MS DOS Editor za – MacOS, Linux i čak - Windowse

poruka: 4
|
čitano: 2.294
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MS DOS Editor za – MacOS, Linux i čak - Windowse".
9 godina

Ima li tu forumaša koji ga koriste??? 

0 0 hvala 0
8 godina
Re: MS DOS Editor za – MacOS, Linux i čak - Window
Dave koristi nano a ne Edit. Ja koristim vim ili nvim. Edit ne koristim jer ga nije bilo 20 godina.
https://www.youtube.com/channel/UCgos5WloYoxCvCeUIi47ZxQ

1 0 hvala 0
11 godina
Re: MS DOS Editor za – MacOS, Linux i čak - Window
andrijam kaže...
Dave koristi nano a ne Edit. Ja koristim vim ili nvim. Edit ne koristim jer ga nije bilo 20 godina.

Da, baš gledam wtf. A ono u videu nano.
Jadan valjda ne zna izać iz vima, traumatiziralo ga prvi put pa nano koristi.

7 godina

Hvala, ova vijest me potaknula na to da naučim neki novi text editor. Dvojio sam između editora Edit i vim, nakon kraćeg dumanja, odluka je pala na editor vim.

Prvo sam dakle ukucao 'man vim' u konzolu, tek toliko da se prisjetim kako se ono izlazi iz vim-a. (izlazi se tako da se par puta stisne tipka ESC , ulazak u Normal mode,te se onda ukuca naredba ':q!'), ostatak učenja je išao lagano ako skužiš sistem.

Najbolja naredba u vimu za sada mi je ':r !<shell naredba>', jer možeš iz šela dobit tekst direktno u editor, na primjer: ':r !date', rezultat:
Tue Jul 8 05:53:56 PM CEST 2025

Ovo pišem iz vim editora (kasnije ću samo pejstat u web stranicu), od sada je to moj glavni editor za sve, hvala, i pozdrav iz vim-a.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice