IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 534.630
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
bubimir13 kaže...

Fakat mi više nije jasno ovo flejmanje... Svaka aplikacija se postavlja u njoj što je dosta zgodnije rješenje. Recimo kamera: hoćeš promijenit rezoluciju snimanja videa iz FHD u 4K, može, stisneš postavke i promjeniš u par sekundi. U iOS-u: Iz kamere u Postavke, u postavkama nađeš opet kameru  i tamo postaviš 4k, ugasiš postavke, vratiš se u aplikaciju Kamera. Ili Galerija, Notepad, Imenik, postavke pozivne aplikacije... U onom prozoru u kojem jesi i u kojem ti neka postavka zatreba tamo ju i trebaš mjenjat. To je puno jednostavnije i već je naglašavano koliko je glupo vraćat se u opće postavke sustava da bi promijenio rezoluciju slike!

I stvarno, ko mala djeca, moj tata može dalje pljunut od tvog tate! To više nije ni smješno, ako vam se sviđa iPhone, boli me kiki iskreno. Ako vam se sviđa android isto tako me boli kiki. Al ovo flejmanje u rangu predškolskog uzrasta je glupo! 

Što je imenik? Što je pozivna aplikacija? Što je mijenjanje rezolucije? :)

Nije stvar u nadvikivanju tko je jači nego u ispravku netočnih navoda da jedan ima nešto što drugi nema.

Ja rekoh
14 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Torent kaže...

Sta  konkretno ti smeta? stalno pricas uopsteno.... Tebi je lakse uci u aplikaciji i kad ti treba nesto promijenuti izaci podesiti i opet uci????????? Koja je to logika? Ti stalno pricas o podesavanjima: Sta ti to svakodnevno i stalno podesavas????????Stvarni mi nista ne pada na pamet.....Pokusavam se sjetiti sta sam juce i danas podesavao i apsolutno mi nista ne pada na pamet osim zvuka s tim da mi i to ide automatski navece i ujutro. Zvuk u playeru pdoesim povlacenjem uz ivicu ekrana u samo playeru. Daj mi recci sta ti to pdoesavas svaki dan pa ti je lakse uci u control centar a ne u samoj aplikaciji podesiti????????????

Puno rada ali kojeg rada. Daj mi tacno koje funkcije koristis na dnevnoj bazi a da ne mozes napraviti precicu gdje god zelis. Na ekranu, docku ili gestu.

A ovo da ti nudi samo najnuznije funkcije vec shvatam ali ne shvatam kako je to prednost................

Pa tako je. Podešavam jednom i zaboravim za sva vremena, gotovo u par minuta, samo redom klikaš po postavkama.

Prednost je u konceptu koji je jednostavan, pregledan, praktičan. Kao pretraživanje uređaja. Tlaka mi je bilo kakvo pregledavanje ikona, menija, bilo čega. Razmišljanje/pamćenje/postavljanje jel nešto na desnom ili lijevom kliku, dugom pritisku ili čemu već. Kad nešto trebam, točno znam što trebam i pouzdajem se u pretragu ili direktno tipkanje komande. Telefon je alat koji može čuda raditi a da ne moraš znati gdje je išta. Ikone, potezi sim te ovako simte onako su zastarjeli koncept za ljude s viškom vremena i vrlo čudnim mozgom. Traži ili reci Siri što trebaš, bam. na iOS-u google rezultati su zadnje što će pretraga vlastitog telefona vratiti i to samo nakon dodatnog klika. Meni odgovara da sam ja prvi a ne google ad revenue.

ja te u potpunosti razumijem ali jbga nemamo svi istu logiku, zato oba dva OS-a i imaju svoje korisnike.

ono sto je meni dobro na iosu je nekom idiotarija i obrnuto. i najgore mi je kad mi netko da svoj android uredaj da mu nesto namjestim i svaki put mi treba vremena jer em ne koristim android em sto je svaki drugaciji pa se snadji di je sta. sto ne znaci da mislim da je android smece, dapace. ali te price o nadmocnosti androida zbog nekakve personalizacije su mi price za malu djecu.

13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
R36 kaže...

Da skratim tvoja nabrajanja na toj temi.

Samo 2.5-3.5% ljudi gleda sve te stvari., a ostali se ne zamaraju i koriste uređaj za pozive/poruke/internet/facebook/instagram i sl... Kad ga kupe i izvade iz kutije - upale ga - namjeste i instaliraju sve što im je potrebno i to je kod njih najveći domet.

Ovo sve što si ti nabrojio npr : moju ženu koja ima Iphone ne zanima. Kako ga je upalila, nikad ga nije ugasila, ima od poslovnih do privatnih aplikakacija i tako ih koristi. Boli je ona stvar za namještanje svega i svačega...nikad ne gasi wifi/mobilni internet, ne pazi na potrošnju baterije...ustvari koristi mob bez zamaranja. Zaključak - tako se večina koristi mob osim nas 2.5-3,5%,

Pa hebote jel ja recenziram i komentiram za tvoju ženu il za sebe?

Vi jabučari ste stvarno čudni nekad. Argumenti postoje samo onda kada vama pašu.

Teško je naravno zadovoljiti sve korisnike, ali ako me netko (MENE) pita što mi fali da pređem na iOS, poslat ću mu ono.

Rađe bih da opcija postoji i da je ne koristim, nego da ne postoji uopće. Ni mene nije zanimalo pola toga što sam nabrojao u temi sve dok nisam skužio koliko mi olakšava korištenje i skraćuje vrijeme.

Par ifova, forova, selecta ne usporavaju OS. Zato je glupo da se "settings" funkcionalnosti uzimaju kao nešto negativno.

p.s. Znam pet-šest ljudi koji su se riješili iPhonea samo zato što nije imao double tap to wake. Toliko banalno.

Pa jebo te ne radi Apple mobitel za vas 2.5% koji bi ime mobitela promjenila samo da vam se to dopusti.

Radi neke tvoje personalizacije koji većina Iphone puka ne doživljava kao nešto bitno ( Jebo ga na sve se navikneš prije ili kasnije) filozofirt...nema smisla.

Zato ja nemam Iphone nego Samsung i razumijem ekipu kojoj je pola toga nebitno (Iphone korisnici) što je nama ostalima bitno.

16 godina
R36 kaže...

Pa jebo te ne radi Apple mobitel za vas 2.5% koji bi ime mobitela promjenila samo da vam se to dopusti.

Radi neke tvoje personalizacije koji većina Iphone puka ne doživljava kao nešto bitno ( Jebo ga na sve se navikneš prije ili kasnije) filozofirt...nema smisla.

Zato ja nemam Iphone nego Samsung i razumijem ekipu kojoj je pola toga nebitno (Iphone korisnici) što je nama ostalima bitno.

Baš zato tvoj post nema smisla.

Ja nigdje nisam rekao da želim iPhone ili nešto slično. To nije telefon niti OS za mene. Pričam o ljudima koji na Androidu to rade i kojima bi to bilo baš potrebno da pređu na iOS. I to sigurno nije 2.5% nego iznenađujuće dosta veća brojka.

Pogledaj samo koliko je Nova Launcher Prime prodan. To ti sve govori koliko ljudi zna i želi customizirati itd.

13 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže
Kamera za k? Kupi si profi fotic onda a ne ajfon na kojem je takoder kamera katastrofa kad gledas na malo vecem ekranu.. Isto je od pocetka, na ajfonu 4 slika prelijepa sve super, spojis na komp, vidis piksele kak je dobra slika... Naravno da na ajfonu izgledaju dobro na 750p ekranu hahah... Pogledaj malo oneplus 3 temu i low light slike, bez imalo suma slika..

A kaj to ne radi out of box? Ja nebi ni radil update nikad da nije na veci android bilo...

Kolega ako nije bitna kamera (tipa : kupi si fotić), ili igranje igrica (kupi si PS4) - tko igra....onda se vračamo na osnove funkcije telefona (pozivi/poruke/surfanje/email itd) koje mob od 50-100 dolara može izvršit. Niti nam treba Xiaomi niti Samsung kao ni Iphone. Čemu onda bacanje para.

NorthBlue kaže...

Da ne odgovaram svakom posebno, 

Da, Mix je eksperimentalni telefon ali bome nije besplatan i ne kosta 200 eura nego 700 da bi ja kao korisnik trebao surfati forumima i traziti zasto mi Gmail ne baca notifikacije odmah. Telefon je oglasen od stane Xiaomija kao International verzija i kao takva ima da osnovne funckije rade odmah. Isto je sa svim drugim njihovim modelima. Zelim out of the box funkcionalnost jer ja kao korisnik ne moram znati apsolutno nista o global i stable romovima. Pohvaljujem inventivnosti i odlicno dizajniran mob, kudim izbor materijala, sranje od kamere i los zvucnik prilikom razgovora. Da ne spominjemo baratanje i upotrebljivost u stavrnom zivotu osim nosenja u torbici. 

A ove fore sa kupi si fotic ostavite djeci doma. Za 700 eura ima da je u top 5 po slikama i svemu ostalom.

Sto se tice bandova, neki od nas putuju Europom pa je to itekako bitno. 

Kolega slažem se... 

700 eura za nešto što je eksperimentalno - moraš biti lud da bi dao. Ako nema out if the box funkcionalnost 700 eura je puno. 

Feudalac kaže...
bubimir13 kaže...

Ja mislim potpuno suprotno! To je prednost jer u osnovi filozofije tržišnog gospodarstva tržište nudi a kupac i korisnik je taj koji odabire tako da u konačnici ponuda oblikuje potražnju. Stoga na fragmentaciju gledam kao priliku da svatko nađe nešto za sebe. Jer zašto ja ne bi mogao pomaknuti ikonu ako mi to ''gazda'' ne dozvolja? 

Kupac je taj na kojeg pada odluka je li ili nije neki proizvod po njegovom ukusu ili želji, ako nije preskače, ako je uzima. To što mi u ovom dijelu svijeta još od davnina imamo u genetskom kodu upisano da zbog opće neimaštine radimo kompromise i od govana zlato, to je drugi par opanaka. 

I na tebi je da prodaš OP3 i uzmeš iPhone. Jer što te sprječava? Lova? Pa ima i ''jeftinijih'' iPhone-a, recimo uzmeš iP5s, iP6 ili iPSE? E ali onda ćeš polako počet uviđat da ti nešto fali i toga se bojiš...

I po pitanju kineza... Ja sam sa svojim Xiaomi Mi5 super zadovoljan, sasvim je opravdao moja očekivanja za pišljivih 1900kn kad sam ga uzimao. Lijepo izgleda, odlično radi, baterija drži i kamera je upotrebljiva. Dovoljno da se društvo oko mene raspituje koji je to mob...

Ja cijenim svoje vrijeme pri čemu sasvim otvoreno govorim da je korisničko prćkanje po telefonu pa tako i bilo kojem drugom uređaju najjadniji mogući način trošenja ovog vrlo kratkog vremena koje nam je dano provesti na ovom planetu.

Tako je kolega - a ima tu njih par koji imaju volje svakodnevno neumorno prčkat. I njima jednostavno IOS ne odgovara. To ti je isto kad netko kupi slupan auto pa ga slaže, a netko drugi novi auto i samo pali i vozi.

blackeagle29 kaže...
Nez za vas, ali po reviewovima su meni sasvim dobre slike na mix... A to da je na ajfonu puno bolja slika neg na xiaomiju, da je zvucnik los i te gluposti si mozes psu il macki govorit..

Onaj osjecaj kad neko usporeduje updateove androida i iosa, i kolki postotak je na kojoj verziji, a najveci update iosa u zadnje vrijeme je bil onaj za smajlice 😂😂😂

Btw xiaomi lagano updatea modele na android 7, a i mob star 2 godine koji zbog hardverskog ogranicenja ne moze na veci android, i dalje dobiva miui updateove ;)

Kamera koje je ugrađena u mobitel od 700 dolara se ne ugrađuje više mobitele od 100 dolara. I oni od 100 dolara imaju Sony leču., a ovaj Omnivision's OV16880 senzor  

Iphone 5s ima bolju sliku nego ovaj Xiaomi.

Nakon G4, S6, m10, s7, g5 i sl, kamere s f2.0 uopće više ne gledam. To još samo kinezi i Sony imaju. 

9 godina
odjavljen

Ja cijenim svoje vrijeme pri čemu sasvim otvoreno govorim da je korisničko prćkanje po telefonu pa tako i bilo kojem drugom uređaju najjadniji mogući način trošenja ovog vrlo kratkog vremena koje nam je dano provesti na ovom planetu.

Tako je kolega - a ima tu njih par koji imaju volje svakodnevno neumorno prčkat. I njima jednostavno IOS ne odgovara. To ti je isto kad netko kupi slupan auto pa ga slaže, a netko drugi novi auto i samo pali i vozi.

Ja sad citam vas dvojicu i dolazim zakljucka da ste vi platite vise da bi imali manje opcija.... Koliko trebas biti ogranicen da shvatis ili priznas da ako imas opcije za koristiti to  NE MORAS ali MOZES..............U cemu je problme imati opcije za podesiti nesto sto ti ne pase onako kako ti pase? Koja je potreba "Navikavati se". Kupis mob i onda se navikavas na njega..... To je mom ogranicenom mozgu ocigledno totalno ne shvatljivo.... Jel on vas posjeduje ili vi njega. Ko se na koga mora navikavati....

Vas dvojica pricate kao da iphone radi out the box a andorid moras tjerati na pedale da bi radio.... Koja debilana od vasi izjava.....

I uhvatili se najopskurnijeg mobitela koji postoji......

I sta nedostaje kameri sa f2? Ti vidis koji je otvor blende i na osnovu toha odmah znas jel kamera valja ili ne?????????

Ocigledno pojma nemas sta je uopste f broj na kameri.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 18:26 (Torent).
11 godina
neaktivan
R36 kaže...
 Kamera koje je ugrađena u mobitel od 700 dolara se ne ugrađuje više mobitele od 100 dolara. I oni od 100 dolara imaju Sony leču., a ovaj Omnivision's OV16880 senzor  

Nakon G4, S6, m10, s7, g5 i sl, kamere s f2.0 uopće više ne gledam. To još samo kinezi i Sony imaju. 

Kolika neznalica moraš bit da ovo izvališ 

Taj Omnivisionov senzor je gornji segment, čim ima 4K @30 FPS mogućnost i još nekoliko stvari koji odaju da se radi zapravo o vrlo pouzdanom senzoru. I s obzirom da si tropa u znanju, znao bi da zapravo nema neke realno velike prednosti u mobilnoj fotografiji između f/1.8 i f/2.0 osim neznatno više svjetla što je umanjeno fizički manjim senzorom (Samsung i LG koriste 1/2.6 dok Xiaomi, OP i Sony koriste 1/2.3). Čak ni bokeh ne izgleda toliko izraženo dok ne dođe do softverske obrade.

iP5s ima dobar fotić, ali je zastario i naočigled je jasno da ne može parirat današnjim boljim uređajima, zbog šuma i artefakata koji nastaju jer je 1) mali senzor, 2) mala apertura 3) mali pikseli = ohohohoho manje svjetla.

A ti i dalje prosipaj svoje (ne)znanje i flejmaj, samo se sramotiš 

10 godina
neaktivan
Njihovo je pravo i volja, slobodno vrijeme da flashaju, miču ikone, stavljaju widgete i igraju se mobitelom cijeli dan.
Ja pišem ovaj post sa jednog od najbolje optimiziranih uređaja u ovoj godini (OP3) sa Nougat-om a Torrent trola da probam Nexus.

Sto puta sam spomenuo da svaka platforma i svaki proizvođač imaju svoje mane, ne postoji najbolji uređaj na svijetu. Što je meni dobro, ostalima možda nije. Ali pričati priče o superiornosti Androida nad iOS-om je baš bezveze. Pogotovo od onih koji nemaju dvije platforme da usporede.

Ubacimo tu još i Kineze i evo makljaže.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Trola? Ajd ne budali majke ti.

10 godina
neaktivan
Objasni nam,molim te, koje su to funkcije na koje se stalno pozivaš?
9 godina
odjavljen
NorthBlue kaže...
Objasni nam,molim te, koje su to funkcije na koje se stalno pozivaš?

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/top-5-razloga-zbog-kojih-google-pixel-nece-nikada/243947.aspx?page=1&jumpto=5177525&sort=asc&view=flat

Citaj ima toga hrpa ;)

Znam znam niko to ne koristi ;) Smijesno je sto je to glavni argument a dok apple nesto ne napravi niko to nije koristio a kad apple kaze to je to to postaje neophodno ;)

13 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ja sad citam vas dvojicu i dolazim zakljucka da ste vi platite vise da bi imali manje opcija.... Koliko trebas biti ogranicen da shvatis ili priznas da ako imas opcije za koristiti to  NE MORAS ali MOZES..............U cemu je problme imati opcije za podesiti nesto sto ti ne pase onako kako ti pase? Koja je potreba "Navikavati se". Kupis mob i onda se navikavas na njega..... To je mom ogranicenom mozgu ocigledno totalno ne shvatljivo.... Jel on vas posjeduje ili vi njega. Ko se na koga mora navikavati....

Vas dvojica pricate kao da iphone radi out the box a andorid moras tjerati na pedale da bi radio.... Koja debilana od vasi izjava.....

I uhvatili se najopskurnijeg mobitela koji postoji......

I sta nedostaje kameri sa f2? Ti vidis koji je otvor blende i na osnovu toha odmah znas jel kamera valja ili ne?????????

Ocigledno pojma nemas sta je uopste f broj na kameri.....

Imam S7e - znači imam Android...

Kad si kupio mob s Androidom - šta se nisi navikao na njega?? Tako kad Pero Perić kupi Iphone ili Microsoft navikne se na njega. To je normalno i ne znam što ti je tu neshvatljivo.

U svim recenzijama kamera s f2.0 i naviše zaostaje u nočnim uvijetima za svim ostalim.

bubimir13 kaže...
R36 kaže...

Kolika neznalica moraš bit da ovo izvališ 

Taj Omnivisionov senzor je gornji segment, čim ima 4K @30 FPS mogućnost i još nekoliko stvari koji odaju da se radi zapravo o vrlo pouzdanom senzoru. I s obzirom da si tropa u znanju, znao bi da zapravo nema neke realno velike prednosti u mobilnoj fotografiji između f/1.8 i f/2.0 osim neznatno više svjetla što je umanjeno fizički manjim senzorom (Samsung i LG koriste 1/2.6 dok Xiaomi, OP i Sony koriste 1/2.3). Čak ni bokeh ne izgleda toliko izraženo dok ne dođe do softverske obrade.

iP5s ima dobar fotić, ali je zastario i naočigled je jasno da ne može parirat današnjim boljim uređajima, zbog šuma i artefakata koji nastaju jer je 1) mali senzor, 2) mala apertura 3) mali pikseli = ohohohoho manje svjetla.

A ti i dalje prosipaj svoje (ne)znanje i flejmaj, samo se sramotiš 

Taj senzor je gornji segment u Špičkovini...daj ne pričaj gluposti. Neznatno više svijetla je meni taman dovoljno da mi slike u mraku nisu kriminal. Zato je mojih f1.7 bolje nego tvojih f2.0. Zato je software obrada slike na Samsungu/LG/Iphoneu miljama naspram Kineza. Kinezi mogu kupit procesor, rame i sl... ali kamera i trikovi oko obrade slike se ne prodaju samo tako. Zato ni jedan kinez nema vrhunsku kameru, nego samo prosječnu. Razliku između 820 i 821 Snapdragona neću osjetit u radu...ali između f1.7 i f.2.0 hoću. 

Tebe ako zadovoljava f2.0 blago se tebi. 

9 godina
odjavljen
R36 kaže...
...

U svim recenzijama kamera s f2.0 i naviše zaostaje u nočnim uvijetima za svim ostalim.

...

Taj senzor je gornji segment u Špičkovini...daj ne pričaj gluposti. Neznatno više svijetla je meni taman dovoljno da mi slike u mraku nisu kriminal. Zato je mojih f1.7 bolje nego tvojih f2.0. Zato je software obrada slike na Samsungu/LG/Iphoneu miljama naspram Kineza. Kinezi mogu kupit procesor, rame i sl... ali kamera i trikovi oko obrade slike se ne prodaju samo tako. Zato ni jedan kinez nema vrhunsku kameru, nego samo prosječnu. Razliku između 820 i 821 Snapdragona neću osjetit u radu...ali između f1.7 i f.2.0 hoću. 

Tebe ako zadovoljava f2.0 blago se tebi. 

Ajd reci onako iskreno iz duse imas li ti uopste ikakvog pojma sta znaci f broj na objektivu?

f1,7 na mobitelu i f2,8 na dslru. Koja je bolja kamera???????

9 godina
neaktivan
Dajte onda recite koje to jebene funkcije nema xiaomi mix???

Ovo kupi fotic je namjenjenp picajzlama kojima smeta malo suma u low light fotkama, a ne da je kamera neupotrebljiva, r36 nauci razlikovat pojmove i citat s razumjevanjem... Nije isto kad neko skine igru novu i malo odigra i onaj koji samo igre ima instalirane...

0 0 hvala 0
17 godina
Torent kaže...

Usporedba ti ne stoji, dslr vs smartfon..

Zna se koja je bolja kamera..

OT:

@R36, Xioami je stavio senzor isti kao i onaj koji se nalazi u Pixelima, a druga je stvar kaj Xiaomi ne zna složit softver za kameru pa su slike takve kakve jesu..

11 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Torent kaže...

OT:

@R36, Xioami je stavio senzor isti kao i onaj koji se nalazi u Pixelima, a druga je stvar kaj Xiaomi ne zna složit softver za kameru pa su slike takve kakve jesu..

Usporedba ni nije bila namjenjena mob vs. dslr nega da dotični gospodin, koji kameru ocijenjuje po principu f vrijednosti (za koju se sumnja da zna što označava) i zaključuje da je između f/1.7 (a pogotovo f/1.8) i f/2.0 preogromna razlika u kvaliteti, skonta koliko je malo zezno u procjeni. (hint: nije) 

I kao što je Zvonac rekao, nije senzor na Mi Mixu loš (niti na ostalim Xiaomijima) već kao i generalno svi kinezi kaskaju u softveru. Al nije da ne ulažu pa neće stić (khm khm Huawei)

13 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ajd reci onako iskreno iz duse imas li ti uopste ikakvog pojma sta znaci f broj na objektivu?

Uspoređujem mob s mobom, a ne dslr s kamerom moba...

Kao što ne uspoređujem procesor mobitela s procesorom na kompu. Nema smisla.

Ne znam što znaći f...eto dosadno mi pa piše o nekom tamo fu.....

Kad mi napišeš nešto konstruktuvno tj kad mi dokažeš da sam napisao krivo kad sam rekao da je bolje imat otvor blende f1.7 nego f2.0 na mobitelu onda možemo dalje nastavit.

blackeagle29 kaže...
Dajte onda recite koje to jebene funkcije nema xiaomi mix???

Ovo kupi fotic je namjenjenp picajzlama kojima smeta malo suma u low light fotkama, a ne da je kamera neupotrebljiva, r36 nauci razlikovat pojmove i citat s razumjevanjem... Nije isto kad neko skine igru novu i malo odigra i onaj koji samo igre ima instalirane...

Ima sve funkcije kao i mob od 200 dolara...fora je samo što ima ekran od ruba do ruba a dođe 700 dolara.

Nije problem u šumu...problem je u kompletnoj kvaliteti slike. Ako tu dodamo laser auto fokus kojeg sam imao na G3 a neki ga još uvijek imaju(ne znam jel ga MIX ima), a neki ga nemaju...dođemo da toga da ti za slikanje u noćnim uvijetima treba više vremena da slika ispadne kako spada. Video neću ni spominjat.

U da igrice na 821 će fludinije biti nego na 820. Kako da ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 19:34 (R36).
9 godina
odjavljen
zvonac kaže...
Torent kaže...

....

bubimir13 kaže...
zvonac kaže...
Torent kaže...

....

Usporedba ni nije bila namjenjena mob vs. dslr nega da dotični gospodin, koji kameru ocijenjuje po principu f vrijednosti (za koju se sumnja da zna što označava) i zaključuje da je između f/1.7 (a pogotovo f/1.8) i f/2.0 preogromna razlika u kvaliteti, skonta koliko je malo zezno u procjeni. (hint: nije) 

I kao što je Zvonac rekao, nije senzor na Mi Mixu loš (niti na ostalim Xiaomijima) već kao i generalno svi kinezi kaskaju u softveru. Al nije da ne ulažu pa neće stić (khm khm Huawei)

Upravo tako. Doticni gospodin ocjenjuje kamere samo na osnovu f broja (vjerovatno je cuo da je sto je manji broj to nesto super a nema blagogo pojma sta je to uopste i kako utice na konacnu sliku) a ne ja. f broj sam po sebi ne znaci apsolutno nista. Trebas znati zarisnu daljinu i velicinu senzora kao i broj megapiksela pa da ti f broj nesto znaci. ZAto sam i pitako koja je bolja kamera upravo da poentiram ovo gore navedeno.....

9 godina
odjavljen
R36 kaže...
Torent kaže...

Uspoređujem mob s mobom, a ne dslr s kamerom moba...

Kao što ne uspoređujem procesor mobitela s procesorom na kompu. Nema smisla.

Ne znam što znaći f...eto dosadno mi pa piše o nekom tamo fu.....

Kad mi napišeš nešto konstruktuvno tj kad mi dokažeš da sam napisao krivo kad sam rekao da je bolje imat otvor blende f1.7 nego f2.0 na mobitelu onda možemo dalje nastavit.

....

LJuti se ti koliko hoces ali bez ostalih karakteristika same kamere a to je zarisna daljina, velicina senzora i broj megapixela f broj ti ne govori apsolutno nista al bukvalno. Mobitel sa mobitelom isto ne znaci nista jer ove karkateristike nisu iste na svim mobitelima.... Zato vidim da ne znas nista ili skoro nista o digitalnim kamerama..... Eto ti meni reci sta konkretno f broj znaci na mobitelu tj zasto je konkretno kamera sa f1,7 bolja od kamere sa 2,0.... Konkretno a ne lupati floskule procitane u PR dokumentu....

10 godina
neaktivan
Da, vidiš, zaboravio sam na neizmjerne opcije romova i slaganja telefona po vlastitom guštu.
Tebi je to bitno, mene to uopće više ne zanima, kao ni ikoga koga poznajem.
Tako da si u pravu što se tiče toga, samo mi nabroji koliko ljudi znaš da im je to bitno ili da koristite te opcije.
9 godina
odjavljen

Dovoljno je da koriste jednu koju imaju na andoridu a nemaju na iosu. Ne koristis zato sto ne znas da postoji. Nisi ni koristio 3dtouch niti si znao ikoga ko ga je koristio dok ga apple nije ugradio u mob. Jel to znaci da nije trebao i da je to bezveze? Nisti nisi koristio dok nisi probao pa vidio jel ti treba ili ne.

13 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Torent kaže...

OT:

Suludo je uopće mislit da je bolja kamera na na mobu s f1.7 nego na dslr f 2.8. Na ta njegova provokacijska pitanja ne odgovaram.

Slažem se da software igra ustvari najbitniji ulogu oko kvalitete slike...jebi ga zato ja znam zašto sam za S7e dao lovu.

Za sad ova kombinacija kod S7 serije mi najbolje odgovara. Nema patnje...neko samo klik i slika uvijek odlična. Nekom smeta oštrina na S7 ali meni ne. Baš naprotiv. Za video na S7 neću ni pričat...jel se još nitko nije približio.

Ako gledamo i Iphone - uvijek su vrhunsku kameru i software imali.

Za Pixel kameru nemam zamjerke...ljudi znaju posao i kamera je ista kao na Htc 10 kojeg sam imao. Ja govorim za kineze s takvom kamerom a ne za top modele renomiranih kompanija koje imaju pamet za software., a ne samo za štancanje novih modela i ubacivanje novih procesora samo da bi bili prvi.

9 godina
odjavljen
R36 kaže...

Suludo je uopće mislit da je bolja kamera na na mobu s f1.7 nego na dslr f 2.8. Na ta njegova provokacijska pitanja ne odgovaram.

....
Zasto onda stalno pricas samo o f broju an kameri...... De pokazi da grijesim pa objasni kako je to kamera bolja samim tim sto ima f1,7 umjesto 2.0.  A neces jer ne znas samo citiras PR....
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 19:56 (Torent).
17 godina
IPhone 7, rasprava!
@R36, video je dobar na S7, al definitivno ajfon vodi po pitanju video stabilizacije i tu im skidam kapu, napravili odlican posao..
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Torent kaže...

Pa stvar je vrlo jednostavna - cijenim svoje vrijeme i novac - kupujem uređaj koji je jednostavan, organiziran (a ne kao da se desetero djece igralo pa nabacivalo ovo i ono) i kvalitetan.

Ako se nešto može a meni ne treba - ne zanima me. Šta znači kupiti nešto što ti ne paše pa poslije poštimavati? Bacanje novca i vremena moj prijatelju.

Ja rekoh
9 godina
odjavljen
Kako znas da ti ne stima?
9 godina
neaktivan
Torent kaže...
Kako znas da ti ne stima?

Platio iz vlastitog novčanika

Ja rekoh
11 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

http://usporedi.hr/novosti/iphone-7-plus-navodno-ima-problema-s-pregrijavanjem-i-kamerom

Evo informacije radi, možda se i tu netko od vlasnika nađe u problemu pa da zna gdje potražit pomoć :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dobio sam poruku od mog carriera MTS-a da ne moram da cekam da mi istekne ugovor sa kojim sa uzeo iPhone SE i da mogu da uzmem bilo koji telefon na 24 meseca otplate pored ovog ugovora koji imam.

Ali naravno placao bi punu cenu uredjaja kroz racun koji bi mi stizao svakog meseca zajedno u ovaj koji imam ugovor. 

Odmah sam pomislio na iPhone 7 ali cu sacekati iPhone 7s pre nego sto donesem odluku sta da radim. 

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Dobio sam poruku od mog carriera MTS-a da ne moram da cekam da mi istekne ugovor sa kojim sa uzeo iPhone SE i da mogu da uzmem bilo koji telefon na 24 meseca otplate pored ovog ugovora koji imam.

Ali naravno placao bi punu cenu uredjaja kroz racun koji bi mi stizao svakog meseca zajedno u ovaj koji imam ugovor. 

Odmah sam pomislio na iPhone 7 ali cu sacekati iPhone 7s pre nego sto donesem odluku sta da radim.

U prijevodu, iPhone 7 ti je toliko nezanimljiv da ćeš čekati još 9 mjeseci. Ljudi odluče koju kuću kupiti u kraćem roku.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice