Pitanje je zapravo genijalno, a po meni rješenje je binarno pretraživanje;
Prvo provjeriti da li se žarulja uništi na 50-om katu. Ako se uništi onda gledam samo donje katove tj. 1-50. Tad opet počinjem od sredine tj. provjeravam 25-i kat. Ako se tu npr. NE uništi onda znam da je negdje između 25. i 50. kata. Pa tu isto onda krećem od polovice (npr. 37. kat) itd.. i samo dijeliš po pola. Sasvim jednostavno.
Ti bi dobio otkaz nakon prve recenice. Ne samo da bi unistio veliki broj zarulja nego bi na to izgubio puno vremena. Zar nije jednostavnije jednu zarulju spojiti u liftu i gledati na kojem katu rikne?
Gdje je u pitanju rečeno da ima lift? Ne možeš koristiti takve pretpostavke ako nisu izrečene.
Ja ti nisam kriv što ne možeš shvatiti rješenje no binarno pretraživanje je NAJBRŽI mehanizam za pretraživanje koji postoji. Nije bez razloga dano samo 20 žarulja tj. baš zbog toga da ne možeš provjeravati kat po kat. U mom rješenju maksimalno cca 10 žarulja može otići. Npr. recimo da je problematični kat 83.
I da nema lift, ima stepenice.
Ali, problem kod tebe je da pretpostavljas da se moze doc na bilo koji kat bez da prodjes prethodni. Dakle, binarno pretrazivanje je ok ukoliko bi mogai doc na 50. kat bez da prodjes prethodnih 49.