Baš bih voljela da netko objasni kako je nastalo prvo sjeme svega, iz čega i zašto.
Ovo je naizgled logično razmišljanje gledanja na postanak života, i ja sam ga nekad imao, no taj koncept razmišljanja je sam po sebi pogrešan (iako logičan unutar religisko/vjerskog konteksta promišljanja) a pogrešan je iz razloga jer religija/vjera nisu mehanizmi koji se uopće bave postankom fizičkog života na planetu i ne treba ih trpati u taj kontekst i ne znam zašto to mnogi pokušavaju.
Vjera i religija su orjentirani na ''onaj život'' i to i same kao takve potvrđuju, Biblija potvrđuje i popovi potvrđuju.
Ima taj jedan dio koji kaže da je Bog stvorio život i sad se to trpa u sve kontekste, možda i je, možda nije, možda se sa time misli da je Bog stvorio ''onaj život'' što je mnogo vjerovatnije ako se uzme da Bog postoji.
Kako god bilo, nemojte mješat kruške i jabuke.
I mene isto zanima: ako imamo kamen sa jedne strane a čovjeka kao naj napredniju verziju tog kamena sa druge strane, kad je negdje između prva čestica dobila svojstvo da ona može reći ja sam živa u odnosu na onu česticu iz koje je postala a da za nju ta živa čestica kaže da je ona neživa
Zašto, i odkud to svojstvo, nije moglo nastat iz ničega jel ?