Dellov 32-inčni 4K monitor

poruka: 21
|
čitano: 3.391
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dellov 32-inčni 4K monitor".
17 godina

Eto ideje za pod bor.

"Draga, ako me voliš.." {#}

(iduće jutro: pakiranje kofera{#})

Split your lungs with Blood and Thunder

16 0 hvala 0
14 godina

Odlično, bit će moj za 3 godine. :D (tj dok ne postane standard i ne pojeftini naravno)

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 18:05 (DiRT).
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina

Cijenaaa {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Mda, što je za nas hrvate 35 000 kn bez pdv-a. Trebali su prvo u hrvatsku poslati, kakvo kinesko tržište. Pa valjda prvo mi, pa onda kuvajt, bruneji i možda švicarska. Iako su oni škrti i kupuju quadro :p
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Dellov 32-inčni 4K monitor
Zamisli Bf4 na ovome
Signature is assuming direct control
17 godina
sudy_freak kaže...

Cijenaaa {#}

Po našim mjerilima, bome - ovako maše {#} (kad već nema smajlija sa srednjakom).

No nekome vani (kome stvarno treba, tj. bavi se stvarima za kakve bi monitor bio itekako koristan, pa sukladno tome i zaradi), nema razmišljanja.

Ovako nešto toliko poveća produktivnost da se isplati u roku odmah.

@ Bug Manijak:

Samo sam čekao.

Sad kad krene kuknjava o tome kako ti treba 4xTitan za normalno igranje, te je monitor skroz neisplativ {#}

Split your lungs with Blood and Thunder
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 18:24 (fler).
13 godina
protjeran

Netko pati za merdzanima, netko za mobitelima, a netko za jahtama. Ja bi najradije jedan ovakav. Iako iskreno - nije mi potreban, sav svoj posao mogu obaviti na bilo kakvom monitoru. No kad bih imao neki ozbiljniji visak love, ovakvo nesto je valjda prva stvar koju bih kupio. Jedino sto mu nedostaje je thunderbolt port, a za tu cijenu isti bi stvarno morao imati.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

kupiti 4k tablet i grafoskop

razmotirati tablet i staviti matricu na grafoskop, spojiti ga na pc

4k reza na 100", cijena ispod soma €

7 0 hvala 0
13 godina
138 ppi
16 godina
odjavljen

Prepolovljeno, opet nije preko 1080, što je slabo. Prvi hi-res koji ću uopće razmotriti bit će vertikalno barem 2400, ako ne i 2880. Za 5120x2880 bih možda platio i 3k.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 21:11 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Netko pati za merdzanima, netko za mobitelima, a netko za jahtama. Ja bi najradije jedan ovakav. Iako iskreno - nije mi potreban, sav svoj posao mogu obaviti na bilo kakvom monitoru. No kad bih imao neki ozbiljniji visak love, ovakvo nesto je valjda prva stvar koju bih kupio. Jedino sto mu nedostaje je thunderbolt port, a za tu cijenu isti bi stvarno morao imati.

di ces ovo rec, sram te bilo! jahta je simbol uzivanja a monitor simbol rada. ja radim da bi uzivao. Ako bi mogao preskociti taj korak, tim bolje.

16 godina
sudy_freak kaže...

Cijenaaa {#}

Cijena je prava bagetela u odnosu na Eizov 36" DuraVision FDH3601 4K x 2K kako to oni nazivaju, tj. monitor rezolucije 4096 x 2160 koji košta vjerovali ili ne $30.000. Dakle rat sa cijena je krenuo, sa tim da je ovaj 31,5" sa nešto manjom vertikalnom rezolucijom ali zato preko 5 puta jeftinijom cijenom. Kako izgledaju igre na ovom čudu možete pogeldati u donjem linku:

http://www.pcper.com/news/Displays/EIZO-DuraVision-FDH3601-4k-x-2k-Display-and-We-Want-It

Također, nije zgoreg spomenuti ni Asusovog pulena, PQ321Q. Ovaj ima identičan Sharpov IGZO panel i dijagonale i rezolucije kao i Dell-ov ali zato mu je cijena oko $3.300

https://www.asus.com/Monitors_Projectors/PQ321Q/

Because anything Korea does, Japan does it better.
12 godina

Da je cijena brutalna, JE, ali brzo ce ona dolje samo kad krene vise proizvodjaca izbaciva svoje modele. Za godinu, godinu i pol dana bit ce i u pola od trenutne cijene, sad je onaj sistem "ovce su tu da se šišaju" a kasnije ce to biti puno realnije cijenom :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 23:24 (Lewis).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne bi se slozio da su tu "ovce za striganje". Ovce su oni koji mjenjaju mobitele svaku godinu, a ovdje se radi o stvarnom trosku proizvodnje. Jedno je ekran za telku, a drugo za profi monitor. Sam ekran kosta papreno, pa jos razvoj, proizvodni proces...
17 godina
Drazen kaže...
Ne bi se slozio da su tu "ovce za striganje". Ovce su oni koji mjenjaju mobitele svaku godinu, a ovdje se radi o stvarnom trosku proizvodnje. Jedno je ekran za telku, a drugo za profi monitor. Sam ekran kosta papreno, pa jos razvoj, proizvodni proces...

Mobiteli se 99% mijenjaju pretplatničkim ugovorima, tako da uspoređuješ kruške i jabuke.
Možda sad i jest trošak proizvodnje visok, jer
se proizvodi mala serija za koju je potrebno jednako razvojnih i tehnoloških postupaka kao i za velike serije.
Ali sve je stvar pristupa. Da svjesno, s ukalkuliranim troškom rade odmah promotivnu relativno veliku seriju
i povoljnom cijenom stvore tržište tih formata

(kao što je slučaj bio npr sa game konzolama), povukli bi profit u slijedećoj masivnoj seriji koju nebi morali
projektirati iz nule, nego samo proširiti proizvodne kapacitete i smanjiti škart.
I prvi cd medij je bio skup, ili konkretniji pirmjer, IPS panel je bio dugo skup, sad su gotovo jednake cijene kao TN.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 19:50 (overhaul).
12 godina
Drazen kaže...

Kako moze biti razlika u proizvodnom processu ako Dell kosta 5400$ dok je Asus 3300$ sa ISTIM Panelom kojeg neprave ni jedan ni drugi nego Sharp ? Koji su to oni onda proizvodni proces pokusali ukalkulirat u cijenu :)? Ili mislis da Asus prodaje ispod "nabavne" sa minusom :)? Drazi mi je Dell ali nije mi TOLIKO drazi tako da nema sanse da bi toliku razliku plazio za drugciji layout konektora i logo na kucistu a u kutiji ista stvar :).

IMHO Ovo je cisto "šišanje" trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 23:54 (Lewis).
12 godina

BTW samo da refresham , stigli su kod nas i cijena je 15000+PDV sto i nije tako strasno s obzirom na prvotne procjene :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bug Manijak kaže...
Zamisli Bf4 na ovome

taj konzolaski poluproizvod je tesko uopce i zamisliti

xfact
13 godina
protjeran
Lewis kaže...

BTW samo da refresham , stigli su kod nas i cijena je 15000+PDV sto i nije tako strasno s obzirom na prvotne procjene :).

Na m-computersu je ta cijena, tocnije nesto iznad 16 000kn (PDV uracunat). Na svijetu medije je svega 25 000kn. Logika ovakvih cijena?

Cekam na 4k Della od 24 incha, no tek kad Apple i MS srede skaliranje, inace je to premalena rezolucija. Za OSX vec postoji to skaliranje na tom monitoru, no ne nativno. Potrebno je malo po terminalu kucati da se dobije 'retina' efekt. 

U svakom slucaju, 15 000kn za monitor? Thx, but no thx :)

12 godina
jumboY kaže...
Lewis kaže...

Na m-computersu je ta cijena, tocnije nesto iznad 16 000kn (PDV uracunat). Na svijetu medije je svega 25 000kn. Logika ovakvih cijena?

Cekam na 4k Della od 24 incha, no tek kad Apple i MS srede skaliranje, inace je to premalena rezolucija. Za OSX vec postoji to skaliranje na tom monitoru, no ne nativno. Potrebno je malo po terminalu kucati da se dobije 'retina' efekt. 

U svakom slucaju, 15 000kn za monitor? Thx, but no thx :)

Ova cijena koju ja spominjem je kod Kodeksa 14999+PDV oliti 18750 na cestu :)

Imas 24" 4K u Kodesku 7290+PDV :) ;).

Sto se tice cijene pa cuj 30ka kad je izasla kod nas bila je 12000 kn (s PDVom) tako da me to i ne iznenadjuje previse trenutna cijena za 4K 32". Da je puno je, ali 30ke su i dalje 9000+

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 14:59 (Lewis).
13 godina
protjeran
Lewis kaže...

Ova cijena koju ja spminjem je kod Kodeksa 14999+PDV oliti 18750 na cestu :)

Imas 24" 4K u Kodesku 7290+PDV :) ;).

Sto se tice cijene pa cuj 30ka kad je izasla kod nase be bial 12000 kn (s PDVom) takda me to i ne iznenadjuje previse trenutna cijena za 4K 32". Da je puno je, ali 30ke su i dalje 9000+

Opa, evo iskopao:

http://www.kodeks.hr/Dell/up2414q,PID-3,P-3257,G-367.aspx

Iskreno, iste bih sekunde volio jedan takav. No odbijam (ponovno) biti early adopter. I znam cijenu 30ka kod nas, posto sam sve do nedavno koristio jednu. Odlican monitor, no preglomazan i prevelik. Vratio se na 3x20 4:3 monitora, ugodnije, brze, lakse i bolje. Za mene barem i moje potrebe (nisam graficar, niti video montazer, itd.).

No ovaj od 24... Mmmm.. Ali ne. Barem ne jos. Za godinu dana vjerojatno. I nadam se. Jer uvijek tvrdim da necu, pa se zeznem. Volio bih ga prvo isprobati kod nekoga, ali nisu bas rasirena pojava. Posebice ove manje verzije 4k monitora :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice