"U slucaju ostecenja naljepnice,bez obzira na utvrdeni kvar u garantnom roku,pregled,defektaza i zamjena se naplacuju !!"
Acquisitum Magnum - ADM
- poruka: 2.586
- |
- čitano: 923.595
- |
- moderatori:
vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"U slucaju ostecenja naljepnice,bez obzira na utvrdeni kvar u garantnom roku,pregled,defektaza i zamjena se naplacuju !!"
Onda mi je bolje da uzmem sve u djelovima i sam sastavim.
ja stalno kupujem u komponentama jer je nemoguće da se komp ne otvara godinu dana.......
krepao bi od prašine.........
ja stalno kupujem u komponentama jer je nemoguće da se komp ne otvara godinu dana.......
krepao bi od prašine.........
To je prvi razlog zasto necu uzeti slozen komp.. Jos jedan razlog je da cu ja kasnije stavljati Cooler na proc i par ventova.
samo meni ne radi njihova stranica ili ????
do prije koji dan bilo sve u redu
Imam priliku kupiti komp preko R1 ali neznam ništa o tome. Koliko % ispadne jeftinije?
Pusti ti citate...
Po stoti put. Oštečenjem naljepnice se gubi pravo na besplatnu dijagnostiku kvara (obićno ni to), garancija na komponente i dalje vrijedi...
Dali je moguce da u ADM-u uzmem sve osim ramova i da mi to oni sastave? I dali bi mi sto naplatili npr. da donesem svoje kuciste i rame a da mi oni ubace sve ostalo sto kupim u njih?
Onda mi je bolje da uzmem sve u djelovima i sam sastavim.
da.. ali prilikom kvara ako saljes cijeli komp ti naplacuju dijagnostiku, osim ako ne saljes samo komponentu, ali ja mislim da i tada naplate nekakvu dijagnostiku kvara.
Po stoti put. Oštečenjem naljepnice se gubi pravo na besplatnu dijagnostiku kvara (obićno ni to), garancija na komponente i dalje vrijedi...
Dali je moguce da u ADM-u uzmem sve osim ramova i da mi to oni sastave? I dali bi mi sto naplatili npr. da donesem svoje kuciste i rame a da mi oni ubace sve ostalo sto kupim u njih?
da.
kretpostavljam da naplacuju pocetni rad servisera (100kuna), ili bi mozda napravili i djabe ako im posaljes mail pa se dogovorite, pa tek onda posaljes ram i platis komp...
npr. meni su uvalili memoriju (rekao sam da mi daju po preporuci jer zeljenih nije bilo), koja nije kompatibilna sa maticnom, i imao sam BSOD
Do sada sam imao dobra iskustva. Brza isporuka, sve oke.
Prije jedno godinu dana krepala mi 800GT, zagubio račun no po serijskom broju pronašli i dobio za zamjenu 9800GT
Prije mjesec dana crkne mi MSI ploča pošaljem upit u servis jer nisam imao račun, traže me serijski broj na ploči, i nakon par dana natezanja kazu da ploca nije kupljena kod njih. A ja kupio cijelu konfiguraciju tamo. Tako da za to dajem jedan veliki minus, jer ploča je došla preko 900kn i bila stara par mj.
Prije jedno godinu dana krepala mi 800GT, zagubio račun no po serijskom broju pronašli i dobio za zamjenu 9800GT
Prije mjesec dana crkne mi MSI ploča pošaljem upit u servis jer nisam imao račun, traže me serijski broj na ploči, i nakon par dana natezanja kazu da ploca nije kupljena kod njih. A ja kupio cijelu konfiguraciju tamo. Tako da za to dajem jedan veliki minus, jer ploča je došla preko 900kn i bila stara par mj.
Dvije reklamacije, u obe nisi imao račun i njima pripisuješ minus? Zar je tako teško čuvati komad papira u nekoj ladici nego se gubi vrijeme u dokazivanju kupnje iako ja vjerujem da to uopće nisu dužni provjeravati.
Dvije reklamacije, u obe nisi imao račun i njima pripisuješ minus? Zar je tako teško čuvati komad papira u nekoj ladici nego se gubi vrijeme u dokazivanju kupnje iako ja vjerujem da to uopće nisu dužni provjeravati.
upravo tako, njima i treba prepisati MINUS...
pa zivimo u svijetu gdje bi papir trebao izumrijeti...
WEB racun se ne broji, potvrda isplate banke se ne racuna, nego komad papira koji je tko zna gdje, koji se moze smociti, zagubit, poparat, bacit u smece i ostalo...
"vani" je dovoljno reci datum kupnje, ili oni rastave i nadu po serijskom broju uredaja, ili naljepnice ili neceg slicnog...
- neke firme rade po potvrdi o dostavi posiljke
- po emailu sa potvrdom uplate
- emailu sa online racunom
- po serijskom broju uredaja
i tako dalje...
a mi i dalje radimo po racunu, ili jos gore, neki traze i onu naljepnicu :D !!!
tehnologija ... ??? what is it?!
Kolega slazem se u potpunosti.
Ja sam njima dostavio racun koji sam dobio mailom jer sam narucivao putem webshopa no to se ne priznaje.
A sto se tice ovoga da ne priznaju bez računa to je smiješno. I sam sam radio u jednoj IT poslovnici i ZNAM da kada zaprimim robu na servis dobavljaču sigurno ne šaljem račun koji sam izdao u firmi gdje sam zaposlen neko šaljem predmet na temelju serijskog broja.
Objasnio sam ja to njima ali od onda od njih ni traga ni glasa. Na mail ne odgovaraju, kad zoves telefonom samo te vozaju okolo, koliko sam potrošio na telefon komotno sam mogao polovnu ploču uzeti.
Kolega slazem se u potpunosti.
Ja sam njima dostavio racun koji sam dobio mailom jer sam narucivao putem webshopa no to se ne priznaje.
A sto se tice ovoga da ne priznaju bez računa to je smiješno. I sam sam radio u jednoj IT poslovnici i ZNAM da kada zaprimim robu na servis dobavljaču sigurno ne šaljem račun koji sam izdao u firmi gdje sam zaposlen neko šaljem predmet na temelju serijskog broja.
Objasnio sam ja to njima ali od onda od njih ni traga ni glasa. Na mail ne odgovaraju, kad zoves telefonom samo te vozaju okolo, koliko sam potrošio na telefon komotno sam mogao polovnu ploču uzeti.
ma spreha kao "moramo se uvjerit da je kod nas kupljena" a ja imam 5 dokumenata, i to ne predracuni vec ispis uplate (ako je preko weba), imam njihov mail sa promjenom statusa, imaju moj nick koji je narucio i platio komponentu, imam dostavnicu poste ili barem posta ima potpisanu moju nadudbenicu, ali ne...
j.... tehnologiju, kad se sume unistavaju...
jos bi bolja fora bila da imaju ISO
dal mi moze neko ukratko opisat kako funkcionira web kupovina kod njih?
jel mogu preko weba naručit komponente koje želim tako da budem siguran da ih imaju u trgovini i da me čekaju i onda samo doći u trgovinu u zagrebu i platiti i preuzet?
jel mogu preko weba naručit komponente koje želim tako da budem siguran da ih imaju u trgovini i da me čekaju i onda samo doći u trgovinu u zagrebu i platiti i preuzet?
Za ovo prvo: odaberes proizvod,nacin placanja,adresu dostave-ako zelis,posalju ti mail o dostupnosti,uplatis na njihov racun pare i to je to.
znači isto ko i kod protisa... hvala...
jedino onda jel moze ovo sto sam vec pitao? da narucim komponente da me čekaju pa da platim i preuzmem kod njih... jer dostavu ionako ne zelim pa onda bi bilo puno sigurnije da tamo platim...
Za ovo prvo: odaberes proizvod,nacin placanja,adresu dostave-ako zelis,posalju ti mail o dostupnosti,uplatis na njihov racun pare i to je to.
to je za postu, tj overseas dostava, a za osobno preuzimanje stavis nacin placanja gotovinom i dostava (osobno u poslovnicu) ili koji je vec odabir jer se nemogu logirat trenutno
Kada uzmes cijelu konfu u ADM-u tj. oni ju sastave dali dobijes kutije od svih komponenti?
Kada uzmes cijelu konfu u ADM-u tj. oni ju sastave dali dobijes kutije od svih komponenti?
ako ih zatrazis mozes ih i dobit... inace dobijes samo kutiju od maticne i sve u njoj
Moram nosit pc u servis (nece nikako da se upali) jer je pod garancijom.
Pa me malo zanima u vezi "onoga" ima li po zakonu sto vi smijete imat na kompu tipa avi,mkv,mp3 , ili sto imate instalirano na kompu.
OS je original,
Znam da je glupo pitanje ali mi je susjed tu nasro, da sam to sve trebao pobrisat da avi,mkv,mp3 (filmove, serij) nije bas legalno imat ?
Pretpostavljam da previse se?e i pametuje jer bi onda pola hrvatske bilo u banani.
Nazalost, to ti je hrvatska realnost i tako je vise-manje svugdje i ne samo u IT podrucju. Za prodat su svi dobri, a za eventualnu reklamaciju vuce se rep sve do uvoznika, a ti si jedini kojem se zuri sto prije sve rijesit :)
Zato kupuj tamo gdje je jeftinije, ako nesto krepa, naj si kako god okrenes :)
Osobno imam losih iskustava sa reklamacijama kod nekih firmi koje slove kao "dobre" i sa "dobrim" servisom, a zapravo su samo arogantna i bahata gamad koja ne vidi dalje od nosa.
ADM , da je bar vise takvih i jos jeftinijih.......
LINKS
2 puta mi je otisla graficka pod garancijom...
uvoznik je nakon 10 dana poslao mail da se reklamacija uvazava a kako tada nije bilo 4870x2 na lageru, uvoznik im je porucio da mi daju 5xxx seriju bez nadoplate...
1. su me zavlacili da nisu dobili mail, a naknadno kad sam im pokazao da je i meni poslan mail koji su oni primili, su se "sjetili"
2. za 5xxx su htjeli nadoplatu, iako u mailu uvoznika pise da nadoplata ne dolazi u obzir jer nemaju na lageru 4xxx seriju
3. nakon toga su odugovlacili tocno 29 dana...
LINKS
2 puta mi je otisla graficka pod garancijom...
uvoznik je nakon 10 dana poslao mail da se reklamacija uvazava a kako tada nije bilo 4870x2 na lageru, uvoznik im je porucio da mi daju 5xxx seriju bez nadoplate...
1. su me zavlacili da nisu dobili mail, a naknadno kad sam im pokazao da je i meni poslan mail koji su oni primili, su se "sjetili"
2. za 5xxx su htjeli nadoplatu, iako u mailu uvoznika pise da nadoplata ne dolazi u obzir jer nemaju na lageru 4xxx seriju
3. nakon toga su odugovlacili tocno 29 dana...
Tako su prepoznatljivi? ;)
Jedan od primjera: donesem uredjaj na reklamaciju, salju ga u Zagreb na dijagnostiku, za tjedan dana me zove kuc da je rijeseno. Dodjem u ducan, ona mi gurne racun "za dijagnostiku ispravnog uredjaja" sa cifrom duplom nego sto isti vrijedi. Onda sam pop
(da mi je rekla na telefonu rekao bi samo si ga zadrzi), pred njima tamo odradio "diagnostiku" i pokazao da uredjaj ne radi. Nakon sto su skuzili da su me bacili u berserk mode i jos par telefoniranja sa Zagrebom dali su novi uz "sad imate i novo jamstvo", nabi si takvo jamstvo znas gdje.
Tako su prepoznatljivi? ;)
Jedan od primjera: donesem uredjaj na reklamaciju, salju ga u Zagreb na dijagnostiku, za tjedan dana me zove kuc da je rijeseno. Dodjem u ducan, ona mi gurne racun "za dijagnostiku ispravnog uredjaja" sa cifrom duplom nego sto isti vrijedi. Onda sam pop
(da mi je rekla na telefonu rekao bi samo si ga zadrzi), pred njima tamo odradio "diagnostiku" i pokazao da uredjaj ne radi. Nakon sto su skuzili da su me bacili u berserk mode i jos par telefoniranja sa Zagrebom dali su novi uz "sad imate i novo jamstvo", nabi si takvo jamstvo znas gdje.
o kojem je uredaju rijec?
znaci da si ga vlastorucno otvarao ili?
jer svako otvaranje koje nije iz ovlastenog servisa se naplacuje, kao i ona kupovina po komponentama...
znaci da si ga vlastorucno otvarao ili?
jer svako otvaranje koje nije iz ovlastenog servisa se naplacuje, kao i ona kupovina po komponentama...
Ma jok, sve uredno, nema veze, malo smo otisli , ovo je tema za ADM, da ne bi netko pomislio da se na njih zalim.
frend mi je narucio konfu od 5000kn i da mu je sastave bez OS.
ja dodem da mu instaliram winse kada ono ne zeli otvorit dvd citac gledam ma sta.
kratko receno zaboravili su spojiti napajanje i sata kabel na matičnu -.-
a stavili su onu garantnu naljepnicu na bokove kucista. i jos mu ej kuciste doslo svo izbombano. ali mu ne smeta.
kratko receno lagano sam odlejpio nekako i natrag zaljepio pa sada sta bude bude
frend mi je narucio konfu od 5000kn i da mu je sastave bez OS.
ja dodem da mu instaliram winse kada ono ne zeli otvorit dvd citac gledam ma sta.
kratko receno zaboravili su spojiti napajanje i sata kabel na matičnu -.-
a stavili su onu garantnu naljepnicu na bokove kucista. i jos mu ej kuciste doslo svo izbombano. ali mu ne smeta.
kratko receno lagano sam odlejpio nekako i natrag zaljepio pa sada sta bude bude
Mogli su barem napravit neka osnovna testiranja kada su spojili kantu,a ne samo spakiraj i šalji.