DayZ MOD - "HDayZ" - Epoch Server

poruka: 217
|
čitano: 35.771
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ARMA II DayZ mod
14 godina
neaktivan
Re: DayZ MOD - "HDayZ" - Epoch Server
To ti je zato kaj mi nisi dao heli da probam...a kupio sam ti bicikl...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
12 godina
Sale_ds kaže...
To ti je zato kaj mi nisi dao heli da probam...a kupio sam ti bicikl...

Aj kupim ti sokić večeras. Vidimo se ;)

1971- ∞
16 godina
Roko567 kaže...

NPC-ovi su i dalje one shot no scope headshot profici na 300 metara

Većina M Assault Rifles, ili G koje koriste banditi (dio sa onim pašminama koristi i AK) i sa Iron Sightsima imaju efektivni range od 300-400m, s time da su smrtno precizni na 200-300m. Na više od toga potrebno je korigirati visinu (zeroing).

To je AI. Znači da je brži, smireniji i s činjenicom da ih je 8-15, velike su šanse da te netko od njih pogodi.

Dio njih je opremljen sa Long Range Sniperima, čime im se efektivni, i precizni range ide čak do kilometar.

Ja sam sa M4A1 CCO SD - znači puška sa closed combat optikom i silencerom koji smanjuje range za nekih 100m je učinkovita na 100-200 metara, s njome smo u suradnji sa kolegama i M16A4 ACOG i Mk 48, riješili 20-ak misija.

Jedan precizan metak u glavu na 100m ruši i zombija. U Berezinu kod Stanice za Vlak (poviše Rafinerije, kod ceste za Khelm) imate malo brdašce sa borovima, na njemu sam poubijao oko 200 zombija samo sa M4A1 CCO SD.

Ako im ti prilaziš sa čistine, nemaš gotovo nikakve šanse osim ako brzo pronađeš drugo mjesto što dalje od onog na kojem su te pronašli. Nemaš šanse ni iz grmića jer ne pružaju zaštitu, pa čak i ako imaš 1/1 sa Dragunovom njih opet ostaje 4-5, što je dovoljno da te ubiju 8-10 puta.

Moraš planirati put prilaska. Pola metra uzvisine je dovoljno da oni tebe vide, a ti njih ne. Prati elevaciju, tj. izohipse. Ako su u podnožju brda, približi se sa višeg položaja, pronađi bar dva zaklona koja možeš koristiti - jedan za početi pucati i jedan da se makneš kad oni počnu po tebi pucati.

Jučer kad si prošao Džipom kroz Gorku, taman sam ubio 12 bandita na polju ispod Gorke. Stao sam malo iz benzinske iza gušćeg bora i sa 3 saržera G36 A verzije, pobio sam ih sve u 5-10 minuta. Znači ti nisi ni primjetio da je bila misija jer da ja nisam taman pobio sve bandite, od tebe i tog UAZ-a bi napravili Scrap Metal, jer su bili 20 metara od ceste kojom si ti prošao. Ali najbolje je to što si prošao pored kontejnera sa 13 odličnih pušaka bez da si stao.

Jučer si i nakon što si išao riskirati na Airfield sa onom prdekalicom (Jer te u njoj praćka ubije), kad smo te vratili po opremu doslovno prošao pored još jednog kontejnera sa oružjem koji je bio između dva hangara. Ok lijepo od tebe da si bio obziran, ali mi smo se maknuli do Hero tradera pa da si uzeo nitko se ne bi ljutio. Mi smo se vratili po to, ali ostala je gotovo sva oprema jer smo mi samo uzeli metke.

Što se tiče te safe zone. Ti si imao tolike sreće da si uopće mogao sletiti. Jer su nas NPC-evi 7-8 puta skoro srušili u Black Hawku dok smo preletjeli da izvidimo misije.

Nemoguće je, bar ne u kratkom roku, promjeniti da AI metak nema utjecaj na igrača u određenom prostoru. I za igrače je skripta medium-teška za postaviti.

Ali to nije bio slučaj kod tebe, ti si išao letjeti do njih, što je bilo nepromišljeno jer su te mogli skinuti bilo kad, jer i da je bilo safe zone ti u nju nisi ušao. Ja bih na tvom mjestu uplatio loto jer se meni i kolegi nikad nije dogodilo da nas ne pogode kad smo preljetali na 100m visine u krugu 500m, uvijek bi bar oštetili jedan rotor.

Postaviti ćemo danas ili sutra malo naprednije zone sa ogradama da točno znate kad ste u njoj ili niste. To i dalje ne znači da ste sigurno od AI metka. Pogotovo kad prilazite Traderu. ZA AI NEMA SAFE ZONE. Bar ne dok se ne pozabavimo time, ako uopće itko od moddera jest.

I malo mi je čudno s obzirom na opremu koju si imao da si dolazio na 300m od misije, kad si ih mogao i sa 800-1000m precizno skidati. (Na toj udaljensoti imaš duplo više šansi jer ti Assault puške od Bandita ne mogu ništa - zato je sniper toliko skup)

Napomena: G36 A verzija/M16A4 ACOG sa optkom i "mini" range fiderom, sa jednim metkom ubija bandita na 400-600m, ako odrediš korigiranje nišana. Sniper koji ima zeroing bi trebao biti još precizniji. Je li onda logično da AI (koji ne mora računati, koji ne mora stati da bi se umirio i koji je navođen) da također ubija sa tih normalnih udaljenosti?

500-1000 metara je najnormalnija udaljenst za ARMA shootere. Zato i postoji toliko pušaka, koje treba pravilno koristiti na ogomnom terenu Chernarusa, a ne očekivati Elektro/Cherno situacije na cijeloj mapi.

Evo pregled svih pušaka i kako se ponašaju na različiti udaljenostima: (Ima više dijelova)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina

Ja nisam isao zbog misije, isao sam vidjeti koliko kosta little bird. Od opreme sam imao M4 i Lapuu sa 5 metaka... Sto se tice kutije, malo mi je bilo retardirano da sad to uzmem, a sta se tice Gorke tad nisam uopce cuo pucnjeve nego sam samo cuo neki auto kako iza mene ide... Stao sam i cekao da vidim u kojem ce smjeru ici. Posto nije isao prema meni samo sam nastavio put.

1971- ∞

0 0 hvala 0
16 godina

Izgelda da je problem malo veći jer ga imaju i drugi privatni serveri.

Ne snima dobro da je trenutni character mrtav, pa na respawnu dobijete istog charactera sa istom opremom umjesto nove (čiste) verzije.

(Zašto to niste prije prijavili?)

Ono što je dobro je to da imamo spremljene sve verzije vaših charactera pa kad problem riješimo dobijete onog koji vam je odgovarao po gearu prije nastanka problema.

Tako da @Roko - dobiti ćeš kompletnog charactera nazad, samo imaj malo strpljenja, ne može se uvijek sve riješiti u dvije sekunde.

NAPOMENA:

- ARMA 2 ima mnogo bugova

- DayZ ima mnogo bugova

- Epoch ima mnogo bugova

Zaključak: Ima mnogo bugova. Neke ne možemo riješiti jer ih ni Bohemia nije rješila. Također ima bugova koji su rezultat desynca između igre i servera na kojem se vrti, pa vam vrati Charactera ne neku drugu poziciju. Ni to ne možemo riješiti ako se bude dogodilo.

Bugovi su veoma česti kad manevrirate sa ruksacima, pogotovo u vozilima i u zgradama i kad se presvlačite. Zato je u ruksaku najbolje nositi osnovno, pogotovo ako se ide u misiju, jer ti tamo ne trebaju etool, ključevi i sva oprema. Nama se još nije dogodilo da je nešto nestalo iz sefa - INVESTIRAJTE U SEF ili barem napravite Gun Rack ili Crate - ne zato jer ćemo mi na serveru nešto poremetiti nego zato jer je sama igra prepuna bugova.

Na drugom serveru se dogodilo barem 10 puta da smo izgubili pojedini item - kolega je izgubio M107, ja nekoliko briefcase, pa smo ipak prešli preko toga. Jer iako admini mogu provjeriti da li je u nekoj verziji bio item kod nekoga, to ne mogu provjeriti za svaku sekundu, pa bi vraćanje opreme iskorištavali nepošteni igrači.

Za otključavanje vaših vozila nije problem, nije problem niti otljučati bazu, možemo pomoći oko mnogo stvari - no za sve teba vremena.

Siguran sam da vam se dogodilo da uložite 20 sati u neki RPG pa da se dogodi bug koji uništi save ili daljnju igru. A to su igre sa plaćenim programerima.

Ovo je mod zajednice, na igru koja je ionako imala problema, koju održavaju voljni igrači.

Problema će garantirano biti. No solidan gear se nabavi za 1 sat.

Inače, bilo je i pojedinačnih pojava kad bi se u normalnom DayZ Modu ubijeni igrač spawnao pored tijela i sa svom opremom, pa su takve igrače bannali sa servera ili iz klana.

Izgleda da je u Epochu taj bug učestaliji i nije ga jednostavno riješiti pa ćemo server otvoriti kad to riješimo.

Ili ćemo ga otvoriti ujutro pa igrajte na vlastitu odgovornost. (Nije da će se dogoditi nešto drastično, samo će vas povremeno kod smrti krivo spawnati - jer sve ostalo radi, a kako se još ne ubijate, nije problem pronaći opremu i tijelo)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ina kakve sanse za jednu valutu i beep beep zvuk kod zakljucavanja auta?
12 godina
Sale_ds kaže...
Ina kakve sanse za jednu valutu i beep beep zvuk kod zakljucavanja auta?

Kako mislis jednu valutu?

1971- ∞
14 godina
neaktivan
Pa jednu valutu lol
12 godina
neaktivan

Jeste li onda odlučili ostaviti server otvorenim ili ćete ga otključati tek kad uspijete srediti taj problem oko spawna?

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Reichz kaže...

Jeste li onda odlučili ostaviti server otvorenim ili ćete ga otključati tek kad uspijete srediti taj problem oko spawna?

Bit će zaključan do navečer jer se može exploitati bug - duplicirati opremu, a ako ne exploitate nije sigurno da će vas vratiti točno na postavu kad ste se odlogirali.

Ovo je veoma česti problem u zadnje vrijeme (našao sam bar 10 slučajeva), ali nema nekog istog rješenja pa treba malo testirati.

Dobro je što nema utjecaja na dosadašnje igrače pa se ništa neće poremetiti.

14 godina
neaktivan

Kakav bug i kakvo dupliciranje opreme? Nis meni tu nije jasno...

Kad ce server bit up i jel ima kakve sanse da se stavi ovo kaj sam pitao u postu iznad..? fala :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sale_ds kaže...

Kakav bug i kakvo dupliciranje opreme? Nis meni tu nije jasno...

Jednom u 3-4 slučaja smrti, spawnati će te pored tijela sa opremom ali i na sebi ćeš imati isti gear kao kad si umro. Tako da ako se tri puta ubiješ u nekoj pustari, 4. put možeš dobiti duplu opremu.

Ako imaš Briefcase zlata ili neki Gem/Sniper - isplati se počiniti samoubojstvo

Sale_ds kaže...

Kad ce server bit up

Ne znamo jer je u ovih deset navedenih slučajeva pojavljivanja buga, svaki put bila drugačija greška. Mi imamo 6-7 custom scripti, pa ih treba istestirati, dok je možda problem čak i u Server Hostu, pa smo poslali službeni ticket.

Ako vam išta znači do 7 ujutro sam tražio rješenje, od ova 3 pokušaja još nije proradilo.

No characteri su na sigurnom, čak nekoliko verzija, pa se ne brinite.

Sale_ds kaže...

jel ima kakve sanse da se stavi ovo kaj sam pitao u postu iznad..? fala :D

Nekoliko puta su bile spominjane skripte sa drugih servera, no problem je u tome što je velik dio tih skripti zatvoreni kod, što je razumljivo jer Owneri ne žele da se neka super funkcija pojavi na drugom serveru. Meni se to zaključavanje uz zvuk jako sviđa, pa ako naletim ne skriptu sigurno ju ugrađujemo. Do sad nisam, no nisam ni tražio detaljno zbog ovog buga.

Što se unificirane valute tiče.

Epoch ima nekoliko stotina predmeta za prodaju ili korištenje. Kako je Trader baza dio Epocha kojeg dobiješ sa implementacijom, mi bi morali ručno to mjenjati ili naći nekog tko je to već napravio.

Problem je slijedeći:

Svaki item je drugačije važnosti - BlackHawk je bitniji od hrane, no ako netko hoće može kupiti i hranu. No one nisu iste vrijednosti. Stoga bi jedan BlackHawk morao koštati nekoliko stotina puta više od konzerve graha. Ukoliko se sva valuta svede na 1 gold kao najmanja cifra, onda bi grah koštao 1 gold, a BlackHawk oko npr. 300.

Mislim da i nije moguće nositi toliko zlata ili bilo kojeg drugog itema u 12 slotova, osim da se uvede poseban item za zlato koji bi se mogao stackati do 100 puta u istom slotu.

Na službenom Epoch forumu, dosta puta se tražilo scriptere za ovo, bez nekog rezultata.

Neki privatni serveri su postavili neku vrstu Banke kod tradera, no to je opet osiguranje koje bi igru učinilo prelaganom, jer ti praktički nitko ne može ukrasti gold.

Taj UK 420 Server ima staff od 20-ak programera i primaju donacije. Ne kažem da meni treba neka novačana pomoć, samo kažem da ja i kolega tako nešto vjerojatno nećemo imati vremena napraviti u kratkom roku, a sumnjam da i imamo toliko znanja koliko i taj Team - tj. maca134.

EVO, našao sam mod za vehicle lock sound pa ćemo se sa time pozabaviti kad rješimo bug.

16 godina
Sale_ds kaže...
Ina kakve sanse za jednu valutu

UPDATE: vbawol je objavio da će u 1.0.5. verziji Epocha Traderi sami mjenjati sve valute u najvišu verzinu (denominator) tako da će vam se silver pretvarati u gold.

Pričekati ćemo taj službeni update.

14 godina
neaktivan

A jel bude server otkljucan skoro il se i za to ceka update?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Rekli ste jucer da ce radit jucer navecer, a ne radi ni danas...ljudi me pitaj kaj je sa serverom. Kaj da im kazem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sale_ds kaže...

Rekli ste jucer da ce radit jucer navecer, a ne radi ni danas...ljudi me pitaj kaj je sa serverom. Kaj da im kazem?

Ispričavamo se zbog problema, no i dalje nismo sigurni je li problem u nama ili u Hostingu, jer još nismo dobili odgovor od Vilayera.

Večeras ćemo u potpunosti rebuildati sve od početka, tako da se osiguramo da problem nije u nama. Ako problem i dalje bude očit, onda znamo da je do delaya u komunikaciji sa Hostingom, pa se characteri ne spremaju kako spada.

Javiti ću navečer nakon ponovnog pokretanja svega (sa vašim characterima i sagrađenim bazama, tako da se ne mjenja ništa osim implementacije servera i skripti) je li problem riješen, pa da se može igrati za vikend.

Znači danas još ništa od igranja jer iako bi vjerojatno bilo sve u redu, nije isključeno da netko zloupotrijebi bug, ili da vas nakon što se odlogirate rollbacka na stariji character.

Imam pitanje:

Postoji mogućnost da je problem nastao ako su se spajali igrači sa starijim verzijama Moda - znači 1.0.4.1, 1.0.3. i stariji pa da su se pomiješale skripte u slučaju smrti igrača.

Mala je šansa za to, no da li svi imate zadnju verzju Epoch Moda - 1.0.4.2. instaliranu preko Commandera?

I još jedno se ispračavam zbog neugodnosti, no ovaj bug je raširen, ali nema niti jasno označenog uzroka niti rješenja.

16 godina
wyks kaže...

Mala je šansa za to, no da li svi imate zadnju verzju Epoch Moda - 1.0.4.2. instaliranu preko Commandera?

Svi iz OčaZ-a imaju zadnju verziju preko commandera

12 godina
wyks kaže...

Imam pitanje:

Postoji mogućnost da je problem nastao ako su se spajali igrači sa starijim verzijama Moda - znači 1.0.4.1, 1.0.3. i stariji pa da su se pomiješale skripte u slučaju smrti igrača.

Ne postoji mogucnost jer te server odma izbaci ako nemas najnoviju verziju.

1971- ∞
14 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
wyks kaže...

Imam pitanje:

Ja isto mislim tako. 

16 godina
Sale_ds kaže...
Roko567 kaže...

Ja isto mislim tako. 

Spajaju se ljudi iz cijelog svijeta, možda preko Commandera, možda preko Updatera. Ti ljudi mogu imati i po nekoliko modova instaliranih.

Nama je kad smo postavljali server, automatski instaliralo sve za 1.0.4.2 verziju, znači nismo trebali one ručne postavke namještati kako stoji u vbawol-ovim uputama.

Tako da u Keys imamo bikey i za druge verzije Epocha, za druge mape.

Neki serveri su imali problema da im je jedan igrač iskorištavao taj bug bez da su drugi igrači uopće bili svjesni.

100% je sigurno da se nama to nije dogodilo, nego pitam informativno ako se dogodilo još nešto neuobičajeno kod spajanja na server.

Ako vas je upozorilo za verziju onda je sve ok, pa zanemaite moje pitanje.

Jeste imali još koji problem na serveru osim ovog respwnanja na mjesto smrti? (Bugovi sa ruksacima i odjećom su normalni i tu ne možemo ništa)

14 godina
neaktivan

Ja pre kratko ovo uopce igram da bi ti znao ista rec.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kakva je sema ak je vise servera u hiveu...dal ak napravis bazu na jednom onda je imas na svim povezanim serverima il selis samo gear koji imas na sebi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ako ima netko zainteresiran za igrat Epoch mod ili DayZERO mod neka se javi samo da nema neki piskutavi glasić i da mu nije doživljaj kad ugleda bandažu......

Team32Ipe77
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Di igrate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ima li kakvih novosti o mogucem otvorenju servera?

1971- ∞

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa nije da nas ima hiljadu na serveru... Ak ce netko iskoristavat bug mora poginut vise puta jel? A kad i kolko puta je netko poginuo vjerovatno ima negdje u nekakvom logu.

Pol nas ne zna ni igrat kak spada, a kamoli jos exploitat bugove tak da ti je kaj se tice nas sigurno otvorit server lol
16 godina

Nadam se da danas otvarate server ipak je produzeni vikend :)

Imate 25 ljudi na serveru od toga 20 noobova, sta im znaci sto ce duplicirirat flashlight i unknown can :) :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Vjerujte nam ljudi da pokušavamo sve,

Naime problem je u tome što problema, sudeći po reportima i server logovima, nema!

Nevjerojatno je vremenski zahtjevno (dosadno da i ne pričam) popravljati nešto što po svim pokazateljima TREBA radit dobro, a neradi.

Naše frustracije su dosegle vrhunac jučer navečer, tako da smo napravili kompletan wipe servera i svih modula, ali međutim baza je sačuvana i dobit ćete svoje charactere nazad, skupa sa svim vozilima.

Još se strpite do večeras, a onda ćemo vidjeti.

Reality is nothing more then a perfectly modeled fiction

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

taj unknown can nekad zivot znaci =D
I dal OčaZ spada u ovih 20 njubova? Valjda smo mi level Pro =P

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oko kolko bi server mogo bit up?