Besplatni Windowsi?

poruka: 55
|
čitano: 8.985
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Besplatni Windowsi?".
17 godina
neaktivan
Re: Besplatni Windowsi?
marin_sagovac kaže...

Windows XP -> Win 8.1

- pokušaj skretanja s pažnje na direktni upgrade 8.1 a da prethodno korisnik nije isprobao distribucije Vista, Windows 7, Windows 8 je apsurd

Jer vlasnik Golfa 1 mora kupiti svih 5 verzija koje su izdane u međuvremenu kako bi bi sposoban voziti Golf 7.

marin_sagovac kaže...
- otimanje slobode i isprobavanje verzije između xp i win 8.1 je odgovor da na "silu" pokušavaju korisnika natjerati na nešto što nisu u potpunosti isprobali

- Pretenciozno smatranje da je korisnik toliko glup da ne zna izabrati sam po svojim potrebama, već da će kao tukac automatski kupovati sve što ijedna kompanija na svijetu napravi.

- Zato svi u kući imamo 14608774858 Super krečka, jer svaki put kad vidimo reklamu kupimo još jedan.

- Jer vlasnik Golfa 1 mora kupiti svih 5 verzija koje su izdane u međuvremenu kako bi bi sposoban voziti Golf 7.

marin_sagovac kaže...
- nemogućnost korištenja slabijih konfiguracija

- Jer je svaki korisnik kreten koji ne zna procjeniti hoće li najnovija stvar raditi na 5-15 godina starom hardveru, što se vidi po tome da ljudi ducktapeom lijepe ABS sustave na Ford T iz 1918.

- Pretenciozno smatranje da korsinik općenito nema pojam o vremenu pa se Commodorcom pokušava spojiti na Wireless.

marin_sagovac kaže...
- kolizije u sustavu Windows XP zbog promjenjenih registry postavki mogući su problemi u Windows 7/8/8.1 zbog nadogradnje

- Pokušaj insinuacije katastrofe na temelju glasine bez primjerka softvera kako bi se te tvrdnje potvrdile.

marin_sagovac kaže...
- pokušaj pravog prikrivanja dobrog i funkcionalnog sustava - Windows 7

- Je Linux evanđelista, kad radi novu verziju Ubuntua, automatski stavlja sve dostupne verzije Linuxa na istru jer je jako bitno da i Chan-Li dobije opciju instalacije pre-alphe 6.0.9 Ubuntua.

- Jer Volkswagen kad prodaje Golf 7. u izlogu ima i TAS Golf 2 sa plinom i kanistrom lož ulja za Mehu iz Bugojna.

marin_sagovac kaže...
- moguća nestabilnost daljnjim nadogradnjama ako nije izdan na vrijeme pack ili hotfix

- Jer svih 20 000 komada hardvera dostupnih na nabava.net automatski ima podršku kad izađe updae za svaku od 691 verzija Linuxa.

- Insinuacija na temelju pretpostavki

marin_sagovac kaže...
- financijski aspekti i visoki troškovi

- Trošak na sotver iz glasine koji će biti besplatan upgrade na već kupljeni softver.

marin_sagovac kaže...
Kad se sve to zbroji: besplatni windowsi = besplatna nadogradnja (trik!, moraš iz win7 upgrade-at) = upgrade "na silu", prikrivene namjere

- Jer te i baba sa placa uvijek nagovori na kupnju pa se iz grada uvijek vratiš sa 14 vagona češnjaka.

- Jer kad izbace novu verziju Ubuntua to je poklon Bogova.

- Jer kad izbace novu verziju Ubuntua, instalacijski paket ima sve prijašnje verzije Ubuntua za onog koji želi pre-alphu Ubuntua 2.0.9.

marin_sagovac kaže...
Za development/office/manufacturing je neozbiljna platforma pa umjesto toga je "untouched Win XP / 7" (nepovezan na net), virtualke ili najbolja solucija korištenje linux platforme i otvorenog koda uz stalne nadogradnje i stabilnosti sustava

- Insinuacija na temelju glasina, trčanje pred rudo,

- Jer će korporacija pohrliti na besplatni upgrade na "Lite" softver

marin_sagovac kaže...
Nepoštivanje open office document sustava i korištenje docx u dokumentima i službenim spisima može stvarati velike probleme u kompatibilnosti u budućnosti jer je razvijen od strane Microsoft-a a ne od strane specijalista i stručnjaka koji se baš bave dokumentacijom i pisanjem dokumenata.

- Jer u MS-u rade bonobo majmuni koji se bave analizom guranja banana u uši.

Ne znam kako misliš pomoći cilju širenja Linuxa ako počinješ od točke da su svi korisnici Windowsa kreteni, koji hrle na svaki hir.

Da ne govorim koliko je pretenciozno propovijedati o opciji slobodnog izbora, a isklučuješ opciju da je i Win možda slobodan izbor.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
odjavljen
soundstream kaže...

vecina ih nije probala jer windows 8 nije kompatibilan sa njihovim CPU-ovima,dok na istima windows 7 (xp) radi savršeno

WAT?!

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
neaktivan
wyks kaže...

Jer vlasnik Golfa 1 mora kupiti svih 5 verzija koje su izdane u međuvremenu kako bi bi sposoban voziti Golf 7.

- Pretenciozno smatranje da je korisnik toliko glup da ne zna izabrati sam po svojim potrebama, već da će kao tukac automatski kupovati sve što ijedna kompanija na svijetu napravi.

- Zato svi u kući imamo 14608774858 Super krečka, jer svaki put kad vidimo reklamu kupimo još jedan.

- Jer vlasnik Golfa 1 mora kupiti svih 5 verzija koje su izdane u međuvremenu kako bi bi sposoban voziti Golf 7.

- Jer je svaki korisnik kreten koji ne zna procjeniti hoće li najnovija stvar raditi na 5-15 godina starom hardveru, što se vidi po tome da ljudi ducktapeom lijepe ABS sustave na Ford T iz 1918.

- Pretenciozno smatranje da korsinik općenito nema pojam o vremenu pa se Commodorcom pokušava spojiti na Wireless.

- Pokušaj insinuacije katastrofe na temelju glasine bez primjerka softvera kako bi se te tvrdnje potvrdile.

- Je Linux evanđelista, kad radi novu verziju Ubuntua, automatski stavlja sve dostupne verzije Linuxa na istru jer je jako bitno da i Chan-Li dobije opciju instalacije pre-alphe 6.0.9 Ubuntua.

- Jer Volkswagen kad prodaje Golf 7. u izlogu ima i TAS Golf 2 sa plinom i kanistrom lož ulja za Mehu iz Bugojna.

- Jer svih 20 000 komada hardvera dostupnih na nabava.net automatski ima podršku kad izađe updae za svaku od 691 verzija Linuxa.

- Insinuacija na temelju pretpostavki

- Trošak na sotver iz glasine koji će biti besplatan upgrade na već kupljeni softver.

- Jer te i baba sa placa uvijek nagovori na kupnju pa se iz grada uvijek vratiš sa 14 vagona češnjaka.

- Jer kad izbace novu verziju Ubuntua to je poklon Bogova.

- Jer kad izbace novu verziju Ubuntua, instalacijski paket ima sve prijašnje verzije Ubuntua za onog koji želi pre-alphu Ubuntua 2.0.9.

- Insinuacija na temelju glasina, trčanje pred rudo,

- Jer će korporacija pohrliti na besplatni upgrade na "Lite" softver

- Jer u MS-u rade bonobo majmuni koji se bave analizom guranja banana u uši.

Ne znam kako misliš pomoći cilju širenja Linuxa ako počinješ od točke da su svi korisnici Windowsa kreteni, koji hrle na svaki hir.

Da ne govorim koliko je pretenciozno propovijedati o opciji slobodnog izbora, a isklučuješ opciju da je i Win možda slobodan izbor.

Ti si pokušavao biti sarkastičan ali žalosna istina je da je sve ovo šta si ti naveo vrlo blizu istini.

Koliko god ja podržavao slobodu,a uvijek to radim,još jedna žalosna istina je da si u slobodi i slobodan da budeš glup.

Stoga ja nekad poluozbiljno govorim "slobodan si da radiš sve samo da nebudeš glup".

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
17 godina
Besplatni Windowsi?

Cijeli thread se opet pretvorio u flame, sve do radikalnih izjava da oni "zaostali" koji nisu objeručke prihvatili Win 8/8.1 najbolje da ostanu na Win 3.11 :) Super.

Budući da sam i počeo koristiti Windowse od 3.11, mogu reći da se na njih nikada ne bih vratio, ali isto tako ne mogu ni slijepo prelaziti na svaku novu verziju samo zato jer je to "in". Ono što zagovornici "napretka" često zaborave je koliko stvarno košta prelazak ... i tu ne mislim samo na licencu.

Meni su značajne stepenice bile WinNT 4.0, pa XP koji je spojio Win9x i NT, da bi konačno stigao WinXP x64 (odnosno Win2003 ispod haube) koji je premostio i zadnju prepreku (količina RAMa) i omogućio 64-bitne aplikacije. Čak ni za Win 7 nisam imao nekakav jak argument osim što sam jednostavno bio natjeran jer su Microsoft (a i proizvođači hardvera) jednostavno napustili XP x64. Na njemu sam mogao raditi baš sve što mi je trebalo za 3D (multicore procesori, hrpa RAM-a, GPT diskovi, mrežni rendering itd.). I tu me već počinje smetati bahato Microsoftovo ponašanje i ignoriranje korisnika, odnosno nametanje novih rješenja.

Probao sam i Win 8, i da, vjerojatno nisam utrošio dovoljno vremena jer ga nemam, posao čeka ... to je ono što se često zaboravlja, da si neka manja/veća firma ne može uzeti godišnji 7 dana da bi se svi upoznali sa novim GUI-ijem i tražili di je shutdown (pod Settings !? :)). Prednosti koje se često navode me nimalo ne impresioniraju ... brži boot ? (hm, rebootam makine možda 2-3 mjesečno) ... može mountat .iso image ? (krasno, nekih 24 godine poslije nego sam to radio na Amigi, istina sa imageom disketa) ... davi me sa prijavom online sa microsoft accountom ? (ne bi, hvala) ...

Ukratko, za posao, ne vidim još ni jedan dovoljno jak argument da trošim vrijeme i novac na prelazak - možda me neki post u ovom threadu i prosvijetli :).

Ili možda da se Microsoft ipak spusti na zemlju pa ostavi nama "zaostalima" nekakav legacy GUI da i dalje na miru radimo svoj posao a ne da se bavimo otkrivanjem pločica i gdje su premjestili nešto što je sasvim fino funkcioniralo zadnjih 15 godina (XP - Vista - 7 :)).

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 14:42 (Mladen).
Moj PC  
7 3 hvala 1
16 godina
indig0F10w kaže...

* * *

Wow, ovo mi je rekord u TDima. Hvala MS fanboys Croatia

To ti je rekord u izjavljivanju gluposti, TD ti je samo naša interna zabava, eto i ja sam ga stisnuto da pridonesem svoj udio 'rekordu'.

fade kaže...
g12356 kaže...

Boli me ona stvar za to dok nebudu licencirani pod open source licencom.

Reci koliko si puta do sad pregledavao ili uredivao kod OS-a ili nekog programa koji koristis?

Nije niti jednom.

NecroKnight kaže...

Već odavno postoji besplatna verzija Windowsa 8.1. na Pirate Bayu. 

Postoji i besplatna i službena na Microsoftovim stranicama. Zove se Windows Enterprise Evaluation. Traje 6 mjeseci a zahvaljući Cloud okruženju potrebno ti je svega 20-tak mintua da ponovo produžiš verziju.

Ajar kaže...

dobar OS morao bi biti funkcionalan a neprimjetan i kao takav nezamjetna u pozadini podloga za rad s tzv. aplikacijama iliti "primijenjenim softverom". jasno, besplatan. ionak te ožene na svemu ostalom poslije (npr. office košta i do 4 x više), Windows je nametljiv, prenatrpan svime i svačime (igre, "utility", mediacentri, kalkulatori, paintovi, preglednici itd. itd.), što korisnik ne bi smio niti znati da postoji (iako samozatajno i učinkovito radi u pozadini), već naknadno dodati ako se ukaže potreba, s određene točke autora OS-a. besplatno ili uz plaćanje, ako se radi o opsežnijoj "aplikaciji". o nekakvim restartovima staki čas "zbog nadogradnje" i kojekakvih gluposti da i ne govorim. korisnik se mora usredotočiti isključvo na računalo kao alat za obavljanje neke zadaće, a ne razbijati glavu s načinom njegova rada i zašto ovo, zašto ono i kako sad to i bla. Windows nikad nije udovoljavao ovim postavkama, dok Mac OS jest do verzije 8. imao si kantu i nisi ni znao da je unutra nekakv disk, RAM, kartice štoliveć. radio si u wordu, excelu, filemakeru, photoshopu, freehandu itd. i brinuo se o tome kako alat najbolje iskoristiti. i dec it. za OS te nije bilo briga. znao si da postoji ali ništa više od toga, jer nije bilo potrebno. Mikrosoft je uveo bavljenje alatom umjesto njegovom namjenom (u to ubrajam i antivirusne zaštite, defragmentacije, čišćenja sustava od "smeća", "sigurnosni propusti", grafičke kartice, hlađenje, "unexpected errors" itd.). na Macu je sve jednostavno radilo (ne znam kako je sad, jer otkad su prešli na Intel više se ne bavim njima: to jednostavno više nije to). bio je logičan i intuitivan. Windows je oduvijek bio glavolomka i više si se bavio računalom (i hardverom i softverom) nego njegovom namjenom. besplatnost (potpuna i bezuvjetna) je dobar početak. možda jednom i u praski pokažu svoju "filozofiju": consumer oriented approach. da je sad tome tako, ne bi napadali svoj XP (iznimno još uvijek zastupljen), planirali ukidanje sedmice i forsiranje drljotine od osmice. napomena za autore ratzličitih "novih" OS-a: kotač je odavno izumljen. gume na njemu mogu biti tvrđe, mekanije, crne, bijele, zelene, pune ili sa zračnicom, poboljšane... no kotač ostaje kotač. rings a bell? {#}

Eto Mac OS je postao besplatan, samo molim te reci mi u koju utučnicu da ga ubodem?! Inače sam u DTP-u desetljeće i pol, i vidio sam šta je Mac OS. Svaki 4-ti se kvari. Pitaj Bugov odjel za editiranje samog Bug magazina koliko im je ploča krepalo u onom prvom aluminsjkom Mac Pro-u. Da ne govorim da mi je tadašnji šef prodao prvu Škoda Oktaviu za 16 GB RAM-a za Mac Pro koliko je neki čudak tražio koj je radio sa nama. Da ne govorim da je svako malo rotirao stolicu i vraćao sa na trećerazredne stranice za imposing (mislim da je prevod savijanje stranica, pa kada nož odječe rubove dobijete taj i taj magazin) na Windowsu XP.

Tko je natrpan svime i svačime? Tko te tjera da instaliraš apliakciju za praćenje mjesečnice svoje cure ili žene, ili neku igru za koju kupuješ sa pravim parama štitove i magije ne bi li pola života potrošio u virtualnom svijetu. Pogledaj verzije Mac OS-a jedno desetljeće su na jednoj verziji, od 10.0 do 10.9. A možda da na istoj filozofiji i Windows nastavi pa u 2020-toj budemo imali Windows 8.9 Maverick.... besplatan ali samo na Surface hardveru.

Dalje, ne znaš kakva je situacija sata kada Apple koristi Intelove procesore. Evo ja ću ti ukratko reći: masovan prelazak DTP-ovaca sa Mac OS sustava na Windowse. Prije sam na svakom Traileru za filmove vidio onu zagriženu jabuku u donjem desnom uglu, sada vidim samo na svakom desetom.

I jedno pitanje za sve vas: ako sam platio Appleov harvedver i njihovu licencu za softver, zašto mi onda u svemu lijepi vodeni žig sa zagriženom jabukom. Zamisli da nešto radim u Windowsu (recimo šemu jedne Elektrodistributivne mreže) i on mi na kraju kada ju isplotam zalijepi logo Windowsa.

Šta kažeš, nemaš antivirusa, anti ovog anti onog na Mac OS-u?! Jedno veliko LOL. Ja znam da Windowsi imaju 100k toga smeća, a jedan virus na MAC OS-u je poharao sve za koje sam znao da imaju Mac Book, a rješenje njihovog problema je bio odlazak u službeni servis.

Dalje kažeš korisnici ne moraju da se usredotoeče na sam rad OS-a. Pa čovječe božiji to samo mi ovdje IT stručnajci radimo. Mojoj mami i tati kako je XP naštiman prije 2 godine radi isto, samo se Chrome nadograđuje sam od sebe. Tko te tjera da čaprkaš po Windowsu, i kakav bloatware spominješ?!

Možda u praksi Windows pokažu svoju filozofiju. Koju filozofiju. Pa ja na Windowsima imam Mathworks Matlab program namjenjen od simulacije kretanje planktona do simulacije elektroenergetskog sistema jedne dražve. Koriste ga proizvođači obuće kao što je Nike koristi ga i NASA, a ograničenje mu je samo jedno: MEMORIJA.

Ooooj, majko mila, pomislih nešto si rekao, a kada pročitah da si zastao još od prelaska Appla na Intelove procesore, mrak mi je pao na oči.

PlayMaker10 kaže...

Ja ne znam zašto ljudi toliko cvile, kome se ne sviđa 8.1 neka ga ne koristi, nitko vas ne prisiljava, ukoliko vam se ne sviđa Windows općenito idite na Mac OS X ili Linux. Pa zašto svi se*u po Microsoftu, primjedba je jedino ta da je bio preskup ali ako bude snižena cijena na npr 20 $/€ to je OK cijena. Uostalom najviše cmizdre oni koji koriste crackirane verzije. 8.1 uopće nije loš Windows (koristim 7) istina ima neke novine ali šta ste mislili da će Windowsi ostat još 50 godina isti? Za 10-tak godina ćemo svi imat touch ekrane, svidjelo se to nekima ili ne.

Cvile carko moj oni koji igraju video igrice na Windowsu 7. Njih je ovdje u 90% slučajeva. 

Tonči kaže...

Kad tvrtka koja velikim dijelom živi od Windowsa, odluči isti dati besplatno u bilo kakvoj opciji, stvari su gore, nego se čini.

Nisam baš siguran ali mislim da im je glavni prihod od Offica. A jednom su i sami šefovi rekli nekim kinezima da ako koriste pirateriju neka koriste Windowse, valjda nadajući da u toj zemlji jednom kada 'sve sjedne na svoje mjesto' ljudi će naviknuti na Windowse početi i kupovati Windowse.

A da ti kažem pravi razlog problema u Microsoftu, a to je konkurencija iz vlastite porodice. Gledam susjede oko sebe, svi su se oni nekako 'kompjuterizovali' ali sa čime? Za 100 KM dobiju Pentium 4 sa 512 MB RAM-a, oni ne mogu instalirati niti Vistu, niti 7-cu niti 8-cu, ali im je zato Chrome i Skype na zadnjoj mogućoj verziji. A isti ti ljudi ne žele da kupe novi računar nego sada žele i tablet kao drugi IT hardver u kući.

Kod mene je isti primjer. Mama ima Pentium 4 sa 512 MB RAM-a, tata u garaži Pentium III na 733 MHz i oboje imaju zadnju verziju Chromea što je jedino što im je i potrebno, a ja Athlon64 X2 sa 4 GB RAM-a i na njemu Windows 8.1 (Serverska verzija: Windows Server 2012 R2 Datacentar) i leti bolje nego bilo koji prijašnji OS. Da kupim novi računar, recimo Core 2 Duo, ili i7 iz četvrte generacije (Hasswell ako se ne varam), ne pada mi na pamet. Novi TV ili novi Tablet mi je svakako primamljivije od mnove PC kante. Moja porodica ti je tipičan 'problem' Microsofta, a takvih je pola planete, Kina, Indija, Afrika, pa čak i USA.

Tonči kaže...
vatrom kaže...

Za koji ozbiljan posao / alat / uređaj su windowsi prvi izbor?

DTP - nisu 

Digital content creation (video, photo) - nisu

Web development - nisu

Server side - nisu

Device embedded os - nisu

Smartphones, tablets - nisu

Database platform - nisu

HPC - nisu

Scientific computing - nisu

Education computing - nisu

Davno samo postao, Linux za one koji uče, rade, istražuju imaju znanstveni pristup, za embedded os, za server side, OSx za kreiranje digitalnog sadržaja bilo koje vrste i kao vrhunski alat na najboljoj postojećoj hardwareskoj platormi.

Windowsi su ustvari za štefice koje su u godinama da im je usvajanje nećeg novog i naprednog neprihvatljivo, a korištenje računala im se svodi na naslov enter enter bold.

MS je bez obzira na milijarde bitku već izgubio, a za nekoliko desetaka godina ostati će u knjigama kao dio povijesti informacijske tehnologije.

Ništa što nude ne želim ni besplatno jednostavno zato jer ima i bolje i gratis i otvoreno.

Za apple bi platio uvijek jer je najjeftinij u klasi (ROI i TCO).

Ja znam jedan (i to je to):

3D modeliranje i CAD su uglavnom na Windowsima.

Imamo Mayu na Macu i Blender na Linuxu, a potonji nije industrijski standard kao Maya. Igranje je i dalje na Windowsima najraširenije. Inače, Windowsi su i solidan korporativni OS. Office je fantastičan paket, tako da su tu neprikosnoveni gazde.

Appleov Mac OS X je jedini ne-Windows koji zadovoljava visoke standarde klijentskih aspekata sustava. Nažalost, Linuxi još uvijek nisu dostigli točku gdje možemo reći da je neka distribucija zaista vhunski odabir za one koji nisu IT stručnjaci. Nisam još testirao 13.10 na običnim korisnicima, ali mislim da je Ubuntu tu najdalje došao.

Appleova računala pokrivaju samo najviši segment tržišta, na kojem se ostali vendori PC-a natječu isključivo najboljim modelima (Lenovo ThinkPad, Sony Vaio), a neki ni ne pokušavaju. Tako da, za korporacije koje nisu dovoljno bogate da kupe svima ThinkPad, Apple ionako nije u igri i ostaju im Windowsi na laptopima/računalima srednje i niže klase. Linuxi su previše nesavršeni da konkuriraju.

Ovaj potez možda ima veze i s Windows Phoneom i neuspjehom platforme, uključujući neuspjeh Binga. Treba progurati Windowse koliko se god može. Pitanje je do kada će Microsoft gurati WP, a kada će i hoće li prijeći na Android kao jedini način da konačno na tržištu uspostavi bitniju prisutnost.

Eto bolje mu ni ja ne bi mogao odgovoriti. Ja bi samo još dodao što sam i prije rekao za DTP više nije bitno jesi li na MAC-u ili na Windowsima. A što se tiče 3D modeliranja, tu su Windowsi bili i ostali apsolutni kraljevi o video igricama da i ne govorim.

pandza94 kaže...

A bome o ljepoti da ne pričam,kada vidim 7 povraća mi se {#} 

Ista stvar, dobih neki dan 7 Starter Edition na popravku i klikni na star i doživi šok! Šta je ovo? Gledaj, sjećaj se gdje je All PRograms pa listaj pa klikći... aiii majko mila :D

15 godina
neaktivan
Besplatni Windowsi?

Ako windowsi 8 budu besplatni za korisnike originalnih windowsa 7-hoče li doći kao update ili?

0 0 hvala 0
16 godina
wyks kaže...

- Jer je  ...

{#}

+ '' -jer...'', al' ne vrijedi .... amebama objašnjavati kako se pali šibica, jednostavno nekomprehabilno. (vidi pod 'sloboda', to uključuje i slobodu na glupost)

g12356 kaže...
Ti si pokušavao biti sarkastičan ali žalosna istina je da je sve ovo šta si ti naveo vrlo blizu istini.

Koliko god ja podržavao slobodu,a uvijek to radim,još jedna žalosna istina je da si u slobodi i slobodan da budeš glup.

Stoga ja nekad poluozbiljno govorim "slobodan si da radiš sve samo da nebudeš glup".

On je neslobodan? Ako je neslobodan, tad ne može biti glup, jer je tek slobodan izbor opcija koja omogućuje i grešku ili glupst. Što tebe opravdava?

alexspalato kaže...

Ako windowsi 8 budu besplatni za korisnike originalnih windowsa 7-hoče li doći kao update ili?

- ne (terminologija), tad će to biti (ako bude) upgrade, uobičajeno kod win, na postojeću aktiviranu ver. i key. Usporedivo i s legalizacijskom ver. koja za cca 100kn manje od retaila pirata upgrejda na leglalca (model koji je bio kroz XP-Vista-do Sevena... možda jednog dana opet ponude za Osmicu).

- update je za komad softwarea ili antivirus def. kao primjer.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
Envy kaže...

Da ne govorim da mi je tadašnji šef prodao prvu Škoda Oktaviu za 16 GB RAM-a za Mac Pro 

Kakve to veze ima s Macom kao takvim? ECC RAM je uvijek koštao dosta.

Envy kaže...

I jedno pitanje za sve vas: ako sam platio Appleov harvedver i njihovu licencu za softver, zašto mi onda u svemu lijepi vodeni žig sa zagriženom jabukom. Zamisli da nešto radim u Windowsu (recimo šemu jedne Elektrodistributivne mreže) i on mi na kraju kada ju isplotam zalijepi logo Windowsa.

Ma kakav žig? Pa ako koristiš nešto sponzorirano, da. Nitko ti nigdje neće staviti žig na produkcijski materijal koji si napravio kupljenim alatom. Nešto si zabrijao gadno.

Envy kaže...

jedan virus na MAC OS-u je poharao sve za koje sam znao da imaju Mac Book, a rješenje njihovog problema je bio odlazak u službeni servis.

{#}

15 godina
neaktivan
Envy kaže...

fade kaže...
g12356 kaže...

Boli me ona stvar za to dok nebudu licencirani pod open source licencom.

Reci koliko si puta do sad pregledavao ili uredivao kod OS-a ili nekog programa koji koristis?

Nije niti jednom.

Ma nemoj?Jesam.

ihush kaže...
wyks kaže...

- Jer je  ...

{#}

+ '' -jer...'', al' ne vrijedi .... amebama objašnjavati kako se pali šibica, jednostavno nekomprehabilno. (vidi pod 'sloboda', to uključuje i slobodu na glupost)

g12356 kaže...

On je neslobodan? Ako je neslobodan, tad ne može biti glup, jer je tek slobodan izbor opcija koja omogućuje i grešku ili glupst. Što tebe opravdava?

To je čisto filozofska stvar.

Kao i u svim stvarima u životu ne postoji skroz slobodan i skroz neslobodan.Ali kao i u svim stvarima u životu postoji negativ,pozitiv,komparativ i superlativ.Znači relativno neslobodan,slobodan,slobodniji,najslobodniji.Međutim pravo je pitanje koje ovisi o svačijem osobnom stajalištu,"koliko slobodno je dovoljno slobodno?"

Svakako osoba kojoj sam govorio taj post je slobodna po svim Hrvatskim zakonima.Međutim ako odemo malo na bliski istok u tamošnje diktature,tamo isto piše da su građani slobodni samo se moraju pridržavati tamo nekih  "čudnijih" zakona.Čak je i u Europi još uvijek jedna Bjelorusija koja je samo deklarativno demokratska.A čak i SAD kada ga se uspoređuje sa EU ispada konzervativno-autoritativan.Pogledajte ovaj filmić pa ćete shvatiti što sam rekao u vezi usporedbi SAD-a i Europe:

Čak i Hrvatska,kada ju se uspoređuje sa EU ispada da smo tu negdje isto "kozervativno-autoritativni" samo sa više korupcije i manjim obrambenim budžetom,što dokazuje ovaj prošli referendum,svakidašnje afere itd itd.

A da nas ne počnem uspoređivati sa najliberalnijim i najbogatijim državama na svijetu poput Švedske,Norveške i ostalih zemalja sjeverne Europe.To je za nas sasvim drugi neki nerealni svijet.A iz tih zemalja je i Linus Torvalds.Iz toga bi se čak moglo zaključiti da je Liberalizam nusprodukt blagostanja i razvijenosti.

Ne kažem ni ja da sam "najslobodniji" imam i ja svoje granice ali eto.Jer eto,ipak ne želim kršiti baš zakone HR.Ali da se unutar tih zakona želim zalagati za to da se promijeni svijest ljudi na bolje i da se ti zakoni promijene,to da.

Eto čisto onako filozofski,možda nisam u pravu jer mi filozofija nije struka ali eto.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 12:14 (g12356).
16 godina
g12356 kaže...
...

Eto čisto onako filozofski,možda nisam u pravu jer mi filozofija nije struka ali eto.

-točno. Savijet, iz txtova izbaci riječ 'glup-glupo' i pokušaj tad komunicirati. Tad će i tvoj pogled biti bistriji ili barem za forumsku raspravu. Suprotno od pljuvanja. Što je tolerancija ili šovinizam? Upravo ta sitna razlika u načinu ili upotrijebi neke riječi će te kvalificirati kao osobu za temu. Do tad si troll i očekuj takve reakcije bez obzira što ćeš ponekad biti u pravu. Savijet-2, (druga tema, 8.1) ne komentiraj nešto što nisi ni vidio... pametovati treba samo ako si siguran. Pokušaj, izbor, sloboda. -Na tebi je odluka.

soffy na OFFu. (možda ipak nije way-off).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
g12356 kaže...
...

-točno. Savijet, iz txtova izbaci riječ 'glup-glupo' i pokušaj tad komunicirati. Tad će i tvoj pogled biti bistriji ili barem za forumsku raspravu. Suprotno od pljuvanja. Što je tolerancija ili šovinizam? Upravo ta sitna razlika u načinu ili upotrijebi neke riječi će te kvalificirati kao osobu za temu. Do tad si troll i očekuj takve reakcije bez obzira što ćeš ponekad biti u pravu. Savijet-2, (druga tema, 8.1) ne komentiraj nešto što nisi ni vidio... pametovati treba samo ako si siguran. Pokušaj, izbor, sloboda. -Na tebi je odluka.

soffy na OFFu. (možda ipak nije way-off).

OK,to sa glup mi je ispalo.Imam faze kada sam takav kao kočijaš a imam i kada pričam kao dobrica.Ponekad se ne kontroliram dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 13:07 (g12356).
16 godina
Tonči kaže...
Envy kaže...

Da ne govorim da mi je tadašnji šef prodao prvu Škoda Oktaviu za 16 GB RAM-a za Mac Pro 

1) Kakve to veze ima s Macom kao takvim? ECC RAM je uvijek koštao dosta.

Envy kaže...

2) Ma kakav žig? Pa ako koristiš nešto sponzorirano, da. Nitko ti nigdje neće staviti žig na produkcijski materijal koji si napravio kupljenim alatom. Nešto si zabrijao gadno.

Envy kaže...

3) jedan virus na MAC OS-u je poharao sve za koje sam znao da imaju Mac Book, a rješenje njihovog problema je bio odlazak u službeni servis.

{#}

1) Znam da memorija sa korekcijom greške košta više, ali politika Applea je da ne može svaka komponenta u njega ići. Ja ti govorim kako je bilo 2008-me Appleova memorija je bila skoro dvostruka skuplja nego za PC Workstation korisnike. 12 ili 16k KM (da maraka ne kuna) za 16 Gb RAM-a.

2)

Ovaj žig u donjem desnom ekranu, ja nisam u video vodama i ajde mi molim te objasni što će on dole. AKo sam kupio Apple i njihob softver.

3) Da, tako je... dvije žene iz Švedske i jedan muškarac, svi su surfali sa Chrome browserom, nisu mogli ništa da rade opo-up reklame izlijetale na svakoj sekundi. 

15 godina
neaktivan
Besplatni Windowsi?

Ništa od besplatnih windowsa {#}vidi.hr

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 16:39 (alexspalato).

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Envy kaže...

1) Znam da memorija sa korekcijom greške košta više, ali politika Applea je da ne može svaka komponenta u njega ići. Ja ti govorim kako je bilo 2008-me Appleova memorija je bila skoro dvostruka skuplja nego za PC Workstation korisnike. 12 ili 16k KM (da maraka ne kuna) za 16 Gb RAM-a.

2)

Ovaj žig u donjem desnom ekranu, ja nisam u video vodama i ajde mi molim te objasni što će on dole. AKo sam kupio Apple i njihob softver.

3) Da, tako je... dvije žene iz Švedske i jedan muškarac, svi su surfali sa Chrome browserom, nisu mogli ništa da rade opo-up reklame izlijetale na svakoj sekundi. 

1. Frend je bez problema u Mac Pro iz 2007. stavio običan RAM, običan disk i čak običnu grafičku karticu. Mislim da to nikad nije ni bio problem.

2. Taj žig ne moraš nužno imati. Isključi opciju da ga prikazuješ i neće ga biti.

3. Jedna baba iz rusije je pojela mobitel. Stvarno.

16 godina
Tonči kaže...
Envy kaže...

2)

1. Frend je bez problema u Mac Pro iz 2007. stavio običan RAM, običan disk i čak običnu grafičku karticu. Mislim da to nikad nije ni bio problem.

2. Taj žig ne moraš nužno imati. Isključi opciju da ga prikazuješ i neće ga biti.

3. Jedna baba iz rusije je pojela mobitel. Stvarno.

Nema svrhe da dalje raspravljamo, ako treba ugraditi neku običnu komponentu onda se pojavi lik kojima to sve može. Odjedom se sada žig može isključiti a prije mogao je ili nije. Pa jel mogao ili nije?! Sa babama iz rusije nemam iskustva ali sa ženama i švedske imam. Dakle ekipa koja je radila Prometeja i koja je utucala na stotine miliona dolara odlučila je da ostavi uključen žig na glavnom Traileru kojeg je pogeldalo milione ljudi.

Mislim nisi mi jasan, govoriš da da ako mi pokažeš šta si uradi sa Mayom morat ćeš me ubiti. Mislim, u kakvoj si firmi, kakve reklame si radio.. gukni golube.. ne mogu da te skontam nikako, čas se uhvatiš Retine k'o pijan plota, čas Windowsa 8.1. Ali ne bitno.

l.p. 

16 godina
odjavljen

Ti zaista misliš da se Apple logo žig ne može maknuti?

17 godina
Envy kaže...
indig0F10w kaže...

* * *

Wow, ovo mi je rekord u TDima. Hvala MS fanboys Croatia

To ti je rekord u izjavljivanju gluposti, TD ti je samo naša interna zabava, eto i ja sam ga stisnuto da pridonesem svoj udio 'rekordu'.

MS fanboy... tipično, vidim da ti ne znaš šta je glupost a šta osobno mišljenje. Ako ja neću koristiti neki OS jer mi je drugi bolji tebi je to glupost? Onda su ti vjerojatno i svi Macovci, Linuxaši i svatko tko ne koristi Win8 glupani?

P.S. Ja bar držim rekord u nečemu {#}

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
15 godina
neaktivan
Besplatni Windowsi?

Nažalost u bankama i bolnicama ima još uvijek stotine Windows 98 mašina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 23:02 (g12356).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Igrom slučaja znam da po bolnicama 98 možeš vidjeti eventualno po skladištima. Sve ostalo - XP i 2k3 Server. O bankama da i ne pričam.

Klijentske app (za službenike) su ugl .Net, za koji ti treba runtime a kako su svi nekako zapeli na 3.5 najniže, XP je minimum.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
odjavljen

To je onaj nejasan dio: priučeni admini ne instaliraju nove inačice .NET frameworka, jer ne razumiju kako radi. Zato, uostalom, i jesu na XP-u još.

16 godina
Tonči kaže...

Ti zaista misliš da se Apple logo žig ne može maknuti?

Ne znam brate pitam, možda sada može ili ne može.  Predpostavljam da može, ali ako neka donacija nije u pitanju ne vjerujem zašto bi netko reklamirao tuđu firmu. Pogotovo Ridleay Scott. Zanima me je li se mogao ovaj žih ukloniti prije 15-tak godina. (otprilike kada sma bio u srednjoj). Jer tada je stojalo još u stalnoj CD Bugovoj kolekciji "za filmove pogledane na Internetu trebat će vam ovaj programčić".

Eh sašto meni treba ovaj suludi QuickTime Player na ovoj stranici: http://trailers.apple.com/trailers/weinstein/frankmillerssincityadametokillfor/ 

Ne želim nikakve dodatne Playere, ne razumijem tašto im je tako teško Codec ponuditi  onda moram ovdje otići:

Jednostavno želim samo reći da je cijeli Apple ekosistem malo pobolestan. Uvijek sam volio sve moguće i ne moguće kontrole na nekome Playeru a taj QuickTime mi jš iz doba Win 98 nije prućao bog zna što. 

Because anything Korea does, Japan does it better.
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Jednostavno želim samo reći da je cijeli Apple ekosistem malo pobolestan. Uvijek sam volio sve moguće i ne moguće kontrole na nekome Playeru a taj QuickTime mi jš iz doba Win 98 nije prućao bog zna što. 

?? {#}

Jesi ti uopće probal nešto od Applea ,konkretnije OS X? Uz par programa (kao ustalom i Windows) baš i nema neke razlike. Osim kaj baš ne možeš mjenjat teme ko na Windowsima.

Big deal.

Envy kaže...

Uvijek sam volio sve moguće i ne moguće kontrole na nekome Playeru a taj QuickTime mi jš iz doba Win 98 nije prućao bog zna što. 

Zato postoje codec packovi ,već godinama. Instaliraš jedan takav paket ,i sve formate možeš gledati u bilo kojem playeru ,pa čak i u WMP-u.

Bez instaliranja Quick Timea ili bilo kojeg drugog playera.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 19:16 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
Besplatni Windowsi?

Imam Windowse 7 Ultimate nemam kljuć,dali mi tko može pomoći naći odgovarajući klju ili serial,pokušao sam sve što se nudi na netu ali ni jedan ne odgovara

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
munja123 kaže...

Imam Windowse 7 Ultimate nemam kljuć,dali mi tko može pomoći naći odgovarajući klju ili serial,pokušao sam sve što se nudi na netu ali ni jedan ne odgovara

Pravila foruma

Dobrodošao na forum. Imaš PP. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan
munja123 kaže...

Na ovome forumu je to zabranjeno !

Tako da nećeš naći odgovor !

LP!
:)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice