Deveta generacija Lenovo Legion Pro 7i dobila je j

poruka: 18
|
čitano: 8.100
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Deveta generacija Lenovo Legion Pro 7i dobila je j".
15 godina

Nakon što sam probao OLED, svi ostali ekrani su za mene mrtvi.

Idi i radi nešto korisno!

3 3 hvala 0
12 godina

Imam slicnog, samo 2080 i 10 generacija Intelovog CPUa. Najbolji laptop ikada, koristim ga iskljucivo u tihom modu rada i 90% vremena za development. Tih je, lako se otvara i cisti, odlicna izrada, predobar lcd panel, decentan zvuk(nema basa, ali dobro se cuje)...

Posto ove godine imam pravo uzeti novi laptop, mislim da cu zatraziti upravo ovog, samo sa 4080, posto mi nece sluziti kao gaming masina (osim na putu ili iznimnim situacijama)

slazem se da je OLED superioran(imao sam oled jos 2011 godine), ali to mi je vise za mobitel, tablet ili tv, uredjaje di ne konzumiram staticki kontent. Veliki monitor i laptop monitore preferiram LCD sa 500 ili vise niti, barem dok ne krenu micro led monitori :)

3 0 hvala 0
3 godine
Re: Deveta generacija Lenovo Legion Pro 7i dobila
Keso kaže...

Nakon što sam probao OLED, svi ostali ekrani su za mene mrtvi.

Ja se bavim fotografijom i patim na rezoluciju i boje pa nemam taj konzumerski problem, štovise primarni monitor mi je IPS kao i tv! Čisto pretjerivanje ako se mene pita jer ima mana i prednosti kao i svaki proizvod da ne pricam o tekstu koji mi je cak nakon Va monitora bio šok, na oledu to izgleda jos gore, tako da za nekoga tko puno cita i bavi se nekim grafickim cudesima oled nije za to!

15 godina

Molim? Gdje si pročitao da OLED nije za grafiku ili čitanje? Jesi u živo vidio kvalitetni OLED ekran? Ako jesi, a pritom nisi polu-slijepi daltonist, jasno ti je da OLED nema konkurenciju. Isto ti govore i recenzenti koji testiraju ekrane, bilo monitora, TV-a, za grafiku, video, tekst ili bilo koju namjenu. Po meni nema smisla ni proizvoditi više nešto što nije OLED, osim zbog cijene za one koji si ne mogu priuštiti OLED.

3 godine
Keso kaže...

Molim? Gdje si pročitao da OLED nije za grafiku ili čitanje? Jesi u živo vidio kvalitetni OLED ekran? Ako jesi, a pritom nisi polu-slijepi daltonist, jasno ti je da OLED nema konkurenciju. Isto ti govore i recenzenti koji testiraju ekrane, bilo monitora, TV-a, za grafiku, video, tekst ili bilo koju namjenu. Po meni nema smisla ni proizvoditi više nešto što nije OLED, osim zbog cijene za one koji si ne mogu priuštiti OLED.

1000 recenzija i samo njih 2 spominju taj ocigledni problem slazem se da ih nema smisla proizvoditi pogotovo ne za desktop zbog ociglednog problema s prikazom teksta u windowsima!

12 godina
Keso kaže...

Svaki ozbiljni review ti to jasno da do znanja...

Najkvaitetniji OLED paneli koriste drukciji raspored pixela od klasicnih LCD panela, pa ti slova crne boje zapravo budu plavkasto crvenkasta. Rendering fontova nije optimiziran za nove panele a i problem je sto razliciti OLED paneli koriste razlicite patterne RGB subpixela.

Na mobitelu to ne vidis toliko jer imas 500ppi...

15 godina
LudaRajcica kaže...
Keso kaže...

Svaki ozbiljni review ti to jasno da do znanja...

Najkvaitetniji OLED paneli koriste drukciji raspored pixela od klasicnih LCD panela, pa ti slova crne boje zapravo budu plavkasto crvenkasta. Rendering fontova nije optimiziran za nove panele a i problem je sto razliciti OLED paneli koriste razlicite patterne RGB subpixela.

Na mobitelu to ne vidis toliko jer imas 500ppi...

Bez fizičkih dokaza odnosno argumenata ne možeš tvrditi tako nešto kao ovo o slovima plavkasto crvenkaste umjesto crne boje.Evo i linka reviewa koji demantira te tvoje tvrdnje.

https://tftcentral.co.uk/reviews/asus-rog-swift-pg32ucdm

Snimak s mobitela izbliza monitora PG32UCDM i screenshot stranice pa usporedi.

https://ibb.co/1J7BDPb

https://ibb.co/JrPygqz

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2024 12:53 (ghibli7).
15 godina
Boris, kakve su to gluposti? Gledam OLED tekst svaki dan više od 8h, nema toga, tekst je savršen i prikaz daleko bolji od bilo kojeg IPS.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2024 10:42 (Keso).
15 godina
Keso kaže...
Boris, kakve su to gluposti? Gledam OLED tekst svaki dan više od 8h, nema toga, tekst je savršen i prikaz daleko bolji od bilo kojeg IPS.

Na PG32UCDM tekst je iste jasnoće i "boje" kao i na prijašnjem M28U ako ne i bolji!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2024 10:56 (ghibli7).
15 godina
Boris grozni kaže...

Ja se bavim fotografijom i patim na rezoluciju i boje pa nemam taj konzumerski problem, štovise primarni monitor mi je IPS kao i tv! Čisto pretjerivanje ako se mene pita jer ima mana i prednosti kao i svaki proizvod da ne pricam o tekstu koji mi je cak nakon Va monitora bio šok, na oledu to izgleda jos gore, tako da za nekoga tko puno cita i bavi se nekim grafickim cudesima oled nije za to!

Oćeš nam reći o kom OLED monitoru je riječ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2024 14:25 (ghibli7).
15 godina
Boris, napisao sam da nema smisma proizvoditi panele koji NISU OLED, a ne obratno. Tj da ostane samo OLED i naravno buduće tehnologije. Ne znam kako to nisi razumio iz teksta.
3 godine
Keso kaže...

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1788tcg/how_bad_is_the_text_clarity_with_oleds/
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1bimglp/qdoledwoled_text_clarity_comparison_picture_here/
kao sto rekoh, samo prelazak s Va na Ips mi je bio šok u ostrini  i cistoci teksta, Va mi je bio puno bolji po tom pitanju! Vecina ljudi to niti ne kuzi ja nisam jedan od tih!

15 godina

Ako vidiš individualne LED-ice od kojih se sastoje pikseli (dakle, puno sitnije od piksela), onda je tvoj vid nadljudski.

Individualni piksel (puuno veće od RGBW organskih led-ica) ne mogu vidjeti na rezoluciji koju imam na OLED ekranu (3200 x 2000 na 16" OLED laptopu u 16:10 omjeru, računaj dots per inch).

Čak ni da se približim na koliko god cm, nema šanse vidjeti piksel a kamoli nešto sitnije.

Nema prelijeva, sve izgleda savršeno.

Jedini način da vidiš pojedine piksele je da nekom zoom kamerom zumiraš mali dio ekrana pa onda uvećaš taj mali djeliš preko cijelog ekrana da vidiš individualne led-ice.

Ali to je mikroskopiranje, nije realno ono što vidiš dok gledaš ekran. Kad očima gledaš ekran, savršen je, nema šanse primijetiti piksele niti ikakva prelijevanja koja spominješ, ni sa koje blizine (ne gollim okom).

Sad sam baš probao i ne vidim te "efekte" koje spominješ, osim ako kroz mikroskopiranje nekim alatom uvećanja, a i tada jedva jedvice primjetno. Slika je jednostavno savršena ili jako blizu toga.

3 godine
Druze ja sam na 16" bio tamo davne 98..
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

@Keso uzalud ti trud,jednostavno "cut loose".Ti dobro znaš što imaš odnosno u što gledaš.Nego koji laptop imaš ako nije tajna?

Ja već dvije godine imam Asus Vivobook 16X Pro OLED M7600QC i ekran je bar što se tiče točnosti boja(bez kalibracije ili kako kažu out of the box) čak bolji od ovog PG32UCDM.Također Samsungov panel.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2024 13:25 (ghibli7).
3 godine
Keso kaže...

Ako vidiš individualne LED-ice od kojih se sastoje pikseli (dakle, puno sitnije od piksela), onda je tvoj vid nadljudski.

Individualni piksel (puuno veće od RGBW organskih led-ica) ne mogu vidjeti na rezoluciji koju imam na OLED ekranu (3200 x 2000 na 16" OLED laptopu u 16:10 omjeru, računaj dots per inch).

Čak ni da se približim na koliko god cm, nema šanse vidjeti piksel a kamoli nešto sitnije.

Nema prelijeva, sve izgleda savršeno.

Jedini način da vidiš pojedine piksele je da nekom zoom kamerom zumiraš mali dio ekrana pa onda uvećaš taj mali djeliš preko cijelog ekrana da vidiš individualne led-ice.

Ali to je mikroskopiranje, nije realno ono što vidiš dok gledaš ekran. Kad očima gledaš ekran, savršen je, nema šanse primijetiti piksele niti ikakva prelijevanja koja spominješ, ni sa koje blizine (ne gollim okom).

Sad sam baš probao i ne vidim te "efekte" koje spominješ, osim ako kroz mikroskopiranje nekim alatom uvećanja, a i tada jedva jedvice primjetno. Slika je jednostavno savršena ili jako blizu toga.

trenutno sam na 28"@4k a na 4k sam vec jedno 10 godina! Piksele vidim bez ikakve muke, pogotovo u igrama gdje je bez aa i dalje to poprilicno nazubljeno!

15 godina
Vivobook S16 OLED

0 0 hvala 0
15 godina
Na OLED ekranu vidiš rgbw ledice unutar piksela? Wow. Oko sokolovo, ljudski mikroskop.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice