IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 534.653
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Mirko935 kaže...
eVGA-011 kaže...

Dobio sam poruku od mog carriera MTS-a da ne moram da cekam da mi istekne ugovor sa kojim sa uzeo iPhone SE i da mogu da uzmem bilo koji telefon na 24 meseca otplate pored ovog ugovora koji imam.

Ali naravno placao bi punu cenu uredjaja kroz racun koji bi mi stizao svakog meseca zajedno u ovaj koji imam ugovor. 

Odmah sam pomislio na iPhone 7 ali cu sacekati iPhone 7s pre nego sto donesem odluku sta da radim.

U prijevodu, iPhone 7 ti je toliko nezanimljiv da ćeš čekati još 9 mjeseci. Ljudi odluče koju kuću kupiti u kraćem roku.

Glupo je kupit iPhone koji je vani vec 4 mjeseca. Pravi jabucari kupuju svoj telefon prvi dan prodaje.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pozdrav ekipa, potrebna mi je mala pomoć. Uzeo sam prvi puta iPhone, konkretno radi se o iPhone-u 7 128GB. Kako ga do sada nikada nisam koristio u fazi sam istraživanja kako šta funkcionira i naletio sam na prvi problem. Uredno sam se prijavio i dobio Apple ID, iCloud ali međutim kada sam pokušao prvi puta skinuti aplikaciju nisam uspjeo jer me konstantno baca na REVIEW YOUR ADDRESS (AppStore i iTunes) kada unesem tražene podatke i NONE (kod kartice) ne želi da prihvati nego mi izbacuje nekakvu grešku. Da li mi može netko pomoći, ako se već prije susreo sa ovim problemom? Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Registriraj si neku karticu samo da ti sve uredno prodje i nakon toga ju obrisi. Meni je to pomoglo kod prvog kreiranja racuna. Kupio sam nekoliko aplikacija i onda obrisao karticu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prošlo je! Hvala!

13 godina
neaktivan
Torent kaže...

Upravo tako. Doticni gospodin ocjenjuje kamere samo na osnovu f broja (vjerovatno je cuo da je sto je manji broj to nesto super a nema blagogo pojma sta je to uopste i kako utice na konacnu sliku) a ne ja. f broj sam po sebi ne znaci apsolutno nista. Trebas znati zarisnu daljinu i velicinu senzora kao i broj megapiksela pa da ti f broj nesto znaci. ZAto sam i pitako koja je bolja kamera upravo da poentiram ovo gore navedeno.....

Upravo tako...dotični gospodin nije objasnio gdje sam pogriješio kada sam rekao da je bolje imat f1.7 nego f.2.0. 

Pričaš o žarišnoj duuljini - neš ti razlike između S7 koji ima 26mm i npr Iphonea koji ima 28mm, i velični senzora

U svakom slučaju manji otvor blende prati žarišnu duljinu i veličnu senzora.

Ovu tvoju znanstvenu fantastiku prodaji nekom drugom.

9 godina
odjavljen
Pravis se glup ili....? Ne mozes reći koja je kamera bolja samo na osnovu otvora blende. To sam ti vec objasnio. Ti nastavljas se blamirati i dalje i pokazujes totalno neznanje sta je F broj i šta ti on govori. Nemoj se petljati u teme o čemu pojma nemaš.
11 godina
neaktivan
R36 kaže...
Torent kaže...

Upravo tako. Doticni gospodin ocjenjuje kamere samo na osnovu f broja (vjerovatno je cuo da je sto je manji broj to nesto super a nema blagogo pojma sta je to uopste i kako utice na konacnu sliku) a ne ja. f broj sam po sebi ne znaci apsolutno nista. Trebas znati zarisnu daljinu i velicinu senzora kao i broj megapiksela pa da ti f broj nesto znaci. ZAto sam i pitako koja je bolja kamera upravo da poentiram ovo gore navedeno.....

Upravo tako...dotični gospodin nije objasnio gdje sam pogriješio kada sam rekao da je bolje imat f1.7 nego f.2.0. 

Pričaš o žarišnoj duuljini - neš ti razlike između S7 koji ima 26mm i npr Iphonea koji ima 28mm, i velični senzora

Pa i ne baš... Npr. Sony Z5 ima f/2.0 ali ima 24mm ekvivalent i 1/2.3'' senzor što je veće od 26mm i 1/2.6'' mislim. Pojedinačni pikseli su veći jer ih je i više 23 naspram 12. Al svejedno, po tvojoj teoriji i logici bi na tih 24 i 1/2.3'' trebal ić otvor blende od f/1.6?

Ili recimo kod legendarne Lumie 1020... Otvori blende svakako mogu pomoći, ali praktična korist od toga na tako malim senzorima je minimalna, tako da tu ulogu igra veličina pojedinog piksela, kvaliteta senzora ali najviše softver koji može ili nemora izvuć maksimum. Otvor blende i žarišna duljina nisu presudni nikako.

9 godina
odjavljen
Dzaba njemu pricati. Ponavlja PR materijal ko papagaj bez znanja šta to znači. Gore nego sa MPx. Više je bolje a sad odjednom više nije bolje.
16 godina
R36 kaže...
Torent kaže...

Naučniče odustani molim te. Iskusniji sam sigurno u ovom području, ali zbilja mi se ne da objašnjavat i odustani od ove priče. Napisao si velik apsurd i to je to.

Još je veći apsurd to što drobite konstantno gluposti u ovoj temi

13 godina
IPhone 7, rasprava!

Nudi mi se iPhone 7 32 GB za moj godinu dana stari iPhone6s 64 GB. mijenjati ili ne, molim savjet. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
njuskalo56 kaže...

Nudi mi se iPhone 7 32 GB za moj godinu dana stari iPhone6s 64 GB. mijenjati ili ne, molim savjet. Hvala

Skok je mali naspram 6S i 7 ali ako je 7-ica nova ja se nebi dvoumio. A i za koju godinu ćeš dobiti više para za 7 nego 6S. Mada zašto bih itko dao 7 za godinu dana star 6S?

13 godina
neaktivan
Torent kaže...
Pravis se glup ili....? Ne mozes reći koja je kamera bolja samo na osnovu otvora blende. To sam ti vec objasnio. Ti nastavljas se blamirati i dalje i pokazujes totalno neznanje sta je F broj i šta ti on govori. Nemoj se petljati u teme o čemu pojma nemaš.

Ali i dalje ne vidim tvoje objašnjenje. Ne vidim da si mi dokazao da je kamera na kineskim mobitelima s f2.0 bolja od Samsungove s f1.7 ili Iphonove f1.8., koliko god ti tvrdio da f ne igra ulogu. Opet ponavljam...igra ulogu u nočnim uvijetima...

bubimir13 kaže...  

Pa i ne baš... Npr. Sony Z5 ima f/2.0 ali ima 24mm ekvivalent i 1/2.3'' senzor što je veće od 26mm i 1/2.6'' mislim. Pojedinačni pikseli su veći jer ih je i više 23 naspram 12. Al svejedno, po tvojoj teoriji i logici bi na tih 24 i 1/2.3'' trebal ić otvor blende od f/1.6?

Ili recimo kod legendarne Lumie 1020... Otvori blende svakako mogu pomoći, ali praktična korist od toga na tako malim senzorima je minimalna, tako da tu ulogu igra veličina pojedinog piksela, kvaliteta senzora ali najviše softver koji može ili nemora izvuć maksimum. Otvor blende i žarišna duljina nisu presudni nikako.

Kolega koliko vidim vi samo ne pričate kao Torent nego dajete konkretne primjere.  

Ti hoćeš reći da će Sony s manjim otvorom blende f2.0, ali s većim senzorom dat bolje slike nego npr S7 s manjim senzorom i većim otvorom blende?? To mi izgleda kao - da li je čaša polupuna ili poluprazna. Nisam ja uopće ulazi u teoriju koji bi otvor blenda trebao ići...

Svi se ti to fino objasnio - i onda kad ide testiranje/usporeeba kvalitete slike ta Sony kamera se pokazala kao sranje...pogotovo s onim blue efektom (mislim na Z5)

Ako znamo da Samsung/Apple pa sad i Pixel imaju softwersku odličnu obradu slike - veči otvor blende može biti samo plus., minus nikako - noćni uvijeti. Po danu većina da dobre slike. Kad dodamo još kod samsunga tehnologiju "dual pixel" senzor u kojem se svaki piksel koristi za detekciju faze auto fokusa., dobiješ odličnu kameru.

Normalno da žarišna duljina i otvor blende nisu presudni...još tu nadodamo - brzina zatvarača, ekspoziciju i ISO...i različita kombinacija ovih parametara nam omogučuje različite fotografije.

15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
njuskalo56 kaže...

Skok je mali naspram 6S i 7 ali ako je 7-ica nova ja se nebi dvoumio. A i za koju godinu ćeš dobiti više para za 7 nego 6S. Mada zašto bih itko dao 7 za godinu dana star 6S?

Zbog više memorije možda? Ili zbog 3.5 mm utora.

13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
R36 kaže...
Torent kaže...

Naučniče odustani molim te. Iskusniji sam sigurno u ovom području, ali zbilja mi se ne da objašnjavat i odustani od ove priče. Napisao si velik apsurd i to je to.

Još je veći apsurd to što drobite konstantno gluposti u ovoj temi

Kolega ne tjeram te da ovo čitaš. Slobodno produži.

13 godina

A da možda prestaneš trkeljati gluposti kad nemaš pojma niočemu? Ili u potpis stavi "ne shvaćajte me ozbiljno, nemam blage". Čisto zbog novih ljudi na forumu da te kojim slučajem ne shvate ozbiljno ;) 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
13 godina
neaktivan
Javio se haker...
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Ova tema nam ocito ne sluzi za nista drugo nek za prepucavanje. :)

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
A kolega kako ne kuzis da Apple i IOS ne valjaju kao ni Samsung ni TW., LG i HTC da ne spominjem.
Kineska sranja i Google pixel "top modeli"...(do jucer su bili jeftini,pa su danas odlucili da bi mogli biti premium.) su best buy na forumu.
Sta ja znam koja je kamera valja jer se kolege baziraju na teh.specifikacijama kamere a vidi se po recenzijama i realnim uvijetima da to nije tako.
Pored Iphonea i Samsunga kineske kamere nemaju sto radit.
Da se mene pita...pobrisat cijelu temu...i pustit normalne ljude koji imaju Iphone da razmijenju iskustva ili one koji ga misle kupit.
11 godina
neaktivan
R36 kaže...
A kolega kako ne kuzis da Apple i IOS ne valjaju kao ni Samsung ni TW., LG i HTC da ne spominjem.
Kineska sranja i Google pixel "top modeli"...(do jucer su bili jeftini,pa su danas odlucili da bi mogli biti premium.) su best buy na forumu.
Sta ja znam koja je kamera valja jer se kolege baziraju na teh.specifikacijama kamere a vidi se po recenzijama i realnim uvijetima da to nije tako.
Pored Iphonea i Samsunga kineske kamere nemaju sto radit.
Da se mene pita...pobrisat cijelu temu...i pustit normalne ljude koji imaju Iphone da razmijenju iskustva ili one koji ga misle kupit.

Da se mene pita, pobrisat tebe i mir Božji... 

14 godina
IPhone 7, rasprava!

Pozdrav,

zanima me ako znam e-mail i lozinku od iClouda dali mogu nekako mimo upisivanja u iPhone, znati (vidjeti) Kontakte u Imeniku, dal mogu putem iTunesa ili na neki drugi način? 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Pozdrav,

zanima me ako znam e-mail i lozinku od iClouda dali mogu nekako mimo upisivanja u iPhone, znati (vidjeti) Kontakte u Imeniku, dal mogu putem iTunesa ili na neki drugi način? 

Ulogiraj se na iCloud i tamo mozes citati, uredjivati i dodavati nove kontakte.

14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Pozdrav,

provjera ženinih kontakata? 

16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

A tko bi mogao/trebao biti nasljednik AMAZING pokreta onda????? 

ATJ Lučko
9 godina
odjavljen

Znaci nema ko nego apple ;) Heehehhee a zasto bi iko morao biti nasljednik? A ako ces pravo samsung svake godine izbaci nesto novo na svojim telefonima a apple se zeza sa emojiima... ;)

14 godina
IPhone 7, rasprava!

Uskoro mi stiže novi iPhone 7 128 GB pa me zanima da li je netko isprobao instalirat aplikacije koje se plaćaju, ali bez Jailbrejka, npr. https://appdb.cc ili ako postoji još nšto bolje od toga, da mi pošalje link. Tnx

Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
David87 kaže...

Uskoro mi stiže novi iPhone 7 128 GB pa me zanima da li je netko isprobao instalirat aplikacije koje se plaćaju, ali bez Jailbrejka, npr. https://appdb.cc ili ako postoji još nšto bolje od toga, da mi pošalje link. Tnx

Postoji nesto sta se zove podrzavanje developera i placanje aplikacija. Nitko nece propast za max 10 USD.

9 godina
Ono kad kupis ajfon za 1000€ pa skidas piratske app jer si skrt dat 50€ za dobru navigaciju... 🤔😂

Jos jedna stvar koja mi se ne svida, bez uvrede, jer nije osobno za tebe, al me ubija kad se zenska hvali s takvim mobom a nema ni za poziv neg zica okolo..

Kaj nema nikad nikakvih akcija tu? Il bar da se prebaci na drugu regiju gdje je jeftinije?

7 1 hvala 0
14 godina
IPhone 7, rasprava!

bitno da se ima iPhone 7 

7 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
David87 kaže...

dame i gospodo, evo vam tipični iphone kupac kod nas, skupio si je za kupit iphone 7 odvajajuć od usta i sad mu trebaju mukte aplikacije, a ego mu nalaže da se malo pokurči na forumu jer kako bi zvučalo da je reka da je kupia iphone 7

ne to nije dovoljno, najbitnije na njegovom postu je da je to 128 gb, jadna li smo država i još jadniji narod

iPhone is a smartphone for dumb people
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice