Sutra instrukcije za upaliti računalo.
Spoiler: pritisnuti tipku. I pustiti.
Sutra instrukcije za upaliti računalo.
Spoiler: pritisnuti tipku. I pustiti.
istina je da recuva (ma svi takvi alati) pronađe svašta no iskustvo mi je takvo da je sve to neupotrebljivo (a probah preko nekoliko puta). jednom kad se obriše iz kante protiv (za!) smeća, papala maca. datoteke su tu no windowsi premrljaju zaglavlje i bez opake (programerske) intervencije (a i onda) je sve uzalud. niš se ne da otvoriti (u officeu, photoshopu, acrobatu ...). najbolje je paziti što se baca u smeće i - posebno - kad se kanta prazni. dok je još u smeću, nema frke (desna tipka miša > restore vrati u izvornu mapu - NE na desktop). dakle (kao i sa zaštitom od žetve internetski posijanih virusa), pamet u glavu i ne biti lak na okidaču. oprez možda i jest majka mudrosti ali da je stvarno oprezna, ne bi postala majka.
savjetujem pokus: nažvrljajte štogod u wordu (može se ubaciti i ilustracija). spremite to i kao pdf. otvorite taj pdf u photoshopu, proprčkajte (npr. veličina) pa spremite. sve u istu mapu. bacite mapu u smeće i ispraznite ga. pokušajte s recuvom i došapnite ishod. držim figusine.
je, ali recuva je jabba a disk drill košta li ga, mamumu. još uvijek mislim kako (ni u čemu, zapravo) ništa ne može zamijeniti preventivu i "pamet u glavu". i to je isto badavetina.
S https://www.easeus.com/ sam vratio 99% izbrisanog, bilo iz koša za smeće bilo s formatiranih diskova.
Na onih 1% bi bile poje*ane datoteke i bile bi "nečitljive" pc-u. Ali ostalih 99% bude kao da nisam nikad obrisao.
Jedini problem je ako je disk u pitanju što vam treba još 1 disk identičnog kapaciteta.
Također u MUP-u su frendu s uništene microsd vratili podatke(dokazi su bili u pitanju) što mi je pomalo nevjerojatno jer je ipak ovo Balkan a ne Njemačka ili neka druga razvijenija država.
Odgulio je tamo negdje 2014-15 Kaže od tada memorijske baca u vatru