Vežete li pojaseve u autu?

poruka: 85
|
čitano: 18.268
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vežete li pojaseve u autu?".
17 godina

Kako da se vežem odozad kad moj stojadin nema tamo pojaseve?

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad čitam ove pamflete pojasnih fanatika, kao da čitam proglase isis-a. samo oni su pravovjerni, a svima ostalima smrt! (bez či-či). vjerojatno zato i jesmo u banani: sve se polariziralo do sumanutosti i rijetko itko vidi drugu stranu medalje/čitavu sliku. svi pobinarili: ili 0 ili 1. djeco moja, hrabri zatočnici, ak vam je tolika frka za vaše predragocjene živote, bez kojih bi čovječanstvo bilo bitno oslabljeno u slučaju invazije alijenatora (a i puno manje knjiga bi se čitalo), nemojte se voziti. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 3 hvala 0
17 godina
Re: Vežete li pojaseve u autu?
@CalvinRi
Ma i najbolje tako, još nitko nije poginuo na putu do posla ili grada. Samo na autocesti se gine.

Good job!
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
7 godina
ne vezivanje je poput gaća bez kaiša (opasača)...ako nemam pojas...osjećam se nelagodno...vežem s pa makar samo ušao...i izašao bez da pomičem carrus
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
“Pripadate li vi u tu skupinu?”
Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

onda koristiš duck tape

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
17 godina

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mladic-koji-je-jedini-prezivio-uzas-na-a3-vozac-je-spavao-cuo-sam-vrisak/2081619.aspx

"...Škoda je potom pala na travu, proletjela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal.

"Sljedeće čega se sjećam je prazan auto na kojem su sva vrata otvorena", opisao je jezive slike koje je vidio kad se poslije kratkog gubitka svijesti probudio.

Preživjeli Dragan jedini je u automobilu imao vezan sigurnosni pojas. Ostali putnici od siline udara ispali su iz automobila, a kazaljka za mjerenje brzine ostala je zakucana na 140 kilometara na sat..."

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kekecrekec kaže...
dok sam ja vozac, ne vozim nikoga tko nije vezan, svima govorim da moj auto ima blokadu pokretanja ako pojasevi nisu vezani...
a kad se vozim, vezem se uvijek i svugdje, npr. i u busu - kaj je za sve balkanjezere znanstvena fantastika...
uglavnom, za sve koji imaju izgovore za nevezanje, uveo bih funkciju u autu da isti ne moze krenuti ako pojasevi nisu vezani na sjedalima gdje su putnici, bez mogucnosti varanja... jer to je jedini nacin da nauce, milom nece sigurno, samo silom

Na tome se radi, ili točnije to prvo treba tehnkalijama ubacit u sistem pojasa da bi šljakalo kak treba.Takva novost poskupljuje auto, pa dok to ne bude harvderski znatno jefitnije neče bi masovno niti korišteno ili zakonski poštambiljano.

Pojas+zračni jastuci ok kod manjih brzina, ili pojas nije niti zamišljen(prevrtanje auta je druga priča) da bude efikasan pri velikim brzinama sudara.Ako se sa recimo 130kmh zaletiš u zid ili drugo vozilo, eh onda ga fučkaj tu je priči kraj.Ista priča ide i za kacigu na motoru, pa onda često puta završi da očevid ekipa okolo skuplja glavu/kacigu od motoriste.

Sudari kod velikih brzina su vrlo fatalni, dakle tu se misli da udarac u drugi auto ili zid itd.Večina auta na cesti niti blizu ne spada pod vrlo sigurno kao ovaj dolnji Toyotin primjer.Ovo je samo 60km, pa sad eto zamisli si kak to izgleda da je brzina recimo 130km.

Kaj se tiče Hrvatske ili sličnih sirotinjskih država, puno ljudi i dalje vozi Auto ljesove na kotačima dakle jači sudar/zavezan pojasom i pravac groblje.Ovo dole je jedan tužan primjer(bio je vezan pojasom), u odnosu na spomenutu Toyotu u istom sudaru gdje bi vozač prošao samo sa pokojom ogrebotinom.

https://net.hr/danas/crna-kronika/bio-je-ponosni-hrvatski-branitelj-i-radio-kao-nocni-cuvar-otkriveni-detalji-sokantne-jutrosnje-prometne-nesrece/

Tipičan domači vrlo popularni Švapski ljes na kotačima. Na papiru znatno bolji auto od Kia Pride, ali u realnom sudaru niti od pojasa hm nema previše koristi.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2019 18:14 (rambox).
17 godina

sljedeća zabavna tema bi bila...

- kupite li stopere?

...ako kupite kako bi doživljavali njegovo ispadanje prilikom rock n rolla i slične varijacije na pitanje.. tužbe, odštete, progoni, kaznena odgovornost...

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2019 17:12 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
=XFX=PlayHard kaže...

Samo je najgore od svega sto taj jedan glupan koji se nije svezao, pobije sve u autu koji su se svezali... ja ne palim auto dok svi nemaju pojas

Ovo naprosto nije točno, a to pokazuje i primjer iz ovog članka.

Ja rekoh
10 godina
Ja imam pitanje na koje bi volio odgovor. Ako je pozeljno vezati se i kad si iza, zasto Busevi nemaju pojase?
Vozilo koje prevozi toliko ljudi a jedini vezan je šofer.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Uvijek se vežem,jedini put kad se nisam vezao imao prometnu - udario glavom u volan,izgubio svijest i ni ne sjećam se same nesreće.I od onda se opet obavezno vežem

A kod ovakve vožnje,ne da se vežem ja nego svi u auto i još koji oče naš usput 

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
rambox kaže...

Tipičan domači vrlo popularni Švapski ljes na kotačima. Na papiru znatno bolji auto od Kia Pride, ali u realnom sudaru niti od pojasa hm nema previše koristi.

Što je popularno u golfu 3? Nema ih više na cestama. U svoje vrijeme je bio solidan automobil i svakako na n-tu bolji od kie pride. Sigurnosti što se tiče, teži je za nekih 300 kg što je automatski dva razreda bolje od lakšeg vozila. Vrlo važan faktor koji ama baš nitko ne percipira. 

Usput odgovor onom dolje što pita za autobuse - autobus ima masu s kojom razbija sve tipične prepreke, problem je frontalni sudar s vozilima jednake mase ili masivnim, ali zbilja masivnim objektima što je ekstremno rijedak događaj ionako. Autobusi ne postižu brzine kao osobni automobili i njima ne upravljaju nedo*ebani tinejdžeri.

Ja rekoh
17 godina
neaktivan
Pistanje kod nevezanja sam uspjesno rijesio na svom autu (Leon FR 2017) sa codingom, ali na zeninom nikako (Ibiza FR 2018). Iskljucio sam to jer je govno pistalo i kad se na zadnjem sjedistu netko ne veze. Ima onu yebenu vagu u sicevima pa moras i gajbu piva vezat ako ju stavis na zadnji sic. Inace se kad sam vozac i suvozac uvijek vezem a iza otkako sam popio kaznu od 35€ u Salzburgu... Do tad nisam znao da je ovdje (Austrija) i pojas iza obavezan.
To ask why we fight, is to ask why the leaves fall. It is in their nature...
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Feudalac kaže...
rambox kaže...

Što je popularno u golfu 3? Nema ih više na cestama. U svoje vrijeme je bio solidan automobil i svakako na n-tu bolji od kie pride. Sigurnosti što se tiče, teži je za nekih 300 kg što je automatski dva razreda bolje od lakšeg vozila. Vrlo važan faktor koji ama baš nitko ne percipira. 

Usput odgovor onom dolje što pita za autobuse - autobus ima masu s kojom razbija sve tipične prepreke, problem je frontalni sudar s vozilima jednake mase ili masivnim, ali zbilja masivnim objektima što je ekstremno rijedak događaj ionako. Autobusi ne postižu brzine kao osobni automobili i njima ne upravljaju nedo*ebani tinejdžeri.

Jasno da ih ima dosta, jer ja opčenito mislim na područje cjele bivše Juge i okolica sirotinje oko bivše Juge.Uostalom tu su i svi ostali auti ljesovi na cesti, stariji ili malo mlađi ko če to sve nabrajat ima ih puno.

A gdje su tek jeftini novi auti, kao vrlo popularna Dacia(osiromašeni Renolčeki za plitak đep) kojih je puna Rumunjska i okolne države.Pa ko če se osječat sigurno u ovom par godina starom Dacia modelu fučkaj ga sad. Ali eto ljudi kupuju kaj si novo mogu i priuštit, pa kad dođe do sudara eto kak ispadne.

Kaj se tiče raznih autobusa, to je daleko od iznimno rjetkih situacija lako je tebi iz daljine pisat.Kad bus uleti u veliki sudar ili nesreču, onda obično pogine pola autobusa pogotovo kod prevrtanja jer ljudi lete po busu kao muhe.Kaj se tiče maksimalne brzine autobusa(pa i školski), kao primjer u Americi to je ograničeno na 60-70milja/100-110km kako u kojoj državi.

Treba bit realan ljudi su potrošni ili topovsko meso, a relativno siguran klasičan auto košta dosta love.Kaj se tiče Amerike bitno da se svi boje terorista, a na godišnjoj razini u prometu izgine par desetaka tisuča ljudi.Kad živiš u potrošačkom društvu+štitiš domače, onda ga fučkaj pa uživaj u ovom primjeru recimo "domača legenda Ford Mustang".

https://en.wikipedia.org/wiki/Motor_vehicle_fatality_rate_in_U.S._by_year

Klasičan Američki veliki moderan Pickup=žderač goriva, radi velike mase i povišene kabine pa jasno da je u sudaru sigurniji od klasičnog auta.Ali opet fučkaj ga sad, i takav veliki Pickup realno nije sigurniji od Toyote koju sam ja ranije linkal.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
17 godina

200km/h na kraju videa... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2019 22:34 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lllnuclearlll kaže...

200km/h na kraju videa... 

Palacinka samo takva.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina

Ako se netko ne želi vezati otraga unatoč molbi, i vidiš da je muško nemoguće uvjeriti, ja bi ubrzao i na ravnom dijelu ceste divljački zakočio da nabije zube na sjedalo ispred. Pa bi ga provezao po zavojima malo, pa pitao jel se sad želi vezati?

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
ja se vozikao u busevima zadnjih 10-tak g. i svi imaju pojaseve na svim sjedalima, one oko pojasa, ne kao auti... ali naravno- ekipa me samo gledala kaj radim odn. smijuckali se... dakle, ili se nisi vozil linijskim busevima u zadnji 10g. ili si se vozil ali nisi primjetil da imaju pojaseve...
sve u svemu kaj se tice busa ak se dogodi prevrtanje, sudar i sl. kak je neko rekel ladno pol busa gine, ili vise, pa se vi i dalje zajebavajte s tim, meni se ne ostavljaju kosti bas na taj nacin, ak ne moram
6 godina
protjeran
@ajar
vidim da te strasno “svrbi” vezanje pojasa, old skool, ha? kaj bu bu? sretno ti bilo, svi bumo na kraju isto zavrsili, ali samo je pitanje kada i kako... ak postoji i mala sansa da ne poginem zbog nevezanja pojasa, ja bum je iskoristil, uvijek i svugdje, pa i u avionu...
16 godina

Ja se osobno vežem stalno, i bome sam se iznenadio da se toliko ljudi veže iza pošto to još nikad nisam vidio uživo xd

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Evo što se desi kad netko otraga nema pojas:

Neki se ne vežu ni u taksiju, kao što se ni princeza Dijana nije vezala:

Kratki film "vežite se":

Da je po mome, uveo bih vezanje kao u reli vozilima - u 6 točaka.

Doduše, ovo je u samo 5:

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
kekecrekec kaže...

uglavnom, za sve koji imaju izgovore za nevezanje, uveo bih funkciju u autu da isti ne moze krenuti ako pojasevi nisu vezani na sjedalima gdje su putnici, bez mogucnosti varanja...

i ?

rikne ti senzor pojasa a ženu voziš na hitan porod.

ti si kresao a auto ne kreše... 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
17 godina
kekecrekec kaže...
dok sam ja vozac, ne vozim nikoga tko nije vezan, svima govorim da moj auto ima blokadu pokretanja ako pojasevi nisu vezani...
a kad se vozim, vezem se uvijek i svugdje, npr. i u busu - kaj je za sve balkanjezere znanstvena fantastika...
uglavnom, za sve koji imaju izgovore za nevezanje, uveo bih funkciju u autu da isti ne moze krenuti ako pojasevi nisu vezani na sjedalima gdje su putnici, bez mogucnosti varanja... jer to je jedini nacin da nauce, milom nece sigurno, samo silom

Također.

Usput, koga jednom pojas spasi, uvijek se veže!

No moj brat koristi kopču u kopči, pa se kao na kratke relacije ne treba vezati-totalna glupost!

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
12 godina
Ajar kaže...

kad čitam ove pamflete pojasnih fanatika, kao da čitam proglase isis-a. samo oni su pravovjerni, a svima ostalima smrt! (bez či-či). vjerojatno zato i jesmo u banani: sve se polariziralo do sumanutosti i rijetko itko vidi drugu stranu medalje/čitavu sliku. svi pobinarili: ili 0 ili 1. djeco moja, hrabri zatočnici, ak vam je tolika frka za vaše predragocjene živote, bez kojih bi čovječanstvo bilo bitno oslabljeno u slučaju invazije alijenatora (a i puno manje knjiga bi se čitalo), nemojte se voziti. 

Jer u prometnoj nesreći možeš samo poginuti ili preživjeti bez ozljeda. Ostati invalid/kvadriplegičar/sa oštećenjem mozga i drugim ozljedama i biti sje... do kraja života , to nikako. 

17 godina
Ajar kaže...

I dalje valjaš gluposti?

Gogy7 kaže...
Ja imam pitanje na koje bi volio odgovor. Ako je pozeljno vezati se i kad si iza, zasto Busevi nemaju pojase?
Vozilo koje prevozi toliko ljudi a jedini vezan je šofer.

Imaju u pravilu pojase, posebno ako se u njima voze djeca.

dark_wizz kaže...
Do tad nisam znao da je ovdje (Austrija) i pojas iza obavezan.

Vezivanje pojasom na svim sjedalima (i iza) i kod nas je obavezno preko 20 godina...

16 godina
odjavljen
Većina buseva ima pojase, ali rijetki busevi imaju pojase u tri točke. Onaj u dvije točke je beskoristan, nerijetko i opasan jer se energija čitavog gornjeg dijela tijela prenosi na kralježnicu.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
17 godina
MrBlc kaže...
Većina buseva ima pojase, ali rijetki busevi imaju pojase u tri točke. Onaj u dvije točke je beskoristan, nerijetko i opasan jer se energija čitavog gornjeg dijela tijela prenosi na kralježnicu.

Bitno je bolje imati pojas s dvije točke nego nemati ih. Slično kao i u avionu.

16 godina
odjavljen

Pojas u dvije točke više štiti druge od toga da ih ozlijediš kad poletiš nego što tebe štiti od ozljeda. Točnije, efikasnost mu je ograničena na jako uski raspon brzina i tipova nesreća, dok s druge strane možeš završiti u kolicima u nesreći u kojoj bi inače završio s nekoliko prijeloma ekstremiteta i potresom mozga.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
neaktivan

Evo, zbog ove teme početi ću inzistirati da se putnici na stražnjoj klupi vežu.

5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice