Direktno na Desktop umjesto Starta

poruka: 143
|
čitano: 14.365
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Direktno na Desktop umjesto Starta".
15 godina
Re: Direktno na Desktop umjesto Starta
Bitanga kaže...

Mene zanima ovo. Koje Metro aplikacije koristite na desktopu? Da li netko koristi neku Metro aplikaciju i zašto.

Ili je to samo zamjena za Start na kraju?

Zaboravio sam reći, osim Start8 sam kupio i ModernUI od iste firme, kako bih mogao normalno raditi u Metro appsima (ako ikad i pokrenem neku od njih) u prozoru, a ne u nekom blesavom full screenu bez taskbara.

Mail, Weather, kalendar, te tri svakodnevno, photos tu i tamo.

Swedish latin super funk.
17 godina
kizo2703 kaže...

1. Ne. Zaboravi meni ,imaš ga.

2. Da. (jesi ti uopće pročital članak?!)

1. Pitao sam za stari start menu. Ovo je start screen, a ne menu.

2. NE može se, ako nemaš alternativni Start ne možeš nikako izbjeći Metro.

Prigovarao si mi da je tema 8.1, i da ja pričam o 8.0 pa sam te samo htio podsjetiti da svi problemi koje imaš u 8.0 su i dalje u 8.1.

Sve što sad možeš u 8.1 mogao si i u 8.0 zaobići laganim registry editorom (boot to desktop).

Nikakvih pametnih promjena koje su ljudi očekivali nema. Točka.

14 godina
sirka666 kaže...
Bitanga kaže...

Mene zanima ovo. Koje Metro aplikacije koristite na desktopu? Da li netko koristi neku Metro aplikaciju i zašto.

Zaboravio sam reći, osim Start8 sam kupio i ModernUI od iste firme, kako bih mogao normalno raditi u Metro appsima (ako ikad i pokrenem neku od njih) u prozoru, a ne u nekom blesavom full screenu bez taskbara.

Mail, Weather, kalendar, te tri svakodnevno, photos tu i tamo.

A je. aplikacije ti koristiš i za to ti treba Win 8?{#} Nigdje drugdje se to ne može pogledat i pogledat malo detaljnije?{#}

Ja mislim da bi se ti trebao vratiti na XP, ništa se ne bi promjenilo.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 13:11 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...

A je. aplikacije ti koristiš i za to ti treba Win 8?{#} Nigdje drugdje se to ne može pogledat i pogledat malo detaljnije?{#}

Ja mislim da bi se ti trebao vratiti na XP, ništa se ne bi promjenilo.{#}

Nikad nisam ništa protiv windowsa 8 rekao, odnosno jesam protiv nekih sitnica koje su me zasmetale ali globalno mi se sviđa sve. Bitanga je pitao koje koristimo pa eto neka zna.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

1. Pitao sam za stari start menu. Ovo je start screen, a ne menu.

2. NE može se, ako nemaš alternativni Start ne možeš nikako izbjeći Metro.

Prigovarao si mi da je tema 8.1, i da ja pričam o 8.0 pa sam te samo htio podsjetiti da svi problemi koje imaš u 8.0 su i dalje u 8.1.

Sve što sad možeš u 8.1 mogao si i u 8.0 zaobići laganim registry editorom (boot to desktop).

Nikakvih pametnih promjena koje su ljudi očekivali nema. Točka.

Nekima od nas je i Start screen dobar ,nećeš vjerovat.

Dobro ,ajmo isponova:

Prouči sliku ,ne lupaj na pamet!

Instaliraj 8.1 u virtualku ,isprobaj mogućnosti ,pa onda kritiziraj dalje.

Dotad ,End Of Story. Točka. {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
kizo2703 kaže...
Prouči sliku ,ne lupaj na pamet!

Instaliraj 8.1 u virtualku ,isprobaj mogućnosti ,pa onda kritiziraj dalje.

Dotad ,End Of Story. Točka. {#}

O čemu ti pričaš čovječe?

Jel ti razumiješ hrvatski jezik?

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

fliper, zato sto je dobar.

A ostalo, dovoljno je pogledati ovu listu najboljih metro aplikacija http://www.hongkiat.com/blog/windows-8-metro-apps/ za shvatiti kako je to sve bunch of useless crap.

16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

O čemu ti pričaš čovječe?

Jel ti razumiješ hrvatski jezik?

Evo ,da ti nacrtam: bootam direktno na desktop ,bez Start8 ,bez Classic Shell-a ,bez bilo kojeg drugog third party programa.

Da ,ali razumiješ li ga ti?!

BTW ,koristim fliper ,Mail ,Twitter ,Google ,Wikipediu ,Box ,SkyDrive ,TeamViewer .....

BlueMax kaže...

A ostalo, dovoljno je pogledati ovu listu najboljih metro aplikacija http://www.hongkiat.com/blog/windows-8-metro-apps/ za shvatiti kako je to sve bunch of useless crap.

Većina prikazanoga je stvarno crap.

Isto se onda može reći za većinu aplikacija na Apple App Storeovima (za iOS i Mac) ,a i na Google Playu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 13:48 (kizo2703).
12 godina

Evo kako možete jdnostavno simulirati START - AllApps u WiN8/8.1

Desni klik na taskbar->Toolbars,New toolbar->C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs, select folder->Desni klik na taskbar, LockTaskbar (UNLOCK), te pouči programs u lijevo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Evo ,da ti nacrtam: bootam direktno na desktop ,bez Start8 ,bez Classic Shell-a ,bez bilo kojeg drugog third party programa.

Da ,ali razumiješ li ga ti?!

BTW ,koristim fliper ,Mail ,Twitter ,Google ,Wikipediu ,Box ,SkyDrive ,TeamViewer .....

Već jedno 5 puta sam rekao da se to sve može i u 8.0. Hack je, ali se može.

I to imam od prvog dana, dok ostali zamjenski startovi to nisu ni podržavali.

Ok, sad su u 8.1 dodali opciju za to, ali to je trebalo tu biti od početka, isto kao i stari Start. To nije nikakva inovacija.

Sad se postavlja i drugo pitanje. Ako je Metro toliko dobar, zašto boot to desktop?

Nelogični su skroz i briju gluposti. Ko fol izbacuju Windows 8.1 i dodali su par gluposti da se umile korisnicima, a to nije uopće ni pola od onoga što ljudi traže.

EDIT: Uopće ne razumiješ što sam htio reći. Nisam rekao "zaobići" metro, nego "IZBJEĆI". Ako nemaš zamjenski start ne možeš nikako izbjeći Metro. Moraš ga koristiti da pristupaš aplikacijama, mreži, postavkama, čak i za shutdown.

Kužiš. A to se meni ne sviđa. Integriran je mutavo u OS, a ne donosi ništa korisno!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 14:13 (Bitanga).
17 godina
Diazz72 kaže...

Evo kako možete jdnostavno simulirati START - AllApps u WiN8/8.1

Desni klik na taskbar->Toolbars,New toolbar->C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs, select folder->Desni klik na taskbar, LockTaskbar (UNLOCK), te pouči programs u lijevo.  

To je cool i thanks za shareanje ideje.

Nekom možda i pomogne. Ja sam više fan Win7 starta kao što sam rekao, pinjanja i drugih njegovih featurea.

No dobro, kako tko voli.

16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Već jedno 5 puta sam rekao da se to sve može i u 8.0. Hack je, ali se može.

I to imam od prvog dana, dok ostali zamjenski startovi to nisu ni podržavali.

Ok, sad su u 8.1 dodali opciju za to, ali to je trebalo tu biti od početka, isto kao i stari Start. To nije nikakva inovacija.

Sad se postavlja i drugo pitanje. Ako je Metro toliko dobar, zašto boot to desktop?

Nelogični su skroz i briju gluposti. Ko fol izbacuju Windows 8.1 i dodali su par gluposti da se umile korisnicima, a to nije uopće ni pola od onoga što ljudi traže.

Pet puta? {#} Molim te ,stavi me na ignore!

Nema više potrebe za hackiranjem ,to je poanta.

A tko je gdje uopće rekao da je inovacija?

Ne pričamo o Appleu ,kod kojeg je sve inovacija!

A što ljudi traže? Svatko nešto traži ,a najglasniji su oni koji su Osmicu nisu niti probali.

Prosurfaj malo po forumima ,nije ništa drugačije nego ovdje.

Najveći lajavci ,dosad se ispostavilo u 99% slučajeva ,nisu nikad ni probali Osmicu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 14:33 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Prosurfaj malo po forumima ,nije ništa drugačije nego ovdje.

Najveći lajavci ,dosad se ispostavilo u 99% slučajeva ,nisu nikad ni probali Osmicu.

Napisao sam gore, nisi me uopće skužio što sam pričao, jer ne razmiješ hrvatski :-P

Pa ja sam probao, i lajem.

I znam još nekoliko njih koji već godinu dana rade na osmici i laju.

Uopće me ne zanimaju oni koji laju, a nisu probali, ili oni koji su probali i sviđa im se.

Ja znam što se meni sviđa, i što meni treba. I tako sam si složio (kupio alate).

No svejedno imam pravo gunđati.

Isto tako znam i masu ljudi na nelegalnim windowsima, ja sam svoje platio, isto kao i sve aplikacije i igre koje imam.

Pa valjda imam pravo argumentirano gunđat. Mene ne zadovoljava jeftina ljepota ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 14:33 (Bitanga).
16 godina
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

..

- ... pogotovo famozni boot-time, kao krunski dokaz. LOL...

dok se istovremeno svaka kritika krtizira i odgovara 'ne moraš koristiti'.. pa da, ali tema je? Tu bi modovi mogli moderirati i kažnjavati.

'Nuff said.

Zbog čega bi kažnjavali?

Pogotovo kad se obično na kraju iskristalizira da dotični kritičar uopće nema Osmicu ,ili ju je tek instaliral!

..

-zbog disclipliniranja sugovornika. (bezobrazluka i nepotrebnih napada). Smisao (svake) teme je razgovor-rasprava, posao modova je da to moderiraju.

-teme koje lamentiraju o GUIu se ne moogu napadati ''govori se o Osmici, ne o drugom OSu'' jer je upravo usporedba (funkcionalnost) ono što se uspoređuje ili kritizira/hvali. Tad je GUI nekog drugog OSa (svejedno MS-OSX-Linux) legitimini argument, tj bez tog nema usporedbe pa ni same teme.

-argumenti? Sve ostalo je stvar velićine brkova.

ponovo, glavna razlika je u potrebi tj načinu korištenja. Ako je nekom korisniku funkcionalno dovoljna npr mobitel, tad mu takva filozofija GUIa apsolutno odgovara, dok kreiranje imalo 'zahtijevnijeg' sadržaja (od banalnog tipkanja) ipak zahtijeva klasičan GUI u kojem su miš i tipkovnica glavni za razliku od touchscr... To su dva različita svijeta (potrebe-korištenje) i besmisleno je flamanje jednako kao što je besmisleno u usporedbi osobni automobil i šleper reči da se autom ne može prevesti veći teret ili da šleper ne stane na parking...

Meni osobno? Win (svaki) ili neki drugi OS je OK, pa i super ... ali to je samo 'moj stav' tj moje potrebe dok istovremeno dobijem proljev kad na cesti vidim guyfon likove s ciglom na uhu koja njima savršeno odgovara (barem za ego) dok je meni beskorisna igračka, dok samo telefoniranje radije obavim klasičnim mobačem-telefonom pa i sykpeom. Plaćanje parkinga SMSom ili njanovija điđa, fiskalizacija npr, pokazuje da svaki oblik računala (mob-desktop..) može, samo je stvar softwarea i praktičnosti, sve ostalo su nijanse (uz Pevca i koke ili kokoši...)

-kad sam opet dotakao koke, koke su poželjne, kokoši su pak korisne. Jednako je s OSom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

koji sad start, tko to vise koristi

ikone na desktopu, mapa precaca u taksbaru

i totalcommander ftw {#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
ihush kaže...

-zbog disclipliniranja sugovornika. (bezobrazluka i nepotrebnih napada). Smisao (svake) teme je razgovor-rasprava, posao modova je da to moderiraju.

-teme koje lamentiraju o GUIu se ne moogu napadati ''govori se o Osmici, ne o drugom OSu'' jer je upravo usporedba (funkcionalnost) ono što se uspoređuje ili kritizira/hvali. Tad je GUI nekog drugog OSa (svejedno MS-OSX-Linux) legitimini argument, tj bez tog nema usporedbe pa ni same teme.

-argumenti? Sve ostalo je stvar velićine brkova.

ponovo, glavna razlika je u potrebi tj načinu korištenja. Ako je nekom korisniku funkcionalno dovoljna npr mobitel, tad mu takva filozofija GUIa apsolutno odgovara, dok kreiranje imalo 'zahtijevnijeg' sadržaja (od banalnog tipkanja) ipak zahtijeva klasičan GUI u kojem su miš i tipkovnica glavni za razliku od touchscr... To su dva različita svijeta (potrebe-korištenje) i besmisleno je flamanje jednako kao što je besmisleno u usporedbi osobni automobil i šleper reči da se autom ne može prevesti veći teret ili da šleper ne stane na parking...

Meni osobno? Win (svaki) ili neki drugi OS je OK, pa i super ... ali to je samo 'moj stav' tj moje potrebe dok istovremeno dobijem proljev kad na cesti vidim guyfon likove s ciglom na uhu koja njima savršeno odgovara (barem za ego) dok je meni beskorisna igračka, dok samo telefoniranje radije obavim klasičnim mobačem-telefonom pa i sykpeom. Plaćanje parkinga SMSom ili njanovija điđa, fiskalizacija npr, pokazuje da svaki oblik računala (mob-desktop..) može, samo je stvar softwarea i praktičnosti, sve ostalo su nijanse (uz Pevca i koke ili kokoši...)

-kad sam opet dotakao koke, koke su poželjne, kokoši su pak korisne. Jednako je s OSom.

Najpametniji post u cijeloj temi.{#}

Valentin
17 godina
apoteka kaže...

i totalcommander ftw {#}

Ja sam prije imao ikone na desktopu, al kako se pojavio win7 start (i vista) nekako sam se odučio rađe na Start.

Također mi je bezveze svaki put klikat "show desktop" dok hoću nešt pokrenuti jer mi to minimizira sve aplikacije, a koristim 2 monitora (pa minimizira i one na drugom monitoru).

I tak. :-) Veselo u svakom slučaju. Kak bi se reklo 1st world problems :-)

Najbitnije aplikacije imam pinane u taskbaru (npr, chrome, outlook, dopus, vstudio, linqpad, sql management studio, RDP i sl). One manje bitne imam pinane u Startu, a one najmanje bitne nađem kroz start dok mi zatrebaju.

14 godina
neaktivan

meni je taskbar lijevo, mozda 1/12 sirine ekrana i tako dobijem puno vise mjesta

i imam mapu precaca za igre i nesto pin-ano u start/taskbar

dobro ti imas dva ekrana, al vecini ljudi otici na desktop nije problem

ah da i ne zaboravim tipkovnicke precace altgr + *

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 15:33 (apoteka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Najpametniji post u cijeloj temi.{#}

nije. Ihush se opet dotice koke a to nije pametno ni legalno.

17 godina
protjeran
apoteka kaže...

i totalcommander ftw {#}

meni je deskop prazan, sve sto radim je preko start-a ili taskbara

Jednostavno jos od 95' imam nekakvu odbojnost(gadljivost) prema natrpanom deskopu,kad sam vidio ono sranje od metro-a ...

17 godina
neaktivan

Bitanga,

Preporucam ti da odvuces misa u donji lijevi kut (pojavi se odmah mali start tille. Na remote desktopu kod win 2012 moras sekund sacekati da se pojavi) i zatim upres desnom tipkom misa. 

Prvi na vrhu je Programs and features.

17 godina
plavooki kaže...

Bitanga,

Preporucam ti da odvuces misa u donji lijevi kut (pojavi se odmah mali start tille. Na remote desktopu kod win 2012 moras sekund sacekati da se pojavi) i zatim upres desnom tipkom misa. 

Prvi na vrhu je Programs and features.

Znam za to, al ponavljam, nije to uopće poanta. BTW, probaj to napraviti sa dual monitorom. Puno je sporije i teže.

I ima Win+X key za to.

Ma to je samo bio primjer kako je Metro nekonzistentan, ne kužim, već se 3 stranice lovite non stop na Programs and Features. Ubacili su novi menu samo da mogu maknut stari. Fail.

:-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 18:07 (Bitanga).
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Koliko sam koristio win8 do sada, meni to izgleda kao najbolji i najbrži MS OS do sada.

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/dual-boot-preinstall-win8--ubuntu/186727.aspx?page=0&jumpto=3702221&sort=asc&view=flat

?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice