Intel ograničava overclockiranje

poruka: 124
|
čitano: 13.634
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel ograničava overclockiranje".
15 godina
neaktivan
RE: Intel ograničava overclockiranje
nixass kaže...
 e yebemu miša.. ako je proc dobar za gejmanje, bome je dobar i za 90% stvari koje se rade na kompjuteru..

a čuj, intel je bolji u većini ostalih stvari. ali daleko od toga da AMD nije dobar.

15 godina

Zadnji Intel koji sam imao je bio P4 3.0 GHz, 800 MHz FSB, Northwood, socket .478. Onda je Intel ganjao sto vecu brzinu i rati te "brzine" sam bezveze doslovce bacio oko 3500 kn koliko je kostao samo procesor.

Od onda sam na AMD-u posto je meni puno isplativiji jer komp koristim iskljucivo za igre te neke programe kojima bi bio dovoljan i procesor koji radi na 800 MHz, a sa ovim svojim i danas jos odlicno sve igram i na visokim postavkama.

Cak me vise Intel ni ne privlaci sto je zanimljivo jer sam prije kupovao iskljucivo Intel i Nvidi-u....dok sam danas na AMD-u i ATI-u. Makar cisto sumnjam da ce mi iduca graficka biti opet ATI, ali AMD kao procesor ce ostati 100% samo naravno neki x4 tj. biti ce mi sasvim dovoljan x955 ili x965 jer nude odlicnu stvar u smislu ulozeno/dobiveno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina

Još jedna "mudra" odluka i potez Intela, kak se tog niko prije njih nije sjetil baš me cudi samo nek tak nastave dalje.Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

a sto dedo kaze?

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
19 0 hvala 0
17 godina
dado8 kaže...

a sto dedo kaze?

Ne mora se deda uopce zivcirat, bude otišel na AMD tj bude se nabuldožiral druge godine i to je to.Nevinašce

17 godina
protjeran
Weky kaže...

Za igre procesor je apsolutno nebitan.

daj, ne pretjeruj.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Jesi ti normalan. A šta misliš otkud zajebancija da se Crysis vrti na 800mhz...

I just don't have comment za ovo...

Šteta što je hall of shame davno zaključan... Neodlučan

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
17 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...
Weky kaže...

Ja cu nadopunit Weky-a:

1. na 22+" rezolucijama (a budimo realni, velika vecina danas ima takve monitore) CPU igra malu ulogu (sto veca rezolucija to manja uloga)
  2. postotak igri kojima FPS dosta ovisi o CPU-ima (i to na vecim rezolucijama) je malen

I prestanite vise uzimati Crysis kao mjerilo svega!

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

I just don't have comment za ovo...

Šteta što je hall of shame davno zaključan... Neodlučan

Ne može se reći da je nebitan, ali grafička ima puno veći značaj u igrama, posebno kad se igra na visokim rezolucijama i uključenim filtrima. Recimo razlike između jednog athlona II i i7 860 gotovo da i nema u igrama. Danas naprimjer još uvijek sa dualcima možeš sve odigrati.

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Ja cu nadopunit Weky-a:

1. na 22+" rezolucijama (a budimo realni, velika vecina danas ima takve monitore) CPU igra malu ulogu (sto veca rezolucija to manja uloga)
  2. postotak igri kojima FPS dosta ovisi o CPU-ima (i to na vecim rezolucijama) je malen

I prestanite vise uzimati Crysis kao mjerilo svega!

Kriza ti dođe kao mjerilo svega jer je i dalje među najnajnajzahtjevnijim igrama,

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
15 godina
neaktivan
Kriza ti dođe kao mjerilo svega jer je i dalje među najnajnajzahtjevnijim igrama,

U kojoj proc ne znači gotovo ništa. Pogledaj ovo. Quad od 700kn i i7 od 4000kn su unutar 2FPS na 1280x1024, na full HD nema razlike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 16:07 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

U kojoj proc ne znači gotovo ništa. Pogledaj ovo. Dulac od 400 kn i i7 od 4000kn su unutar 2FPS

Porediš i7 i AMD 630 Plač

17 godina
neaktivan

Crysis je IMO lose mjerilo za testiranje novih grafickih jer kao i sto sam velis je i dalje prezahtjevna.

Primjer:

Dođe nova graficka na trziste koja u odnosu na stariju generaciju daje +1fps u average rateu u Crysisu. To je toliko malo da se moze racunati pod obicnu gresku (ima 100 stvari koje su mogle utjecati na taj 1fps vise). Da li to znaci da perfomanse prakticki uopce nisu porasle?

Ne, ne znači to kad je to samo jedna igra dok u svim ostalim daje negdje +10fps u average rateu.

Uvjeti za benchanje su naravno kao i inace; maxed out, 1080p rezolucija itd itd itd.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
odjavljen
bugofil kaže...

daj, ne pretjeruj.

Potpunosti je nebitan igrajući na 1920x1200 8xAA/16xAF ili 2560x1600. Jedan procesor 4 godine star gura SVE IGRE na max detaljima sa danas najjačom grafičkom. Prema tome, procesor je nebitan.

Tvoj zaključak si izveo igrajući na 1280x1024 rezolucij i vjerovatno nekoj 5770 grafičkoj. Ja ovdje pričam o prosječnim rezolucijama u stranim drzavama - A to su Full HD + AA.

Kad bude razlika 30 FPS između jednog i drugog onda je procesor bitan. Za 3-4 FPS više meni je nebitan.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 16:11 (Weky).
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

A danas, kakvo je DANAS mjerilo za benchanje u Crysisu?

15 godina
neaktivan
Porediš i7 i AMD 630 Plač

A zašto ih ne bi uspoređivao kad i sam vidiš da oba gotovo identično guraju krizu? Preleti malo po ostalim igrama u testu i vidjet ćeš da je sve unutar na 5FPS, a na Full HD gotovo identično. Osim FC2 koji očito voli L3, ali i tamo su na HD svi isti.

15 godina
neaktivan

Sa single gpu sustavom proc je ajd recimo to tako manje bitan, ali sa multi gpu sustavima i7 rastura

U

i7ima više od 60FPS-a predonsti nad q6600, a u
ima preko 40FPS-a predosti

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 16:31 (mrog 33).
17 godina

evo npr.bad company 2 je igra u kojoj dobar procesor znaci SVE,a moze se igrati na dx9,10,11 znaci moze se igrati na gotovo bilo kojoj kartici od nvidia 7800 gt, ati x1900 koje stoje u minimalnim preporukama za igru pa prema jacima.

KONACNO NOVI KOMP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
crozoki kaže...

evo npr.bad company 2 je igra u kojoj dobar procesor znaci SVE,a moze se igrati na dx9,10,11 znaci moze se igrati na gotovo bilo kojoj kartici od nvidia 7800 gt, ati x1900 koje stoje u minimalnim preporukama za igru pa prema jacima.

Sve na max 1920x1080 2xAA leti vecinom u 60 FPS........

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
15 godina
prvo novi socketi pa sad jos i ovo, nečuveno , najveci je problem sto vecina ljudi ne clocka pa ih boli neka stvar, samo se nadam da amd nec nesto zahebat sad bulldozerima i da ce bit dobri procevi , ŽIVIO AMD !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Glupo od Intela...

Inače, CPU je bitan, kao i sve druge komponente.

Nešto mora komunicirati sa memorijom, nešto mora napuniti grafiku.

Evo imam na poslu još negdje jednog Semprona 3200+ AM2, i mogu ga direktno usporediti sa novim sempronom 140,

ili 240 x2, 555BE itd itd...

Sempron će suckati...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Glupo od Intela...

Inače, CPU je bitan, kao i sve druge komponente.

Nešto mora komunicirati sa memorijom, nešto mora napuniti grafiku.

Evo imam na poslu još negdje jednog Semprona 3200+ AM2, i mogu ga direktno usporediti sa novim sempronom 140,

ili 240 x2, 555BE itd itd...

Sempron će suckati...

Ovdje se priča o Intelu E8400 (high endu prije 3 godine) ili njegovom ekvavilentu Phenom II X2 550, u usporedbi sa Core i7 980X u igrama. Uvjeti su - 1920X1200 8xAA/16xAF.

E onda cemo vidjeti dali procesor star 3 godine drzi jos sve igre na najvecim mogucim opterecenjima.

Nikakav Sempron ili Celeron nedolazi u usporedbu.

Stvar je u tome da high end procesor star 3 godine i dan danas drzi sve zive igre na max postavkama, uz naravno odgovarajuću grafičku karticu.

A nigdje nema da 3 godine stara kartica (8800GTX) drzi dobre perfomanse u tim uvjetima (Metro, BC2).

Dakle, po tome je procesor nebitan jer sve igre gura i gurat ce sigurno iducih godinu dana i vise sve nadolazece hitove, jedino grafička je kočnica. Po toj stavci, je nebitan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 17:18 (Weky).
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ovdje se priča o Intelu E8400 (high endu prije 3 godine) ili njegovom ekvavilentu Phenom II X2 550, u usporedbi sa Core i7 980X u igrama. Uvjeti su - 1920X1200 8xAA/16xAF.

E onda cemo vidjeti dali procesor star 3 godine drzi jos sve igre na najvecim mogucim opterecenjima.

Nikakav Sempron ili Celeron nedolazi u usporedbu.

Stvar je u tome da high end procesor star 3 godine i dan danas drzi sve zive igre na max postavkama, uz naravno odgovarajuću grafičku karticu.

A nigdje nema da 3 godine stara kartica (8800GTX) drzi dobre perfomanse u tim uvjetima (Metro, BC2).

Stvarno ne znam da li sam ok danas, ali kako možete uspoređivati E8400 2x3.00 GHz sa i7 980x 6x3.33 GHz...

15 godina
odjavljen

Pa jer je trenutno najjači procesor na trzistu.

Da je procesor bitan, dao bi sigurno nekih 15 FPS barem više u odnosu na E8400.

A u stvarnosti daje 3-4 FPS više.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 17:19 (Weky).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Da, ali u modeliranju?

15 godina
neaktivan
Da, ali u modeliranju?

Tu se raspravlja o igrama, ne o modeliranju.

15 godina
odjavljen
Weky kaže...

Da, ali u modeliranju?

Odkad PC gejmanje spada u modeliranje?????

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 17:30 (Weky).
16 godina
neaktivan

Zar tema nije vijest da je intel ograničava overclockiranje, gdje piše da se overclockiranje odnosi na gejmanje? Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko sam shvatio Intel onemogučava standardno OC-anje isključivo na procesorima namijenjenim nižem i srednjem segmentu tržišta i to isključivo na 1155sck platformi.

Dok če procesori za High end segment na toj platformi imat oznaku K i cijenovno če se vijerojatno smijestit kao današnji i7 860.

Fora je u tome što intel ide na to da maximalno smanji troškove proizvodnje čipseta za te procesora, a to ujedno znači i niže cijene same platforme,a vijerojatno i samih procesora bez oznake K. A ionako 90% korisnika koji kupuju procesore u tom cijenovnom segmentu ne zanima nikakvo OC-anje, što ionako nije baš neki problem jer če Intel ostaviti TM(Turbo Mode) koji če sam OC-ati jezgre zavisno o opterečenju jezgre. Ja stvarno nevidim ništa loše u tome, sa jedne strane pokušaju se zadovoljiti korisnici koji gunđaju da je Intel cijenovno nedostupan za niži i srednji segment,a sa druge strane se pokušava zadovoljiti OC-eri kojima če biti namijenjeni procesori sa oznakom K, koji če u potpunosti imat otključan množitelj. Naravno to vrijedi samo za 1155 platformu.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 18:01 (microman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Moguce da se dogodi da svi procesori budu imali otkljucan mnozitelj, i time sasvim solidan OC potencijal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice