Chrome prvi

poruka: 179
|
čitano: 22.400
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome prvi".
15 godina
neaktivan
Re: Chrome prvi

Da, ali meni na primjer su se svi browseri rušili, ali za svaki sam uspio naći u čemu je problem i riješio ga. Ako se sa friškim windowsima i friško instaliranim browserom preglednik ruši kod neke specifične radnje, bug je browsera i on se fino prijavi sa jednim klikom miša tipa "send error" da se u slijedećim buildovima to ispravi! Korisnici često zabrljaju sa lošim ekstenzijama, neispravnim pluginovima, itd,  onda krive browser. Treba se zapitati ako ti se dogodi rušenje browsera prilikom neke radnje a ljudi sa istom verzijom i buildom nemaju takav problem oko iste radnje. Samo, puno njih se ne da otkrivati u čemu je problem, nego fino instaliraju drugi browser i šibaj!

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
16 godina
odjavljen
Marko :D kaže...
...

Kao prvo, ovu poruku bi trebalo prijaviti zbog širenja dezinformacija i glupost općenito.

Neki dan sam išao isprobati FF. U adress bar upiso npr. Bug.hr i FF se sruši, upišem Engadget.com i opet se sruši pa vi kažite da je to super browser.

Ja sam upravo u address bar napisao index.hr i nekim čudom otvorilo mi je index.hr bez rušenja. Imaš zanimljiv problem. Baci taj PC u smeće i kupi si Mac, ovo je prekomplicirano za tebe.

Koristim Chrome na Kompu i na dva laptopa i jako sam zadovoljan. Jednostavan je za korištenje..

Hm, koji je browser kompliciran za korištenje? Gore su tabovi, ispod njih adress bar, red bookmarksa (opcionalno) i stranica sa sadržajem. Nije to frickin' Apache web-server ili ni sam ne znam što pa da bude kompliciran za korištenje. Izjava ti je u rangu "notepad je kompliciran za korištenje". Ponavljam, uzmi si Mac, ja ne znam kako se ti služiš sa Windowsima ako ti je jedan browser kompliciran.

čim se Chrome instalira na računalo odmah se otvori tutorijal koji pokaziva kako ga koristiti,a kod FFa to nema već oni na prvo mjesto guraju "Welcome to Firefox"

Opet, zar ti treba *ebeni tutorial kako bi koristio browser?? Očito ni Chrome nije tako jednostavan kad ti treba tutorial. Ne znam što ti onda za windowse ili nedaj bože kakav linux treba - 5 godina na fakultetu da bi znao nešto napraviti?

U 3 retka posta si nas*ao toliko gluposti da si Sinatru premašio. Kad malo bolje razmislim, nemoj ni Mac koristiti jer bi ti i on bio prekompliciran pošto ti treba tutorial i upute za web browser. Evo, kad uhvatim vremena (sad učim monetarnu ekonomiju, mislim da bi ti izdahnuo samo da uvodno predavanje pročitaš pa te neću zamarati), napisat ću ti tutorial (sa slikama!) kako se koristi Firefox.

Žali bože prostora na serveru i utrošenog bandwidtha na tvoju poruku i žali bože vremena potrošenog na odgovaranje tebi. Bolje bi mi bilo da sam u zid piljio.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...
royalhero kaže...
DragonShit kaže...

Da, upravo to. Radi kašnjenja u razvoju za ostalim preglednicima. Vidjet ćeš da će i Firefox imati speed dial.

Već ga i ima.

U Beti od nedavno, imam ga u Aurori od davno.

Bingo. Onda sam dokazao ono što ti pokušavam objasniti. Firefox će ga zadnji imati a da je speed dial toliko bespotreban nebi ga svi kopirali.

Speed dial ekstenzije za Firefox postoje već godinama - Speed Dial ekstenzija za Firefox izašla je 16. travnja 2007. godine, samo pet dana nakon što je izašla Opera 9.20 u kojoj se po prvi put pojavio Speed Dial Browsing (11. travnja 2007. godine). Druga ekstenzija, Fast Dial, izašla je u studenom 2007. godine. FoxTab (3D speed dial) izašao je 15. rujna 2008. godine, dok je Sugestron Speed Dial (koji imitira funkcionalnost Chromeovog speed diala) izašao 19. prosinca 2010. godine.

U Firefoxu 13, Mozilla uvodi speed dial bez potrebe za ekstenzijama, dok će korisnici koji žele nešto više od osnovnog SD-a instalirati neku od gorenavedenih ekstenzija.

Osim toga

• kada se spominje guranje Chromea - donja slika pokazuje današnji Doodle na Firefoxu 13 - izgleda da prema Googleu, on nije "modern browser"
  • AwesomeBar je zaista odličan - stranice koje se često posjećuju su na vrhu liste ponuđenih, ukoliko je pojam nepoznat, a nije web adresa, izbaci rezultate Google pretrage; za pretraživanje neta, mogu koristiti kratice ("g <pojam>" za Google pretraživanje ili "w <pojam>" za Wikipediu) ili search bar pored AwesomeBara
  • postoje sitnice koje znatno olakšavaju život - primjerice, Firefox pamti direktorij u koji se spremaju datoteke skinute s neta ovisno o stranici s koje se preuzimaju (npr. wallpaperi s opendesktop.org u Wallpapers, šaljive slike iz grupe na BOL forumu u Humor, ...)
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 16:47 (hrx).
13 godina
neaktivan
Chrome prvi

Jedino mi je bolje to što ima više opcija kod firefox u about:config nego samo prototipi u chromeu u about:flags.Chrome 17 mi je išao rekordno brzo u 2 sekunde kad sam ga narihtao a 19 sve spor što god radio.Čini mi se da su ugasili opciju GPU Accelerated Canvas jer s tim je puno brže išlo.Dosta puta kažu da sa svakom novom verzijom prototipe nativno uključe ali po mojoj usporedbi v19 i prošlih verzija nebi rekao.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
 Jednostavan je za korištenje i čim se Chrome instalira na računalo odmah se otvori tutorijal koji pokaziva kako ga koristiti,a kod FFa to nema već oni na prvo mjesto guraju "Welcome to Firefox"
royalhero kaže...

2. Kakav crni tutorial za korištenje preglednika?

NHF :D

15 godina
neaktivan
Što ste vi sad navalili sa svojim FF-om u ovoj temi?
Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
13 godina
protjeran
Chrome prvi

Chrome je browser za osnovnoškolce, za prva dva razreda srednje i za njihove bake.

Kad djeca narastu pređu na Firefox ili Operu.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

3 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Chrome je browser za osnovnoškolce, za prva dva razreda srednje i za njihove bake.

Rekao bi obrnuto.

hobi:moj-android.net
13 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Budokai molim te nastavi ne možemo na informatičkom forumu samo bacati činjenice kao aksiome bez davanja konkretnih dokaza i po mogućnosti linkova i benchmarka.Smatraš li da je firefox bolji po pitanju sigurnosti ili prilagodljivosti u about:config reci neke razloge,bilokoje.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2389248,00.asp

http://www.zdnet.com/blog/hardware/the-big-browser-benchmark-chrome-17-vs-opera-11-vs-firefox-11-vs-ie9-vs-safari-5/19079?tag=content;siu-container

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 18:21 (Ikarus01).
17 godina

:D  zato sto si iziritirao korisnike kojima se FF nikada nije srusio.   sinoc sam posao spavati i mislim se kako mi je dosla razlika za elektru, zatim moram kupit 4 nove gume za prometalo...i sve se tako mislim...a najvise me progoni to, zasto chrome nema fixni bookmarks sa strane. 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
13 godina
protjeran
Chrome koristim već godinama i nema boljega
Battlefield 3: AMDGamer_CRO
17 godina
AMD Phenom II X4 kaže...
Chrome koristim već godinama i nema boljega

e to je vec dobar argument i vrijedi razmisliti o migraciji.

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

:D  zato sto si iziritirao korisnike kojima se FF nikada nije srusio.   sinoc sam posao spavati i mislim se kako mi je dosla razlika za elektru, zatim moram kupit 4 nove gume za prometalo...i sve se tako mislim...a najvise me progoni to, zasto chrome nema fixni bookmarks sa strane. 

Da i? ima ih ispod adresne trake i na tom mjestu imam bookmarkse u folderima.

17 godina
nsoul kaže...

Da i?

Da i...  to nema veze sa mojim upitom i slikovnim primjerom.  pored svih preklinjanja i zalopojki, to je ciljano i namjerno izuzeta opcija,koju nece nikada uvesti. svi browseri imaju bocni favorite/bookmarks...to isto znaci da je poprilican broj korisnika koji je stekao debelu naviku na koristenje istoga.

protiv tog chromea nemam nista protiv,osim cinjenice da mi FALI ELEMENTARNA stvar koju koristim godinama...i nije marginalna, vec vizualno/estetski bitna.  ostale male minuse zanemarujem, implementacija addonsa i sl.  koliko tabova toliko exe procesa i sl.  i to par addona sto sam isprobao,kilavo do zla boga.  pisljivi addblock+ ,treba pojedinacno kliknut svaku reklamu na bug-u...wtf? 

13 godina
odjavljen
Chrome prvi

navike su najgora stvar koja moze utjecat na programe i jako usporavaju razvoj

ja stvarno ne znam kaj te to muci tolko 

http://x264blog.org/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chrome prvi

osim toga, vrlo rado pokrenem i ostale preglednike, te ih s vremena na prijeme proucim.  za sada ne nalazim pluseve koji bi me privukli, pretezno nedostaci, koji su opet vezani na naviku.   a sto je pojam navika u ovom slucaju... ocito to, da ti je neki preglednik dozvolio masu manipulacija i estetskih zahvata, koje nikako ne pronalazis kod ostalih.   mislim da najlaksu migraciju imaju korisnici koji preglednik od prvog dana koriste po defaultu...ni ff ne dolazi sa bocnim bookmarksom...sam ga postavis.   oni koji nakon instalacije,nista i ne diraju, dodje im ga svagi preglednik slican jedan drugom.

probam ja i operu i chrome i nisam nikakav hejter ni fanboy....ali ne ide.   btw svidja mi se twitter dodatak za chrome.  nisam nasao slican za ff.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...
nsoul kaže...

Da i?

Da i...  to nema veze sa mojim upitom i slikovnim primjerom.  pored svih preklinjanja i zalopojki, to je ciljano i namjerno izuzeta opcija,koju nece nikada uvesti. svi browseri imaju bocni favorite/bookmarks...to isto znaci da je poprilican broj korisnika koji je stekao debelu naviku na koristenje istoga.

protiv tog chromea nemam nista protiv,osim cinjenice da mi FALI ELEMENTARNA stvar koju koristim godinama...i nije marginalna, vec vizualno/estetski bitna.  ostale male minuse zanemarujem, implementacija addonsa i sl.  koliko tabova toliko exe procesa i sl.  i to par addona sto sam isprobao,kilavo do zla boga.  pisljivi addblock+ ,treba pojedinacno kliknut svaku reklamu na bug-u...wtf? 

PA to te pitam. Da i? u čemu je prednost prema vertikalnom baru? ozbiljno pitam bez podbadanja. Ispod adresne trake su uvijek tu, dostupni, u folderima...

Za flash ja koristim ovo.

automatski blokira bez da klikaš svaku posebno.

13 godina
odjavljen
torrente kaže...

osim toga, vrlo rado pokrenem i ostale preglednike, te ih s vremena na prijeme proucim.  za sada ne nalazim pluseve koji bi me privukli, pretezno nedostaci, koji su opet vezani na naviku.   a sto je pojam navika u ovom slucaju... ocito to, da ti je neki preglednik dozvolio masu manipulacija i estetskih zahvata, koje nikako ne pronalazis kod ostalih.   mislim da najlaksu migraciju imaju korisnici koji preglednik od prvog dana koriste po defaultu...ni ff ne dolazi sa bocnim bookmarksom...sam ga postavis.   oni koji nakon instalacije,nista i ne diraju, dodje im ga svagi preglednik slican jedan drugom.

probam ja i operu i chrome i nisam nikakav hejter ni fanboy....ali ne ide.   btw svidja mi se twitter dodatak za chrome.  nisam nasao slican za ff.

koristio sam i ja ostale preglednike ne ovako sastrane nego kao primarni

zadnji je bio firefox i predugo se palio dok je racunalo bilo pod opterecenjem (trebalo mu je i do 12 sec ,a imam poprilicno jako racunalo,dok na chrome to skoro pa da i nije utjecalo)

a opera pak je imala problema sa forumom i jos nekim stranicama iako mi se sama po sebi dosta svidila vratio sam se na chrome jer na njemu nemam takve probleme ,a bocni bookmark mi nikad nije sjeo i totalno mi je nepraktican (i da nije mi sjeo dok sam koristio firefox 2.nesto dok chroma jos nije niti bilo tak da ne mozes rec da je to zbog navike)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 21:35 (Arnold Layne).
17 godina
Chrome prvi

za potpun odgovor i nebesku ocitu razliku izmedju ovoga sto ja govorim i opcije "klikni folder da bi se razvrstalo"....trebao bi sada upaliti camtasiu i snimiti 1080p HD video,pa da vidis kako to izgleda imati uvid u favoritima na 24 inča.

posto nisam spomenuo...imam onaj prdavac netbook od 10 inča i chrome mu najvise odgovara.   laptop 15 inca ,FF bez bocnih bookmarksa.... na 24 inča desktopu UŽIVAM...ima ih stotinu i jednim skrolom su mi svi na oku,a ne svaki put klikni folder pa u njemu trazi...a u gornju traku ih se moze stavit oderedjen broj, sve drugo je estetski nakaradno.

jesmo sada shvatili.  sto manji ekran, covjek vise stedi prostor za povrsinu sajta...na ogromnom ekranu...hocu sve blagodati istaknuti i koristiti, da budu vidljive i prakticne.   ovo moje zanovjetanje sa bookmarksom je prakticnije kod ff-a ,a ne postoji na chromeu ili je nakaradno rijeseno.

tko ima veliki monitor, neka skine portable browsere,pa neka javi dojmove...sto je oku ugodnije i preglednije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chrome prvi

Imam na svom računalu Chrome, Firefox, Operu i IE9. IE9 je došao sa Winsima, Operu sam koristio prije, ali sam često imao crashove pa sam prešao na Chrome. Firefox koristim za anonimno surfanje {#}

Chrome je dobar browser, ali ne sviđa mi se što tolko špija. Da nisam lijen, stavio bih si neki drugi browser basiran na Chromiumu, ali eto, jesam...

The world is your playground.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
torrente kaže...

za potpun odgovor i nebesku ocitu razliku izmedju ovoga sto ja govorim i opcije "klikni folder da bi se razvrstalo"....trebao bi sada upaliti camtasiu i snimiti 1080p HD video,pa da vidis kako to izgleda imati uvid u favoritima na 24 inča.

posto nisam spomenuo...imam onaj prdavac netbook od 10 inča i chrome mu najvise odgovara.   laptop 15 inca ,FF bez bocnih bookmarksa.... na 24 inča desktopu UŽIVAM...ima ih stotinu i jednim skrolom su mi svi na oku,a ne svaki put klikni folder pa u njemu trazi...a u gornju traku ih se moze stavit oderedjen broj, sve drugo je estetski nakaradno.

jesmo sada shvatili.  sto manji ekran, covjek vise stedi prostor za povrsinu sajta...na ogromnom ekranu...hocu sve blagodati istaknuti i koristiti, da budu vidljive i prakticne.   ovo moje zanovjetanje sa bookmarksom je prakticnije kod ff-a ,a ne postoji na chromeu ili je nakaradno rijeseno.

tko ima veliki monitor, neka skine portable browsere,pa neka javi dojmove...sto je oku ugodnije i preglednije.

pa eto i za sve to sto si naveo ima addon za chrome 

skroz ista funkcija samo sto nije sa lijeve strane 

17 godina
Chrome prvi

pa linkaj ga. moze i sa desne, samo da isprobam.  pokazao sam vam slike i vidi se da volim pokrenuti svaki browser.   ne piskaram ovdje da bi nervirao nekoga tko favorizira nesto...vec da razmijenimo koju informaciju/ iskustvo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

Ma dobro nisi morao roman pisat :P

A gle, inače volim neke aplikacije u fullscreenu od ruba do ruba, a jedna od njih je chrome. u gornjoj traci imam 7 foldera tematskih, i u svakom po nekoliko bookmarka, i kliknem na folder i ak treba nutra još foldera, ali većinom samo linkovi.  I nikad problema s tim :) a da imam 24" , ne znam, mislim da bi opet imao foldere na vrhu. Ili možda sa strane.

13 godina
protjeran
Chrome je brz, jednostavan, "lagan", bookmarksi su ispod adresne trake i možeš ih staviti koliko hoćeš, najbolji za početnike, jedino šta nema baš neke teme i addone, koristio sam i mozillu ali chrome je winner. Btw nisam neki hejter i sl. i to je samo moje mišljenje.
Battlefield 3: AMDGamer_CRO
13 godina
protjeran
Chrome prvi

Torrente, i ja sam navikao na sidebar bookmarkse. "27 ekran i milina za koristiti.

Nego, koji skin koristis za FF? Svidja mi se izgled tvog sidebara pa cisto da isprobam :)

0 0 hvala 0
17 godina
jumboY kaže...

Nego, koji skin koristis za FF?

izvoli

14 godina
neaktivan
Chrome prvi

Kad smo kod Chromea, taman sam ga nahvalio kad eto problem. Od jutros svaki put kad pokrenem Chrome dobijem ovo sa slike. Kliknem OK i onda radi normalno ali su ocito pogresne lokalizacijske postavke jer mi nudi prijevod sa hrvatskog na engleski a prije je bilo obratno. Napominjem da nista nisam cackao po settingsima.

Odlucio sam ga deinstalirati, pocistio registry sa CCleanerom, ponovno instalirao i opet sve isto. Ima li ko kakvu ideju prije nego ga definitivno bacim u smece?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 23:46 (BlueMax).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Chrome prvi

Imao sam taj problem prilikom koristenja Chromea na Linuxu. Preferences mi nije imao read/write dozvole kako spada, malo sam prckao po konzoli gdje nisam trebao. Lako rijesio. Nemam pojma za win rjesenje, ali je vrlo vjerojatno nesto slicno u pitanju . Oprobaj pod Security iskoristiti "unblock" opciju, jer ako je problem slican kao kod mene, unblock to obicno rijesi. Barem je meni kod citanja chm fajlova unutar nekog programa (phpdesigner npr.).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koristim Comodo Dragon vec duze vrijeme, isto chromium ali puno stabilniji. Cak mogu rec da je malo brzi od chrome-a, a to se itekako primijeti na starom laptopu koji nekad koristim. Pokrenuo sam i par testova za performanse, i dragon je u vodstvu svaki put, iako su to minimalne razlike. Chrome se nekad srusi (ugl. kad gledam flash video) dok je dragon stabilan. S druge strane kad koristim firefox/operu ogranici mi brzinu na nekih 300 kbps, a chrome/dragon i IE rade normalnom brzinom, al to se dogada samo na tom starom laptopu.
13 godina
odjavljen
torrente kaže...

pa linkaj ga. moze i sa desne, samo da isprobam.  pokazao sam vam slike i vidi se da volim pokrenuti svaki browser.   ne piskaram ovdje da bi nervirao nekoga tko favorizira nesto...vec da razmijenimo koju informaciju/ iskustvo.

pa jesam vec

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/chrome-prvi/150882.aspx?page=2&jumpto=2901914&sort=asc&view=flat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice