IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 541.294
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: IPhone 7, rasprava!

Mozda zato sto je lakse prisloniti neg prisloniti i utaketi kabel? Recimo.... Stvar izbora. Ja imam obicno, brzo i bezicno recimo. Koristis ono sto ti pase. Zasto je lose imati izbor?????????????'

Zasto onda nema brzo punjenje kad ti je zica tako draga??????

Pricaj ti i filozofiraj ali jednostavno to flagship mora imati ako zeli biti konkurentan...

15 godina
neaktivan
R36 kaže...

Pa rekao bi da je nepotrebno...a zašto...

1. Konstantno to postolje mora biti uključeno u utičnici. A baš ga ne uključujem uvijek u istu utičnicu.

2. Još uvijek se sporije puni nego žičano...

3. Dokle god bežićno ne zaživi na naćin da lovi u rasponu od 2-3-5m...dođeš na isto kao i sa žičanim.

U svakom slučaju pohvalno je da se proizvođaći trude to unaprijedit. Samsung pokušava ubrzat bežićno punjenje pa da bude u razini žičanog.

Ja ne znam u kojem od nas dvojice je problem, ali zadnjih dana se svako malo nađem u situaciji da se slažem s nekim tvojim postom. To neka čudna novogodišnja promjena...

Kad uznapreduje do razine da se puni bar na metar-dva udaljenosti i solidnom brzinom, onda ću birati mobitel prema tome. Do tad mi svejedno ima li ili nema i čini mi se daleko korisnijim imati Quick Charge i potrošiti još 4 sekunde da naciljam kabel u utor.

edit: btw, da ne bi Torent krivo shvatio, i ja se slažem da bi flagship trebao to imati u najvišem stadiju koji razina razvijenosti tehnologije dopušta, ali da mi osobno predstavlja neki faktor, baš i ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 12:57 (Mirko935).
14 godina
Torent kaže...

Mozda zato sto je lakse prisloniti neg prisloniti i utaketi kabel? Recimo.... Stvar izbora. Ja imam obicno, brzo i bezicno recimo. Koristis ono sto ti pase. Zasto je lose imati izbor?????????????'

Zasto onda nema brzo punjenje kad ti je zica tako draga??????

Pricaj ti i filozofiraj ali jednostavno to flagship mora imati ako zeli biti konkurentan...

Pa jel ti vjeruješ u to što si upravo napisao??????????? 

Ne ulazim u "teoriju" kojom brzinom će se/mogao bi se puniti gadget, ali u situaciji da ulaziš doma, UOPĆE SE NE ZAMARAŠ sa bilo čime, jer ti se gadget AUTOMATSKI počinje puniti!!!!! 

Zamisli da razviju tehnologiju za wireless punjenje bezžičnih slušalica, pa dok slušaš muziku, a one su ti na "LOW BATTERY", ti se uopće ne zamaraš sa time što nigdje nemaš 3.5mm jack!!!!! 

Nisam protiv SPEED charger-a, daleko od toga, ali ako gadget "IMA" wireless punjenje, trebamo jasno razlučiti što je beskontaktni ili kontaktni prijenos energije, ali sam ja podizanjem kvalitete standarda ipak za Full wireless charging, miljama svjetlosnih godina prije bilo kakvog brzanca, moje skromno subjektivno razmišljanje, jebi ga! 

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
Torent kaže...

Nisam na to mislio. Raduje se da ce uvesti a kad sam ja (i ne samo ja) to naveo kao nedostatak tada je rekao da ima xyz boljih nacina punjenja i jos me nazvao lazovom kao nikad to nije rekao a vidi sad... Isto je za amoled ekran i more drugih stvari. Pljuvanje an tehnologiju koju iphone nema  a kad je uvede niko veci zagovornik ;) Isto je bilo i za velicinu ekrana, ram, rezoluciju itd....

Al ok. Ja se iskreno radujem ako se to ostvari jer mozda ce se iphone konacno pribliziti android flagshipima da konacno imamo izbora kad kupujemo mob a ovako se svelo na kojia ndorid uzeti....

Samo znajuci Apple mogli bi napraviti glupost pa izbaciti i ovaj jedini prikljucak koji ima pa opet napraviti korak naprijed 2 nazad.....

1. Konstantno to postolje mora biti uključeno u utičnici. A baš ga ne uključujem uvijek u istu utičnicu.

To stoji da je to jedini nacin punjenja ali nije. Stoji ti punjac na stolu spustim mob na njega i puni. Ionako ces ga drzati na stolu. Udjem u auto i samo ubacim mob u naslon za ruke i on se puni. I d amora biti utaknuto ali bezicni punjac iz kine kosta par dolara i kupsii nekoliko komada i postavis po kuci ili gdje se vec zadrzavas... Isntaliras u kaficu u stolove recimo kao sto se vec radi. Zasto je lose imati izbor????

Kao pod jedan i nije sporije od normalnog punjenja barem ne nesto bitno. Sporije je od brzog punjenja koje takodje iphone ne posjeduje....

3. Dokle god bežićno ne zaživi na naćin da lovi u rasponu od 2-3-5m...dođeš na isto kao i sa žičanim.

Ne dodje na isto. Zasto onda nije isto i sa slusalicama??? To je tehnologija koja je zrela i uveliko se koristim. Nikad nisam cuo da neko kaze da je losa a ima ju. PRobaj.... Stvar komocije..... Zar nije prakticnost nesto sto se gura sa lightening portom (sada i sa USB-C), bezicnim slusalicama? To ti isto nudi bezicno punjenje u toj sferi....

U svakom slučaju pohvalno je da se proizvođaći trude to unaprijedit. Samsung pokušava ubrzat bežićno punjenje pa da bude u razini žičanog. 

To stoji da je to jedini nacin punjenja ali nije. Stoji ti punjac na stolu spustim mob na njega i puni. Ionako ces ga drzati na stolu. Udjem u auto i samo ubacim mob u naslon za ruke i on se puni. I d amora biti utaknuto ali bezicni punjac iz kine kosta par dolara i kupsii nekoliko komada i postavis po kuci ili gdje se vec zadrzavas... Isntaliras u kaficu u stolove recimo kao sto se vec radi. Zasto je lose imati izbor????

- Za doma mi nije praktično jer mijenjam mjesta punjenja...a baš da imam 5-6 utikača zauzetih s bežićnim punjacima - baš i ne. Imam i druge kučanske uređaje koje koristim - tipa sokovnik, toster i sl...

- Neki auto već imaju posebno mjesto za bežićnp punjenje tako da je to tamo riješeno.

Po meni koristno za kafiće kao što ti kažeš tj neka javna mjesta.

Kao pod jedan i nije sporije od normalnog punjenja barem ne nesto bitno. Sporije je od brzog punjenja koje takodje iphone ne posjeduje....

- Pošto imam brzo punjenje više ne uspoređujem s normalnim. Skoro svi novi Android telefoni imaju brzo punjenje pa nema smisla spominjat stariju tehnologiju punjenja. Naspram brzog punenja je ovo i dalje sporo.

Ne dodje na isto. Zasto onda nije isto i sa slusalicama??? To je tehnologija koja je zrela i uveliko se koristim. Nikad nisam cuo da neko kaze da je losa a ima ju. PRobaj.... Stvar komocije..... Zar nije prakticnost nesto sto se gura sa lightening portom (sada i sa USB-C), bezicnim slusalicama? To ti isto nudi bezicno punjenje u toj sferi....

- ovo te iskreno nisam dobro skužio - što si htio reći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 13:10 (R36).
13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
R36 kaže...

Ja ne znam u kojem od nas dvojice je problem, ali zadnjih dana se svako malo nađem u situaciji da se slažem s nekim tvojim postom. To neka čudna novogodišnja promjena...

Kad uznapreduje do razine da se puni bar na metar-dva udaljenosti i solidnom brzinom, onda ću birati mobitel prema tome. Do tad mi svejedno ima li ili nema i čini mi se daleko korisnijim imati Quick Charge i potrošiti još 4 sekunde da naciljam kabel u utor.

edit: btw, da ne bi Torent krivo shvatio, i ja se slažem da bi flagship trebao to imati u najvišem stadiju koji razina razvijenosti tehnologije dopušta, ali da mi osobno predstavlja neki faktor, baš i ne.

Da, baš zanimljivo 

A 2017. god - loše ostavljamo iza sebe, nadamo se boljem...

9 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
....

Pa ne gledam ni ja sve te karakteristike ali ako dva gadgeta auta sta god imaju istu cijenu ocekujes da imaju i slicne karakteristike zar ne? Tvojom logikom niko ne bi kupio niti jedan super car jer ima ogranicenje brzine ;) Ja nikad nisam rekao da je iphone los telefon vec da ne opravdava cijenu i zaostaje za konkurencijom. Daleko da je los....  E da i ja se nesto pocesto slozim sa R36 ;) Ne znam sta mu je u zadnje vrijeme ;)

ATJLučko kaže...
....

Pa jel ti vjeruješ u to što si upravo napisao??????????? 

Ne ulazim u "teoriju" kojom brzinom će se/mogao bi se puniti gadget, ali u situaciji da ulaziš doma, UOPĆE SE NE ZAMARAŠ sa bilo čime, jer ti se gadget AUTOMATSKI počinje puniti!!!!! 

Zamisli da razviju tehnologiju za wireless punjenje bezžičnih slušalica, pa dok slušaš muziku, a one su ti na "LOW BATTERY", ti se uopće ne zamaraš sa time što nigdje nemaš 3.5mm jack!!!!! 

Nisam protiv SPEED charger-a, daleko od toga, ali ako gadget "IMA" wireless punjenje, trebamo jasno razlučiti što je beskontaktni ili kontaktni prijenos energije, ali sam ja podizanjem kvalitete standarda ipak za Full wireless charging, miljama svjetlosnih godina prije bilo kakvog brzanca, moje skromno subjektivno razmišljanje, jebi ga! 

U sta vjerujem? Sve sto sam napisao koristio sam svakodnevno...

Ti stalno pricas sta bi eventualno moglo biti. Brzo punjenje je tu i radi dolicno. Bezicno punjenje je tu i radi odlicno. Ako apple napravi takvo punjenj o kojem ti pricas ja cu prvi to pozdraviti ali to je mozda nekad negdje a mozda i ne.... Realnost je da apple ceka da to neko napravi i posudi kupi ili sta god vec radi i stavi u iphone....

Sta znaci beskontaktno? I sad je beskontaktno samo radi na malim udaljenostima. Bezicno punjenje kakvo je sada ne oduzima ti nista od konfora. Ja Kad dodjem kuci ili u knc stavim telefon pored sebe samo je razlika hoce li punjac biti ispod telefona ili ne. Sta ti to oduzima od trenutne rutine? Meni niti milisekundu. To sto ti pricas je odlicno i neophodno ako je to jedini nacin punjenja. Ja cijelo vrijem pricam a ti zanemarujes, o mogucnosti izbora.... Uvijek ti ostaje zicno punjenje, to ti niko ne oduzima. Barem ne bi trebao... Osim Applea sa MBP ;)

Iphone trenutno nema brzo punjenje bezicno punjenje niti punjenje preko MBP bez dodatne investicije... I ako je par USD zar nije bolje tih par USD uloziti u bezicni punjac a ne u nesto sto nikad nije ni trebalo ukidati....

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 13:15 (Torent).
11 godina
neaktivan
I ja bi volio da Apple ubaci i brzo i bezicno punjenje.Koristim ga jer mu nema ravnom u radu i brzini , al stvarno nas zakidaju u nekim stvarima. Nema veze sto se sporije puni bezicno , al neka ima,stavim na sto pored kreveta i kad krenem da spavam odlozim telefon samo tu i nek se puni preko noci,napuniti ce ga punog , a ovako ganjaj kabl pored kreveta ( barem moje misljenje ) .

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kenan94 kaže...
I ja bi volio da Apple ubaci i brzo i bezicno punjenje.Koristim ga jer mu nema ravnom u radu i brzini , al stvarno nas zakidaju u nekim stvarima. Nema veze sto se sporije puni bezicno , al neka ima,stavim na sto pored kreveta i kad krenem da spavam odlozim telefon samo tu i nek se puni preko noci,napuniti ce ga punog , a ovako ganjaj kabl pored kreveta ( barem moje misljenje ) .

dobri su ajfoni ali ja zelim najbolje specifikacije koje mi omogucavaju 8-jezgreni android uredaji sa 4gb rama.. zelim najvise procesorskih jezgri za svoj novac.

15 godina
neaktivan
brada09 kaže...
kenan94 kaže...

dobri su ajfoni ali ja zelim najbolje specifikacije koje mi omogucavaju 8-jezgreni android uredaji sa 4gb rama.. zelim najvise procesorskih jezgri za svoj novac.

Uopće nisi u toku. Najbolji mobiteli danas imaju 10+ jezgri.

14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
brada09 kaže...
kenan94 kaže...

Uopće nisi u toku. Najbolji mobiteli danas imaju 10+ jezgri.

10 jezgri mi ipak probijaju budzet :-/

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Frajer je debil.

"Even before the iPhone 7 was released, and it wasn't yet clear whether Apple had dropped the port, I wrote the following:

"... if Apple drops it for the iPhone and the iPad, other companies won't be able to resist copying the move. Oh, sure, they might hold out at first, but eventually, they will all follow suit."

Well, it's already started to happen, and the snowball is gathering momentum.

Not only is the headphone jack gone from the latest iPhone, but the HTC Bolt, Moto Z, and LeEco smartphones have already eradicated the jack, and rumor has it that Samsung's decided to do the same with its upcoming flagship Galaxy S8."

Od tri koja je nabrojao, dva su izašla prije iPhonea 7, tako da teško da su oni ti koji su ikako iskopirali Apple, kao što on k(l)aže.

Mislim, nažalost je vjerojatno u pravu, ali članak je beskorisni clickbait koji nije baš ništa novog ni pametnog rekao. Današnje novinarstvo, jel...

15 godina
neaktivan
Torent kaže...
Mirko935 kaže...
....

Pa ne gledam ni ja sve te karakteristike ali ako dva gadgeta auta sta god imaju istu cijenu ocekujes da imaju i slicne karakteristike zar ne? Tvojom logikom niko ne bi kupio niti jedan super car jer ima ogranicenje brzine ;) Ja nikad nisam rekao da je iphone los telefon vec da ne opravdava cijenu i zaostaje za konkurencijom. Daleko da je los....  E da i ja se nesto pocesto slozim sa R36 ;) Ne znam sta mu je u zadnje vrijeme ;)

Naravno da očekujem da imaju slične karakteristike i da bi se objektivno moglo reći da je lošiji onaj koji to nema. Samo kažem da meni osobno ne igra ulogu. Npr. da imam izbor dva skoro ista mobitela od kojih jedan ima utor za SD i nema bežično punjenje, a drugi nema SD i ima bežično punjenje, uzeo bih ovaj koji ima SD.

16 godina
IPhone 7, rasprava!

DAC troši bitno manje struje na USB-C.

Ne znam za lightning.

Ali ako stave dva USB-C porta neću se žalit.

Problem je što će mi sigurno falit adaptera, i što će mi sluške s adapterom ostat u 'drugoj' jakni itd..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 20:50 (Mitch).

0 0 hvala 0
9 godina
Kolko ja znam, letv je daleko prije ajfona maknul port za slusalice.. Pitam s ejel su imali ijedan model s portom za slusalice

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ne znam za lightning.

Problem je što će mi sigurno falit adaptera, i što će mi sluške s adapterom ostat u 'drugoj' jakni itd..

Hmm neznam kakve veze ima Design Automation Conference sa USB-C ali ako zelim dobar zvuk onda mi trebaju i dobre slusalice imho..

10 godina
neaktivan
LOL, btw Digital to Analog Converter 😂

0 0 hvala 0
16 godina
brada09 kaže...
Mitch kaže...

Ne znam za lightning.

Hmm neznam kakve veze ima Design Automation Conference sa USB-C ali ako zelim dobar zvuk onda mi trebaju i dobre slusalice imho..

Loš troll post, ali da trebaju ti i dobre sluške....no veće napajanje putem USBa i više podatak je sigurno korisno....a opet ta potrošnja se kompenzira time što DAC uz USBC radi na nižem naponu.

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
brada09 kaže...
Mitch kaže...

Ne znam za lightning.

Loš troll post, ali da trebaju ti i dobre sluške....no veće napajanje putem USBa i više podatak je sigurno korisno....a opet ta potrošnja se kompenzira time što DAC uz USBC radi na nižem naponu.

dobro to je subjektivno sad, ali mislim da se mozemo sloziti da je dobar zvuk bolji od lošijeg..

14 godina
IPhone 7, rasprava!

Ovu temu bi trebalo zatvoriti jer je o svemu, samo ne o iphoneu 7.

Imam ja konkretno pitanje - tko kod nas mijenja razbijeni ekran na ihpne 7 plus i posto? T-com je dao odgovor da uz nadoplatu daju novi uređaj, a popravke te vrste ne rade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koliko traje baterija na 7 ili 7+? Mislim na on screen surfanja po netu i sl.

0 0 hvala 0
12 godina
N!NO kaže...

Imam ja konkretno pitanje - tko kod nas mijenja razbijeni ekran na ihpne 7 plus i posto? T-com je dao odgovor da uz nadoplatu daju novi uređaj, a popravke te vrste ne rade.

Nebi ju trebalo zatvoriti, samo treba zabraniti pristup par ljudi koji samo kenjaju a uredaj ih uopce ne zanima jer oni kakti imaju bolje,ali su sse ovdje nasli prozvanima prosipati svoje mudrosti.

PSN:Tomislav025
15 godina
neaktivan

Treba sve članove banati i zatvoriti forum. To bi bilo najbolje za razmjenjivanje mišljenja, iskustava itd. 

9 godina
odjavljen

Ili da neko kritikuje jer zeli da proizvod bude bolji da bi imao izbor kad kupuje... A ne to je no no.... Samo se voli ili mrzi....

10 godina
Prije par dana sam pitao u Filexu i rekao mi je da zamjena ekrana dođe oko 2100kn sa čekanjem od 7-10 radnih dana jer dobiješ originalne dijelove tj. pošalju ti mobitel u službeni Apple servis.
14 godina

Nije problem rasprava nego hejteri koji su nadrobili 60 strana razloga zasto je njih kinez bolji od ajfona. Koga briga - napravite si debatnu temu pa drobite.

14 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...
N!NO kaže...

Nebi ju trebalo zatvoriti, samo treba zabraniti pristup par ljudi koji samo kenjaju a uredaj ih uopce ne zanima jer oni kakti imaju bolje,ali su sse ovdje nasli prozvanima prosipati svoje mudrosti.

Pa ja mislim da bi trebalo napraviti progon nekih clanova, ti mi se cinis kao adekvatna osoba koja ce odlucivat koji ce to clanovi biti.

17 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...
Koliko traje baterija na 7 ili 7+? Mislim na on screen surfanja po netu i sl.

Trenutno koristim samo iPhone 7 privatno i poslovno. Uključena mi je sinkronizacija exchangea, net je upaljen konstantno i koristim ga za pozive, poruke, mailove, surfanje. Baterija traje 2, 2 i pol dana. Novi je pa je kapacitet maksimalan. Jako sam zadovoljan prelaskom s 6-ice.

9 godina
A kak bi se zvala debatna tema? I u tom slucaju bi ostalo svega par clanova(ako) jer bi se banalo one koji pisu minuse ajfona, ali i one koji ga dizu u nebesa...
14 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
A kak bi se zvala debatna tema? I u tom slucaju bi ostalo svega par clanova(ako) jer bi se banalo one koji pisu minuse ajfona, ali i one koji ga dizu u nebesa...

Mogla bi se zvat "Politički korektan - iPhone 7 "

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice