Intel otvorio pogon u Kini

poruka: 7
|
čitano: 2.337
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel otvorio pogon u Kini".
17 godina

Profit, veći profit, još veći profit... će nas uništiti, osim ako su Kinezi toliko glupi pa će i dalje raditi za šaku riže. Vrijeme će pokazati.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Intel otvorio pogon u Kini
zbuzanic kaže...

Profit, veći profit, još veći profit... će nas uništiti, osim ako su Kinezi toliko glupi pa će i dalje raditi za šaku riže. Vrijeme će pokazati.

Samo jedna,jako bitna stvar,sa 300 $ u Kini si Car a u HR prosjak.Drugo,Dubravko mogao si malo smislenije zavrsit clanak;naime vjerujem da ti je poznato,kao i vecini starijih forumasa(iskusnijih) da Intel od prve tic-tac-toe arhitekture pri promjeni proizvodnohg procesa sa veceg na manji,taj isti stari koristi za proizvodnju cipseta.U ovom trenu su cipseti u 65nm a kako 32nm-ski procesori budu mijenjali trenutne Nehaleme i drustvo tako ce se i chipseti prebaciti na 45 nm-ski proces.Iz ovog outsorcea proizvodnje chipseta prema Kini je Intel jasno pozicionirao svoju CPU proizvodnju u americkim FAB-ovima bez namjere da ih proizvodi drugdje u Svijetu.

dasHHa
17 godina

A zašto se chipset ne proizvodi u jednakom nm proizvodnom procesu kao i cpu?

Interesantno Intel je prije par god otvorio tvronicu i u Izraelu, a caka je u tome što je Izrael zemlja u kojoj jutro ne počinje bez rafala svako malo neko puca neko se raznosi pa ipak tamo otvore tvornicu  vrijednu 3 milijarde dolara a nas ovdje zaobilaze u širokom luku?

P.S opomenite me ako mi ova depresivna pitanja pređu u naviku jer već mi je dop**izdilo da naši veliki informatički stručnjaci ne učine ništa po pitanju da se i kod nas otvori neka takva tvornica pa da se zaposle ljudi i bolje izuči kadar

16 godina

MA LOL

Sad će i na Intelu pisat Made in China.

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
fredii kaže...

Interesantno Intel je prije par god otvorio tvronicu i u Izraelu, a caka je u tome što je Izrael zemlja u kojoj jutro ne počinje bez rafala svako malo neko puca neko se raznosi pa ipak tamo otvore tvornicu   vrijednu 3 milijarde dolara a nas ovdje zaobilaze u širokom luku?

P.S opomenite me ako mi ova depresivna pitanja pređu u naviku jer već mi je dop**izdilo da naši veliki informatički stručnjaci ne učine ništa po pitanju da se i kod nas otvori neka takva tvornica pa da se zaposle ljudi i bolje izuči kadar

Pa jer im je skuplje.

Malo matematike

Kina

ako u tvornici moraju biti zaposlno 1500 ljudi i   svakome daješ placu od 200 dolara to je onda 300 000 dolara ili 1 500 000 kuna.

U hrvatsko je to malo drugacije jer imas 1500 ljudi kojem svakom daješ placu po 5k kuna 7 500 000 kuna... Sad jos u hrvatskoj su razni porezi, prirezi i nekakva čuda koje moraju polaćati državi...

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina
protjeran
Mitch kaže...

MA LOL

Sad će i na Intelu pisat Made in China.

kakve to veze ima sa bilo cim 

nemoj uspoređivat plasticne igracke sa procesorima 

bit ce jednako dobro napravljeni ko da ih je npr. švabo napravio

◂◂  ►  ▐ ▌  ◼  ▸▸ Metallica-For whom the bell tolls
15 godina
fredii kaže...

Interesantno Intel je prije par god otvorio tvronicu i u Izraelu, a caka je u tome što je Izrael zemlja u kojoj jutro ne počinje bez rafala svako malo neko puca neko se raznosi pa ipak tamo otvore tvornicu  vrijednu 3 milijarde dolara a nas ovdje zaobilaze u širokom luku?

vjerujem da u izraelu ima puno više stručnjaka za takvu vrstu proizvodnje nego u hrvatskoj,hrvati nisu sposobni proizvoditi šibice a da ne govorimo o visokoj tehnologiji ,intel bi više bio u gubitcima nego što bi zaradio da kod nas ima tvornicu,još ako uzmemo radne navike hrvata  jako brzo bi se tvornica zatvorila

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice