U Americi, za 300 baksa

poruka: 39
|
čitano: 8.125
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U Americi, za 300 baksa".
17 godina
neaktivan
RE: U Americi, za 300 baksa
sasa kaže...

da, da, amerika je zakon! kako da ne!!!

imaju jeftine aute, hranu, racunala,....

ali, probajte kupiti nekretninu!

probajte otici kod doktora ili mozda bolnicu!! e nece moci ako nemas neko opako osiguranje, a to kosta!!!! da li kod nas netko placa nekoliko tisuca $$$ mjesecno za zdravstvveno?! NE, ali u americi je to normalno!

koliko se kod nas placaju skole? 0 kn, 0$$, amerika -> puno $$$$

zato nemojte se zavaravati da je tamo sve bas tako divno!

ima i super svari ali ima i jako losih.

Ja placam oko $380 mjesecno za citavu familiju.  Ne mogu se pozaliti na usluge jer su bile stvarno dobre ali bi USA svakako trebala raditi na spustanju ovih cijena.

A sto se tice nekretnina... ja mislim da bi sada mogao i hrvat sa prosjecnom hrvatskom placom kupiti kucu ovdje Smijeh

Ne znam gdje si zivio u zadnje 2 godine ali globalna kriza je izazvana upravo padom cijena nekretnina u USA.

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

Pročešljamo malo profil i biografiju prosjecnog hrvatskog gradanina…roden tamo pred kraj 50-ih ili tokom 60 godina prošlog nam minulog stoljeca, roditelji mu došli iz ruralne sredine, naselili se u dom prijašnjeg vlasnika koji je bio „državni neprijatelj“ i kontrarevolucionar i protivnik svih putova i puteljaka komunisticke revolucije, te su ga poslani na nudisticki otok zvani Goli otok ili je bio prisiljen otici u „ustašku“ emigraciju ili su ga jednostavno likvidirali. Naš prosjecni hrvatski gradanin odrastao je uz zvukove rock and rolla (ovisno o tome koliko je preko Eiserner Vorhang, ista mogla doprijeti do ušiju istog), gledao je western filmove želeci postati poput svog filmskog junaka-pobunjenog kravara(cordaša) s opasnim revolverima i mrkog pogleda koji kada te snimi jedino ti može pomoci ruska votka da se napiješ i ne upišaš od straha ili ti pak može pomoci pjevanje junackih prvoborackih pjesama iz NOB pocevši od pjesmice „…pioniri maleni, mi smo prava vojska…“  preko raznoraznih vrsta kola, do one „…racunajte na nas…“ i slicnih domišljatih uradaka povezanih sa ratnim dogodovštinama šumskih sabornika i gerilaca u stilu da sa tri metka skinu pet fašista, nacionalsocijalista ili pak domacih kvislinga, ovisno o tome koji ti dode na nišan…, nadalje naš prosjecni gradanin odrastavši u takvoj slobodi, da  prva sjecanja svoje adolescencije veže uz tzv. „zlatne godine“, kada su njegovi režimski roditelji od jedne place živjeli, a od druge gradili vikendice, kuce i kucerine(vile), ljetovali širom Jadrana od Piranskog zaljeva pa sve do Boke, prve traperice je dobio iz Trsta, završio je besplatno škole i fakultet i našao dobro placen posao u državnoj upravi-odnosno na državnim jaslama, i odjednom šok i nevjerica, tog dana  4.svibnja. 1980 umro je najveci sin svih naroda i nacionalnih manjina i jedan svijet se urušio i jedini izlaz se vidio u sintagmi: „i nakon njega, on“, ali medutim sudbina je htjela drugacije…došlo je do urušavanja poretka koji je obecavao raj na zemlji, novi covjek nije nikada stvoren, ali je došlo do takve moralne krize i mentaliteta kod ljudi i medu njima da se još ni dan danas narodi iza Željezne zavjese nisu opravili od toga...

He he, moj zivot, samo sam malo mladji pa kasniji dio zivota se preklapa sa ratom, a ne sa Titom, a adekvatno tome i onaj dio sa zivotom na drzavnoj skrbi otpada.

Btw. svi gledaju u Ameriku i zale se kako je tamo bolje nego ovdje. Kao osoba koja je proputovala cijeli svijet mogu vam svima reci da je meni najljepse u Hrvatskoj. Svaka drzava ima svojih prednosti i mana, ali sto je vise novaca to su ljudi otudjeniji. Za sve koji ne znaju sta je otudjenost neka procitaju knjigu Stranac od Alberta Camusa iz 1942 koja je vec tada odlicno opisala taj, po meni najgori oblik zivota, a koji je jako vidljiv u SAD, Svedskoj, Njemackoj itd., odnosno najbogatijim drzavama svijeta. Ako zelite notebook za 1.500 kn onda budite spremni provesti zivot uz njega bez stvarnih prijatelja.

17 godina
neaktivan
U Americi, za 300 baksa

čuo sam da u londonu kruh dođe oko 14kn. dakle to je naša dva. al oni imaju više plaće. jedino što bi im bilo dobro da ljetuju ovdje kod nas.

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

čuo sam da u londonu kruh dođe oko 14kn. dakle to je naša dva. al oni imaju više plaće. jedino što bi im bilo dobro da ljetuju ovdje kod nas.

Litra mlijeka je 4 kune i 10 lipa. Odnosno, 2.36 litara je 9 kuna i 67 lipa. Stoga, sumnjam da je kruh 14 kuna.

KitKat - 3.5 kn

Pasta za zube - 6.6 kn.

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 13:33 (Random.).
16 godina
neaktivan
U Americi, za 300 baksa

Dobro, ali pustimo sad kruh i zivot u americi. Mene zanima dali se za tu cijenu stvarno isplati uzeti ovaj laptop, i ako netko zna cega jos ima povoljnoga ovdje kupiti od takvih stvari

Vrbovec
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U Americi, za 300 baksa

kod nas za 300 baksa dobis operativni od tog lapa

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mikovic_xD kaže...

kod nas za 300 baksa dobis operativni od tog lapa

Pa kad smo kod operativnog, na takvim kompovima (Atomima) koji slze samo surfanju, citanju mailova i pisanju clanaka bi puno bolje odgovarao Linux Ubuntu nego Vista.

Mislim da sam prije par mjeseci u HGspotu vidio neki notebook za 1899 kn, ali sad ga ne vidim u cjeniku. Ima u vemilu neki za 2.479, sto je 480 US$.

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Kod nas, za te pare, možeš kupiti vibrator, pa se...

ROFL!!!!

dooobra!

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

...Da, kapitalizam, ali bih postavio nekakvu osnovnu humanost ispred novaca,...

u tom slucaju se to ne bi zvalo kapitalizam. *ding*

no necemo o tome sada, ovdje.

Šutim

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice