Blackberry na Windows Phoneu 8?

poruka: 48
|
čitano: 7.069
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Blackberry na Windows Phoneu 8?".
13 godina

Ne bi bilo loše da i BB da koji uređaj sa WP-om.

Senaid
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 21:53 (royalhero).

3 5 hvala 0
16 godina
protjeran

LOL

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: Blackberry na Windows Phoneu 8?

A RIM naravno čini isključivo hardver, korisnicima koji su ih kupovali je software i usluga totalno nebitni...

kupovali su njihove mobitele samo i jedino zbog ogromne hardverske prednosti u odnosu na

konkurenciju

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
neaktivan

Sijećam se da je jednako takvo iznenađenje bilo i kad je Nokia odlučila prihvatiti WP i bilo je dosta skeptika. Zasada potpuno opravdano jer vrijednost Nokie vrtoglavo pada iz dana u dan, a to se najjasnije vidi po cijeni dionica, kreditnom rejtingu...

Meni to sve miriši na jednu veliku spačku da se Nokia svede na neku minimalnu vrijednost pa da ju Microsoft preuzme za male novce, a s njom i sve patente... Nebi me čudilo jer zna se da je i izvršni direktor Nokie Stepen Elop prešao upravo iz Microsofta u Nokiu i tako je cijela ta spačka sa WP i počela. Da stvar bude još gora, napravili su novi OS WP8 koji neće biti podržan na najnovijim modelima koji tek sad trebaju doći na tržište?

I kao šećer na kraju, WP se spominje kao spas RIM-a? OS koji je u nešto manje od dvije godine na tržištu uspio pridobiti više manje jednako ljudi koliko i Samsungova Bada? A zna se kako je Bada sklepana...

A možda sam to samo ja sebi nešto umislio...

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 15:00 (EchoOne).

4 4 hvala 0
17 godina

Izgleda da je - prelazimo na Windows Phoneu 8 - postao sinonim za - probadamo, očajni smo, ne razumijemo što se događa oko nas, ako ovo ne prođe idemo u stečaj. 

0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, nek se ugledaju na Nokiu, njima ide super s Microsoftom. Jos nisu dno dotakli.

Mozda da zaposle nekog idiota kao Elopa isto na celo firme pa da jos brze propadnu...

Microsoft kuzim, oni se pokusavaju ucipit sto blize i jednima i drugima kako bi kad ovi propadnu

na ime raznih medjusobnih potrazivanja i investicija pobrali hrpu patenata koji u biti i jesu pravo blago

u NOK i BB. Steta.

1 1 hvala 0
14 godina

Preveliki hejt na MS vlada ovdje, ne vrijedi ni pokušat nešto suvislo napisati {#}

Why so serious?
Moj PC  
17 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

LOL Koliko god im loše ide opet imaju veći udio na tržištu od WP7.. Bili bi ludi kada bi pristali na to..

agent_riko@me.com
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Preveliki hejt na MS vlada ovdje, ne vrijedi ni pokušat nešto suvislo napisati {#}

Pa nije hejt na MS nego jednostavno govorimo o prodajnim rezultatima.

Meni je WP fora OS, super je fluidan i nešto je drugačiji od ostalog na tržištu, ali cijela njihova prezentacija, odnosno marketing je apsolutno nejasan. Ukratko kažu ti, odi imamo super skupe smartphone koji će sad doć, samo šta su malo zastarjela tehnologija pa neće moć imati najnoviji OS koji dolazi za mjesec dana?

Shvaćam za starije modele, ali ove nove Lumie mi ne ulaze u glavu...

Bolje da si šutio nego takav komentar napisao. Ili reci ili šuti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 15:09 (EchoOne).
14 godina
EchoOne kaže...

Shvaćam za starije modele, ali ove nove Lumie mi ne ulaze u glavu...

Bolje da si šutio nego takav komentar napisao. Ili reci ili šuti.

Da, kad su izlazile Lumia-e nije se znalo hoće li biti dostupna nadogradnja. Zabili su nož u leđa postojećim korisnicima. To je činjenica, ali mislim na ostale baljezgarije što se protiv WP-a pišu.

Why so serious?
13 godina
neaktivan

Ne znam sad točno na što misliš? Svakakve gluposti se čuju od ljudi koji nisu nikad ni koristili neke stvari pa samo nagađaju i prenose glasine.

17 godina
neaktivan

Mogu ljudi ovo shvatiti na 100 nacina ali cinjenica je da je RIM u katastrofalnom stanju.

Nokia isto tako nije u nista boljem stanju, ali M$ to ne dira previse jer oni njima prodaju OS i nista drugo.

Mozda nekima taj prelazak i potpuni fokus zvuci kao zadnja slamka spasa ali cinjenica je da M$ ima toliko love da jednostavno moze razvijati WP i dati mu vremena koliko hoce dok ne dode trenutak kad ce postati pravi konkurent na trzistu mobilnih OS-ova.

Jednom ce taj trenutak doci, a do tada M$ samo gleda iz sjene i prati sta se dogada i siguran sam da RIM moze od ovoga imati jedino koristi posto nisu bili sposobni sami se izvuci iz go**na sa svojim OS-om.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

4 0 hvala 0
14 godina
EchoOne kaže...

Ne znam sad točno na što misliš? Svakakve gluposti se čuju od ljudi koji nisu nikad ni koristili neke stvari pa samo nagađaju i prenose glasine.

Sam si odgovorio na svoje pitanje. 

Why so serious?
13 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Sijećam se da je jednako takvo iznenađenje bilo i kad je Nokia odlučila prihvatiti WP i bilo je dosta skeptika. Zasada potpuno opravdano jer vrijednost Nokie vrtoglavo pada iz dana u dan, a to se najjasnije vidi po cijeni dionica, kreditnom rejtingu...

Meni to sve miriši na jednu veliku spačku da se Nokia svede na neku minimalnu vrijednost pa da ju Microsoft preuzme za male novce, a s njom i sve patente... Nebi me čudilo jer zna se da je i izvršni direktor Nokie Stepen Elop prešao upravo iz Microsofta u Nokiu i tako je cijela ta spačka sa WP i počela. Da stvar bude još gora, napravili su novi OS WP8 koji neće biti podržan na najnovijim modelima koji tek sad trebaju doći na tržište?

I kao šećer na kraju, WP se spominje kao spas RIM-a? OS koji je u nešto manje od dvije godine na tržištu uspio pridobiti više manje jednako ljudi koliko i Samsungova Bada? A zna se kako je Bada sklepana...

A možda sam to samo ja sebi nešto umislio...

Što se tiče Nokie, mislim da je situacija kako si je opisao ali još i gora:

Nokia je nedavno otvorila tajni portfolio Microsoftu, kako bi dali cijenu. Međutim kad su vidjeli što im je "čovjek na zadatku" Ellop učinio, dali su petama vjetra... i izdali Surface. Koji je navodno trebao biti pod Nokijinim brandom: ako se prisjetite, još nedavno je Ellop govorio o "tajnom projektu" koji će ih vratiti u orbitu, a ex Nokia CEO (?) da Nokia uskoro izdaje tablet (pa su ga brzo demantirali). Sve u svemu, još jedan kanibalizirani "Microsoft partner", nažalost.

On Topic:

Mislim da je ovo s RIM-om mudar poslovni potez. Oboje imaju renome na korporacijskom tržištu, RIM radi hardver a MS softver, RIM-u fali dobar OS a MS-u solidni proizvođač hardvera. To bi zaista mogla biti dobitna kombinacija za WP8.

Nažalost, citirat ću Vica Gounduru: “Two turkeys do not make an eagle.” Vidjeli smo to u Nokia primjeru, da ne spominjem Danger (Microsoft KIN phone). Još je veći problem što su hardveraši i telekomi počeli zazirati od "partnershipa" s Microsoftom (evo i HP)... ali RIM nema alternative, pa kažem: svaka čast Balmer! Mudro i u pravi tren.

...Cause It's Got Electrolytes.
13 godina
protjeran
- ljudi a sta je sa ogromnim parama RIM-a koje su do sada ulozene u izradu vlastitog operativnog sustava za Blackberry (10), pa nece Microsoft bespla dati licencu za koristenje WP8 za Blackbarry, neog ce se to bogovski platit plus one pare koje sam vec naveo pa dolazimo do pitanja cjelokupne isplativosti ,,, mslim da ce RIM svim silama pokusati zavrsit posao na svom OS a ako neupali onda WP8 - a sto se tice Nokie moglo bi doci do velikog obrata kad izađe WP8 mozda bi trebalo kupit koju dionicu s parama iz carape
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PR0MATRAC kaže...
- ljudi a sta je sa ogromnim parama RIM-a koje su do sada ulozene u izradu vlastitog operativnog sustava za Blackberry (10), pa nece Microsoft bespla dati licencu za koristenje WP8 za Blackbarry, neog ce se to bogovski platit plus one pare koje sam vec naveo pa dolazimo do pitanja cjelokupne isplativosti ,,, mslim da ce RIM svim silama pokusati zavrsit posao na svom OS a ako neupali onda WP8 - a sto se tice Nokie moglo bi doci do velikog obrata kad izađe WP8 mozda bi trebalo kupit koju dionicu s parama iz carape

Ako je uspjeh WP7 neki indikator, bolje zadržati novac u čarapi :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
Brawndo kaže...

Nažalost, citirat ću Vica Gounduru: “Two turkeys do not make an eagle.” Vidjeli smo to u Nokia primjeru, da ne spominjem Danger (Microsoft KIN phone). Još je veći problem što su hardveraši i telekomi počeli zazirati od "partnershipa" s Microsoftom (evo i HP)... ali RIM nema alternative, pa kažem: svaka čast Balmer! Mudro i u pravi tren.

“Two bicycle makers, from Dayton Ohio, one day decided to fly”.

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina

I told you, WP gona take market

Počeo sam od ničega, i još uvijek imam večinu od toga
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Logičan potez,možda malo prekasno,ali Rim bi se mogao ponovno uzdići.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Nek ne seru i izbace app za druge platforme jer sami uređaji kad ih se usporedi sa konkurencijom su smeće. RIM sa svojom uslugom i tarifama pliva na površini a to nije dovoljno da bi postojali.
Moraju se brže bolje naguzit i dat nekome inace budu bankrotirali.
16 godina
neaktivan

Mislim da je trebalo bolje prenijeti vijest.

Tri izvora, koji su odbili identifikaciju, navode da su zadnji rezultati poslovanja prisilili nadzorni odbor da razmotri alternativne strategije:

• jedna je opcija odbacivanje vlastitog OS-a i usvajanje WP8; partnerstvom s Microsoftom bilo bi slično onome s Nokijom (RIM bi mogao i ponuditi MS-u da kupi udio u kompaniji i financira marketing, a MS-u bi mogli biti zanimljivi i RIM-ovi patenti); Ballmer je zadnjih mjeseci pristupio RIM-u s ponudom partnerstva - prema izvorima, ova se opcija ne sviđa nadzornom odboru, budući da bi označila kraj BlackBerryjeve tehnološke nezavisnosti (MS propisuje i hardver na kojem se vrti WP8); radije bi nastavili razvoj BlackBerry 10 OS-a
  • druga je opcija prodaja BB mreže trećoj strani koja bi otvorila mrežu ostalim proizvođačima smartphonea - u ovom slučaju, odbor ne vidi budućnost za dio tvrke koji se bavi razvojem telefona, što bi značilo da tvrtka sigurno propada (mreža prodana, proizvodnja telefona propala)
  • treća je opcija otvaranje mreže, ali mreža ostaje u vlasništvu BB-a (ova je opcija bila razmatrana u prošlosti kada je co-CEO bio Jim Balsillie) - dakle, BB bi bio provider usluge sigurnog komuniciranja za tvrtke i vladine agencije, neovisno o BB uređajima (telefonima); ova strategija bi mogla uspjeti i održati tvrtku na životu ako dođe do toga da BB uređaji budu marginalizirani na tržištu
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 22:53 (hrx).

2 0 hvala 0
17 godina
moderator
Vazno je znatli jednu stvar: Nokia i RIM su bili u problemima prije Windows Phonea. Imali su odnosno imaju dvije realne mogucnosti: ici s Androidom ili ici s WP. Android ima svojih problema, prvenstveno tu mislim na segmentaciju, a trzisne pozicije su vec zauzete i prilicno cvrste. Windows Phone je tek u pocetcima i ima puno prostora za sirenje, a iza njega stoji firma s brdom para i jakom voljom da to gura koliko treba radi strateskih razloga. Mislim da je izbor jasan, iako naravno nista ne garantira niti je oporavak realno moguc u nekom brzom roku. Za to treba vremena, pitanje je samo hoce li im prije nestati para. Razvoj vlastitog OSa i, ono sto je puno slozenije, ekosistema je skupo i tesko. Okrupnjavanje na trzistu je vec pocelo i u buducnosti ima mjesta za tek nekoliko najjacih platformi. Nitko ne zeli kod razvoja mobilnih appova razvijati za pet ili deset platformi, vec je i tri komada puno, no izvedivo.
Domagoj

8 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Blackberry već neko vrijeme razvija svoj novi BB OS 10. Nekako ne vjerujema da će samo tako odustati od njega.. 

agent_riko@me.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ja se od sada, na poruke "Nokia je bila glupa što je uzela WP7" i/ili slično branim Domagojevim postom.

Senaid
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 9:42 (royalhero).
14 godina
neaktivan

Draga moja Bug redakcija... uzas.

rim je prije dan-2 dao izjavu da NECE uzet nitijedan drugi os nego da ce popravit sitaciju bb-a ili ce propast. Mislim da je na phone areni clanak negdje ako cu imat volje kopat budem dao link.

edit: nije sa phone arene nego sa WP central izvolite link

http://www.wpcentral.com/rim-said-thanks-no-thanks-windows-phone

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 0:00 (Skoll).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Domagoj kaže...
Vazno je znatli jednu stvar: Nokia i RIM su bili u problemima prije Windows Phonea. Imali su odnosno imaju dvije realne mogucnosti: ici s Androidom ili ici s WP. Android ima svojih problema, prvenstveno tu mislim na segmentaciju, a trzisne pozicije su vec zauzete i prilicno cvrste. Windows Phone je tek u pocetcima i ima puno prostora za sirenje, a iza njega stoji firma s brdom para i jakom voljom da to gura koliko treba radi strateskih razloga. Mislim da je izbor jasan, iako naravno nista ne garantira niti je oporavak realno moguc u nekom brzom roku. Za to treba vremena, pitanje je samo hoce li im prije nestati para. Razvoj vlastitog OSa i, ono sto je puno slozenije, ekosistema je skupo i tesko. Okrupnjavanje na trzistu je vec pocelo i u buducnosti ima mjesta za tek nekoliko najjacih platformi. Nitko ne zeli kod razvoja mobilnih appova razvijati za pet ili deset platformi, vec je i tri komada puno, no izvedivo.

Nokia je bila u problemima jer očito ekipa unutar firme koja je radila na Maemo-u nije

imala ni izbliza uticaj kao ovi oko Symbiana, inače se ne bi desilo da imaju dobar,

a neiskorišten OS još od 2005-te...išli su tu negdje paralelno ili čak ispred Andoida

sa razvojem, a niko mi ne može reći da je Google imao bolju startnu poziciju od Nokie

na mobilnom tržištu, a vidimo di je sad Android, a di Maemo, nakon samo par godina

13 godina
neaktivan
Domagoj kaže...

Izvini, ali ovo naprosto nije istina. Nokia je bila u poteškoćama, ali u uzlaznoj putanji, još pola godine nakon što je Ellop došao na čelo. Ni blizu onog što joj je WP platforma učinila. Nakon idiotskog "Burning memo"-a, gdje je Ellop najavio da bezrezervno napušta Symbian platformu, kao i da će obustaviti Meego čak i da se N9 prodaje kao alva (što se desilo, i što je i učinio), uslijedio je pad. Stotine milijuna Symbian "feature" (dumb) telefona se prodavalo (a ponegdje još prodaje!) u J. Americi, Aziji, Africi... Sj. Amerika je JEDINO (makar važno) tržište gdje Nokia nije imala dominaciju. Ali proporcionalno, to je tek 10% tržišta Kine (& Azije)!

I sada se Symbian bolje prodaje nego li WP, a Nokia 808 PureView, kao i čitava nova serija Asha se vrti na - Symbianu! Drugim riječima, "goruće platforme" S. Ellopa sada spašavaju Nokiu od bankrota.

Ellop već ima tri sudska procesa na glavi zbog nezapamtivo i nezamislivog uništavanja Nokie.

Nokia, koja je imala idealne odnose sa "Carrierima" (tel. operaterima i providerima) uspjela se zbog WP posvađati sa svima. To su riječi (kao i za goruće platforme) samog CEO-a Nokie, Stephena Ellopa (EDIT: i zbog toga je Ballmer kaznio Nokiu!). Prema tome, nemoj falsificirati stvarnost. 

Činjenica je da Carriers NE ŽELE WP i bojkotiraju ga. Zbog loše prošlosti s Microsoftom, zbog (do)sadašnjeg nasilničkog odnosa prema partnerima, te naravno zbog akvizije Skype-a koji je smrtna prijetnja klasičnim telefonskim operaterima.

Tvoja tvrdnja da "WP ima puno prostora za širenje" je kontradiktorna tvojoj izjavi da je "Okrupnjivanje na trzistu vec pocelo i u buducnosti ima mjesta za tek nekoliko najjacih platformi." U stvari, prostora za širenje nema jer je okrupnjivanje u završnoj fazi, istina je da ima mjesta tek za par najjačih platformi, ali WP to NIJE i u doglednoj budućnosti niti teoretski ne može postati. To nije stvar želja već jasno izraženog, globalnog stava Carriera da je WP nezrela platforma koju ne žele.

Nema tih novaca kojima MS može potkupiti Carriere da potpišu svoju smrtnu presudu.

Ja shvaćam da ste profesionalno zainteresirani da WP platforma uspije, i pri tome vam i ja držim palčeve, ali nemojte biti fanatici i lagati sami sebe (i druge)!

p.s.

nadam se da će te ovaj winfanboy citirati kao što je i obećao... i to i slijedeće godine (koju Nokia ne može doživjeti jer joj je Ballmer zabio nož u leđa - točnije Lumijama).

(edit: typos)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 1:25 (Brawndo).
16 godina
royalhero kaže...

Kako bi ovo bilo super! Ovaj prvi BB na slici je odličan. Ja se nadam da će BB biti na WP8...

neki trol ili?

13 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...
royalhero kaže...

Kako bi ovo bilo super! Ovaj prvi BB na slici je odličan. Ja se nadam da će BB biti na WP8...

neki trol ili?

Win fan-atik.

15 godina
neaktivan
Brawndo kaže...

Nokia nije potpisala suradnju sa MS-om zato što joj je dobro išlo, već upravo zato što se predviđao ishod u utrci sa divovima kao što su Apple i Google. RIM je sam osjetio kako je borit se sa velikima tj. koliko je to nemoguće.

Uprava Nokia-e jednostavno nije dobro reagirala pri boom-u smartphone uređaja i tu priča završava, te počinje navođenje prihoda i pokrivanje prevelikih rashoda ( bez obzira na priče o "uzlaznoj putanji" Nokia od 2008. strmoglavo pada; npr. dionice ).

Mislim da je Guardian pisao prije par godina o padu Nokia-e i zaključak je glasio "There isn't a place in market for a phone that isn't an Android or Apple phone". Po meni, Nokia je napravila jedino logično, uzela je jakog partnera, e sada da li je MS imao snage suprostavit se iOS-u i Androidu to je već drugo pitanje. Kako stvari stoje baš i ne, ali možda postoji svjetlo na kraju tunela. 

Android bi vjerovatno ublažio nagli pad Nokie, te bi ona možda ostala pri vrhu ( kao Sony ), no oni nisu htjeli odustat od posebnog OS-a za svoje uređaje. Ovo sada je samo rezultat takve politike, te isto tako rezultat godišnjih politika gdje su se prihodi temeljili na prodaji jeftinih telefona na tržištima kao što su Kina, Indija, Afrika ... a već 4 godine za redom oni bilježe drastičan pad prodaje upravo u tim zemljama tj. kontinentima. 

WP možda nije spas za Nokia-u, no to sigurno ne bi bio niti Meego, Symbian, a možda ni Android, pošto je Nokia živjela balon ( politiku firme ) koji se morao u jednom trenutku raspuknut. Skoro pa slično je prošao Sony koji se tek novim modelima vratio na radare potrošaća. Više je faktora za stanje u kakvom je sada Nokia, no ja sam uvjeren da je najgore prošlo, te da tržište ipak ima mjesta za tri ravnopravna OS-a. 

Za kraj citat iz Forbesa "In hardware the profit is in the rich world gadget geeks who are looking for ever more that they can do with what is rapidly becoming the replacement for the personal computer. Exactly the segment where Nokia doesn’t have a decent offering.". 

In the end there will be only ( c )haoss ...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice