Mapirali životni vijek elektronskih uređaja kako b

poruka: 1
|
čitano: 1.753
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mapirali životni vijek elektronskih uređaja kako b".
12 godina
offline
Mapirali životni vijek elektronskih uređaja kako b

Iznenadilo bi me da ne postoji istrazivanje o tome koja grana djelatnosti i koji tocno segmenti pojedine grane utjecu na na ekologiju i odrzivost. Ovdje ne mislim na emisije famoznog CO2 vec opcenito na potrosnju energije. Tek kada je to jasno ima se pogloga za proucavati moguca podrucja optimizacije. Nekako mi se cini da proizvodnja hrane ovdje ima puno veci utjecaj i od prijevoza (znaci sveukupnog, ne samo automobilskog), a kamo li od proizvodnje cipova. Ipak nitko u to ne dira, a kada se spomene da bi se moglo jesti manje govedine, krenu se ostriti vile. Dakle, bolje je uloziti 10% truda kako bi se smanjio utjecaj za 20% nego 40% truda kako bi se smanjio utjecaj za 10% (brojke su naravno karikirane).

 

Takoder na prijedlog za pronalazak nacina da se "optimizira koristenje silicija", mogu samo reci da bi puno bolje bilo da se silicij u potpunosti zamijeni s necim drugim (npr. grafenom) - u teoriji bi dobili odrzivijuu proizvodnju, vecu ucinkovitost prilikom upotrebe te bolje mehanizme recikliranja nakon isteka zivotnog vijeka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice