Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 929.782
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Pozz, negdje sam cuo da kod slaganja konfiguracija kod njih moras imas hdd i cd/dvd rom, iako bas nevjerujem u to al eto da pitam.

Inace htio bi slozit komp od kupljenih komponenti kod njih, maticna, proc, hdd, napajanje, graf, ram i kuciste, to oni sloze besplatno jel tako?

0 0 hvala 0
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Przilica ne mora biti, ali ostalo mora

Ako kupujes ostalo, besplatno ce ti sloziti samo im to navedi/reci.

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Koji je zakonski rok da mi se jave u vezi reklamacije?
Ostavio sam memoriju još lani(kako sam samo humorističan) i još je nema.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Nema zakonskog roka... ali njihov rok je 45 dana (tako imaju navedeno na webu), u tom roku ce zamjeniti za novim ako se ne riješi...

Zvao si ih, pisao im?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Ako nisi iz ZG, mogu ti ja otić u poslovnicu pitat, ja sam 100m od njih svaki dan.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
Re: Acquisitum Magnum - ADM
FakeDeath kaže...

Nema zakonskog roka... ali njihov rok je 45 dana (tako imaju navedeno na webu), u tom roku ce zamjeniti za novim ako se ne riješi...

Zvao si ih, pisao im?

Naravno da ima zakonskog roka. Ne postoji "njihov" rok..

11 godina
neaktivan
Također, a u utorak vjerovatno idem do njih (di si Toni).
13 godina
sandokan111 kaže...

Naravno da ima zakonskog roka. Ne postoji "njihov" rok..

Pa nema neki određeni xx broj dana xx broj sati... 45 dana je rok ako trgovina/servis to ima naznačeno na jamstvenom ili webu...

http://www.adm.hr/page.asp?title=jamstveni-uvjeti

U slučaju da kvar u jamstvenom roku nije otklonjen u roku od 45 dana od zaprimanja proizvoda na servis, a proizvod nije poslan na popravak dobavljaču, ACQUISITUM MAGNUM d.o.o. se obvezuje da će isti zamijeniti drugim

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Hvala na prijedlozima , ali ne treba, nek odugovlače pa ću ih iznenaditi 45. dan. 

EDIT: Nisam zvao niti pisao. Prije kada sam nešto ostavio i zvao, samo bi me se pokušali riješiti, tako da nemam vremena za to 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 22:05 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
FakeDeath kaže...

Pa nema neki određeni xx broj dana xx broj sati... 45 dana je rok ako trgovina/servis to ima naznačeno na jamstvenom ili webu...

Opet ponavljam. Zakonom je definiran rok. Nije definiran "odredjeni broj dana i sati" jer to je razlicito ako dijagnosticiras dal ti radi napajanje na racunalu ili zasto ti se automobil gasi u voznji. Stoga je stavljeno "razumni rok", koji ljudi vole tumacit kao da nema roka. Ostao je ljudima u svijesti taj rok od 45 dana jer je nekoc sve u jamstvima bilo definirano s 45 dana. Sad kad smo apsolvirali clanak 423 ZOO stavak 1. treba znat da za sve sto ti radis postoji i vjestak. Vjestacenje placa trgovina. Ako je on ovo ostavio "prosle godine" imali su dovoljno vremena da ustanove problem (nije napisao koliko je tocno proslo). Zavlacenja trgovine se lako rjese jednim pismenim dopisom i da vidis kako ce dijagnosticirat i rjesit reklamaciju brzinski. Samo eto, ljudi neznaju.

To sto oni pisu na svojoj trgovini je bitno isto kao da ja dodjem u trgovinu s svojim dopisom i recem da nista ne placam u gotovini vec na 20 rata.

Ako jamstvenom listu nije izricito napisan rok, onda je to razumni rok, a razumni rok je vise manje uvijek jasan. Ako se netko pravi budalast pa rasteze "razumni rok" kad ga opale po djepu 2-3 puta prestaje s tim i postaje ponovno razuman.

13 godina
chutac kaže...

Hvala na prijedlozima , ali ne treba, nek odugovlače pa ću ih iznenaditi 45. dan. 

EDIT: Nisam zvao niti pisao. Prije kada sam nešto ostavio i zvao, samo bi me se pokušali riješiti, tako da nemam vremena za to 

pa pošalji im mail...bar da znas nešto...

sandokan111 kaže...
FakeDeath kaže...

Opet ponavljam. Zakonom je definiran rok. Nije definiran "odredjeni broj dana i sati" jer to je razlicito ako dijagnosticiras dal ti radi napajanje na racunalu ili zasto ti se automobil gasi u voznji. Stoga je stavljeno "razumni rok", koji ljudi vole tumacit kao da nema roka. Ostao je ljudima u svijesti taj rok od 45 dana jer je nekoc sve u jamstvima bilo definirano s 45 dana. Sad kad smo apsolvirali clanak 423 ZOO stavak 1. treba znat da za sve sto ti radis postoji i vjestak. Vjestacenje placa trgovina. Ako je on ovo ostavio "prosle godine" imali su dovoljno vremena da ustanove problem (nije napisao koliko je tocno proslo). Zavlacenja trgovine se lako rjese jednim pismenim dopisom i da vidis kako ce dijagnosticirat i rjesit reklamaciju brzinski. Samo eto, ljudi neznaju.

To sto oni pisu na svojoj trgovini je bitno isto kao da ja dodjem u trgovinu s svojim dopisom i recem da nista ne placam u gotovini vec na 20 rata.

Ako jamstvenom listu nije izricito napisan rok, onda je to razumni rok, a razumni rok je vise manje uvijek jasan. Ako se netko pravi budalast pa rasteze "razumni rok" kad ga opale po djepu 2-3 puta prestaje s tim i postaje ponovno razuman.

Nema potrebe, znam isto kao ti jako dobro to sve ;)

A znamo da razuman rok nekome moze biti 15 dana a neko moze imati i strpljenja 50 dana. Da ne pričam da ima i ljudi (moj frend) koji već drugi dan maltretira trgovinu zašto to nije riješeno :D

Opet ne mozemo sada tuziti trgovinu jer je proslo 20 dana jer mi to smatramo nerazumnim i onda odmah mislimo da imamo pravne osnove...

Meni razumno je 2 tjedna, jer znam da se 99% reklamacija riješavaju u tom roku, bar su meni bile...

10 godina
FakeDeath kaže...
A znamo da razuman rok nekome moze biti 15 dana a neko moze imati i strpljenja 50 dana. Da ne pričam da ima i ljudi (moj frend) koji već drugi dan maltretira trgovinu zašto to nije riješeno :D

Opet ne mozemo sada tuziti trgovinu jer je proslo 20 dana jer mi to smatramo nerazumnim i onda odmah mislimo da imamo pravne osnove...

Meni razumno je 2 tjedna, jer znam da se 99% reklamacija riješavaju u tom roku, bar su meni bile...

Ako znas zasto govoris da nema roka kad ima, i fino je napisan? Ako znas sta je razumno, onda znas i koliko bi razuman bio rok da dijagnosticiras kvar neceg ovako jednostavnog. Istina, on nije napisao kad je tocno predao, ali proslo je i previse vremena od prosle godine da nema odgovora na ovo. Samim tim ne vidim zasto mislis da on nemoze "tuzit trgovinu"? Nece je sudski tuzit, nego ce fino poslat inspekciju da zatezu s procesom reklamacije, pa nakon par prijava ce ovima iz guzice u glavu doc da to ne ide tako. Sto mislis da ce pismeno napisat inspektoru da testiranje ispravnosti memorije zahtjeva 45 dana jer eto, oni su to napisali da to toliko kod njih traje? Ou jea rite. ADM opcenito zakera sto se tice reklamacija treba im malo inspekcija poslat da se uozbilje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 23:51 (sandokan111).
15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

U utorak će biti 4 tjedna od predaje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
chutac kaže...

U utorak će biti 4 tjedna od predaje.

LEL. Zovi ih odmah u ponedjeljak vidi sta je stim ako ti odmah na ne jave sta je s tim sutra salji dopis. Tako bi ja napravio jel.

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Ma ne treba mi memorija, imam još, a rado bih iskoristio tu mogućnost  da dobijem ganjc nove module 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
chutac kaže...

Ma ne treba mi memorija, imam još, a rado bih iskoristio tu mogućnost  da dobijem ganjc nove module 

pa i dobiti ces nove kako god okreneš, te naravno novu garanciju...

šalji im mail da vidiš koji vrag s time...

sandokan111 kaže...

Ako znas zasto govoris da nema roka kad ima, i fino je napisan? Ako znas sta je razumno, onda znas i koliko bi razuman bio rok da dijagnosticiras kvar neceg ovako jednostavnog. Istina, on nije napisao kad je tocno predao, ali proslo je i previse vremena od prosle godine da nema odgovora na ovo. Samim tim ne vidim zasto mislis da on nemoze "tuzit trgovinu"? Nece je sudski tuzit, nego ce fino poslat inspekciju da zatezu s procesom reklamacije, pa nakon par prijava ce ovima iz guzice u glavu doc da to ne ide tako. Sto mislis da ce pismeno napisat inspektoru da testiranje ispravnosti memorije zahtjeva 45 dana jer eto, oni su to napisali da to toliko kod njih traje? Ou jea rite. ADM opcenito zakera sto se tice reklamacija treba im malo inspekcija poslat da se uozbilje.

slažem se... samo sam rekao da ima svakakvih ljudi koji misle da je i tjedan dana previše, ali nije...

U ovom slučaju 4 tjedna je previše, i treba se do odmah riješiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 9:11 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Pozdrav ljudi!

Zanima me kakvi su zamjenama artikala ADM-ovci.

Uzel sam danas jedan headset kod njih, ali mi se baš nije dopal, a sad vidim da imaju u ponudi neš bolje pa me zanima oće oni meni zamijenit headset za taj drugi, uz moju nadoplatu?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Raykip kaže...

Pozdrav ljudi!

Uzel sam danas jedan headset kod njih, ali mi se baš nije dopal, a sad vidim da imaju u ponudi neš bolje pa me zanima oće oni meni zamijenit headset za taj drugi, uz moju nadoplatu?

Hvala

Ako nisi devastirao kutiju, ako imaš svu pripadajuću opremu što si dobio - ne vidim razlog zašto ne bi.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
14 godina
neaktivan
Raykip kaže...

Pozdrav ljudi!

Hvala

Nazovi i pitaj. Jesi uzimao preko webshopa ili u trgovini?

11 godina
neaktivan
Vaya kaže...

Pozdrav!

Molim da mi se u adm-u sastavi računalo za 5500 kn.

Monitor, miš, zvučnici, tipkovnica, dvdrw nije uopće potrebno da uđe u konfiguraciju.

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-5000-do-7000-kn/170221.aspx?page=274&jumpto=4912662&sort=asc&view=flat

Ovo je tema za to.

Šta svi imaju protiv mene, šta nešto nevalja s tim da imam claw grip?
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Bolje nemoj, ako budeš trebao reklamirati, bit će glavobolji.

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Ne znam, ali meni reklamacija kod njih prođe kako spada ako im ne dopustim da me razuvjere ili ako(kao što se dogodilo) mi napajanje izgori pa se vidi kroz rešetku da je gotovo.

Naručio sam lani konfiguraciju online i 3 dana nakon što je došla reklamirao sam grafičku i napajanje radi coil whinea.

Corsair je prihvatio napajanje, a oni su tvrdili da grafička nije dovoljno glasna, a jučer sam na forumu saznao da ako naručiš online u roku 14 dana možeš vratiti/zamijeniti bez pitanja.

Naravno ja to nisam znao i đubrad su to iskoristila.

A sada imam nešto na reklamaciji već 4 tjedna(a isto je crklo) i čekat ću 46. dan(jer poslije 45 imaš pravo uzeti novo ili novce) i doći tamo i neću otići bez novaca u džepu.

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
chutac kaže...

A sada imam nešto na reklamaciji već 4 tjedna(a isto je crklo) i čekat ću 46. dan(jer poslije 45 imaš pravo uzeti novo ili novce) i doći tamo i neću otići bez novaca u džepu.

Pazi na bruku, mislim kako se radi o 45 radnih dana tj. pon-petak bez vikenda.

Neka netko napiše tko zna više ako griješim.

14 godina
chutac kaže...

Ne znam, ali meni reklamacija kod njih prođe kako spada ako im ne dopustim da me razuvjere ili ako(kao što se dogodilo) mi napajanje izgori pa se vidi kroz rešetku da je gotovo.

Naručio sam lani konfiguraciju online i 3 dana nakon što je došla reklamirao sam grafičku i napajanje radi coil whinea.

Corsair je prihvatio napajanje, a oni su tvrdili da grafička nije dovoljno glasna, a jučer sam na forumu saznao da ako naručiš online u roku 14 dana možeš vratiti/zamijeniti bez pitanja.

Ti si valjda jedan od rijetkih s lošim iskustvima kod ADM-a.

Meni su OCZ-a (ne sjećam se serije) zamijenili za drugo uz moju doplatu.
Također od prvotne konfiguracije su mi odlazili SSD i GTX 760, uredno odrađen servis/zamjena.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
chutac kaže...

Ti si valjda jedan od rijetkih s lošim iskustvima kod ADM-a.

Meni su OCZ-a (ne sjećam se serije) zamijenili za drugo uz moju doplatu.
Također od prvotne konfiguracije su mi odlazili SSD i GTX 760, uredno odrađen servis/zamjena.

I ja sam do sada imao samo pozitivna iskustva sa ADM. U pravilu jedini razlog što ne kupujem tamo je što su mi baš na kraju grada i u slučaju neke reklamacije ne mogu odmah odnijeti jer puno previše goriva potrošim, tad se odlučin na slanje poštom i odužim si reklamaciju.

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Meni su odjebali grafičku i napajanje.

Bilo je riječ o XFX Pro Line modelu(650W) kojemu je ventilator non stop bio na 100%(to znam tako što sam usporedio s frendovim 550W mjesec dana starijim.

I odnesem i prođe RMA i dobijem isto takvo i identičan problem.

Odnesem, oni kažu u redu. Pa jebem li vas, kako može biti u redu ako ste prije dva tjedna za istu stvar rekli da nije?!

I dobro, odem tamo i odbijam preuzeti i lik spoji ATX kabel na neki mali uređaj, upali napajanje i kaže da je 100% opterećeno(makar ja mislim da se za to moraju iskoristiti PCI-e konektori) i da je ventilator tih, a ventilator glasan.

I stavim ga kraj uha i ronda li ga ronda.

I nekako smo se natezali i na kraju uzmem RM750. Njega mogu slati direkt Corsairu i od sada sve šaljem direkt ovlaštenom servisu/proizvođaču ako mogu.

Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
chutac kaže...

Bilo je riječ o XFX Pro Line modelu(650W) kojemu je ventilator non stop bio na 100%(to znam tako što sam usporedio s frendovim 550W mjesec dana starijim.

I odnesem i prođe RMA i dobijem isto takvo i identičan problem.

Izgleda kao neka greška u cijeloj seriji. Da ti nisu rekli da su zamijenili napajanje, a podvalili ti isto?

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Može biti, ali nije bitno ni to, nego to što su jedno odobrili, a drugo nisu htjeli.

Apsolutno nikakvog smisla nema..

Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
chutac kaže...

Može biti, ali nije bitno ni to, nego to što su jedno odobrili, a drugo nisu htjeli.

Apsolutno nikakvog smisla nema..

Ne znam, ako si uporan i ako ti se da natezati možda ti i zamijene.

12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Osobno sa njima su mi dobra iskustva. Dobio sam 280x toxic grafu sa artifactima i to su mi zamijenili u roku 3 dana te sam bio uzeo gtx 770 Lightnig uz nadoplatu. Crkla mi Lightning i u roku 7 dana dobio sam ASUS gtx 770. Tako da, kaj se reklamacija tice, nemam progovora. 

Moj PC  
8 0 hvala 5
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice