9 najčudnijih pitanja kod traženja posla

poruka: 143
|
čitano: 40.129
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "9 najčudnijih pitanja kod traženja posla".
17 godina
neaktivan
Re: 9 najčudnijih pitanja kod traženja posla
TracerCPP kaže...
BlueMax kaže...
TracerCPP kaže...

Pitanje je zapravo genijalno, a po meni rješenje je binarno pretraživanje;

Prvo provjeriti da li se žarulja uništi na 50-om katu. Ako se uništi onda gledam samo donje katove tj. 1-50. Tad opet počinjem od sredine tj. provjeravam 25-i kat. Ako se tu npr. NE uništi onda znam da je negdje između 25. i 50. kata. Pa tu isto onda krećem od polovice (npr. 37. kat) itd.. i samo dijeliš po pola. Sasvim jednostavno.

Ti bi dobio otkaz nakon prve recenice. Ne samo da bi unistio veliki broj zarulja nego bi na to izgubio puno vremena. Zar nije jednostavnije jednu zarulju spojiti u liftu i gledati na kojem katu rikne?

Gdje je u pitanju rečeno da ima lift? Ne možeš koristiti takve pretpostavke ako nisu izrečene.

Ja ti nisam kriv što ne možeš shvatiti rješenje no binarno pretraživanje je NAJBRŽI mehanizam za pretraživanje koji postoji. Nije bez razloga dano samo 20 žarulja tj. baš zbog toga da ne možeš provjeravati kat po kat. U mom rješenju maksimalno cca 10 žarulja može otići. Npr. recimo da je problematični kat 83.

I da nema lift, ima stepenice.

Ali, problem kod tebe je da pretpostavljas da se moze doc na bilo koji kat bez da prodjes prethodni. Dakle, binarno pretrazivanje je ok ukoliko bi mogai doc na 50. kat bez da prodjes prethodnih 49.

All I need is a simple excuse
15 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Gdje je u pitanju rečeno da ima lift? Ne možeš koristiti takve pretpostavke ako nisu izrečene.

Ja ti nisam kriv što ne možeš shvatiti rješenje no binarno pretraživanje je NAJBRŽI mehanizam za pretraživanje koji postoji. Nije bez razloga dano samo 20 žarulja tj. baš zbog toga da ne možeš provjeravati kat po kat. U mom rješenju maksimalno cca 10 žarulja može otići. Npr. recimo da je problematični kat 83.

1. žarulja - kat 50 (radi!) - znači idemo na gornju polovicu

2. žarulja - kat 75 (radi!) -          --II--

3. žarulja - kat 87 (ne radi!) - sad idemo dolje tj. između 75 i 87

4. žarulja - kat 81 (radi!) - idemo opet gore tj. između 87 i 81

5. žarulja - kat 84 (ne radi!) - dolje između 81 i 84

6. žarulja - kat 83 - to je taj kat!

nije ni tebi nitko kriv što nisi u pravu, ali eto :D

btw, prijeđi na javu, bolja je, fino... i zdravija

17 godina
torrente kaže...

natjecaj za radno mjesto  moderatora foruma:

- imate na raspolaganju jedan crveni karton... u istom trenutku @mentalist u temi "cpu overclock" ostavlja post"odlucio sam se da necu nikada imati potomke"..... na drugoj temi "sto se dogadja s nasim drustvom", @garfield pise " svi vi sa filozofskog faxa, gorit cete u paklu, bog je velik"....dok u temi "antivirusu p&o" vlada opca makljaza i prste uvrede izmedju 5 korisnika..."hebo vas comodo- jebo vas norton - torrente pedeju i sl"

- kome biste zavidali taj jedini crveni karton?

Imam predosjećaj da je sretni dobitnik Mentalist. {#}

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

1. ti ne znas sta znaci binarno

2. ako zgrada nema lift koristi stubiste, nadam se da pretpostavka da zgrada od 100 katova ima stubiste ne mora biti posebno izrecena. osobno nisam vidio zgradu preko 9 katova koja nema lift.

3. pojma nemas o matematici, maksimalan broj zarulja koje bi na taj nacin mogao potrositi je 7, u matematici nema "cca"

4. pojma nemas o logici, a sta ako je problematican kat 87? dodjes na njega i vidis da ne radi, pa se opet spustas na 81 ona radi, pa na 84 radi, pa na 86 (ako si sretan pa uzmes 86 a ne 85 jer je 3 nedjeljivo sa 2) pa radi i tek tad shvatis da si na problematicnom katu bio vec odavno.

5. kod odabira ljudi za ovakav posao najbitniji faktor je sposobnost. u stvarnom poslu najvaznije je da se nesto napravi tocno, jeftino i brzo (upravo tim redoslijedom). totalno je nebitna filozofija i dijeljenje neparnih brojeva sa 2 u kojem si se ti izgubio. prebroji stepenice koje si prosao i zarulje koje si unistio i usporedi to sa vremenom i brojem zarulja onoga ko je jednu zarulju nosio stubistem (ako vec zgrada od sto katova nema lift :))). da ne govorim o tome kako ce taj drugi tocno znati na kojoj visini zarulja pregara pa ces i na tom 87 katu tu zarulju moci iskoristiti na duzem lusteru.

Ja tebi nisam kriv sto nisi inteligentan.

14 godina
neaktivan

Što je teže? Kilogram perja ili kilogram željeza?

Peace and prosperity for us all thru superior firepower

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fermi kaže...

Što je teže? Kilogram perja ili kilogram željeza?

Jednako je teško  {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
16 godina
TracerCPP je u pravu.
Al pitanje je krivo napisano. Zapravo je pitanje koji je najviši kat s kojeg se zaljulja nece razbiti kad ju bacite.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mi smo ovaj mjesec tražili novu osobu pa se šef "iživljavao" :) matematičkim mozgalicama, testovima i takvim stvarima, naravno prvo je na nama testirao :) Ali ono, po mojem mišljenju kad te to u hrvatskoj netko pita, a posao je "katica za sve" i za 3000 - 4000 kn onda treba iz protesta izaći van i ne razgovarat sa takvim provokatorima. Inače da se radi o ozbiljnijem poslu, ako pitanje ima ikakve veze sa poslom onda ok, ako nema, onda je to više imamo nekog, samo vas zafrkavamo pa da vidimo što ćete smislit da se poslije tome dobro nasmijemo.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
TracerCPP je u pravu.
Al pitanje je krivo napisano. Zapravo je pitanje koji je najviši kat s kojeg se zaljulja nece razbiti kad ju bacite.

to je totalno drugo pitanje iako sumnjam da se za posao inzenjera postavlja pitanje koje je za peti osnovne.

14 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Ali, problem kod tebe je da pretpostavljas da se moze doc na bilo koji kat bez da prodjes prethodni. Dakle, binarno pretrazivanje je ok ukoliko bi mogai doc na 50. kat bez da prodjes prethodnih 49.

Poanta je da ti ne moraš baš svaki kat provjeravati nego samo odabrane. Nećeš gubiti vrijeme na nepotrebne katove gdje nije sigurno problem.

BlueMax kaže...
TracerCPP kaže...

1. ti ne znas sta znaci binarno

2. ako zgrada nema lift koristi stubiste, nadam se da pretpostavka da zgrada od 100 katova ima stubiste ne mora biti posebno izrecena. osobno nisam vidio zgradu preko 9 katova koja nema lift.

3. pojma nemas o matematici, maksimalan broj zarulja koje bi na taj nacin mogao potrositi je 7, u matematici nema "cca"

4. pojma nemas o logici, a sta ako je problematican kat 87? dodjes na njega i vidis da ne radi, pa se opet spustas na 81 ona radi, pa na 84 radi, pa na 86 (ako si sretan pa uzmes 86 a ne 85 jer je 3 nedjeljivo sa 2) pa radi i tek tad shvatis da si na problematicnom katu bio vec odavno.

5. kod odabira ljudi za ovakav posao najbitniji faktor je sposobnost. u stvarnom poslu najvaznije je da se nesto napravi tocno, jeftino i brzo (upravo tim redoslijedom). totalno je nebitna filozofija i dijeljenje neparnih brojeva sa 2 u kojem si se ti izgubio. prebroji stepenice koje si prosao i zarulje koje si unistio i usporedi to sa vremenom i brojem zarulja onoga ko je jednu zarulju nosio stubistem (ako vec zgrada od sto katova nema lift :))). da ne govorim o tome kako ce taj drugi tocno znati na kojoj visini zarulja pregara pa ces i na tom 87 katu tu zarulju moci iskoristiti na duzem lusteru.

Ja tebi nisam kriv sto nisi inteligentan.

1. Mogu ti održati predavanje o tome što je binarno - no pošto nisi shvatio niti iz prethodnog primjera kad sam objasnio onda nećeš ni sada.

2. Ima li ili nema lift je pretpostavka i kao takva ne može se uzeti u obzir! Nemamo što tu dalje pričati.

3. Ako nemaš argumenata nemoj se bar balavo ponašati. Nemaš ti pojma o mom znanju matematike. I da, maksimalni broj žarulja je 7 zbog max 27mogućih kombinacija (čak je i to previše).

4. Sad bi ti opet pokušao objasniti binarno pretraživanje no i više je nego jasno da je to za tebe znanstvena fantastika.

5. S obzirom na 4. meni je i jasno zašto ti tako razmišljaš -  i onda meni pričaš o inteligenciji {#}

A sad što se tiče vaše teorije o provjeravanju liftom... Kao što sam napomenuo, to je pretpostavka i kao takva ništa ne vrijedi. Isto tako, vi provjeravate svaki kat, što u teoriji znači da ćete provjeriti možda i svih 100 katova! Binarnim pretraživanjem je potrebno provjeriti samo njih 7 (ostali se ne provjeravaju već ih se prođe putem do traženih katova), što je više od 13 puta brže! Vi razmišljate na način "čekić-nakovanj" umjesto da razmislite kako napraviti optimalnu raspodjelu posla. 100 katova sigurno nije vremenski isto provjeriti kao njih 7.

Isto tako, zar vi stvarno mislite da bi netko postavio to pitanje da je odgovor "ići liftom"? {#}

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 22:35 (TracerCPP).
16 godina

Ja mislim da je pravi odgovor, da se koristi google

Isto tako, zar vi stvarno mislite da bi netko postavio to pitanje da je odgovor "ići liftom"? {#}

Možda su postavili pitanje da vide koliko će ljudi bespotrebno komplicirati

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 22:42 (Diablo86).

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čitajući ovaj članak, moja mržnja prema Americi je dosegla neviđene razmjere. Ma stvarno ih prezirem iz dna duše i želim da svi pomru od gladi i trbušnog tifusa.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
TracerCPP je u pravu.

Napokon da netko kuži!

17 godina
Kuv kaže...

Pitanja su glupa i ne pokazuju ništa. Ako želim procjenu karaktera, ima brdo korisnijih pitanja, a ako želim procijeniti vještinu, e onda su tek glupa. Nisam ni štreber ni mamin/tatin sin a savjesno obavljam svoj posao bez da me netko tako maltretira na intervjuu.

Baš suprotno, nisu glupa. Pokazuju koliko je neko kreativan i kako razmišlja "izvan kutije".

Nije to posao sa bauštelca, to je za posao u googleu recimo gdje se traži neka viša razina kreativnosti i slično. Ako to nemaš, šta ti vrijedi sve ostalo kada nisi kreativan, a to je ono što ih razlikuje od ostalih.

I naravno da te još pitaju i znanje nekih vještina i slično što ih zanima, pa nisu samo ta pitanja na testu. Ili si mislio da jesu? {#}

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
protjeran

“Koliko ljudi koristi Facebook u San Franciscu petkom u 14:30?” 

- Svi nezaposleni ili radnici koji ne izvršavaju svoje zadaće na radnom mjestu.

“Kad bi Nijemci bili najviši narod na svijetu, kako biste to dokazali?”

- Ispritao bi na HP A3 printeru graf prosječne visine

građana svake zemlje. 

“Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima 100 katova, kako biste odredili visinu na kojoj se žarulje uništavaju?”

- Postavljanjem po 10 žarulja na svaki deseti kat,

te istodobno uključivanje istih rezultiralo bi da pola niza od 10 radi,

a pola niza ne.

Zamislimo da je zadnja koja radi između 50. i 60. kata,

znamo da je visinska razlika ta koja određuje "uništenje" žarulje.

Dovoljno je još 5 žarulja, postavljene na slijedeće katove:

52, 54, 56, 58.

Recimo da se ne uključi žarulja 56, stavljamo 5. žarulju na kat

55, ako ona radi, to je zadnji kat koju žarulje podnose,

ako ne radi, onda je žadnji kat koje žarulje podnose kat 54.

Ostane nam 5 žarulja koje rade sigurno a istraživanje je obavljeno.

PS - Moguće je uštedjeti još minimalno 1 žarulju (max 9) ,

ali bi proces istraživanja tada trajao do 18x duže, što znači

veću potrošnju sredstava.

1. Posao mi je osiguran.

“Kako biste riješili problem gladi u svijetu?”

- Lopatom

“Nalazite se u čamcu za veslanje u velikoj cisterni s vodom. Imate sidro koje bacite u vodu (lanac je dovoljno dugačak da padne na dno cisterne). Hoće li se razina vode u cisterni podići ili pasti?”

- Neće. Količina istisnutih fluida jednaka je masi koja ju pritišće.

Masa sidra (+lanac) je već istisnula višak fluida, jer je ta masa pridodana ukupnoj masi čamca. Bilo da se sidro nalazi u čamcu ili dnu cisterne, količina istisnutih fluida je - jednaka.

2. Posao mi je osiguran.

“Molim slovkajte ‘diverticulitis’.” 

- Slovakao bi, ali sporije, jer mi je njemački srodniji od engleskog (u govoru), a engleski mi je srodniji u pismu.

“Imate buket cvjetova. Svi osim dva su ruže, svi osim dva su tratinčice i svi osim dva su tulipani. Koliko cvjetova imate?”

- Tri, po jednu ružu, tratinčicu i tulipana. 

3. Posao mi je osiguran.

“Što mislite o onim šaljivdžijama u Kongresu?”

- Nemam ništa protiv dobrog humora, ako to ne utječe na

kvalitetu života nacije.

“Da ste program Microsoftovog Officea, koji program biste bili?” 

- Excell. (u pitanju nije traženo objašnjenje)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:05 (Don Kihoty).
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

1. Mogu ti održati predavanje o tome što je binarno - no pošto nisi shvatio niti iz prethodnog primjera kad sam objasnio onda nećeš ni sada.

2. Ima li ili nema lift je pretpostavka i kao takva ne može se uzeti u obzir! Nemamo što tu dalje pričati.

3. Ako nemaš argumenata nemoj se bar balavo ponašati. Nemaš ti pojma o mom znanju matematike. I da, maksimalni broj žarulja je 7 zbog max 27mogućih kombinacija (čak je i to previše).

4. Sad bi ti opet pokušao objasniti binarno pretraživanje no i više je nego jasno da je to za tebe znanstvena fantastika.

5. S obzirom na 4. meni je i jasno zašto ti tako razmišljaš -  i onda meni pričaš o inteligenciji {#}

A sad što se tiče vaše teorije o provjeravanju liftom... Kao što sam napomenuo, to je pretpostavka i kao takva ništa ne vrijedi. Isto tako, vi provjeravate svaki kat, što u teoriji znači da ćete provjeriti možda i svih 100 katova! Binarnim pretraživanjem je potrebno provjeriti samo njih 7 (ostali se ne provjeravaju već ih se prođe putem do traženih katova), što je više od 13 puta brže! Vi razmišljate na način "čekić-nakovanj" umjesto da razmislite kako napraviti optimalnu raspodjelu posla. 100 katova sigurno nije vremenski isto provjeriti kao njih 7.

1. nemoj molim te, tebi je binarno dijeljenje sa 2. dodjes u situaciju da 25 katova moras dijeliti sa 2 i automatski ti formula propada. napisao si da se moze unistiti "najvise cca 10 zarulja". u matematici nema "cca". 7 nije 10.

2. vec sam ti napisao. zgrada sa 100 katova ima lift. no nebitno, koristi stubiste, penji se konopcem ili nek te katapultiraju na 87. meni svejedno. u poslu je prakticno znanje i logicko razmisljanje najbitnije. dok se ti gubis u elementarnoj matematici i razmisljas kako ces doci do 50 kata jer u pitanju nije precizirano da li zgrada ima i stubiste onaj momak koji je rekao da ce uzeti zarulje u lift vec je rijesio zadatak.

3. argumente sam ti napisao. argumenti su upravo ono sto ti nemas jer se po onom tvom razvoju: ako si sa 5. zaruljom doznao da je izmedju 81 i 84 kata kako sa sestom dolazis do zakljucka da je 83. kat u pitanju? kako znas da nije 82? ili upravo da taj 84. kat nije u pitanju? ako na 84. ne radi to znaci da i taj kat moze biti prvi na kojem ne radi, ne znaci da je u pitanju 82. ili 83.

4. to skolu s kojom se ti sad mucis ja sam zavrsio prije 18 godina. a posto u kabinetu i nismo imali previse racunala onda su nam brojevni sustavi bili ono sto smo najvise ucili. binarno ne znaci djeljenje sa 2 nego je 2 baza sustava. i sam si u ovom racunu dosao u situaciju da neparan broj moras dijeliti sa 2 sto je nemoguce (posto je mjerna jedinica kat).

5. Vidi pod 4.

A sad sto se tice prakse. ja provjeravam sve katove do onog o kojem se radi. moze biti drugi a moze biti i stoti. Tvoja metoda izgleda brza na papiru ali sad probaj izracunati koliko si u stvarnosti stepenica prosao setajuci gore dolje. da ne spominjem koliko si vremena potrosio na montiranje zarulje svaki put.

Kazem ti, mozda bi tvoj profesor matematike iz 5. osnovne bio sretan zbog tvog nacina razmisljanja ali ovakva pitanja upravo i sluze tome da takvi ko ti otpadnu iz konkurencije.

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

... Količina istisnutih fluida jednaka je masi koja ju pritišće...

jesi ti siguran u ovo? XD

15 godina
protjeran

Sto posto.

Jer tijelo uronjeno u vodu istisne količinu vode koju zauzme.

A masa vrši pritisak na fluide. Dakle nije bitno dali čamac potone 10cm samnom i sidrom,

ili 9cm samnom a sidrom u vodi, jer toliko koliko je čamac lakši, toliko manje vode istisne, a sidro

taj dio fluida popuni svojom masom.

Fizika

EDIT: Napravi test.

1. U plastičnu prozirnu čašu od pol litre nalij do pola sa vodom.

Zabilježi markerom visinu vode u čaši.

2.Uzmi plastičnu "kuglicu" od kinder jajeta (ono za igračku) i u nju stavi kamenčić.

Uroni to tijelu u čašu i zabilježi visinu.

3.Onda taj isti kamenčić izvadi iz "kuglice" i uroni ga u čašu, a "kuglicu" stavi također da pluta na površini vode.

Zabilježi visinu.

Drugo i treće mjerenje će ti biti isto. (minimalna odstupanja zbog gubitka fluida kod stavljanja i vađenja kuglice)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:14 (Don Kihoty).
17 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...
D4RKL1NG kaže...

Poanta je da ti ne moraš baš svaki kat provjeravati nego samo odabrane. Nećeš gubiti vrijeme na nepotrebne katove gdje nije sigurno problem.

Ma sve je to ok, i u pravu si. I firma koja postavlja to pitanje vjerojatno i ocekuje takav odgovor. Ali pitanje je tako glupo postavljeno da se stvarno da provjeriti bez da se izlazi iz lifta. Zapicis na 100. kat i gledas na kojem katu ce zarulja puknuti i to je to.

All I need is a simple excuse
14 godina
neaktivan

1. nemoj molim te, tebi je binarno dijeljenje sa 2. dodjes u situaciju da 25 katova moras dijeliti sa 2 i automatski ti formula propada. napisao si da se moze unistiti "najvise cca 10 zarulja". u matematici nema "cca". 7 nije 10.

2. vec sam ti napisao. zgrada sa 100 katova ima lift. no nebitno, koristi stubiste, penji se konopcem ili nek te katapultiraju na 87. meni svejedno. u poslu je prakticno znanje i logicko razmisljanje najbitnije. dok se ti gubis u elementarnoj matematici i razmisljas kako ces doci do 50 kata jer u pitanju nije precizirano da li zgrada ima i stubiste onaj momak koji je rekao da ce uzeti zarulje u lift vec je rijesio zadatak.

3. argumente sam ti napisao. argumenti su upravo ono sto ti nemas jer se po onom tvom razvoju: ako si sa 5. zaruljom doznao da je izmedju 81 i 84 kata kako sa sestom dolazis do zakljucka da je 83. kat u pitanju? kako znas da nije 82? ili upravo da taj 84. kat nije u pitanju? ako na 84. ne radi to znaci da i taj kat moze biti prvi na kojem ne radi, ne znaci da je u pitanju 82. ili 83.

4. to skolu s kojom se ti sad mucis ja sam zavrsio prije 18 godina. a posto u kabinetu i nismo imali previse racunala onda su nam brojevni sustavi bili ono sto smo najvise ucili. binarno ne znaci djeljenje sa 2 nego je 2 baza sustava. i sam si u ovom racunu dosao u situaciju da neparan broj moras dijeliti sa 2 sto je nemoguce (posto je mjerna jedinica kat).

5. Vidi pod 4.

A sad sto se tice prakse. ja provjeravam sve katove do onog o kojem se radi. moze biti drugi a moze biti i stoti. Tvoja metoda izgleda brza na papiru ali sad probaj izracunati koliko si u stvarnosti stepenica prosao setajuci gore dolje. da ne spominjem koliko si vremena potrosio na montiranje zarulje svaki put.

Kazem ti, mozda bi tvoj profesor matematike iz 5. osnovne bio sretan zbog tvog nacina razmisljanja ali ovakva pitanja upravo i sluze tome da takvi ko ti otpadnu iz konkurencije.

1. Nauči što je cjelobrojno dijeljenje. Kad to shvatiš onda ćeš znati kako se dijeli neparan broj s 2 {#}

2. Opet liftovi, stubišta itd... Zaista ne kužiš priču.

3. Vrati se na 1.

4. 18 godina je puno i vidi se da ti puno toga zaboravio. Zato, toleriram {#}

A ako se tvoje razmišljanje svodi na vožnju liftom onda si stvarno impresionirao poslodavca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:24 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

“Koliko ljudi koristi Facebook u San Franciscu petkom u 14:30?” 

- Svi nezaposleni ili radnici koji ne izvršavaju svoje zadaće na radnom mjestu.

“Kad bi Nijemci bili najviši narod na svijetu, kako biste to dokazali?”

- Ispritao bi na HP A3 printeru graf prosječne visine

građana svake zemlje. 

“Kad biste imali 20 'uništivih' žarulja (koje se unište na određenoj visini), a zgrada ima 100 katova, kako biste odredili visinu na kojoj se žarulje uništavaju?”

- Postavljanjem po 10 žarulja na svaki deseti kat,

te istodobno uključivanje istih rezultiralo bi da pola niza od 10 radi,

a pola niza ne.

Zamislimo da je zadnja koja radi između 50. i 60. kata,

znamo da je visinska razlika ta koja određuje "uništenje" žarulje.

Dovoljno je još 5 žarulja, postavljene na slijedeće katove:

52, 54, 56, 58.

Recimo da se ne uključi žarulja 56, stavljamo 5. žarulju na kat

55, ako ona radi, to je zadnji kat koju žarulje podnose,

ako ne radi, onda je žadnji kat koje žarulje podnose kat 54.

Ostane nam 5 žarulja koje rade sigurno a istraživanje je obavljeno.

PS - Moguće je uštedjeti još minimalno 1 žarulju (max 9) ,

ali bi proces istraživanja tada trajao do 18x duže, što znači

veću potrošnju sredstava.

1. Posao mi je osiguran.

“Kako biste riješili problem gladi u svijetu?”

- Lopatom

“Nalazite se u čamcu za veslanje u velikoj cisterni s vodom. Imate sidro koje bacite u vodu (lanac je dovoljno dugačak da padne na dno cisterne). Hoće li se razina vode u cisterni podići ili pasti?”

- Neće. Količina istisnutih fluida jednaka je masi koja ju pritišće.

Masa sidra (+lanac) je već istisnula višak fluida, jer je ta masa pridodana ukupnoj masi čamca. Bilo da se sidro nalazi u čamcu ili dnu cisterne, količina istisnutih fluida je - jednaka.

2. Posao mi je osiguran.

“Molim slovkajte ‘diverticulitis’.” 

- Slovakao bi, ali sporije, jer mi je njemački srodniji od engleskog (u govoru), a engleski mi je srodniji u pismu.

“Imate buket cvjetova. Svi osim dva su ruže, svi osim dva su tratinčice i svi osim dva su tulipani. Koliko cvjetova imate?”

- Tri, po jednu ružu, tratinčicu i tulipana. 

3. Posao mi je osiguran.

“Što mislite o onim šaljivdžijama u Kongresu?”

- Nemam ništa protiv dobrog humora, ako to ne utječe na

kvalitetu života nacije.

“Da ste program Microsoftovog Officea, koji program biste bili?” 

- Excell. (u pitanju nije traženo objašnjenje)

facebook? pojma nemam i hebe mi se, dovidjenja, odoh trazit 2 posao

Njemci? printanje grafa nije dokaz nego prezentacija. ja cu isprintati graf po kojem su talijani najvisi pa ti dokazi kako je tvoj tocan.

Zarulje? Zakomplicirao si vise nego ovaj wannabe brogramer. tocan rezultat, dugotrajan postupak i unisteno vise zarulja nego sto treba. u lift sa jednom i vozi gore.

Glad? ne dajite im krumpire nego ih naucite kako ce ih uzgojiti - dakle lopata - TOCNO

Slovkanje? no problems

Cvijece - TOCNO

Saljivdjije u kongresu? Provjeriti kako je ispitivac orjentiran i ko se sali u kongresu. po potrebi lagati.

Camac i sidro? - TOCNO

Program? Word, najbolje se prodaje.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Sto posto.

Jer tijelo uronjeno u vodu istisne količinu vode koju zauzme.

A masa vrši pritisak na fluide. Dakle nije bitno dali čamac potone 10cm samnom i sidrom,

ili 9cm samnom a sidrom u vodi, jer toliko koliko je čamac lakši, toliko manje vode istisne, a sidro

taj dio fluida popuni svojom masom.

Fizika

EDIT: Napravi test.

1. U plastičnu prozirnu čašu od pol litre nalij do pola sa vodom.

Zabilježi markerom visinu vode u čaši.

2.Uzmi plastičnu "kuglicu" od kinder jajeta (ono za igračku) i u nju stavi kamenčić.

Uroni to tijelu u čašu i zabilježi visinu.

3.Onda taj isti kamenčić izvadi iz "kuglice" i uroni ga u čašu, a "kuglicu" stavi također da pluta na površini vode.

Zabilježi visinu.

Drugo i treće mjerenje će ti biti isto. (minimalna odstupanja zbog gubitka fluida kod stavljanja i vađenja kuglice)

sta znaci kolicina? masa ili volumen?

Sidro koje je uronjeno u vodu istiskuje svoj volumen a ne masu. sidro koje je na camcu na vodu ne djeluje svojim volumenom nego masom uronjava camac.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Zarulje? Zakomplicirao si vise nego ovaj wannabe brogramer. tocan rezultat, dugotrajan postupak i unisteno vise zarulja nego sto treba. u lift sa jednom i vozi gore.

Ovaj "wannabe brogramer" je više programer nego što ćeš ti ikada biti matematičar.. a i više nego što ćeš biti pismen izgleda...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:23 (TracerCPP).
14 godina
neaktivan
mrjimmypage kaže...
Don Kihoty kaže...

... Količina istisnutih fluida jednaka je masi koja ju pritišće...

jesi ti siguran u ovo? XD

ocito je siguran ali je i ocito u krivu.

puno olovno sidro kad se uroni u vodu istiskuje jednak volumen kao isto takvo kameno sidro a masa im je vrlo razlicita.

iako mu je na kraju onaj odgovor tocan.

15 godina
protjeran

Nije komplicirano nego jedino tehnički ispravno istraženo, bez pretpostavki stepenica/liftova.

Izmjenične žarulje, a ti ćeš u liftu imati utičnicu, kabel i grlo? A ako nemaš utičnicu, nosiš agregat?

A nemaš agregat? A moraš obaviti istraživanje što prije.

Uglavnom najkraće:

1. Jedna vožnja prema gore, stajanje na svakom desetom katu, prišteka se jedna žarulja, vozi dalje.

2. Na stotom katu se uključuju svih deset, i gleda se kuda se ide.

3. Vozi se dolje, zaustavlja na četiri kata, uključuju četiri žarulje.

4. Potrebno još samo jednom voziti prema gore ili dolje, rezultat je tu.

Najmanje potrošeno vremena, bez kompliciranja i pretpostavki "imali li izmjeničnog napona u liftu".

Sve legalne i legitimne tehnike.

Također zbog nagle promjene tlaka u liftu, čekanje da žarulja crkne u dinamičnoj okolini lifta osobno

nebi prihvatio kao važeći test.

Test se mora obaviti u statičnoj okolini (bez mijenjanja visine, dakle na katu) i bez nagle promjene atmosfere i mješavine plinova (otvaranje i zatvaranje vrata lifta).

Dakle tvoj način testiranja u liftu unosi bar dvije moguće greške te dovodi do moguće pogreške u istraživanju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:26 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
...nešto sa fizikom i štatijaznam kojim još mudrostima

kad je sidro u camcu, ono istiskuje vodu svojom tezinom
a kada se spusti u vodu, onda istiskuje volumenom
a buduci da je gustoca sidra veca od gustoce vode
onda ce bit manji deplasman nego kad je u camcu

edit: i don kihoty šta li, ne seri više

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:27 (mrjimmypage).
15 godina
protjeran

PS - Iz teoretskog dijela fizike sam imao 1 (ne, nisam išao na popravne iz fizike, just saying),

ali sam naučio ono što mi je bilo zanimljivo, te sam svakako fiziku znao primjeniti u praksi.

Uvjek sam bio čovjek od prakse ;)

PPS - Za fluide sam siguran sto posto jer znam kad u sebe uronim litru pive,

da će i litra "izroniti" prema pisoaru kroz određeno vrijeme. {#}

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Nije komplicirano nego jedino tehnički ispravno istraženo, bez pretpostavki stepenica/liftova.

Izmjenične žarulje, a ti ćeš u liftu imati utičnicu, kabel i grlo? A ako nemaš utičnicu, nosiš agregat?

A nemaš agregat? A moraš obaviti istraživanje što prije.

Uglavnom najkraće:

1. Jedna vožnja prema gore, stajanje na svakom desetom katu, prišteka se jedna žarulja, vozi dalje.

2. Na stotom katu se uključuju svih deset, i gleda se kuda se ide.

3. Vozi se dolje, zaustavlja na četiri kata, uključuju četiri žarulje.

4. Potrebno još samo jednom voziti prema gore ili dolje, rezultat je tu.

Najmanje potrošeno vremena, bez kompliciranja i pretpostavki "imali li izmjeničnog napona u liftu".

Sve legalne i legitimne tehnike.

Također zbog nagle promjene tlaka u liftu, čekanje da žarulja crkne u dinamičnoj okolini lifta osobno

nebi prihvatio kao važeći test.

Test se mora obaviti u statičnoj okolini (bez mijenjanja visine, dakle na katu) i bez nagle promjene atmosfere i mješavine plinova (otvaranje i zatvaranje vrata lifta).

Dakle tvoj način testiranja u liftu unosi bar dvije moguće greške te dovodi do moguće pogreške u istraživanju.

Tocno sam znao da ces otici na tehnikalije. setaj onda stubistem i nosi akumulator s transformatorom. :)

Jos mi ubaci i cinjenicu kako je nemoguce da su 2 zarulje identicne i cijelo istrazivanje nam propada. 

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

PS - Iz teoretskog dijela fizike sam imao 1 (ne, nisam išao na popravne iz fizike, just saying),

ali sam naučio ono što mi je bilo zanimljivo, te sam svakako fiziku znao primjeniti u praksi.

nemam komentara koji ne bi provociro ili trollovo

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Problem je sto si u onu svoju izjavu ubacio rijec "kolicina". kakva kolicina? tijelo uronjeno u vodu (ako ima vecu masu po zapremini od vode - dakle toni) istiskuje svoj volumen a ne masu. page je apsolutno u pravu. i u onom dijelu kad kaze da ce sa spustenim sidrom nivo vode biti nizi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice