Nitko ne kaže da to nije točno, ali pretjerivanje koje se u glavama nekih zbiva, opće obožavanje, infantilna privrženost i iracionalno divljenje uz idolopoklonstvo su nezdrava stanja.
Opet pričate gluposti bez da razlikujete osnovne pojmove
Inovacija ≠ invencija
Invencija je rezultat rada znanstvenika; nova znanja koja se mogu dokazati u teoriji i praksi. Čini podlogu za inovaciju.
Invencija = pronalazaštvo - otkriva naučne novitete, kojima inovacija osigurava aplikativnu stranu, znači pomoću inovacija dolazi do primjene naučnih otkrića.
Inovacija jest:
nov proizvod - uvođenje potpuno novog proizvoda (proizvod kojeg poduzeće nije uopće proizvodilo; uspostaviti novi trend; i redizajnirati proizvod koji je toliko modoficiran da je stari proizvod postao potpuno nov).
Zaključimo. Apple je car u INOVACIJAMA i uspostavlja tredove sa svakim novim proizvodom. Mobitel su toliko izmjenili da su napravili potpuno nov tip proizvoda koji sad svi žele kopirati.
A šta se tiče Microsoft Sufacea pogledajte ovaj video:
Zaključimo. Apple je car u INOVACIJAMA i uspostavlja tredove sa svakim novim proizvodom.
Nitko ne kaže da to nije točno, ali pretjerivanje koje se u glavama nekih zbiva, opće obožavanje, infantilna privrženost i iracionalno divljenje uz idolopoklonstvo su nezdrava stanja.
ja mislim da i dgigibao i naxeem zaslužuju baram žuti, ako ne i odmor na par dana, zato jer SVAKU prokletu temu u kojoj se spominje Apple ili MS, pretvore u spam i svađu koji nemaju veze s temom... mislim da svi jaako dobro znaju vaše stavove (koliko god oni glupi ili pametni bili), pa nemorate u svakoj temi jedno te isto tupiti jedan drugome...

Pogrešno. Apple je patentirao pokrete i sl. gluposti na iPhoneu što je osim glupo, vrlo štetno za industriju.
Patentiranje ne potiče samostalni razvoj nego guši cijelu industriju. U razvoj i inovacije ne ulaže se da bi bio prvi i naplatio se kroz tužbe, nego da bi tvoj proizvod bio napredniji od protivničkih i tu je uvijek najbolji onaj tko ga prvi i bolje napravi i proda. Patentiranje ovog tipa nikada nebi prošlo van USA.
Eako je tako, ispricavam se svima! Bio sam uvelikoj zabludi!
Ali jos uvijek mislim da su patenti korisni, samo ne oni ove vrste!
A sta je tehnologija u softverskoj industriji? Npr. ako sam potrosio 2M$ na istrazivanje da otkrijem da okrugla "start" tipka povecava produktivnost za 50% u odnosu na tipku koja je pravokutnik, kako da zastitim svoju investiciju? Nekakva linux distribucija ce to iskopirati cim vidi u prvoj alpha/beta verziji. To nije nikakva tehnologija ili znanje napravit (vjerojatno manje od desetak linija koda). Sta s takvim stvarima? Ili ces mi reci da sam glup sto sam trosio tolike novce za tako nesto banalno?
ako sam potrosio 2M$ na istrazivanje da otkrijem da okrugla "start" tipka povecava produktivnost za 50% u odnosu na tipku koja je pravokutnik,onda sam idiot.

ako sam potrosio 2M$ na istrazivanje da otkrijem da okrugla "start" tipka povecava produktivnost za 50% u odnosu na tipku koja je pravokutnik,onda sam idiot.

Hmm..ako je istina ovo sto govorite, otkud Microsoftu prava na Surface...sta nije to isto multi-touch platforma?
Hmm..ako je istina ovo sto govorite, otkud Microsoftu prava na Surface...sta nije to isto multi-touch platforma?
danas sam skuzio da neki netbook ima multi-touch geste na trackpadu.