Google "popustio" Appleu?

poruka: 52
|
čitano: 7.399
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google "popustio" Appleu?".
17 godina
neaktivan

Nitko ne kaže da to nije točno, ali pretjerivanje koje se u glavama nekih zbiva, opće obožavanje, infantilna privrženost i iracionalno divljenje uz idolopoklonstvo su nezdrava stanja.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Google "popustio" Appleu?
dgigibao kaže...

Opet pričate gluposti bez da razlikujete osnovne pojmove

Inovacija ≠ invencija

Invencija je rezultat rada znanstvenika; nova znanja koja se mogu dokazati u teoriji i praksi. Čini podlogu za inovaciju.
Invencija = pronalazaštvo - otkriva naučne novitete, kojima inovacija osigurava aplikativnu stranu, znači pomoću inovacija dolazi do primjene naučnih otkrića.

Inovacija jest:
nov proizvod - uvođenje potpuno novog proizvoda (proizvod kojeg poduzeće nije uopće proizvodilo; uspostaviti novi trend; i redizajnirati proizvod koji je toliko modoficiran da je stari proizvod postao potpuno nov).

Zaključimo. Apple je car u INOVACIJAMA i uspostavlja tredove sa svakim novim proizvodom. Mobitel su toliko izmjenili da su napravili potpuno nov tip proizvoda koji sad svi žele kopirati.

A šta se tiče Microsoft Sufacea pogledajte ovaj video:

Zasto si maknuo onog trola za avata, bas ti je dobro odgovarao! ;D :D

Jel ti kuzis da on time usporava razvoj tehnologije? Koliko ce ljudi zbog njihovog patenta imat "singletouch" uredaje i to ne sada nego i za 10 godina kada touch screen bude svugdje!
Apple je patentirao ideju, nije im nitko ukrao tehnologiju!

Sada ce Apple imati monopol u tom segmentu i popusit cemo mi ne google! Jer ce cijene i dalje biti nebesko visoke! Da je konkurencija zdrava, da tako glupih patenata nema, danas bi tehnologija otisla jos dalje i predmeti bi bili puno jeftiniji, uredaji svi slicne kvalitete i mogucnosti!

...Zato bi samo trol pisao tako nesto i njih nazivao carem jer ti piju novce kao krpelj ako hoces malo tehnologije (koju je covjecanstvo izmislilo) a Jobs patentirao da si napuni dzep!
17 godina
dgigibao kaže...
branimir kaže...
dgigibao kaže...

Zaključimo. Apple je car u INOVACIJAMA i uspostavlja tredove sa svakim novim proizvodom. 

molim te prestani.
 reci to Fortuneu i Business Weeku

umorio si me... prestani svaki post pretvarati u reklamu za apple

edit ->
Daj malo ljudskosti i dubine. Ja sam reagirao na clanak jer mi je grozno kako netko moze prisvojiti multitouch. Smatram to jednakim grijehom kao da se patentira listanje novina sa dva prsta. Opceto patente, u obliku u kojem danas postoje, smatram ogromnim zlom. A odjedamput APPLE - APPLE oh bozanstvene i divne firme - inovacija na svakom koraku - vidi parodija na ovo, parodija na ono...
jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2009 16:02 (branimir).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nitko ne kaže da to nije točno, ali pretjerivanje koje se u glavama nekih zbiva, opće obožavanje, infantilna privrženost i iracionalno divljenje uz idolopoklonstvo su nezdrava stanja.

a iracionalna mržnja je zdrava?
koliko znam Apple nije patetirao multitouch već neke multitouch akcije u sučelju
nerazumin ni Appleovu krivicu šta je drugima lakše kopirati dobru ideju a ne smisliti neku svoju
http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
17 godina
neaktivan

ja mislim da i dgigibao i naxeem zaslužuju baram žuti, ako ne i odmor na par dana, zato jer SVAKU prokletu temu u kojoj se spominje Apple ili MS, pretvore u spam i svađu koji nemaju veze s temom... mislim da svi jaako dobro znaju vaše stavove (koliko god oni glupi ili pametni bili), pa nemorate u svakoj temi jedno te isto tupiti jedan drugome...

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jel ti kuzis da on time usporava razvoj tehnologije? Koliko ce ljudi zbog njihovog patenta imat "singletouch" uredaje i to ne sada nego i za 10 godina kada touch screen bude svugdje!
Apple je patentirao ideju, nije im nitko ukrao tehnologiju!

Sada ce Apple imati monopol u tom segmentu i popusit cemo mi ne google! Jer ce cijene i dalje biti nebesko visoke! Da je konkurencija zdrava, da tako glupih patenata nema, danas bi tehnologija otisla jos dalje i predmeti bi bili puno jeftiniji, uredaji svi slicne kvalitete i mogucnosti!
 Pristase patenata se ne bi slozile s tim. Nije bitno da li je patentom zasticen neki proizvod, ideja ili sta vec, bitno je da je ulozen veliki novac da bi se do toga doslo, i da se (u slucaju da se ne zastiti patentom), moze lagano iskopirati. Kad bi Apple dozvolio da se samo tako uzima njegov izum za koji je potrosio ogromna sredstva, tada bi ga konkurencija zgazila i propao bi. Bolje receno, ne bi se ni upustao u razvoj jer bi vidio u tome samo svoju propast. 
Popusit ce google u ovom slucaju jer ce ljudi radije kupovat iPhone nego androide upravo zbog njihove tehnologije. Sto je u redu, jer ce to dati novac Apple-u da i dalje ulaze u razvoj. Google je u android ulpzio malo, uzeo je vise manje gotov OS, navukao je hrpu programera da mu rade aplikacije, i zarada bi vjerojatno otisla na izgradnju nove farme servera za prikupljanje podataka ili neku drugu glupost, umjesto za razvoj novih tehnologija. Povijest je nebrojeno puta pokazala da firme koje profit guraju samo u vlasnikov dzep, bez ulaganja brzo propadaju, kao npr. mnoge hrvatske firme. Belji se Apple jos nije propao a i ne izgleda da ce se to desiti tako skoro.
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Sto je u redu, jer ce to dati novac Apple-u da i dalje ulaze u razvoj. .
 Joooooj pa gdje ti zivis... tako si lakovjeran i pases propagandu!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2009 18:34 (Luka).
17 godina
neaktivan
branimir kaže...
Ja sam reagirao na clanak jer mi je grozno kako netko moze prisvojiti multitouch. Smatram to jednakim grijehom kao da se patentira listanje novina sa dva prsta. Opceto patente, u obliku u kojem danas postoje, smatram ogromnim zlom. A odjedamput APPLE - APPLE oh bozanstvene i divne firme - inovacija na svakom koraku - vidi parodija na ovo, parodija na ono...
Upravo tako. Da je Apple patentirao tehnologiju kojom izvodi multi-touch, ajde, ali kako ispada patentiran je sam multi-touch kao metoda što je nadasve debilno, loše i opasno za IT industriju i napredak općenito.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
branimir kaže...
Ja sam reagirao na clanak jer mi je grozno kako netko moze prisvojiti multitouch. Smatram to jednakim grijehom kao da se patentira listanje novina sa dva prsta. Opceto patente, u obliku u kojem danas postoje, smatram ogromnim zlom. A odjedamput APPLE - APPLE oh bozanstvene i divne firme - inovacija na svakom koraku - vidi parodija na ovo, parodija na ono...
Upravo tako. Da je Apple patentirao tehnologiju kojom izvodi multi-touch, ajde, ali kako ispada patentiran je sam multi-touch kao metoda što je nadasve debilno, loše i opasno za IT industriju i napredak općenito.
 Ne, nije tako. Oni su patentirali TEHNOLOGIJU, a ne viseprstno tapkanje po ekranu kao radnju. A s ukidanjem patenata bi se dogodilo tocno ono sto je netko gore napisao! Tehnologija bi se jaaako usporila, jer bi svi cekali da netko drugi ulozi novce u nesto, pa da oni to samo iskopiraju. Tada bi bio ogroman idiot onaj koji bi ulagao novce u nove tehnologije, jer od toga nebi imao nista, to bi bilo ravno davanju novca crkvama i slicnim ustanovama.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Pogrešno. Apple je patentirao pokrete i sl. gluposti na iPhoneu što je osim glupo, vrlo štetno za industriju.

Patentiranje ne potiče samostalni razvoj nego guši cijelu industriju. U razvoj i inovacije ne ulaže se da bi bio prvi i naplatio se kroz tužbe, nego da bi tvoj proizvod bio napredniji od protivničkih i tu je uvijek najbolji onaj tko ga prvi i bolje napravi i proda. Patentiranje ovog tipa nikada nebi prošlo van USA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
 Ne, nije tako. Oni su patentirali TEHNOLOGIJU, a ne viseprstno tapkanje po ekranu kao radnju. A s ukidanjem patenata bi se dogodilo tocno ono sto je netko gore napisao! Tehnologija bi se jaaako usporila, jer bi svi cekali da netko drugi ulozi novce u nesto, pa da oni to samo iskopiraju. Tada bi bio ogroman idiot onaj koji bi ulagao novce u nove tehnologije, jer od toga nebi imao nista, to bi bilo ravno davanju novca crkvama i slicnim ustanovama.
 Nisu patentirali tehnologiju nego ideju/radnju (sa 2 prsta grebes po ekranu)! Da su tehnologiju kojom to koriste, bilo bi ok! Google je sam napravio SVOJU tehnologiju istog cilja ali ju NE SMIJE koristiti jer Apple ima patent, jel kuzis sada?

Kao da ja patentiram pecenje jaja, i sad ja koristim tavu a ti bi ih pekao u loncu e ali ne smijes! :D
17 godina
neaktivan

Eako je tako, ispricavam se svima! Bio sam uvelikoj zabludi!

Ali jos uvijek mislim da su patenti korisni, samo ne oni ove vrste!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A sta je tehnologija u softverskoj industriji? Npr. ako sam potrosio 2M$ na istrazivanje da otkrijem da okrugla "start" tipka povecava produktivnost  za 50% u odnosu na tipku koja je pravokutnik, kako da zastitim svoju investiciju? Nekakva linux distribucija ce to iskopirati cim vidi u prvoj alpha/beta verziji. To nije nikakva tehnologija ili znanje napravit (vjerojatno manje od desetak linija koda). Sta s takvim stvarima? Ili ces mi reci da sam glup sto sam trosio tolike novce za tako nesto banalno? Bogataš

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

ako sam potrosio 2M$ na istrazivanje da otkrijem da okrugla "start" tipka povecava produktivnost  za 50% u odnosu na tipku koja je pravokutnik,onda sam idiot.

Tako glasi rečenica i odgovor. Cool
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

ako sam potrosio 2M$ na istrazivanje da otkrijem da okrugla "start" tipka povecava produktivnost  za 50% u odnosu na tipku koja je pravokutnik,onda sam idiot.

Tako glasi rečenica i odgovor. Cool
 Stvarno moras biti idiot da bi tolike novce ulupao u tako nesto! :D
17 godina
neaktivan

Hmm..ako je istina ovo sto govorite, otkud Microsoftu prava na Surface...sta nije to isto multi-touch platforma?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...

Hmm..ako je istina ovo sto govorite, otkud Microsoftu prava na Surface...sta nije to isto multi-touch platforma?

Je, stvar je u tome da Apple je (osim tehnologije) licencirao i neke ideje izvođenja i radnje (geste), tipa - zumiraš tako da raširuješ prste itd. (nemam pojma za ovo, samo primjer). Microsoft je napravio Surface sa svojom tehnologijom i drugačijim načinom upravljanja, tako da oni nemaju ništa njima za prigovoriti.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...

Microsoft je sam razvijao svoju tehnologiju, a financijski je i pravno malo teži zalogaj za Apple tako da je moguće da se Apple niti ne želi petljati s Microsoftom. Moguće je i da imaju pakt o nenapadanju s obzirom na to da Microsoft aktivno radi na aplikacijama za iPhone...
17 godina

danas sam skuzio da neki netbook ima multi-touch geste na trackpadu.

go pirate bay go
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Mithrandir kaže...

Microsoft je sam razvijao svoju tehnologiju, a financijski je i pravno malo teži zalogaj za Apple tako da je moguće da se Apple niti ne želi petljati s Microsoftom. Moguće je i da imaju pakt o nenapadanju s obzirom na to da Microsoft aktivno radi na aplikacijama za iPhone...
 Vjerojatno niti jedna od te dvje firme nebi opstala bez one drugo, pa mislim da je istina ovo o "paktu" jer takvo napadanje bi samo stetilo jednoj od te dvije firme, nikome nebi donjelo nista dobro.
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

danas sam skuzio da neki netbook ima  multi-touch  geste na trackpadu.

Da. Novi Acer Aspire One. Vidiš, nije mi ni palo na pamet kako Apple nije njih tužio. Zna li itko odgovor na ovo?
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 15:14 (scorpion667).
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
branimir kaže...

danas sam skuzio da neki netbook ima  multi-touch  geste na trackpadu.

Da. Novi Acer Aspire One. Vidiš, nije mi ni palo na pamet kako Apple nije njih tužio. Zna li itko odgovor na ovo?
 Opet ista priča - vjerojatno nema iste geste, ili jednostavno Aspire One ne predstavlja nikakvu konkurenciju Apple-u.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice