Beats Electronics tužbom protiv kopija

poruka: 37
|
čitano: 10.705
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Beats Electronics tužbom protiv kopija".
17 godina
moderator
Re: Beats Electronics tužbom protiv kopija
Franjo15 kaže...

Trebalo bi tužiti beats zato što prodaju za veliku lovu te svoje proizvode koji ne vrijede niti 20% te cijene. 

Roba vrijedi onoliko koliko je netko za nju spreman platiti. {#}

Ako tebi Beats ne vrijedi toliko, dakle nisi toliko spreman platiti za tu robu, kupit ćeš robu od neke druge marke koju si spreman platiti.

13 godina
odjavljen
Arnold Layne kaže...
Beats je ocita zrtva jer se prodaju dobro i debelo iznad cijene samog proizvoda

zato nije problem napravit istu stvar i ponudit za nizu cijenu, a s obzirom na popularnost tog dreka prodat ce se

i prodat ce vise nego da idu radit slusalice pod svojom markom jer bi bili samo jedna u moru drugih dok su ovak Beats samo jeftiniji :D

Svi proizvođači čiji se proizvodi krivotvore su tu žrtve na isti način. Uređaj ne košta samo onoliko koliko košta materijal od kojeg je izrađen. Ovi koji krivotvore uređaje ne moraju plaćati razvoj i marketing uređaja, obično ne koriste materijale iste kvalitete, pa je i jasno da robu mogu ponuditi po izrazito niskoj cijeni. Ovime naravno ne govorim da velike marke ne ostvaruju neki ekstra profit.

###

Pogledajmo malo tržište smartfona! Dok su nekad ljudi strahovali da preko oglasnika ili preko Interneta ne kupe kopiju, danas kupuju "original kineske" smartfone! Namjerno! {#} Dakle, može se. I bezimena kineska elektronička roba, kad se na nju stavi neka marka, može se prodati i može postati uspješna. Sad na tržištu valjda ima više kineskih marki smartfona nego svih ostalih skupa. I ljudi ih kupuju! Namjerno! Dakle, jednostavno ne postoji valjan razlog da se tim nekim kineskim kompanijama dopusti proizvodnja fake uređaja, bile to slušalice, smartfoni ili nešto deseto.

Sve je to jasno zato im je lakse krivotvorit nego da sami razvijaju svoj

Audio oprema je druga stvar nije to nesto novo niti ekstra popularno kao ti mobiteli

Ako mogu iskopirat i prodat dobro slusalice zasto nebi (naravno ako im moral nista ne znaci i samo lova je bitna kao sto je to tak u tom svijetu)
Probit se kao kineska firma u audio opremi je nesto uzasno tesko . Ljudi koji briju na to odprilike vec znaju koje marke im pruzaju kvalitetu tak da nit ne gledaju druge

http://www.snabbox.org/
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Roba vrijedi onoliko koliko je netko za nju spreman platiti. {#}

Ako tebi Beats ne vrijedi toliko, dakle nisi toliko spreman platiti za tu robu, kupit ćeš robu od neke druge marke koju si spreman platiti.

Svaka roba ima svog kupca, ali mislim moraš biti ipak lud (ili neodraslo derište) kupiti nešto što stvarno ne vrijedi tu lovu i nema kvalitete da toliko košta. 

Mislim kad god nešto kupuješ, uvijek tražiš više izvora recenzija i testova i usporedba.  I ja sam pomislio kad sam kupovao slušalice na beats, ali na kraju sam kupio JVC HA-F1X1 za 25-30$ iz amerike jer sam dokučio da su za tu cijenu bile najbolje slušalice za ono što meni treba. 

Kupio sam ih prije 3 godine, i evo još i danas rade kao nove :D

17 godina
moderator
Franjo15 kaže...
Svaka roba ima svog kupca, ali mislim moraš biti ipak lud (ili neodraslo derište) kupiti nešto što stvarno ne vrijedi tu lovu i nema kvalitete da toliko košta.

Nije na tebi da osuđuješ tuđe želje i ukuse. {#} Netko bi isto tako mogao tebe osuđivati zbog nečeg drugog - recimo zbog marke kornflejksova, piva ili patika ili pak gledanja sapunica.

Kupovinom slušalica Beats ne kupuješ pola kile plastike i metala, nego kupuješ nešto što odražava tvoj životni stil (stvarni ili umišljeni), tvoje težnje. Upravo zbog toga su i Beats tako uspješne - fenomenalno marketinški odrađen projekt.

Franjo15 kaže...
Mislim kad god nešto kupuješ, uvijek tražiš više izvora recenzija i testova i usporedba.  I ja sam pomislio kad sam kupovao slušalice na beats, ali na kraju sam kupio JVC HA-F1X1 za 25-30$ iz amerike jer sam dokučio da su za tu cijenu bile najbolje slušalice za ono što meni treba.

Sto ljudi, sto ćudi. Tebi su slušalice periferija za što kvalitetnije slušanje glazbe. Drugima su slušalice nešto na čemu će slušati glazbu, a što će, ponavljam se, odražavati njihov životni stil. Kod Beatsa se ne prodaju slušalice. {#} Gledaj malo seriju Mad Men ili uzmi neku knjigu iz marketinga ili štoveć - možda će ti neke stvari biti jasnije. 

Franjo15 kaže...
Kupio sam ih prije 3 godine, i evo još i danas rade kao nove :D

I nitko te ne pita - kaj ti je to, dži-vi-si? Nit ne primjećuju da imaš neke slušalice. A da si kupio Beats, e... {#}

14 godina
neaktivan

Naj veči je problem što mnogi ne znaju da ima boljih slušalica. Nekada se znam prepirati s likovima koji su uvjereni da je beast naj bolji, da je zvuk vrhunski, a nikada nisu čuli za druge marke. Ako neko želi beats jer dobro izgledaju i odražavaju njihov stil života neka kupe, ali neka ne prodaju priće da su to naj bolje slušalice, i da boljih nema.

Nedavno sam pričao s likom koji je dobio slušalice beast, i trebaju mu za produkciju muzike (možeš misliti kakva je produkcija kada beast koristi kao monitore) i ja mu kažem da su te slušalice loše i da nisu kao prave studiske slušalice, a on mi je samo odgovorio "nisu iste kao studiske ali su blizu".

Oni koji kupuju beats moraju znati da te slušalice nemaju vrhunski zvuk da su te slušalice samo šminka.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 1:38 (77ari).
12 godina
neaktivan

At mbaksa

Potpuno se slazemo oko toga da krivotvorenju treba stati na kraj. U ovoj temi vatra je pocela oko toga sto realno beats prodaje maglu i ljudi koji to znaju ih naravno ne vole, samim time ih nije briga za profit beatsa i krivotvorenje. Iskreno tvrtka koja tvrdi stvari poput onih koje sam gore naveo ne zasluzuje 2/3 prodanih premium slusalica(kako je gore navedeno u postu kolege forumasa).

Nemora znaciti da su oni koji su nasjeli na marketing beatsa budale mozda su jednostavno ljudi procitali na stranici (sto je bilo nekad napisano) i nasjeli dogodi se svakome od nas da smo se u nekoj kupnji zeznuli i to nakon detaljnog istrazivanja proizvoda. A poslje toga u igru ulazi i positive reinforcement i podsvjesna selekcija recenzija i svojih dojmova (samozavaravanje) dobar primjer za to su kupci automobila koji gotovo uvijek kupuju marku koju imaju jer su eto pronasli da je taj auto njihove marke naj, a oni drugi isto nasli za drugu marku i treci isto itd.. u nedogled.

Vjerojatno ima vise vrsta fejkova beats-a, ali rekao bih da je ekipa iza goldenearsa pouzdana i da ne rade zlonamjerne recenzije tako da su pogledali sto se sve nudi. I jos jedna stvar u kini stvari ne funkcioniraju kao kod nas u eu tako da vanjski dio slusalica za beats mozda potjece iz iste tvornice kao i od orginala , a mozda cak i driveri. Beats vrlo vjerojatno ima oem dobavljace koji onda prodaju drivere i druge djelove i drugima ima takvih primjera u svijetu slusalica i zvucnika dosta (primjer m-audio i monoprice). Rekao bih da je beats osim vanjskog dizajna ostale djelove nabavio gotove a ne prema vlastitim nacrtima jer i drugi to rade. Ovo su samo moje spekulacije ali primjeri drugih audio proizvodjaca su to cesto potvrdili.

Koliko kupci stradavaju kupnjom beats krivotvorina je veoma upitno jer iste ne kostaju dovoljno da bi bile uvjerljivi orginal, ako neko na njuski plati beats velike novce onda nije bas bistar. Oni koji kupuju beats traze iz njih iskljucivo jednu stvar a to je prestiz tako da u njihovim ocima krivotvorine identicne ispunjavaju primarnu funkciju savrseno. A beatsu ne smeta toliko taj gubitak profita kojeg niti nebi imali jer 30 i 200 dolara nije isti rang cijena i kupci krivotvorina nisu niti bi bili kupci beatsa, nego gubitak tog primitivnog osjecaja prestiza kod potencijalnih kupaca. Jer ako svaki drugi klinjo nosa beats potencijalni kupci (swag ekipa) ce naci nesto novo sto nemaju svi i time vratiti prestiz kupljenom proizvodu a beats ce puno time izgubiti. Gadi mi se takva prodaja magle, a ocito i drugima pa eto pisemo u temi koja za to nije bas optimalna. 

U svemu ovome nema kvaliteta zvuka beatsa veze nikakve sa krivotvorenjem istih, ali ljudi nevole da se od njih pravi budala i da im se prodaje magla pa zato se ispuhuju i u temama koje su marginalno povezane tako da od mene nece vise biti off topica.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 2:13 (nikidr).
12 godina
protjeran
Beats Electronics tužbom protiv kopija

mbaksa - Kak sad to, ak je uvaženi kolega user2013 ustvridio da su dizajneri nebitni? {#}

Rekao sam du su nebitni glede kvalitete zvuka ali imaju važnost kod gotovog izgleda proizvoda. :D

mbaksa - zbog čega onda ne stvore svoju marku Bum XYZ 

Beast s velikim B sa sloganom: "In your face beats by Beast". :D

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice