vidit cemo kad bude izasla gtx295 na testovima
Pa sve se vidi već sada. Dvije stare GTX260 spojene. Ništa novo i ako imaš i malo za matematiku u glavi možeš doslovce izračunati preformanse nove kartice.
Nema tu iznenađenja, jasno je da su performanse jedne GTX295 otprilike nešto manje od duplih performansi jedne GTX260. Tako je bilo i sa 9800GX2.
Pa sve se vidi već sada. Dvije stare GTX260 spojene. Ništa novo i ako imaš i malo za matematiku u glavi možeš doslovce izračunati preformanse nove kartice.
Nema tu iznenađenja, jasno je da su performanse jedne GTX295 otprilike nešto manje od duplih performansi jedne GTX260. Tako je bilo i sa 9800GX2.
GeForce GTX295 pojest će radeonku 4870 X2 kad je već GTX280 brži od obićne 4870.
Negdje sam čitao za gtx285 tako da... bye bye by nVidia :P
GeForce GTX295 pojest će radeonku 4870 X2 kad je već GTX280 brži od obićne 4870.
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8635&Itemid=41
Evo ovdje se vidi da novi GTX295 daje bolje perfomanse, iako ne puno.

To što vi govorite da je spajanje dviju kartica potez očajnika(GTX295)
Vi ne znate o čemu govorite, a kakva je kartica 4870X2(4870 X2 )
Prestanite govoriti gluposti da je nVidia napravila očajan potez
Istina da su u većim rezolucijama razlike minimalne
(1920X1200 pixela)
a u 1650X1050 gdje većina igra su puno veće razlike
jer ne možemo si svi priuštiti 24'' inčni monitor
Evo da se uključim kao novi na ovome forumu na gore navedenu temu.
nisam nekakav stručnjak ali mogu reči jedno da na kučnome računalu koristim karticu, geforce 8800 i zadovoljan sam njenim radom .
na prjenosniku koristim ATI Mobility Radeon HD 3600 i jednako sam oduševljen njenim radom.
na obadva računala koristim xp sp3 i 3gb ram. duo procesore 2.0. i 2.2ghz.
sve radi super i sa novijim naslovima igrica.
mislim da ova tema koja se svodi u prekucavanju nadolazeče grafike iz nvide ne stoji .
jer obadva naslova kartica su dobre a razlikuju se najviše po cjeni i geforce je uvjek imala veču cjenu ali mislim da je i opravdano.
ati za svoju cjenu nudi i više nego odlično.
a što se tiče ovih problema koje navodite kod večine poznanika je dolazilo do problema sa obadvje kartice jer su im procesori i ramovi loši kao i napajanje pa onda krive grafičke kartice.
svatko tko se odluči na kupnju nove kartice prvo se treba posavjetovati dali če ta kartica raditi optimalno na njegovome računalu,
i nikada neče biti problema sa karticama.
dešavalo se u povjesti obadvje kartice da su bili imali propuste ali se to rješilo izdavanjem novih drivera.
napominjem da večinu problema stvara neadekvatna konfiguracija računala.
i napminjem da korisnici na visti moraju znati da osobito njima treba jak procesor i min2gb ram da bi grafika i ostalo radilo kako treba. i sam sam koristio ultimate ali guta previše resurse pa sam sa vratio na xp i naravno os mi je legalan i redovno ga održavam.
Koja ste vi hrpa djece...
Kakve veze ima koja je najbrza kada je samo pitanje vremena kada ce opet ATI da izbaci brzu (tamo za jedno 3-4 mjeseca) , pa onda nVidia da izbaci brzu (tamo za jedno 6-8 mjeseci) i tako undogled ???
Ocigledno je da je gtx295 brza grafa,ali podsjecam da je ovaj koncept izrade grafa zastario i posve neisplativ(tu je Ati napravio odlican posao x2 serijom)jer za ovakvu grafu nVidia mora napraviti dvije indenticne grafe da bi je prodali kao jednu ,stoga i necude performanse.Samo me zanima i koje ce cijena biti,jer ocigledno je da je doticna grafa napravljena samo da vrati titulu najbrze na stranu nVidia-e.(na kratko vrijeme)
Šta god bilo, svi zaboravljate da je ati u 4870x2 implementirao direktnu komunikaciju između dva gpu-a preko gddr5 memorije, ali onda dan danas nije aktivirana putem drivera, već komunikacija ide isključivo putem pci-e sabirnice.
Ja mislim da Ati sad čeka taj famozni GTX 295 pa da izbaci taj as iz rukava. Performanse bi trebale biti po mojoj procjeni 5-15% posto u plusu, što bi bilo dovoljno da se poništi prednost koju bi nvidia dobila sa izlaskom gtx295.
Šta god bilo, svi zaboravljate da je ati u 4870x2 implementirao direktnu komunikaciju između dva gpu-a preko gddr5 memorije, ali onda dan danas nije aktivirana putem drivera, već komunikacija ide isključivo putem pci-e sabirnice.
Ja mislim da Ati sad čeka taj famozni GTX 295 pa da izbaci taj as iz rukava. Performanse bi trebale biti po mojoj procjeni 5-15% posto u plusu, što bi bilo dovoljno da se poništi prednost koju bi nvidia dobila sa izlaskom gtx295.
joj, pa nisu ni oni iz nvidie tako glupi, ati ce jedino moci srusiti gtx295 novom grafickom a ne hd4870x2
joj, pa nisu ni oni iz nvidie tako glupi, ati ce jedino moci srusiti gtx295 novom grafickom a ne hd4870x2
To i jest bit,stoga je u ovom trenu Ati MALO boji
Istina vjerojatno gtx 295 bude bolja od svih atijevih kartica .
Ali tu je problem "cijena".
Kao što znate nvidija uvijek nabije cijenu .
pise da ce cijena biti oko 500 $, ja mislim da ce biti veca od ovoga navedenog ali ne povise 3,500 kn
Ako bude 3500 kn onda bi trebalo to dotuči ati .
eo ak nvidia pretekne ati u grafuljama ja bacam svoj komp kroz prozor
AMD&ATI FTW
Sada ati da a li amd(procovi) ne .