Moguća zabrana HTC Androida u SAD-u

poruka: 195
|
čitano: 18.547
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Moguća zabrana HTC Androida u SAD-u".
16 godina
neaktivan

Apple s3re, eto što radi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

I sad netko apple naziva inovativnom firmom. Oni nemju ni i od inovativnosti, sav marketnig se svodi na pljuvanje po konkurenciji. A banalnim patentima nastoje zaustaviti konkurenciju,

Premda imaju kvalitetne proizvode, oni nisu nista drugo nego jedna lopovska korporacija koja nema cime zaustaviti konkurenciju. I sad neki Jobsa nazivaju veliki inovatorom...

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 18:14 (captain_soap_McTawish).

16 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po mom misljenju smiju patentirati nesto sta je bas revoluciornarno kao npr touch screen kad su svi mobovi bili "obicni". Ovo je bas suludo jer po nekoj zdravorazumskoj logici se svatko moze sjetit da ubaci mogucnost kad primis link da ga otvoris sa browserom -.-, ne moras tu mogucnost kopirat od nekog drugog. Jednostavno se sjetis istog. Jadni mi da je postojao ovakav sustav u vrijeme izuma bezinskog motora...

Apple samo pokusava na jedan prljav nacin otet dio trzista Androidu, i to je jadno...

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Inače sam androidaš, ali primjetite da je patent prijavljen početkom 1996, znači da je pisan vjerojatno krajem 1995 - i za to je vrijeme prilično sigurno bio inovativan. Prva SMS poruka je poslana 1993, W3C konzorcij je osnovan 1994...

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nek se tuzakaju, to na kraju dana moze samo doprinjet normalnijim pravilima vezanima za patente.

svi sve tuze, jel sustav to dozvoljava.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Moguća zabrana HTC Androida u SAD-u
DigiMagic kaže...

Inače sam androidaš, ali primjetite da je patent prijavljen početkom 1996, znači da je pisan vjerojatno krajem 1995 - i za to je vrijeme prilično sigurno bio inovativan. Prva SMS poruka je poslana 1993, W3C konzorcij je osnovan 1994...

Ako je tako, trajanje patenta je upitne vrijednosti i pravila se moraju mijenjati. Ono što je patentirano je zdravorazumsko rješenje, koje pada na pamet i svakom korisniku-laiku, a kamoli UI/UX inženjeru.

17 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
LordShgi kaže...
...nokijin wannabe smartphone OS symbian...

Post ti stoji da je Apple napravio veliki korak naprijed, ali s ovim djelom koji sam citirao ne mogu se složiti ama baš niti u jednom segmentu. Da se razumijemo nisam fanboy niti jedne "frakcije" ali zar Symbian nije bio najzastupljeniji OS na mobitelima (smartphone) prije pojave Androida i iOS-a? I čemu taj "wannabe"? Symbian je po svim svojim osobinama smartphone OS, a to što su starije verzije (v2, v3, UIQ) kilometrima daleko od Androida, iOS-a i WP7 po dostupnosti aplikacija i rezolucijama ekrana/kamera na tim mobitelima ne čini ga ništa manje smartphone OS-om nego njih. Zato te molim da se suzdržiš od takvih (bez uvrede) dječijih izjava. Pogledaj recenzije i testove nekih starijih Symbian OS mobitela na GSMArena ili gdje već i vidjet ćeš kakve su kritike pobrali ti mobiteli. Tip: 6680, 6600...

Nisam bas najvjerodostojnija osoba za symbian jer ga nisam koristio puno. Ali po mojim iskustvima symbian je imao velike restrikcije oko appova, ja sam teško natjerao neke appove da rade na nekom uređaju, a definicija smartphonea je da on omogucava pokretanje 3rd party aplikacija. Ipak, imas pravo.

16 godina
neaktivan

Ne kontam zašto vi pljujete po Apple-u, oni ne rade ništa što nije po zakonu. Trebate onda pljuvati po takvim zakonima. Apple samo radi ono što zakonski može, ništa više.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
ansha kaže...
Al za nepravdu nije kriv apple koji samo igra po utvrdjenim pravilima i iskoristava sve sta pruzaju, krivi su oni koji su omogucili takvu "igru"..

naraavno da nije, i nitko normalan ni ne tvrdi da je, al cinjenica je da su oni ove zakulisane "igrarije" uzdigli na sasvim jedan suludi level...

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
14 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

"Kada iPhone primi poruku koja sadrži telefonski broj, adresu, URL ili email, ovi podaci su automatski označeni, podcrtani i pretvoreni u klikabilne linkove. Klik na telefon podiže upit za zvanje, klik na URL adresu otvara lokaciju u Safariju, a klik na ulicu prikazuje lokaciju na karti Maps aplikacije."

Nije li ovo karakteristika mobitela prije nego li su smartphoneovi postali cool? Barem dio s brojem telefona...

Ja to imam na svojoj Nokiji 5630 sa Symbianom S60. 

16 godina

Ljudi moraju shvatiti da postoje licence i one su tu da štite vlasnika.

Patenti bi trebali biti rezervirani za inovativna i neviđena rješenja, a ne za komade softvera, koje će samom logikom netko drugi, na ovaj ili onaj način, iskoristiti ili osmisliti.

Ako meni padne ideja za određeni softver i idem u izvršavanje tog projekta, ne koristeći tuđi kod, zar je normalno da odgovaram zbog toga što slučajno dobijem istu ideju za obavljanje određene stvari kao i neki panj koji je dobio patnetna prava na to?

Pa cijela poanta patentiranja jest, odnosno bila je, napredak civilizacije... poanta je da izvorni vlasnik, odnosno osoba koja je osmislila nešto, ne mora skrivati kako je to napravila iz straha "od Kineza", nego to lijepo zaštiti na određeno vrijeme u granicama razuma, a sve sa ciljem da netko drugi napravi nešto još bolje iz toga.

Pa to je osnovna baza napretka i smiješno je uopće gledati da patent iz 90-ih može biti na snazi u 21. stoljeću.

Devedesete su u tehnološkom smislu, a pogotovo računalnom, je*eno selo u odnosu na današnje tehnologije i raširenost samih računala u raznim oblicima.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
DigiMagic kaže...

Ako je tako, trajanje patenta je upitne vrijednosti i pravila se moraju mijenjati. Ono što je patentirano je zdravorazumsko rješenje, koje pada na pamet i svakom korisniku-laiku, a kamoli UI/UX inženjeru.

Pa i nije naročito inovativan ni za '95. Moj Siemens S3Com iz 1995. ima mogućnost da zoveš broj napisan u poruci (između 097 i ostatka je očito razmak pa je zato selektirao samo dio broja).

Jbg, nemam bolju kameru, valjda će se vidjeti.

EDIT: Zapravo, ovaj patent piše da je "Filed" 1996. Onda ne bi trebao ni biti valjan, koliko ja znam, ako je već viđeno rješenje na nekom proizvodu, jel. Ili američki patentni sustav funkcionira suprotno zdravom razumu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 19:24 (Mirko935).
16 godina
neaktivan

Ja se sjećam nemam pojma od kada na sony ericssonu da je url u poruci zaplavio ili broj telefona ako je zajedno napisan, za prvo je vodio normalno na net a za drugo nudio spremanje u imenik, a iphonea nije bilo u planu onda,

neka ganjaju htc ganjali su i samsunga pa puše pomalo :p

bug caruje, um klade valja

1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Jako tesko za procijenit, pa iz nase perspektive su mnogi genijalni izumi iz davne proslosti zdravorazumska rijesenja (kotac npr.).

16 godina
neaktivan

Je kotač je strašna stvar još ga je onaj iz pećine izmislio ali ja više preferiram jet pack ako i to apple nije prijavio kao patent  {#}

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam isto protiv tih patenata. Jesam appleov fanatik i sve, ali stvarno da zabrane prodaju zbog nekog patenta koji, da apple nije izmislio neko bi se sigurno sjetio izmislit. Taj patent je trebao isteć pred 2 godine najmanje. Ne krši samo HTC taj patent, neznam zasto bas njega tuži, on mu ne predstavlja bas neku konkurenciju. Ovo sta android kopira iOS u svom ICS-u je stvarno sramotno. To je valjda isprovociralo Apple pa je postao željan krvi(para).

Moj PC  
1 9 hvala 0
14 godina
protjeran

Neka im je, da se mene pita nebi im dao nigdje da se prodaju.

Let the flamewar begin!!

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
proćerani kaže...

Neka im je, da se mene pita nebi im dao nigdje da se prodaju.

Let the flamewar begin!!

Ja bi vise da zabrane galaxye oni su mi mrskiji{#}

15 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...

Ja sam isto protiv tih patenata. Jesam appleov fanatik i sve, ali stvarno da zabrane prodaju zbog nekog patenta koji, da apple nije izmislio neko bi se sigurno sjetio izmislit. Taj patent je trebao isteć pred 2 godine najmanje. Ne krši samo HTC taj patent, neznam zasto bas njega tuži, on mu ne predstavlja bas neku konkurenciju. Ovo sta android kopira iOS u svom ICS-u je stvarno sramotno. To je valjda isprovociralo Apple pa je postao željan krvi(para).

Ali kako je Apple to izmislio ako takvu funkcionalnost ima mobitel iz 1995., a ovaj patent je podnešen 1996.? Taj patent nije trebao ni postojati, a ne da je trebao isteći. Ili ima nešto posebno što ja ne vidim u tom patentu zbog čega su zaključili da baš HTC krši taj patent?

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Bruno Matejcic kaže...

Ali kako je Apple to izmislio ako takvu funkcionalnost ima mobitel iz 1995., a ovaj patent je podnešen 1996.? Taj patent nije trebao ni postojati, a ne da je trebao isteći. Ili ima nešto posebno što ja ne vidim u tom patentu zbog čega su zaključili da baš HTC krši taj patent?

Valjda im se nasto nije svidilo u vezi sa njihovim sense-om. Motorola i google isto imaju debilne patente pa samo apple tuže, iako to svi koriste. Oni su isto govnj_ari. 

16 godina
neaktivan

Đubrad. Dok su se u Appleu još igrali u blatu  mobiteli su imali tu opciju. Ali apple je takav, patentiraju nešto i onda čekaju da netko to iskoristi i tuže.

Smeta im konkurencija i onda tuže. a žalosno da im to uspjeva.

A Bugovci su isto biseri, akd je apple popušio zbog patenata, napisali su članak u par riječi i to da donekle izgleda da je apple žrtva.

A kad je samsung popušio, i sad htc, to se dakako mora istaknuti. 

hobi:moj-android.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 20:27 (nsoul).

3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...
Valjda im se nasto nije svidilo u vezi sa njihovim sense-om. Motorola i google isto imaju debilne patente pa samo apple tuže, iako to svi koriste. Oni su isto govnj_ari. 

Nije mi baš jasna ova rečenica. I koji su to patenti za koje Motorola i Google tuže i kako ti znaš da ti drugi koji to koriste ne plaćaju licence za korištenje tih patenata?

nsoul kaže...

Đubrad. Dok su se u Appleu još igrali u blatu  mobiteli su imali tu opciju. Ali apple je takav, patentiraju nešto i onda čekaju da netko to iskoristi i tuže.

Eh, pa vide da ne mogu uspjeti normalnom tržišnom bitkom protiv boljih uređaja drugih proizvođača pa moraju ovako pokušati usporiti vlastitu propast.

14 godina
protjeran
Mirko935 kaže...

nsoul kaže...

Eh, pa vide da ne mogu uspjeti normalnom tržišnom bitkom protiv boljih uređaja drugih proizvođača pa moraju ovako pokušati usporiti vlastitu propast.

Nije mi jasan tvoj post, ako apple koji ima samo jedan uređaj(iphone), ima malo slabije ili čak iste prodajne reultate kao i svi HTC-ovi zajedno(kojih je mali milion), po cemu to ne uspjevaju?

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
13 godina
neaktivan
ansha kaže...
hrvooje kaže...
ansha kaže...

Zasto se ljudi sekiraju svaki put na ovakve vijesti? Bit ce toga jos s obe strane, pa koga briga? Jel retardirano - je, al nama ni iz djepa ni u djep...

neki ljudi reagiraju na nepravdu, nebitno da li imaju od toga materijalne koristi.

Al za nepravdu nije kriv apple koji samo igra po utvrdjenim pravilima i iskoristava sve sta pruzaju, krivi su oni koji su omogucili takvu "igru"..

Što je opet on... Što misliš tko omogućava investitorima da rade u RH što rade, oni jer imaju tolki lobi da stišću ove dok im ne daju - tako i ovo, Apple i slični su godinama tiskali patenti ured da bi se ovo dogodilo! Krupni kapital upravlja svime!

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Bruno Matejcic kaže...

Nije mi baš jasna ova rečenica. I koji su to patenti za koje Motorola i Google tuže i kako ti znaš da ti drugi koji to koriste ne plaćaju licence za korištenje tih patenata?

Bilo je nesto da je apple zabranjen u njemackoj, jer je navodno kršio neki patent. Ne mogu se sjetit. Da plaćaju drugi plaćao bi i apple i sve bi bilo u redu.

17 godina
neaktivan

Ova odluka je u rangu presude o gospićkom rukovanju.

Pa istu funkcionalnost sam imao na starom Sony Ericssonu, WTF, kako je to moguće uopće zaštiti patentom? Po tome je Berners-Lee mogao reći da su mu pokrali ideju za link. Majko mila, te firme su poludile.

Jesi li i ti Svjetski Putnik ? www.svjetskiputnik.hr

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Apple - u ide odlično, nikad bolje, ovaj kvartal će biti ubjedljivo najveći u povijesti tvrtke, a 2012 će im biti godina apsolutne dominacije i ne trebaju im ove pisdarije. Neznam koja je poanta vucaranja po sudovima za ovakve "trivijalne" patente ( premda začudo čak iz 1996 ).

S druge strane možda uspiju preokrenuti sustav funkcioniranja patentnog zavoda jer su dobrim djelom applovom zaslugom zatrpani i ovo je neodrživo. Tko će na kraju izvući deblji kraj je pitanje, al u appleu vjerojatno vjeruju da igra iscrpljivanja sudskim troškovima i privremenim zabranama ide njima u prilog obzirom da sjede na planini dolara. Nekakva opća nagodba bi također mogla appleu ići u prilog obzirom da vuku preko 50% svekolikog profita u smartphone industriji, a ta brojka i raste ... u svakom slučaju izgleda da čak pojačavaju tempo, danas slijede tužbe za smart covere ... i premda je istina da su mnogi samsungovi dizajni proizvoda, dodataka i softwarea preslični appleovim, teško da je iti jedna od ovih ideja zaista izvorno appleova. Do sad su se držali one da nije bitno tko je što izmislio nego kako je tko što implementirao ... izgleda da to više nije slučaj. Netko bi trebao početi ignorirati ovakve tužbe ili ih rješavati po hitnom postupku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 20:56 (grzzi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
proćerani kaže...
Nije mi jasan tvoj post, ako apple koji ima samo jedan uređaj(iphone), ima malo slabije ili čak iste prodajne reultate kao i svi HTC-ovi zajedno(kojih je mali milion), po cemu to ne uspjevaju?

1.1 milijun uređaja nije baš malo. Ovo na području SAD-a, jel: http://www.gsmarena.com/htc_becomes_the_largest_smartphone_vendor_in_the_us-news-3336.php

Bruno Matejcic kaže...
Bilo je nesto da je apple zabranjen u njemackoj, jer je navodno kršio neki patent. Ne mogu se sjetit. Da plaćaju drugi plaćao bi i apple i sve bi bilo u redu.

Bilo je, i taj patent nije glupost. A budući da je esencijalni patent, sigurno plaćaju, čak je na jednom portalu i pisalo kako svi ostali plaćaju, ili je, vjerojatno, s nekim proizvođačima uključeno u neki dogovor o razmjeni patenata. Inače bi ih sigurno tužili. Ili ti misliš da su se oni svi urotili protiv Applea?

15 godina
neaktivan

Majko mila! Ovo više nema nikakvog smisla...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jeste se raspisali :)

da svi koji bi trebali tuže apple, ne bi dobro završilo. Sad tuže htc zbog linkanja u porukama??

Pa sjetite se prvog iphonea, ni mms-a ni multitaskinga... znači htc koristi linkanje u porukama, a zašto onda iphone koristi mms kojeg nije imao odma, zašto sad ima multitasking, zašto ima notification bar, djeljenje slika direktno iz aplikacije za kameru... sve su to patentirali? ma kad ostalima dop*zdi naj**** će apple.

hobi:moj-android.net

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice