Apple se žali na Microsoftove reklame zaključana tema

poruka: 561
|
čitano: 242.536
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se žali na Microsoftove reklame".
17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame

Hmm

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Apple se žali na Microsoftove reklame

Hmm ,dobro ,nastranu sve ostalo ,cura je bar Mac true believer ,a ne pozer.

Edit :komentar slike - problem ovdje kaj ja ,a vjerujem i mnogi drugi na forumu izgledamo slično kao ovaj lik desno ,samo kaj možda ne nosimo marke!!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 13:12 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Ja sam ovo stavil kao joke ,ali pogledaj malo Apple-ove reklame i bit će ti jasno zašto!!

I'm so tired...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako uzmemo kao polazište ( površno ) da su pc ju u većini ili uvijek tamo gdje su knjigovodstva, šalteri, obrada podataka, blagajne etc , a da kreativci uglavnom rade na macovima ( dizajn, grafika, muzika, film, znanstvene ustanove, fakulteti, medicina ) ... onda je to taj "stereoptip" na kom su zasnovane te reklame ... 

A.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
ferovca1 kaže...

Malo si ga zabrijao majstore.. Nažalost, 90% audijevaca sa armani odijelom nema kune kad ih okreneš naopačke. A da ne govorimo da to nije nikakvo mjerilo uspješnosti.. ja bih gledao kakav se sat nosi ..

Ja ne nosim sat približno 5 godina. Jesam li švorc? Poslovno nesposoban? - Ljudi, izađite iz tih malih okvira, malih tijesnih kutijica... 

Naxeem, uključi klimu, vrućina ti udarila u glavu..  To je bio sarkazam (onaj-čije-ime-se-ne-izgovara-da-mu-ne-pokvarimo-godišnji-na-jahti)..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 14:40 (ferovca1).
17 godina
neaktivan

Pričam o "content creation" dakle stvaranju sadržaja neke vrste. Film, muzika, video, grafika, kniževnost, uopće umjetnici ili kreativci mahom koriste mac. Ne kažem da se isto ne može napraviti i na pc ju. Nekim razlogom content creation profesionalci uglavnom biraju mac.

Ne smatram kreativom igrati igrice ( koje je netko drugi likove i priču te animaciju i programiranje ) kreativno stvorio.

Slaganje ( kreativno ) kučišta i lampica isto ne smatram posebnim dostignućem ...

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Biti kreativan je izvršiti lock ove teme obzirom da je ista izašla iz okvira naslova članka zbog kojeg je pokrenuta..
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja i moji kolege u birou smo kreativci pa radimo na PC-ima. Fakulteti? Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu nema ni jednog Mac-a. Da ,u video obradi i dizajnu su svakako na prvom mjestu ,ali i tu sve manje. Medicina? Je ,ako nema ekvivalentnog uređaja sa PC sučeljem ,koji je obično i do 50% jeftiniji.

Za sve kategorije ima alternativa ,sve ovisi o prefencijama onoga ko kupuje i normalno ,financijama.

Malo manje gledaj američke filmove i serije - po njima postoji samo Mac ,a dobro znamo kakva je situacija u stvarnom životu!!

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ja i moji kolege u birou smo kreativci pa radimo na PC-ima. Fakulteti? Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu nema ni jednog Mac-a. Da ,u video obradi i dizajnu su svakako na prvom mjestu ,ali i tu sve manje. Medicina? Je ,ako nema ekvivalentnog uređaja sa PC sučeljem ,koji je obično i do 50% jeftiniji.

Za sve kategorije ima alternativa ,sve ovisi o prefencijama onoga ko kupuje i normalno ,financijama.

Malo manje gledaj američke filmove i serije - po njima postoji samo Mac ,a dobro znamo kakva je situacija u stvarnom životu!!

već sam postao, al slike govore više od riječi ...

http://www.flickr.com/photos/graphicphoto/sets/72157618468261390/

teško možemo pričat globalno a davat primjere hrvatske. 4 miljuna hrvata naspram milijardi ...

Dizajn i obrada film i video sve manje? Nisi u toku.

U filmovima postoji samo mac ( uglavnom ) jer filmaši, scenaristi, režiseri i scenografi uglavnom koriste mac. Ponekad je vjerojatno i ad placement ... iako nisam vidio još da se reklamira očito kao recimo sony ericson ili neka druga firma, gotovo slučajno se uvijek vidi mac.

A.

17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Nisam rekao da je igranje igrica kretivno, već zabavno, a to je još jedan pridjev koji se isto "mahom" dodjeljuje upravo Macu.

Zabavno kao jednostavno ... zabavno je nešto napraviti na macu jer je jako jednostavno, programi su jednostavni, sistem je jednostavan za korištenje ... u tom smislu ... to je ta spika za reklame ... iako u njoj naravno ima istine.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Možda zato jer su platili? Halo??? Nije ništa slučajno... Ali zato mislim da vrijedi ovo:

Mac? Totalno! U Hrvatskoj? Nikako!

Vjerojatno su nekad platili, nekad sam siguran da nisu. Ili misliš da plaćaju gotovo svakom filmu di se vidi komp u proteklih 30 godina?* Iznenađen

A.

0 0 hvala 0
16 godina

Naravno da su Macovci kreativniji. Pa moraš biti veoma kreativan da pokreneš CS4 x64 na OS X-u...

Every hole is a goal!
17 godina
zbuzanic kaže...

Mah, nema tog novca koji bi me u usa natjerao da kupim windowse/pc ma koliko god bio jeftin.

Baš sam bio na moru i winxp mi je bio fail jer sam htio prosurfat a zaštićene okolne mreže, prebacio se fino na ubuntu, polovio pakete, uzeo ključ i surfao. Ah, i sve to iz OS-a koji je potpuno besplatan i otvoren. A MS tvrdio da Open Source nema buducnost :)

Zasto me ne cudi da se ti pojavljujes u temi gdje se spominje MS... :D

99,999% tvojih postova je pljuvanje MS-a i uzdizanje Open source-a, jel znas ti ista drugo reci?

U tom postu si lijepo dao pismeno priznanje o kriminalnom djelu! I najbolje od svega ime i prezime si svima rekao!:D

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 2:55 (Luka).
17 godina
neaktivan

Naravno, znaš i sam koliko je kampanja bila po svim medijima oko sonija i aston martina, pa forda etc za james bonda ... ti marketinški potezi su znani. Postoji bezbroj manje ili više vidljivih ad plavementa u filmovima i serijama. Neki su očiti i van svake pameti ( kao na našim jadnim video spotovima recimo ) a neki su vrlo suptilni.  Budi siguran da je u masi filmova u kojima se mac pojavljuje on tu "sasvim slučajno". Zato što dobro izgleda, koriste ga ljudi povezani sa filmom etc. U drugima je vjerojatno postavljen uz naknadu, da li sponzorstvom ili kešom nije mi poznato.

A.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Naravno da su Macovci kreativniji. Pa moraš biti veoma kreativan da pokreneš CS4 x64 na OS X-u...

Da,to je neizmjerno bitno. Možda ima 1% i manje ljudi kojima je ta stavka bitna i ti plaćaju za loše trenutačne odnose adobea i applea. Apple je izbacio adobe iz video montaže profesionalne i poluprofesionalne a Adobe zauzvrat ne žuri sa implementacijom tj prepisivanjem PS-a u 64 bita za novi OS. 

A.

16 godina
neaktivan
artfull kaže...

U filmovima postoji samo mac ( uglavnom ) jer filmaši, scenaristi, režiseri i scenografi uglavnom koriste mac. Ponekad je vjerojatno i ad placement ... iako nisam vidio još da se reklamira očito kao recimo sony ericson ili neka druga firma, gotovo slučajno se uvijek vidi mac.

A.

Ovo je glupost koja (gotovo) ne zaslužuje komentar.

Da ,Mac je bil neprikosnoven u obradi videa i dizajnu dok nisu došli 64 bitni Windowsi i više nema oraničenja memorije na 3,25 GB.

Ili su možda Adobe i svi ostali ludi pa razvijaju softver za obradu videa i dizajn za Windowse. Ili možda Sony sa SuondForge-om i cijelom serijom za obradu zvuka. Steinberg?

Mogu nastavit dalje ,ali to će zauzet cijelu stranu!!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 15:50 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Što je glupost? Daj se malo informiraj.

Što misliš da OSX nije 64 bitni? Ili misliš da ma nije prevladavajuća platforma u videu ili filmu? Malo pogledaj što se koristi u hollywoodu i što koriste filmaši i amateri.

Ima puno profi aplikacija za video i film koje niti ne postoje za win a koje su defakto standard ( final cut, shake etc )

A.

17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

To koriste profići... A kada si već tako pametan, reci mi zašto se isplati dati više novaca za slabiju konfu običnom čovjeku koji se voli poigrati, ali većinom radi na računalu?

Govorimo samo o stanju u Hrvatskoj i na to se orjentiraj, jer me ne znaima Amerika (i njihov američki san koji ti želiš)...

Mogu ti govoriti isključivo iz svog iskustva. Svaki Mac koji sam kupio i software za njega se višestruko isplatio. Svaki PC koji smo kupili također, međutim sa PC ijima i njihovim hardwareom i softwareom je bilo neizmjerno više problema. Od banalnih kvarova, pregrijavanja, nekompatibilnosti i misterioznih slučajeva, virusa, software instalacija i deinstlacija. Kada ti radni sat programera ili dizajnera vrijedi recimo 200 kn a oni gube vrijeme na ljepljenje ventilatora, traženje konflikta ili rješavanje problema u OSu onda se vrlo brzo sjetiš zašto si kupio i skuplje platio MAcove. Btw cijena hardwarea je u konačnici zamalo smješna prema ostalim troškovima. O igranju ne pričam, za to kupim konzolu ili igram jednostavnije igrice ... uostalom wow ili nešto slično mi je dovoljno, a najbolji naslovi su često i na OSXu ili stavim i win. Samo za igre naravno, kod kuće .

A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ja sam se jednostavno morao regat
artfull kaže...

Naravno, znaš i sam koliko je kampanja bila po svim medijima oko sonija i aston martina, pa forda etc za james bonda ... ti marketinški potezi su znani. Postoji bezbroj manje ili više vidljivih ad plavementa u filmovima i serijama. Neki su očiti i van svake pameti ( kao na našim jadnim video spotovima recimo ) a neki su vrlo suptilni.  Budi siguran da je u masi filmova u kojima se mac pojavljuje on tu "sasvim slučajno". Zato što dobro izgleda, koriste ga ljudi povezani sa filmom etc. U drugima je vjerojatno postavljen uz naknadu, da li sponzorstvom ili kešom nije mi poznato.

A.

imam samo jedno pitanje: jel ti znaš priznat da si u krivu, da te ekipa potukla sa komentarim, da ti je gotovo svaki post pobijen?

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Što misliš da OSX nije 64 bitni? Ili misliš da ma nije prevladavajuća platforma u videu ili filmu? Malo pogledaj što se koristi u hollywoodu i što koriste filmaši i amateri.

A.

Ovo je jedna od najvećih gluposti koje sam ikad čuo. Amateri možda da, ali da predvaladava u holywoodskim studijima apple? LOL.

Gotovo svi studiji koji nešto znače rade u Avidu, mac je tu uljez a ne predvodnik.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Ima puno profi aplikacija za video i film koje niti ne postoje za win a koje su defakto standard ( final cut, shake etc )

A.

Pročitaj još jedamput post!!! Je ,OSX je oduvijek 64 bitni ,a Windowsi nisu. Standard? Čiji ,u kojem filmu si to gledal?!

artfull kaže...

Mogu ti govoriti isključivo iz svog iskustva. Svaki Mac koji sam kupio i software za njega se višestruko isplatio. Svaki PC koji smo kupili također, međutim sa PC ijima i njihovim hardwareom i softwareom je bilo neizmjerno više problema. Od banalnih kvarova, pregrijavanja, nekompatibilnosti i misterioznih slučajeva, virusa, software instalacija i deinstlacija. Kada ti radni sat programera ili dizajnera vrijedi recimo 200 kn a oni gube vrijeme na ljepljenje ventilatora, traženje konflikta ili rješavanje problema u OSu onda se vrlo brzo sjetiš zašto si kupio i skuplje platio MAcove. Btw cijena hardwarea je u konačnici zamalo smješna prema ostalim troškovima. O igranju ne pričam, za to kupim konzolu ili igram jednostavnije igrice ... uostalom wow ili nešto slično mi je dovoljno, a najbolji naslovi su često i na OSXu ili stavim i win. Samo za igre naravno, kod kuće .

A.

Očito imaš "dobro" održavanje sistema i mreže!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 16:14 (kizo2703).
16 godina
artfull kaže...

A.

Ja sam imao nekih dodirnih točaka s montažom (i nadam se da ću ih i imati ubuduće), a poznajem ljude koji rade na jednom projektu o zlostavljanju djece koji je naručen od strane Vlade RH (znači nije u pitanju šarlatanska kvartovska razbibriga).

Programi koji se spominju su Premier, Sony Vegas, After Effects...

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

@kizo

Gle, ovdje ima 90 pc usera prema par mac usera. Od tih 90 pc usera gotovo nitko se profesionalno ne bavi ničim izgleda i svi su nabrijani kako je mac šminkersko smeće. Kakva ignorancija. 

Avid i FCP su podjednako rašireni vjerojatno, obzirom na zastupljenost OSX-a očigledno je da profesionalci razmišljaju drugačije. Holywood masovno koristi FCP, shake i ostale programe kojih je vlasnik apple i koji ne postoje za sad za win. Da se bolje informiraš i izađeš iz svog kvarta malo znao bi da je tako. I u Hrvatskoj je FCP sve bolje zastupljen.

Inače Avid radi i za OSX, ako i steinberg etc etc ...

Najveće tržište kreativno je u usa i zapadnoj europi trenutno, i tamo je Mac major player.

A.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 16:26 (artfull).
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Avid i FCP su podjednako rašireni vjerojatno, obzirom na zastupljenost OSX-a očigledno je da profesionalci razmišljaju drugačije. Holywood masovno koristi FCP, shake i ostale programe kojih je vlasnik apple i koji ne postoje za sad za win.

A.

Potpuno netočno: Avid je bog i batina, a FCP je uljez. Nisu uopće jednako rašireni

17 godina
neaktivan

Svatko koristi ono na što je naučio. After effects naravno radi i na OSXu. Iako u FCutPro paketu imaš nevjerojatne alate i za sound i za postprodukciju ( motion ) (etc ... Aftereffects je još defakto mainstream standard .

Kod nas je kao što sam rekao, obzirom na ekonomiju situacija malo drugačija, rijetko tko ima novaca za profi alate ( ili mu i trebaju ) i za profi hardware. Al globalno, pogotovo na zapadu, situacija je malo drugačija.

A.

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Avid i FCP su podjednako rašireni vjerojatno, obzirom na zastupljenost OSX-a očigledno je da profesionalci razmišljaju drugačije. Holywood masovno koristi FCP, shake i ostale programe kojih je vlasnik apple i koji ne postoje za sad za win.

A.

Potpuno netočno: Avid je bog i batina, a FCP je uljez. Nisu uopće jednako rašireni

Potkrijepi. Možda pred par godina bi bio u pravu ... 

A.

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

A.

Uostalom ako imaš iTunes skini si podcast Smijeh o Avid vs FCP market dominance ... 

http://lfhd.blogspot.com/2009/02/that-post-show-7avid-vs-fcp-marketshare.html

A.

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

A.

Potkrijepi. Možda pred par godina bi bio u pravu ... 

A.

Lista svih filmova napravljenih zadnjih godina u FCP (lista s wikipedie i appleovih reklama):

* Pat Metheny Group - Imaginary Day Live (2001)
    * The Rules of Attraction (2002)
    * Full Frontal (2002)
    * The Ring (2002)
    * Pat Metheny Group - Speaking of Now Live (2003)
    * Cold Mountain (2003)
    * Intolerable Cruelty (2003)
    * Open Water (film) (2003)
    * Napoleon Dynamite (2004)
    * The Ladykillers (2004)
    * Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
    * Super Size Me (2004)
    * Corpse Bride (2005)
    * Dreamer: Inspired by a True Story (2005)
    * Happy Endings (2005)
    * Ellie Parker (2005)
    * Jarhead (2005)
    * Little Manhattan (2005)
    * Me and You and Everyone We Know (2005)
    * The Ring Two (2005)
    * 300 (film) (2007)
    * Black Snake Moan (2006)
    * Letters from Iwo Jima (2006)
    * Happy Feet (2006)
    * Pat Metheny Group - The Way Up Live (2006)
    * Zodiac (2007)
    * The Simpsons Movie (2007)
    * No Country for Old Men (2007)
    * Reign Over Me (2007)
    * Youth Without Youth (2007)
    * Balls of Fury (2007)
    * "The Tracey Fragments" (2008)
    * "Traitor" (2008)
    * Burn After Reading (2008)
    * The X-Files: I Want to Believe (2008)
    * The Curious Case of Benjamin Button (2008)
    * Where the Wild Things Are (2009)

Filmove napravljene u Avidu mi se neda nabrajati jer ih ima previše. Evo samo neki koje s Avidovci istakli: http://www.avid.com/showcase/623.asp

Inače ILM radi sve u Avidu. A on je pionir i vodeći na području efekata i produciranja u cijeloj filmskoj industriji. Ne moram ni nabrajati za koje su oni filmove sve radili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 16:44 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

FCP je relativno nov proizvod koji je preoteo tržište AVIDU ... Danas mnogi govore da je AVID mrtav. Još nije ali nije ni prevladavajuću odavno.

AVID ima više filmova ... ali AVID GUBI TRŽIŠTE! 

A.

17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame

Mislim da je vrijeme za zaključati ovu raspravu jer je očigledno da velika većina voli svoju iluziju da je stroj koji su sami sklepali očigledno bolji od skupo plaćenog šminkerskog maca. Mene stvarno boli neka stvar za mišljenje većine. Većina koristi win anyway. Pokušao sam nekima otvoriti oči da postoji svijet van win-a jer je za mene i mnoge ljude koje znam prelazak na MAc bio prekretnica i veliko olakšanje.

Volio bih vipe vremena posvetiti opensource OSu međutim dok Adobe i ostali veliki igrači ne portaju svoje aplikacije nemam vremena.

I još jednom, cijena hardwarea ( MAc vs. PC ) je najmanja stavka i zanemariva u ukupnom trošku u bilo kojem poslu koji se radi za računalom.

A.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice