AMD-u trebaju 32 nm

poruka: 18
|
čitano: 3.207
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD-u trebaju 32 nm".
17 godina
AMD-u trebaju 32 nm

Ja sam osupnut!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD-u trebaju 32 nm

Ma šok-šok-šok!

Punim jajovode. Šifra: vodoinstalater
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD-u trebaju 32 nm

tak nekaj je i "endivija" trebala napraviti tsmc-u nakon kaj su je tak jako zeznuli sa gtx 4xx serijom....

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 19:26 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD-u trebaju 32 nm

Očito TSMC nije u stanju jamčiti kvalitetu i ispravnost čipova koje proizvede.

1 0 hvala 0
15 godina
AMD-u trebaju 32 nm

Valjda neće u*rati bulldozera?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD-u trebaju 32 nm
mac92 kaže...

Valjda neće u*rati bulldozera?

ma nece

jedva cekam da izadju pa da vidimo prve benchmarke

-=PiS=- CROZOKI
17 godina
neaktivan
AMD-u trebaju 32 nm

Svojevrsni presedan.

Čekamo što će TSMC ponuditi {#}.  Iako trenutno ima posla više nego što kapaciteti dopuštaju, čisto sumnjam da će tek tako odustati od "prisnog" odnosa s AMD-om (grafički procesori, čipseti, low-power APU).

Isto vrijedi i u obrnutom smjeru, svaki fab je važan kad se konkurira Intelu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 21:55 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Opa, moguće je da neće više biti "neispravnih" čipova za otključavanje.

Ili će biti svi do bola odrezani, ili će svi odlično raditi nakon unlocka...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

Pošto su napravili ugovor za 32nm da dobivaju samo ispravne čipove to znači ništa od otključavanja.

Dual = jedan modul

Quad = dva modula

Hexa = tri modula

Octa = četiri modula

What you buy is what you get... :-)

Living in a world of unordinary dreams that will unfortunately never come true
16 godina
odjavljen
AMD-u trebaju 32 nm

Svasta je moguce, jer je cijela vijest poprilicno nejasna... Moze biti i da se AMD-ovi nadoleci malo (pre)vise griju...

Vrijeme ce sve pokazati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 2:30 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Don Kihoty kaže...

Pošto su napravili ugovor za 32nm da dobivaju samo ispravne čipove to znači ništa od otključavanja.

Pa moze cip biti ispravan ali sa recimo manjeg potencijala (pri OC-u, vecem naponu...) - NADA UMIRE ZADNJA!!!!{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
17 godina
neaktivan
AMD-u trebaju 32 nm

Pitanje što se ovdje smatra "good die". Da li je to nešto što se može prodati, ili se zaista radi o 100% "ispravnim" čipovima (čisto sumnjam)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 9:07 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD-u trebaju 32 nm

Postoji mala nada(zaista mala) da AMD malo smanji cijenu svojih procesora nakon ovoga.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
xyan kaže...

tak nekaj je i "endivija" trebala napraviti tsmc-u nakon kaj su je tak jako zeznuli sa gtx 4xx serijom....

Endivija je zapravo (tada) "tak nekaj" od TSMC-a i dobila, inace bi bilo gadno jer grdo je bilo i s tim...

Mrgud Veliki kaže...

Svasta je moguce, jer je cijela vijest poprilicno nejasna... Moze biti i da se AMD-ovi nadoleci malo (pre)vise griju...

Vrijeme ce sve pokazati.

Totalna ali bas totalna glupost, nadolazeci AMD-ov tj GF-ov 32nm nije jednak onom Intelovom - napredniji je i tehnicki superirorniji Intelovom i to dosta, barem gledano kroz prizmu perf./karakt. konacnog chipa.

32nm+HKMG+gate-last nije isto sto 32nm+HKMG+SOI+gate-first ali je zato sasvim jasno sta je kompliciranije{#}

Vjeruj mi AMD-ov glavni problem nisu termalne karakteristike, tu bi cak mogli nakon ohoho vremena pomest Intel, vec yield. Sad koliko je on los ili dovoljno dobar (odlican sigurno nije) o tome bi se dalo, uostalom stoga i ovakav ugovor kojim Arapi/ATIC zapravo samo stite investicije i strateski preraspodjeljuju ulozena sredstva - AMD-u ce ovako savreseno doc kojih par 100-injaka miliona $ viska koji GF/ATIC-u ne znaci ama bas nista.

Takodje, unatoc pisanju i svim spekulacijama ovaj potez nema ama bas nikakve kratkorocne posljedice na AMD-ov odnos s TSMC-om, TSMC-ov 40nm bulk je trenutno AMD-u nezamjenjiv - trenutne low power APU-ove (Bobcat) i GPU-ove nemaju gdje drugdje proizvodit i da hoce, GF-ov 45nm/32nm SOI za tu vrstu proizvoda nije ni opcija.

Dugorocno gledano TSMC je za AMD odavno otpisan; AMD je ipak, i to velik, dionicar GF-a a oboje ionako vise manje kontroliraju Arapi. Odavno se zna da nasljednik Bobcata - 28nm bulk APU-i Krishna i Wichita kao i nasljednik LIano-a - 32nm SOI Trinity gotovo sigurno idu iskljucivo GF-u, TSMC-u ostaje jos samo djelomicna GPU proizvodnja i to samo stoga sto se AMD-ovi inzinjeri boje GF neiskustva s highend GPU chipovima...

stef kaže...

Pitanje što se ovdje smatra "good die". Da li je to nešto što se može prodati, ili se zaista radi o 100% "ispravnim" čipovima (čisto sumnjam)

Zna se sta je good die ali u ovom konkretnom slucaju mislim da je ipak rijec o ukupno svim funkcionalnim chipovima, opcenito u prozvodnji se nista ne baca (Fab-ovi su preskupi za tako nesto), ako na waferu ima barem jedan djelomicno ispravan chip wafer ide pod pilu, i to iz Dresdena u Singapor.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
17 godina
protjeran
dado8 kaže...
Zna se sta je good die ali u ovom konkretnom slucaju mislim da je ipak rijec o ukupno svim funkcionalnim chipovima, opcenito u prozvodnji se nista ne baca (Fab-ovi su preskupi za tako nesto), ako na waferu ima barem jedan djelomicno ispravan chip wafer ide pod pilu, i to iz Dresdena u Singapor.

Svaki ispravan čip se koristi, problem je što 40 nm wafer u GF-u košta oko 10.000 USD (takva informacija se vrtila kad je krenula prva isporuka Fermija) pa ni to nije dovoljno. Ako se od 4-jezgrenog CPU-a nađu dvije ispravne jezgre, i taj će biti spakiran i prodan; bacanje nije opcija pri takvim troškovima.

15 godina
protjeran
Egregični kaže...
dado8 kaže...

Svaki ispravan čip se koristi, problem je što 40 nm wafer u GF-u košta oko 10.000 USD (takva informacija se vrtila kad je krenula prva isporuka Fermija) pa ni to nije dovoljno. Ako se od 4-jezgrenog CPU-a nađu dvije ispravne jezgre, i taj će biti spakiran i prodan; bacanje nije opcija pri takvim troškovima.

Pa to i kazem, prebacili su troskove proizvodnje na GF jer im to tako trenutno pase, yieldovi sigurno nisu bas prebajni, a i bolje nekakva proizvodnja nego nikakva.

Kako god ne vjerujem da ce Bulldozer u startu bit bas jeftin.

16 godina
odjavljen

Vrijeme ce sve pokazati.

Totalna ali bas totalna glupost, nadolazeci AMD-ov tj GF-ov 32nm nije jednak onom Intelovom - napredniji je i tehnicki superirorniji Intelovom i to dosta, barem gledano kroz prizmu perf./karakt. konacnog chipa.

32nm+HKMG+gate-last nije isto sto 32nm+HKMG+SOI+gate-first ali je zato sasvim jasno sta je kompliciranije{#}

Mjesas babe i zabe...

15 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

Vrijeme ce sve pokazati.

Mjesas babe i zabe...

Nis ja ne mjesam, nema sanse da ce nadolazeci Bullozer imat problema s leakagem/zagrijavanjem, za cijenu bas nisam siguran.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice