HGspot nagradio najboljeg konfiguratora

poruka: 111
|
čitano: 14.437
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot nagradio najboljeg konfiguratora".
16 godina
neaktivan
Re: HGspot nagradio najboljeg konfiguratora
MARKOZD15 kaže...

Mislim da je ova nagradna igra bila bezveze i da konfa koja je pobijedila nije uopće nešto.

Što kažete na moju konfu koja je bila na natjecanju i ispala:

Asrock P67 PRO3

Intel i5 2500k, 3.3GHz, 6MB, Cooling Fan

Scythe Mugen 3

Kingston HyperX 8GB (2x4) DDR3 

Sapphire HD 6950 1GB Dual Fan

Samsung F3 500GB, 7200RPM, 16MB

LG DVD RW

LC Power GP3 560w

Thermaltake V4 Black Edition

Čak bi radije na ovu, negoli na 2. plasiranu. Odličan hladnjak, a ostalo više manje isto osim matične.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

to sam samo ja sa svojom mislju da ispod 1000kn maticne ne gledam :PP

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
MARKOZD15 kaže...

Mislim da je ova nagradna igra bila bezveze i da konfa koja je pobijedila nije uopće nešto.

Što kažete na moju konfu koja je bila na natjecanju i ispala:

Asrock P67 PRO3

Intel i5 2500k, 3.3GHz, 6MB, Cooling Fan

Scythe Mugen 3

Kingston HyperX 8GB (2x4) DDR3 

Sapphire HD 6950 1GB Dual Fan

Samsung F3 500GB, 7200RPM, 16MB

LG DVD RW

LC Power GP3 560w

Thermaltake V4 Black Edition

Čak bi radije na ovu, negoli na 2. plasiranu. Odličan hladnjak, a ostalo više manje isto osim matične.

Moja je bolja i od 1. plasirane, jedina koja mi je zapela za oko osim moje je sljedeća:

960T

Zalman Performa

HD 6870 CF

8GB Rama...

Ne sjećam se dobro.

14 godina
odjavljen
MrXleader kaže...

Malo glupo, ali eto

Imaš matičnih ispod 1k sa 8+2 faznom regulacijom koje će držati i5 2500k na 5GHz.

Još su i kvalitetne!

16 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

glupo mišljenje. moja matična je 300kn recimo, pokriva sve potrebe, jedino što ne izgleda lijepo, ali ko je gleda u kucistu. Jedino nema USB 3.0, ali tada nije bio ni u planu na matičnima.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

ko sto rekoh,to sam samo ja zato jer nebih skoro mjenjao maticnu pa neka traje {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma prvoplasiranu ni ne gledam, jer mi je 2. bolja od nje.

14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
MrXleader kaže...

glupo mišljenje. moja matična je 300kn recimo, pokriva sve potrebe, jedino što ne izgleda lijepo, ali ko je gleda u kucistu. Jedino nema USB 3.0, ali tada nije bio ni u planu na matičnima.

Matična ti odlično po mom ukusu izgleda, dobra boja, žestoko:

http://www.msi.com/product/mb/770-C45.html

16 godina
U prvoj konfi je kuciste sta nema vrijednost pored CM-ova...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Mitsuoka kaže...
MrXleader kaže...

http://xsreviews.co.uk/reviews/motherboards/msi-770-c45/ ovakva je, kad sam ja kupovao nije bilo crne. 

14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
MARKOZD15 kaže...
Mitsuoka kaže...
MrXleader kaže...

http://xsreviews.co.uk/reviews/motherboards/msi-770-c45/ ovakva je, kad sam ja kupovao nije bilo crne. 

Aha, ali svejedno budi zadovoljan da išta imaš kakva je kriza :P

I matična je skroz OK, više gledam funkcije nego izgled!

14 godina
neaktivan

Komponente nisu trebale biti iz ponude HGSpota, nego su trebale biti dobavljive u Hrvatskoj.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

to i kazem nije bilo maticne u Protisu pa sam morao iz optimum-a uzimat :S

Xc
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 11:30 (MrXleader).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
da je drugi ducan Mogo je ic 960T (u 6core) i 990FXa UD3 (8+2) pa bi stale dvije GTX 560 non-ti...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

mogao si iz bilo kojeg hrvatskog ducana ali da je dobavljivo

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro u oftopiku smo. Pogotovo s krizom. Neznam nisam je osjetio, ja više zarađujem, majka došla do 5 znamenki, uglavnom, onaj tko se trudi ima, ko je malo ebete... sta ces. pomognes nekome ko ti je donekle blizu, a nema, a ako takvome niko ne pomogne očigledno nije zaslužija. 

Uglavnom da se vratimo temi. Gledam malo, prva ima meni recimo najljepše kućište (ukusi... ka šupci) uglavnom, možda se žiriu svidilo kućište, nikad ne znaš :P

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 11:34 (Mitsuoka).
13 godina
neaktivan

ma oni su svi za zeleni tabor,srecom bug je bio na mojoj strani i jos 1 clan zirija {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ak ništa drugo, dobio sam BUG majicu xD (i ostalo)

14 godina

Dobiti se nije ni moglo kad gospoda sa FB-a nemaju pojma sto je optimalna konfa.Kralo se koliko se moglo na glasovima,svacega je bilo.No nebitno je sada.CX600 ne ide nikako u pobjednicku konfu kao ni ploca od 700 kuna za overclock I5 2500K.Za 6K kuna se slozi mnogo bolje.Da nisam isao na AMD mozda bih i prosao.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja sam brio da ce moja i od dominika kovacica biti borba prsa o prsa kad ono sok :O{#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam se prijavio, i 95% njih sa AMDom je ispalo - a imao sam daleko najjaci graficki podsustav - dvije HD6870.
420chan.org // 7chan.org
14 godina
odjavljen
8ax kaže...
Ja sam se prijavio, i 95% njih sa AMDom je ispalo - a imao sam daleko najjaci graficki podsustav - dvije HD6870.

Jesi ti bio onaj sa 2x6870, 960t, Zalman Performa?

Super konfa, najbolja po mom izboru, moja je bila druga po redu, treća je bila Zoharova i Cezarova sa 2xHD 6950 i 955BE.

Cezar i Zohar su imali 2x6950 je jače od tvog grafičkog sustava!

15 godina
protjeran

Osam od deset konfiguracija koristi ASRock ploče - odabrano od strane korisnika - ne DK-a.

(i još tisuće konfi koje nisu u top 10)

Neću previše komentirati konfiguracije, samo ću reći da su prenebalansirane (ne sve, ali prve dvije sigurno).

Primjerice 6950HD + LC-Power 550W Silent.

Radit će dobro jedno vrijeme, kroz 6 mjeseci degradiranje napajanja, i slijedi RMA.

Nije baš nekakva sreća. Taj LC je za grafike tipa 6850HD/450GTS, ne jače.

A pri prvom overclocku leti u zrak (for shure).

Prva konfa.. mislim štedi se na ploči.. Dobro da nije H61 ECS...

Osobno smatram veoma diskutabilnim prva dva mjesta, jer par konfi niže su balansiranije.

Ne gledam to kao "uf najjača grafička i procesor pa ćemo staviti da je prvi" kao žiri (očito).

I kakva su bila pravila? 6000kn sa HG Spot stranice? Očito komponente nisu s njihovog weba,

tako da ni to nema smisla, jer ako netko klika konfu po webshopu, cijena se digne/padne,

ispadne da netko ujutro ima manje/veće šanse za složiti JAČU konfu (ne BOLJU niti BALANSIRANIJU)

zbog pada/rasta cijene.

Bezveze mi je sve to. Mogao sam složiti konfu sa 6970/580GTX i 2600K za 6000kn da sam htio,

samo sam trebao staviti nekakve "blesave" cijene hardwarea na svoj web i odatle "složiti",

i kao "ja sam prvi jer imam najjače komponente" (a ne najbalansiranu konfiguraciju).

Recimo, moja konfiguracija bi bila sa Z68 pločom i 2600K, 8GB RAM-a,

2x 120GB SSD-a u RAID0, 4x WD Caviar Black 1TB u RAID 10 (ili RAID 1+0), PCI/PCI-E HW-RAID kartica,

integrirana grafika, Seasonic 530W pasivac, LC-Power Infiltrator BIG Tower i to je to.

Meni je to savršeno, za rad, brzina stabilnost i pouzdanost. Amen.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Dobiti se nije ni moglo kad gospoda sa FB-a nemaju pojma sto je optimalna konfa.Kralo se koliko se moglo na glasovima,svacega je bilo.No nebitno je sada.CX600 ne ide nikako u pobjednicku konfu kao ni ploca od 700 kuna za overclock I5 2500K.Za 6K kuna se slozi mnogo bolje.Da nisam isao na AMD mozda bih i prosao.{#}

a sta ces... tvoja je bila ako se ne varam 2x 6950 i amd 955 proc.... daleko graficki jaci sustav od bilo koje konfe... mislim da je još par konfi sa 2x6850 i sa 2x6870... i ove ostale komponente su bile najbolje sto se moglo izalansirat sto se tice amd solucije... ali pametni ocjenivači su išli prvo da je i5 2500k u konfi, drugo da je napajanje više od 500 watta(cak se nije ni gledala marka napajanja), pa ju tu bilo svakakih napajanje koje je 90 % slucajeva jedan xfx 450 watta pojeo za dorucak (za samo 400 kuna. Ali dobro bilo pa proslo cestitke pobjednicima, da je regularna igra bila neznam baš, mislim da je bilo mjenjajmo pravila kako god zatreba. Najgluplje je bilo glasanje na facebooku nakon trečeg dana ljudi više nisu nakon 15 h zvali prijatelje da skupe za prolaz u bubanj, nego pametni ujutro sjeli za komp i svakih 20-30 min par prijatelja zvali, te tako bez da se primjeti dolazili u bubanj. A dalje nakon što su upali u uži krug tu su došla dotična gospoda te je sad vidljivo kolko ko zna odabrati najbolju optimiziranu konfu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 14:12 (Zeropoint).
15 godina
neaktivan

Sve je to super, ali ako nisu pisali o natječaju*, onda ne moraju ni o rezultatima.

Dobro, 'ko mi je kriv što ne pratim HG Spot FB page, ali opet, što mi sad imamo od ove informacije.

Osim, rasprave iz koje se vidi da su informiraniji ljudi koje znam samo po nick-u nego stručnjaci iz HG Spota i eminentni PC znalci.

*Osim ako mi je vijest o natječaju promakla!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 14:48 (godo).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bez ijednog buldozera wow koji luzeri...

Moj PC  
0 9 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tko je sve nasao nagradnu preko moje teme? (zvala se HGspot nagradna igra, kasnije je pobrisana od admina..)

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CroatiaReview kaže...
Tko je sve nasao nagradnu preko moje teme? (zvala se HGspot nagradna igra, kasnije je pobrisana od admina..)

Između ostalih i ja.

Što se naslova topica tiče, uopće se ne slažem.

HGspot nagradio najboljeg  konfiguratora

Sve samo ne najbolji, nemaju oni smisla ni pol posto za ''najboljeg''.

''Miles away from the best''

13 godina
neaktivan

da je maticna bila dostupna u protisu taman bi mi upao lc gp3 560w

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
8ax kaže...

Zanimljivo.Ja sam imao CF 6950,ocito ga nisi vidio.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice