Zanimljivo Kabel je relativno tanak kao i za punjenje od 60W. Ali te tanke žice kod brzog punjenja se jaaako griju. Znam tako što su mi se dva brza punjača od 40W pri ulazu u mobitel raspala, guma nekad bijele boje se pretvorila u plastiku oker žute, popucala ta izolacija, žice unutra su još zdrave ali neka tanka folija je totalno ispucala vjv. od pregiba. Ali tek nakon nekoliko godina.
Izašao video koji prikazuje Realmeovo 300-vatno pu
- poruka: 6
- |
- čitano: 8.147
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanimljivo Kabel je relativno tanak kao i za punjenje od 60W. Ali te tanke žice kod brzog punjenja se jaaako griju. Znam tako što su mi se dva brza punjača od 40W pri ulazu u mobitel raspala, guma nekad bijele boje se pretvorila u plastiku oker žute, popucala ta izolacija, žice unutra su još zdrave ali neka tanka folija je totalno ispucala vjv. od pregiba. Ali tek nakon nekoliko godina.
Nisu svi usb kabeli isti. Dio specifikacije je "koliko struje" su u stanju propustiti sigurno. Tanak ili debel ovako na videu tesko procijeniti a na usb kabelu 1 mm je znacajan. A i moguce da ce isporucivati deblji kabel posto je ovo samo bio demo.
U zadnje vrijeme sam shvatio da bas nema smisla kupovati po nasim ducanima usb-c kabele sto drze na policama jer se jako pokvare, potrose. Zacudo prije nikada probelma da sam o tome morao razmisljati.
Koriste puno viši napon (vjerovatno 60V), pa je onda dovoljna ista debljina žica kao na tvom kabelu, jer za 300 W na 60V treba 5A, a i na tvom od 60 W je možda baš sistem 12V i 5A (ili 20V i 3A, ali sumnjam), pa je debljina žica ista.
To su onda drugi tip baterija? tj, struktura pa da punu paralelno sve ćelije
Ti jeftini usb C kabeli po našim trgovinama su jako loši, tanki (ta bakrena žica ne znam ima li 0,1mm2 debljine i zato je jako jeftin i zato jaaako sporo se mobitel puni šnjima ma da je ne znam koliko jak punjač. Nedavno sam iznenađen bio kad sam našao u ikea 🤭 velik izbor kabela i kupio USB-C to C kabel koji podržava brzo punjene do 100W i jebeno puno naplaćuju takav kabel.
Možda nisam u pravu s obzirom koliko sam minusa skupio komentirajući ali zaista, zaista kažem vam, dva original huawei kabela od punjača 40W su mi "izgorena", vanjska gumena izolacija pri ulazu u mobitel od topline je postala plastika i raspala se. Dok ostatak kabela je i dalje gumen i zdrav.
S toga me je začudio ovaj tanki kabel na videu pri punjenju od 300W.
Ti jeftini usb C kabeli po našim trgovinama su jako loši, tanki (ta bakrena žica ne znam ima li 0,1mm2 debljine i zato je jako jeftin i zato jaaako sporo se mobitel puni šnjima ma da je ne znam koliko jak punjač. Nedavno sam iznenađen bio kad sam našao u ikea 🤭 velik izbor kabela i kupio USB-C to C kabel koji podržava brzo punjene do 100W i jebeno puno naplaćuju takav kabel.
Možda nisam u pravu s obzirom koliko sam minusa skupio komentirajući ali zaista, zaista kažem vam, dva original huawei kabela od punjača 40W su mi "izgorena", vanjska gumena izolacija pri ulazu u mobitel od topline je postala plastika i raspala se. Dok ostatak kabela je i dalje gumen i zdrav.
S toga me je začudio ovaj tanki kabel na videu pri punjenju od 300W.
Na krajevima se kabeli najvise i "lome". A kako je apple uveo da nije uopce cool imati "strain relief" na krajveima kabela i drugi su se prozvodaci idiotski poveli sa tim. Time ce tu kabel imati najveci zamora matrijala pa ce i najveci otpor biti a time i grijanje itd...