Live in and let die!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
buvamozilla kaže...

Nvidia je možda momentalno "u govnima", ali vjerujem da će se tokom naredne godine izvuć' iz toga, i opet' bit' jača od AMD-a. :D {#}

Fanboi.

LoL acc THCJoshi
16 godina
protjeran
buvamozilla kaže...

za narednu godinu to je nemoguca misija 

pa ne mjenjaju ljudi svake godine graficku (barem vecina :D) 

http://protocol4.animehr.com/
15 godina
CrNa StreLa kaže...
to su high end graficke kartice koje koristi svega 0.05% a mozda i manje korisnika,isto tako 6950 bolja je opcija od 560TI a i od 570 ako je otkljucas mozda malo manje perf,ali zato je tu 6970 s istom cijenom i malcice boljim performansama.

GTX 570 nema ravnog AMD-ovog protivnika,HD 6950 se muci sa GTX 560Ti.

16 godina

Pred koju godinu AMD je bio mali jadni proizvodac, a Intel rulao u procesorskom trzistu, a U grafickim procesorima je nVidia bila puno jaca, a ATI opet mali jadnik...

Sada su se Intel i nVidia malo opustili i evo ti AMD...

Drago mi je da se je AMD probio malo jer inace bi i nVidia i Intel razvijali tehnologiju usporenim korakom jer nemaju konkurenta.

nVidia si je sama kriva za ovo jer da su se malo bolje potrudili uz onaj njihov respekt koji su imali neznam bas tko bi kupio ATI/AMD

:D
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Steta sto nikako da se u igru ukljuce neki drugi igraci, da li novi, da li iz proslosti. Na podrucju CPU-ova, Transmeta je bila nesto u sto sam polagao puno nade sa svojim CPU-ovima koji nemaju fixni instruction set, vec ga se moze flashati.

Tko zna di su danas S3, Matrox i ostali igraci...davna su vremena kad je S3 Trio bio pojam a Matrox Millenium ili Mystique nesto za cime se slinilo :-D

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...

3 1 hvala 0
17 godina

http://www.bug.hr/bug/tekst/nvidia-geforce-8800-gtx/75714.aspx

To je bilo zlatno doba nvidia-e... Pogledajte što su joj bugovci zamjerali i obratite pozornost na cijenu...

0 0 hvala 0
17 godina
CrNa StreLa kaže...

meni je uvijek bolja opcija 560ti od bilo koje 6950 ...

15 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/bug/tekst/nvidia-geforce-8800-gtx/75714.aspx

>8800GTX

Bila je odlična, ali jednostavno rikne nakon 2-3 godine(artefakti). Onda mora u pečnicu, na oživljavanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 23:29 (DuxTm).
15 godina
neaktivan

Nije naveo razlog, bespotrebno je to i napisao jer tema nije jel bolja ova ili ona...

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

nVidia ima sanse prezivit sa Tegrom jer je trenutno boom mobilnog trzista. Uvijet da prezive je da opet ne naprave neku glupost. Medjutim, ako su vecinu snaga prebacili na Tegru vrlo lako im se moze obit o glavu jer TI ima Omape koji su jaci od Tegre. S druge strane, AMD i Intel imaju puno siri repertoar proizvoda i mogu puno lakse prezivit ako se zeznu (zanemaruju mobilno trziste).

S Tegrom svako malo dodje neka vijest o problemima (npr Samsung) sto nije nis cudno jer je tu nVidia.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma kako nVidiji išlo, GTX580 je superiorna kartica u odnosu na 6970.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@ivanoile hahah to me dobro nasmijalo vidi se da si fanboy..

INSOMNIJA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 23:38 (CrNa StreLa).
16 godina

Errmmm, jel to ATI počeo izdavati drivere za *nix koji ne poblesave kad pokušaš više od 1 izlaz na njih prištekati?

Po tekstu dobijem takav dojam, a praksa mi veli dijametralno suprotno...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina

Iako nisam veliki ljubitelj nVidie, mislim da im je ovo privremeno, pod uvjetom da proradi Tegra. Međutim ako AMD napokon stigne sa svim najavljenim APU-ima na vrijeme, i ako buldožer bude dobar, bit će borbice. I onda svi opet protiv Intela.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bezveze clanak,

da je malo bolji bio bi svejedno jako loš

1 0 hvala 0
17 godina
Malto kaže...

Iako nisam veliki ljubitelj nVidie, mislim da im je ovo privremeno, pod uvjetom da proradi Tegra. Međutim ako AMD napokon stigne sa svim najavljenim APU-ima na vrijeme, i ako buldožer bude dobar, bit će borbice. I onda svi opet protiv Intela.

Pa AMD APU je vec tu u prodaji, nema kaj stič E serija i C isto tak su vec jedno dva mjeseca na tržištu a za 40 dana stiže i A Liano serija APU-a i to je to.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
odjavljen

Ne vidim kako nVidia ide prema dolje-jedini fail u 5xx seriji je GTX590.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
vexx5555 kaže...

Ne vidim kako nVidia ide prema dolje-jedini fail u 5xx seriji je GTX590.

Tko uopće spominje petu 500 seriju? To je već mali povratak na bolje, ali samo zato jer je AMD malo razočarao sa novim radeonkama.

Living in a world of dreams...
17 godina

"Tvrtka kojoj su trebale godine da izbaci prvi OpenGL driver za svoje kartice i koja, zapravo, nije dugo vremena znala napisati ni pošteni DirectX driver"

Pitaj Sincro-a ih hr.squada kako je gledao u UT99 na mojem radeonu64 (prvi radeon koji je uopće izašao) pod OpenGL-om i omogućenim

komprimiranim teksturama (on je imao geforce u to vrijeme). Komentar je bio nešto u stilu "U, je...te, pa to nije ista igra" {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
protjeran

hehe,  "Na putu prema dole"  mi je jedna od najboljih pjesama  Pips-a.

sto se nVidie tice....... nisam ih nikad kupovao jer nekako nisam imao povjerenja u njihove proizvode;

znam da je njeno zlatno doba bilo tamo negdje oko 2001.,  u vrijeme  masovno kupovanih MX4xx  kartica, tada negdje su cak preuzeli i glavnog rivala (3dfx) koliko su bili jaki.  Mislim da se nakon toga vise nikada nisu vratili na te grane sto se tice popularnosti.    

takodjer sam jedan od onih koji bi voljeli vidjeti neke stare igrace nazad na sceni kao sto su Matrox, Diamond, S3, itd.,  trenutna situacija na trzistu je malo premonotona...

Hedonism Is My LifeStyle

2 0 hvala 1
17 godina
l)oolvl kaže...

takodjer sam jedan od onih koji bi voljeli vidjeti neke stare igrace nazad na sceni kao sto su Matrox, Diamond, S3, itd.,  trenutna situacija na trzistu je malo premonotona...

To se neće desit iz banalnog razloga...niko nema toliko love da razvije nešto od nule

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
protjeran

Sad kad kupiš konfu sa amd procom i zasebnom grafom ti si ustvario kupio 2 grafe, dok npr ak uzmeš amd proc i nvidia grafu, ti si kupio jednu grafu od amd-a a jednu od nvidie, tako da podatak o tome koliko tko drži tržišta će za nvidiu od izlaska novih AMD CPU-a padat na papiru, a ustvari se vjerojatno neće puno prmjenit.

Promjenit će se samo malo brojke jer nvidia neradi CPU.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice