Na finale Imagine Cupa (opet) Splićani!

poruka: 63
|
čitano: 9.804
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Na finale Imagine Cupa (opet) Splićani!".
16 godina

Ta bi vijest trebala bit u samom vrhu Dnevnika a ne neki debeli lažljivi političar ko inače

Bravo dečki

25 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Na finale Imagine Cupa (opet) Splićani!

Slažem se! Trebalo bi puno više ovakvih stvari, događaja, isticati u vijestima... 

Članak mi se jako sviđa jer je autor direktan te bez imalo skeptičnosti kritizira i hvali natjecanje i natjecatelje...

EDIT:  btw. kad sam vidio kasnije ko je autor, sve mi je bilo jasno! ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 10:28 (Dentex).
15 godina

Čestitke svim sudionicima i pobjednicima!

Htio sam se osvrnuti na članak/osvrt. Izvanredan je. Moram priznati (iako je bilo naznaka) da nisam iz prve skužio tko je autor, već sam morao pogledati na vrhu stranice. Svaka čast, ponosan sam što hrvatski IT ima takve novinare!

0 0 hvala 0
16 godina

Cestitke kolegama,

No zanimljivo je kako je na Fesbu donedavno postojao znanstveni projekt pod nazivom " Daljinski nadzor i vođenje temeljen na tehnologiji mini ugradbenih poslužitelja s posebnom primjenom na nadzor i vođenje staklenika", kojeg je vodio tim znanstvenika sa Splitskog fesba.

Info o projektu -> http://laris.fesb.hr/tehnoloski.htm

Kad gle cuda imamo studente s Fesba na Imagine cupu sa prakticki istim projektom ... slucajnosti ili ?

17 godina
neaktivan

Vidi se odakle dolaze najbolji IT-ovci. Cool

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Svaka im castNamigiva

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Hehe... Polako! Nek' dečki nadmaše uspjeh Team Explorera od prošle godine pa ćemo onda razgovarati otkuda su najbolji IT-ovci!  Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
neaktivan
MA BEM VAM SVIMA :) NAJBOLJI IT-ovci su iz HRVATSKE... Mi smo vamo rasadnik talenta... a samo tonemo sve dublje i dublje...
In Control
16 godina

Ovo super ekipa, neke znam osobno. Puno srece na daljnjem natjecanju.

Inace jel zna tko koji je omjer u pobjedama FER : FOI : FESB ? :)

17 godina
naxeem kaže...

Vidi se i kamo Cool

Čestitke curama i dečkima, sretno u nastavku natjecanja

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
17 godina
neaktivan

hehe cestitam timu na pobjedi! :D Steta kaj su moji zavrsili na zadnjem mjestu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tako žestoka borba za jedno microsftovo natjecanje.

0 0 hvala 0
17 godina

Sad mi je žao što više ne studiram na FOI-u Viče

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina
neaktivan

Vidi, ima i mladih, lijepih žena u ovoj branši! Živila Ivana Biluš! Živila! Namigiva

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaka čast dečkima i želim im sve najbolje u daljnjem takmičenju. Što se FER-a tiče, znam dosta studenata koji bi sudjelovali (me included), ali retardirani FER2 sustav i satnica to ne dozvoljavaju. Zadnji takmičari s FER-a su bili FER1 studenti.

Još jednom držim fige ekipi i nadam se pobjedi. Woohoo, samo naprijed :D

EDIT: Upravo su mi rekli da je u Think Greenu bivši ferovac. Satnica it is xD

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 14:58 (Adisuki).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaka cast svima!

Samo bih zelio pohvaliti Tomislava Tipurića na vrlo korektnom ocjenjivanju i postavljenim pitanjima tijekom Info kupa!

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pridružujen se čestitkama kolegama  za prvo misto, naravno i drugo plasiranim kolegama...

A momcima sa FOI-a također čestitam na sudjelovanju i više sriće drugi put...

0 0 hvala 0
16 godina

Svaka čast pobjednicima!

Samo... Zašto bi mene pobjednički projekt trebao oboriti s nogama kad tako nešto već postoji u ovom ili onom ruhu?

Every hole is a goal!
17 godina
Smooth Operator kaže...

Vidi, ima i mladih, lijepih žena u ovoj branši! Živila Ivana Biluš! Živila! Namigiva

Ima i drugi splitski tim curu u ekipi, ali se na grupnoj slici ne vidi jer je točno iza cure iz ovog prvog tima.

Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Samo... Zašto bi mene pobjednički projekt trebao oboriti s nogama kad tako nešto već postoji u ovom ili onom ruhu?

Ovo je škola FOI-evcima. Čemu se mučit mjesec dana smišljajući nešto (potencijalno) novo. Slijedeće godine mogu na imagine sa inovativnim softwerom za računovodstvo. Mogli bi se i FER-ovci uključiti sa sustavom za praćenje vozila. Al trebat će Imagine Cup preimenovati u MS Cup ili nešto slično - da ne zbunjuje posjetitelje.

17 godina
funat kaže...

Ovo je škola FOI-evcima. Čemu se mučit mjesec dana smišljajući nešto (potencijalno) novo. Slijedeće godine mogu na imagine sa inovativnim softwerom za računovodstvo. Mogli bi se i FER-ovci uključiti sa sustavom za praćenje vozila. Al trebat će Imagine Cup preimenovati u MS Cup ili nešto slično - da ne zbunjuje posjetitelje.

Ne razumijem što želiš kazati ovim promašenim komentarom? Naravno da treba smisliti nešto potencijalno novo, jer na Imagine Cupu inovativnost, čak i ako nije posve ispolirana, često fascinira žiri više od tehničke savršenosti nečeg čega već ima u izobilju.

Imagine Cup je Microsoftov "brend" i tu nema tajni, nitko tu ništa ne mulja niti "zbunjuje posjetitelje". Bilo bi super da i druge kompanije imaju slična takmičenja koja motiviraju studente da rade ozbiljne projekte.

Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Ne razumijem što želiš kazati ovim promašenim komentarom? Naravno da treba smisliti nešto potencijalno novo, jer na Imagine Cupu inovativnost, čak i ako nije posve ispolirana, često fascinira žiri više od tehničke savršenosti nečeg čega već ima u izobilju.

Imagine Cup je Microsoftov "brend" i tu nema tajni, nitko tu ništa ne mulja niti "zbunjuje posjetitelje". Bilo bi super da i druge kompanije imaju slična takmičenja koja motiviraju studente da rade ozbiljne projekte.

"Imagine" zbunjuje - svi znaju da je MS u pitanju i to nije nikakav problem. Žiri je naravno bio fasciniran inovativnošću, otprilike kao što bi i vlasnik male špediterske tvrtke u Kongu bio fasciniran GPS trackingom - zato jer ne zna da je to već stara stvar.

Želim reći da software za kontroliranje natkrivenih farmi/plastenika/staklenika postoji već 30 godina, da se radi o etabliranoj industriji i da moj stric zastupa jednu njemačku tvrtku koja to radi za HR tržište. Ali to je samo jedan aspekt. Drugi je taj da takve projekte svake godine donesu barem 2 tima na svjetski Imagine (što znači da su i u drugim zemljama u žiriju jednako neinformirani pojedinci). 

17 godina
funat kaže..
"Imagine" zbunjuje - svi znaju da je MS u pitanju i to nije nikakav problem. Žiri je naravno bio fasciniran inovativnošću, otprilike kao što bi i vlasnik male špediterske tvrtke u Kongu bio fasciniran GPS trackingom - zato jer ne zna da je to već stara stvar.

Želim reći da software za kontroliranje natkrivenih farmi/plastenika/staklenika postoji već 30 godina, da se radi o etabliranoj industriji i da moj stric zastupa jednu njemačku tvrtku koja to radi za HR tržište. Ali to je samo jedan aspekt. Drugi je taj da takve projekte svake godine donesu barem 2 tima na svjetski Imagine (što znači da su i u drugim zemljama u žiriju jednako neinformirani pojedinci). 

Da, naravno da softver za kontrolu staklenika postoji. Realno nijedan od tri tima nije bio posebno "inovativan", jer je to teško biti, ali su bili inovativniji nego da su došli sa "softverom za računovodstvo" kako ti sugeriraš.

Ono po čemu je pobjednički tim bio ispred druga dva je da su imali koliko-toliko kompletiran sustav, sve do toga da su donijeli vlastiti model staklenika. Tim s FOI-ja je osmislio softver za nešto što traži ogromnu infrastrukturu (tisuće ili desetke tisuća tih kioska) a tko će te kioske platiti, postaviti, gdje i zašto? E to već nije naša briga. To je nažalost po meni previše nekompletan pristup. Mnogo bolji dojam bi ostavili da su i oni donijeli recimo neku staru kramu od PC-a i postavili kao primjer tog e-kioska koji ono zbilja radi.

Osobno, sve što ja pišem treba shvatiti dobronamjerno i sa zrnom soli. Meni su svi ovi projekti mrak i zakon, i srednjoškolski i studentski i zaista sam fasciniran što sve dečki proizvode. I Imagine Cup kao natjecanje mi je zakon, i smatram da Microsoftu treba aplaudirati radi toga što rade, a ne ih posprdno pljuvati s visoka.

Komentare koje nabacujem o pojedinim projektima radim samo kako bi dečki shvatili što žiriji traže i kako na njih ostaviti što bolji dojam. Tvoji su komentari s druge strane promašeni, pokazuju zavist i prema takmičarima i prema cijelom projektu. Trebalo bi ti kratko odogvoriti "napravi ti bolje ako možeš".

Heroj a ne zločinac
17 godina
moderator

Hrpa Splićana na Imagine Cupu, a nema mog prijatelja Nikše Genija?!? Skužajte, ali nije mi to to, bez njega... Plač

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 15:51 (Miro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ovo je vijest koja treba biti i na drugim portalima.

Ovo je vijest koja potice uspjesnost i koja treba bit u prvom planu, a ne necija bradavica, ili necija ljubavna veza.

Zalim sto nije tako...

Rjesava jednostavne probleme u podforumu Programiranje od 2008. xD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Očekival sam takav komentar od vas, gospon Maštruko :D Ali morate "nekaj dati da bi nekaj dobili". ;)

Ali istina je da je FOIov tim bio puno manje spreman za prezentaciju od splićana. Trebal im je neko reći tjedan dana prije da nije bitno dal radi, važno da dobro izgleda:P

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 16:39 (Stonehead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stonehead kaže...

Očekival sam takav komentar od vas, gospon Maštruko :D Ali morate "nekaj dati da bi nekaj dobili". ;)

Ali istina je da je FOIov tim bio puno manje spreman za prezentaciju od splićana. Trebal im je neko reći tjedan dana prije da nije bitno dal radi, važno da dobro izgleda:P

S obzirom ko im je bio mentor, cudno... :D

17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...
 Tvoji su komentari s druge strane promašeni, pokazuju zavist i prema takmičarima i prema cijelom projektu. Trebalo bi ti kratko odogvoriti "napravi ti bolje ako možeš".

Moj komentar je usmjeren ka tome da bi prvi tim (ipak, a možda i treći) imao više šanse na natjecanju koje zaziva inovativnost (imali bi mjesec i pol da dodatno poprave nastup). Naravno da cijenim trud u informatici, pa ova zemlja ima previše prodavača, "konzultanata" i marketingaša da bismo mogli pljuvati po ljudima koji actually nešto konkretno i opipljivo rade.

17 godina
funat kaže..

Moj komentar je usmjeren ka tome da bi prvi tim (ipak, a možda i treći) imao više šanse na natjecanju koje zaziva inovativnost (imali bi mjesec i pol da dodatno poprave nastup). Naravno da cijenim trud u informatici, pa ova zemlja ima previše prodavača, "konzultanata" i marketingaša da bismo mogli pljuvati po ljudima koji actually nešto konkretno i opipljivo rade.

Nikako se ne slažem. Dakle po tebi se trebalo nagraditi neki tim "kojem treba mjesec dana da popravi nastup" a ne tim koji je već sada imao najbolji nastup? Ružno je da govoriš o "ljudima koji nešto konkretno i rade" pa ispada kao da pobjednički tim ništa ne radi - a dapače, jedini su složili konkretnu maketu svog projekta (mali staklenik).

Treći tim (FOI) ne bi imao apsolutno nikakve šanse proći prvi krug na međunarodnom IC, jamčim. Osim ako ne bi toliko "doradili" svoj nastup da se tada više i ne može govoriti o istoj prezentaciji i istom projektu Cool

Onaj drugi tim iz Splita s projektom za slijepe... bi možda imao neke šanse ali i oni uz goleme dorade prezentacije.

Pobjednički tim je imao najbolju prezentaciju SADA, a sada se donosila odluka i ona je po meni apsolutno opravdana. Kakve su im šanse na međunarodnom skupu? Teško je reći, uz manje patetike u uvodu (gladni crnci), i veći naglasak na model staklenika, te eventualnu mogućnost da se pohvale konkretnom implementacijom negdje, šanse za polufinale (top 6) im po meni nisu loše.

Još jednom napominjem da su meni sve ekipe, i srednjoškolske i studentske bile zakon, i da je cijelo takmičenje bilo super. Likovi kao ti trebali bi smanjiti dozu gorčine i gunđanja, jer neka zla krv u ovakvom natjecanju ne dosoni korist nikome. Ako ti baš želiš da se još oštrijim riječima govori o manama pojedinih timova, može i tako, ali nije konstruktivno.

Heroj a ne zločinac
17 godina

I još jedna stvar - mentori. Od tri tima, za dva tima prezentaciji nije nazočio njihov mentor! Po meni to odašiilje lošu poruku prema žiriju i deifitivno je nešto o čemu ekipe trebaju razgovarati među sobom.

Ne znam koji su razlozi za nedolazak i koliko su opravdani. Šaškora i osobno dobro poznam i žao mi je što što nije došao jučer. Stapića sam vidio kasnije, nakon prezentacije njegove ekipe (možda je bio i za vrijeme prezentacije ali ga nisam vidio, pa se ispričavam ako je tako).

S druge strane, za pobjednički tim tu je bio njihov mentor, koji je sve skupa super entuzijastično podržavao i zujao okolo - šta mislite kome će onda žiri dodjeliti nagradu???

Još jednom, ne želim nikakav antagonizam, nastojim samo dijeliti savjete i komentare koji mogu pomoći budućim natjecateljima da znaju što žiriji i promatrači najviše cijene.

Heroj a ne zločinac
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice