Šteta, sjećam ga se iz doba kada sam se još spajao modemom.
Američki web portal AnandTech se gasi nakon 27 god
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.186
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nikada pratio taj site, mozda niti posjetio(osim ako me netko nije tamo linkao, vjerovatno jest, ali nemam sjecanja), tako da mi nece nedostajati.
Ali da znam za postojanje, ime, naziv, tesko je bilo ne cuti za postojanje ako pratis youtube i tech novinare....
posjecivao sam Toms HW u pocecima, ali i to vec koje desetljece ili vise nisam popratio :)
ali znam da su oba sitea u vlasnistvu iste korporacije.... al ne znam joj ime :)
tnx youtube, sve znam i ako nista ne znam hahahaha
Nisu nudili relevantne informacije zato su i propali. Nedostajalo je sirenja na video/youtube sferu, napretka opcenito. Nije dovoljno slikati cpuz, task manager i prepisati to u tekst, screenshotati benchmark i vozi.
Svidlo se nekome to ili ne, youtube ekipa to odradi 10 puta bolje jer im je samo to fokus, trebaju manje za hladni pogon itd.
Najveci grijeh im je navigacija unutar clanka, kad to vidim vristi ocaj za pregledima. Gaminga tamo ni na vidiku, o steamu ni spomena. Ako su vec htjeli preglede trebali su se ugledati na ovaj nas bug.hr. Anandatech je imao ime i to im je moglo otvoriti vrata u dosta mjesta da su htjeli prosiriti sferu djelovanja, ali eto, pregazilo ih vrijeme jer nisu kao bug napravili promjene kad je trebalo.
Trajalo je dok su ljudi radili to sto su radili, dosao je kraj tome i bok , zasluzena mirovina barem u tom djelu poslovnog zivota Vrlo rado posjecena stranica s tonom informacija koje nisi mogao onda igdje drugdje izvuci!
Nisu nudili relevantne informacije zato su i propali. Nedostajalo je sirenja na video/youtube sferu, napretka opcenito. Nije dovoljno slikati cpuz, task manager i prepisati to u tekst, screenshotati benchmark i vozi.
Svidlo se nekome to ili ne, youtube ekipa to odradi 10 puta bolje jer im je samo to fokus, trebaju manje za hladni pogon itd.
Najveci grijeh im je navigacija unutar clanka, kad to vidim vristi ocaj za pregledima. Gaminga tamo ni na vidiku, o steamu ni spomena. Ako su vec htjeli preglede trebali su se ugledati na ovaj nas bug.hr. Anandatech je imao ime i to im je moglo otvoriti vrata u dosta mjesta da su htjeli prosiriti sferu djelovanja, ali eto, pregazilo ih vrijeme jer nisu kao bug napravili promjene kad je trebalo.
Nije istina, upravo suprotno 99% Youtube ekipe pokriva samo gejming+šaku softver testova.Večina Tech Jutubera ne ide u detalje, jer nemaju niti volje ili niti znanja za takve rabote.
Jubitu je radno mjesto, i poanta je zaraditi što više love od što više objavljenih videa.
Uzmi primjer Linux testova, tolko detalja ili čak 400 raznih CPU testova može smisleno pokazati i prezentirati samo web stranica.To ne može bilo tko odraditi, ili ovo je jedina web stranica koja ovako detaljno radi testove na Linuxu.
https://www.phoronix.com/review/amd-ryzen-9950x-9900x
AnandTech je nekad imao sličnu priču, ili sve dok 80% sposobne ekipe nije napustilo tu web stranicu.Nakon toga je sve krenulo nizbrdo, sasvim očekivano bez sposobnih i upučenih ljudi nema ništa od kvalitete sadržaja ili raznih testova.
točno tako, na članku u sekundi pređem pogledom ono što me ne zanima i zadržim se na dijelu koji me zanima, nekako sam to valjda upraksirao kroz desetljeća čitanja
donekle i na videu mogu to izvesti ako ima podijeljen video i u opisu videa 'sadržaj' na kojem mogu skakati kroz sat vremena laprdanja ako je podijeljen barem u petominutne dijelove
ali one video uratke koji imaju kompletni video u komadu, i gdje se sadržaj sastoji 90% od samodopadnog laprdanja, preskačem po defoltu
ne pada mi na pamet gubiti po ure ili uru života na nečije preseravanje
Nažalost istina, kad im se pogleda youtube, žalost, trebali su krenut sa benčmarcima i ostalim i dignut to na više razine kao što su ostali iskoristili medij Youtube. Sjećam se da sam prije kod njih malo malo visio i gledao benchmarke procesora i grafičkih kartica.
Sjećam se kada sam pred kraj '99 po prvi puta pristupao toj stranici i vagao hoću li kupiti PIII ili Celerona.
Nakon toga počeli su se pojavljivati i drugi mediji, Youtube, gdje bi čak i potpuno neupućen čovjek može dobiti korisne informacije kakav mu hardver treba obzirom na potrebe i kako taj hardver sastaviti.
A ja sam svoje povjerene u potpunosti dao RAMBOXU i već godinama plovim na Ryzenu 5 u ovim turbulentnim vremenima. Ne moram čak ni čitati cijele njegove komentare, dovoljno je ono što označi zelenim i žutim flomičima!
Neznam za druge ali citanje mi ide brze nego slusanje
Nazalost ovo je buducnost za sve "neovisne" izdavace...
Na žalost, vraćamo se na usmenu predaju.