IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 534.668
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Indestructible kaže...
MadDogMattis kaže...

Prešao sam sa Z3 na iPhone 7 i stvarno ne vidim sta bi to jos iPhone trebao imati da bude dobar proizvod ?!?
Ja sam presretan i nemjerljivo mi je bolje raditi na iPhoneu nego Sony Z3 androidu. 

wow, šta bi tek bilo da si pričekao i prešao na sljedeći iphone

nisam imao volje, Z3 mi se nikako nije sviđao i jedva sam čekao da ga zamjenim..

13 godina

Tu se stvarno slažem, ne mogu više od dan dva koristiti sony telefon. Jednostavno mi ništa ne valja na njima, od izrade, odabira stakla, kamere, a pogotovo softvera. U što se uvjeravam svake godine i svakim modelom me razočaraju, a nemam nikakva očekivanja.

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Nadam se da će Apple sljedeće godine napraviti nešto bolje od sedmice. Imam ju i ok je telefon ali ništa posebno, sad kad s odmakom gledam možda i nisam trebao prelaziti s 6s Plus. Pogotovo što s iOS 10 nema razlike, za vrijeme Jobsa su namjerno osakatili sw za starije verzije da te i tako natjeraju na prijelaz, sada toga nema, barem ne u službenim izjavam a i ja nisam primjetio da nešto fali. Eventualno Plus model radi 3 GB RAMa i bolje kamere ima više smisla, ali ja slikam 5 slika godišnje i svaka kamera mi je ok, a radi bolje OS optimizacije RAMa ima dovoljno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Syke kaže...

Nadam se da će Apple sljedeće godine napraviti nešto bolje od sedmice. Imam ju i ok je telefon ali ništa posebno, sad kad s odmakom gledam možda i nisam trebao prelaziti s 6s Plus. Pogotovo što s iOS 10 nema razlike, za vrijeme Jobsa su namjerno osakatili sw za starije verzije da te i tako natjeraju na prijelaz, sada toga nema, barem ne u službenim izjavam a i ja nisam primjetio da nešto fali. Eventualno Plus model radi 3 GB RAMa i bolje kamere ima više smisla, ali ja slikam 5 slika godišnje i svaka kamera mi je ok, a radi bolje OS optimizacije RAMa ima dovoljno.

lol

A kad ja to kažem onda se naljutiš i vičeš da sam pljuvač, vrijeđaš i šta već.

Sljedeći korak ti je nabavka nekog dobrog high-end Androida pa da vidiš što je pravi telefon.

12 godina
IPhone 7, rasprava!

Ti to ne kažeš.

Ja sam na iPhoneu radi iOSa, dakle Android big no no.

2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa i Mirko prica o OS-u... Daj priliku andoridu 7....Mozda se iznenadis... Napredovao je strahovito sa 6 i 7....

9 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Aplikacija telefon u koju uđeš nudi favorite, listu poziva, imenik. U imeniku krenem pisat ime koga želim i to je to. Isto kao smart dial samo što ne krenem pisati gdje su brojevi nego iz imenika. Nikad mi to nije bio problem i nikad nisam skrulao da bi našao kontakt. Mislim to je toliko mizerna razlika smart dial da ili ne da nema smisla prepirati se oko toga. A moje osobno iskustvo s Androidom je toliko loše da zato imam takav stav. Od ovog problema s imenikom, nepostojećih kontakta, update aplikacija koji forsa nofikaciju iako je automatic update upaljen, do toga da moram imati instalirano Glimpse Notifications da bi mi mobitel zasvjetilio kad dobijem poruku!? Pošto inače ne radi (Galaxy A3 je u pitanju), sporost kamere, nemogućnost pravljenja .csv filea bez googlea ili outlook računa i da sad ne nabrajam dalje...

Pa dobro, koji je to vrag smart dial? Jel to kad povučem prst prema dolje bilo gdje na ekranu i utipkam per, a on mi izbaci sve od per, poruke mailove kontakte aplikacije apsolutno sve sa tim pojmom, a oni zadnji korišteni su označeni i na vrhu popisa. Ček, to ima fensi ime na androidu da bi se korisnici osjećali važnije s telefonom od 100 kuna? Taj drek od pretraživanja na androidu mi toliko ide na živce da ženin telefon ne mogu ni gledati. Ah, previse sam razmažen...  idem 

Ja rekoh
9 godina
odjavljen

Taj drek kao i svaki drugi drek mozes prilagoditi ili iskljuciti i ako nisi znao nije svaki androdi drek niti kosta 100 kn ;)

Zeni si kupio drek od 100kn a sebi iphone 7? ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 23:56 (Torent).
9 godina
neaktivan
Torent kaže...

Taj drek kao i svaki drugi drek mozes prilagoditi ili iskljuciti i ako nisi znao nije svaki androdi drek niti kosta 100 kn ;)

Zeni si kupio drek od 100kn a sebi iphone 7? ;)

Search na androidu ne može ni blizu onog što može na ios-u, nikakve postavke to ne mogu nadoknaditi. Toliko je moćan da sve te vaše priče o ikonama ovako ili onako simte tamte opcije meni izgledaju ko iz nekog čudnog crno-bijelog filma... Osnova korištenja kompjutora je search (ctrl<>win-f ili prstom prema dolje). kaj ste sad tek prvi put sjeli za računalo? Kakvo crno skrolanje kroz imenike, start meni ili bilo kaj drugo. ctrl-F je najvažnija komanda na kompjutoru ikad izmišljena, a na iOS-u dobro implementirana.

A što se tiče dreka, jesu. Ženin htc je bio dobar prvih pola godine, onda je krenulo štekanje, ogrebotine se ružno gomilaju; uglavnom nakon godine dana ne liči ni na što. a i ne može ništa koliko se usporio. prije toga nekoliko sonya, sve još gore.

sinu sam uzeo g3, fora telefon par mjeseci dok mu prvi put nije skliznuo iz ruke s pola metra visine i pao na parket. ekran ima gotovo nevidljivu pukotinu - ali ne radi. najjeftinija varijanta popravka u servisu 100 eura, više nego je cijena mobitela u oglasniku.

Uglavnom, koliko para toliko muzike. Tko kaže da android od 200 dolara može više od iphona/huaweia od 650 - nema pojma o čemu priča. Nemam ja toliko para da nastavim kupovati te jeftilene.

Ja rekoh
9 godina
odjavljen

Ti si spoemnuo jeftilene a ne ja ;)

9 godina
Kad vec govorimo o jeftilenima... Na tclu sam imal search gdje sam mogo nazvat kog sam htio, pocet pisat ime programa, postavke ili biloceg i naslo bi mi, kaj u tom ne valja?

Kaj se tice padanja i ekrana koji ne radi, bratu redmi note 4g pao na rub kreveta, mjesec dana se mucio kak mu je rub ekrana razbijen, smrskan, i dalje je radil, nakon mjesec dana skuzil da je to kaljeno zastitno staklo... Nedavno ga neko raspizdil i on svom snagom u pod na kojem su betonske kocke, mob se odskocil preko pol metra, ispal iz zastitne maske i opet pal, posljedica je 2 ogrebotine na zadnjem dijelu. Ekranu ni crtice, i dan danas radi. Baterija jedno vrijeme drzala krace, dok se nismo sjetili iskljuciti 4g kojeg nije imal na tadasnjoj najcescoj lokaciji, opet drzi ko novi. Nikad ga nije updateal(sve mu radilo od kad ga je izvadil iz kutije), jedino ga je rootal, preko 2 god ga vrti, a aplikacija tolko da mu je nova launcher zatrpan... Za mob sa 2/8 odlicno radi... Tak da te fore prodaj nekom drugom da skuplji android ne radi, ak radi xiaomi onda rade i skuplji bez problema, osim ak nes gadno zajebu u softveru...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Da, kupiš Mi Mix, prekrasan telefon od 700 eura i onda provedeš pol dana da ti notifikacije rade kak spada. Nema pol LTE bandova i kamera za k....

Dajte shvatite već jednom da sve te pizdarije na Androidu pol ljudi uopće ne koristi, a one osnove koje bi trebale raditi out of the box, na pola Androida ne radi kak spada.
16 godina

U nijednom smislu iOS search nije bolji, napredniji niti brzi search od Android Nougat.

Pa koje vi uredaje koristite?!

9 godina
odjavljen

O majko mila. Pa mrznja nema kraja ;) Prvo govoris o MI MIX koji je vise demo primjerak nego namijenjem masovnoj proizvodnji trenutno. Drugo to je jedan od more mobitela sa androidom. Generalizijes previse.... De malo argumentovano razgovaraj ako to nije prevelik mentalni napor a i cisto sumnjam da si ga i vidio uzivo a kamoli koristio Sad mi trebamo tebi reci de ki telefon kojem alarm radi out the box ;) ILi koji barem ima signal a da ne moras razmisljati kako ga drzis ili koji se ne savija u dzepu i sl ;)

Uzmi nexus 6p ili pixel ili neki drugi flagship od brend proizvodjaca pa pricaj ne radi ovo ili ono..... 

11 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ajd da uspoređuju pa traže mane na flagship razini, to još kontan, al usporedba funkcionalnosti i kvalitete izrade iPhonea i npr HTC Desire 825 ili LG plastike i uređaja do 200$ je sumrak mozga 

Drugo, uspoređujete neusporedivo. Dajte shvatite da su barem sad iOS i Android u mnogim stvarima slični kao jaje jajetu, pa tako i u searchu. Na Sonyju sam samo potegno prst dolje i počnem pisat, na Xiaomi kineskom ROMu isto je implementirano, na GLobalnom još nije ali će biti, a to je samo moje limitirano iskustvo, Mitch vam može podrobnije objasnit sigurno. Tako da priča ''iOS ima a Android nema'' u tom segmentu ne pije vodu. Sorry.

Treće, Xiaomi Mi MIX je eksperimentalni telefon, ilitiga bolje rečeno koncept. Nije niti zamišljen da ide u serijsku proizvodnju već broj primjeraka ostaje strogo limitiran da se pokaže doseg Xiaomijeve inovacije koja je bila blago kritizirana u posljednje vrijeme. I nakon što su to izbacili, evo pola Kine razmišlja i radi istu stvar, a bome ni Apple nije imun na tu tehnološku inovaciju. Za vidjeti je dal mogu postić bolju funkcionalnost od ove, al sam siguran da šta god gurnu van kako god bilo prodavat će se kao alva jer je jbg. Apple. 

I zadnja stvar, ajde da se prestane kineskim uređajima koji su napravljeni za kinesko tržište kao nedostatak uzimat nepostojanje podrške za europske i američke bandove. Ako vam to toliko bode oči imate fino na XDA vodić kako otključat SVE Qualcomm bandove pa tih problema više nema. Jer eto, hrvatskoj sirotinji smeta to što nemre na 4G surfat u sred Like... 

4 0 hvala 0
9 godina
Kolko znam svi mobiteli imaju bar 1800mhz za 4g, a za tele2 ti je to dovoljno jer su oni samo na tom. Onaj ko ne zeli kontrolu nad mobom i pozadinskim procesima ce potpuno iskljucit miui optimizaciju i sve ce radit bez problema, a ko nece tak, svaku app za koju oce notifikacije zakljuca u ram, doda u autostart ili iskljuci iz miui optimizacije... Ne updateam aplikacije precesto pa me zivcira kad mi fb app javlja svakih par sati da ju treba updateati... Blokiram pozadinske procese i vise nema toga. Aliexpress isto tak.

Kamera za k? Kupi si profi fotic onda a ne ajfon na kojem je takoder kamera katastrofa kad gledas na malo vecem ekranu.. Isto je od pocetka, na ajfonu 4 slika prelijepa sve super, spojis na komp, vidis piksele kak je dobra slika... Naravno da na ajfonu izgledaju dobro na 750p ekranu hahah... Pogledaj malo oneplus 3 temu i low light slike, bez imalo suma slika..

A kaj to ne radi out of box? Ja nebi ni radil update nikad da nije na veci android bilo...
9 godina
Ak si tele2 mozes surfat usred like, mozes i usred slavonije dok ores polje duljine kilometar i sirine pol kilometra, nece ti nestat baterije ko na ajfonu :p

Ovo za xiaomija i inovacije si u pravu. A sad ces vidjet za koju godinu kak ce oni napravit ajfon s takvim ekranom i bit ce revolucija, nitko nikad nije tak nes napravil, bla bla.. Isto ko i s dual kamerom :D
10 godina
neaktivan
Ajde ne pričaj gluposti, prvo svi spominjete kak su napredni kineski uređaji a sa svakim neke pizdarije. Onda dođemo do toga da kupim Nexus, ne treba mi jer imam OP3.
Nema nikakve mržnje, neko govorim kako stvari stoje. Hebe se 90℅ korisnka iOSa za funkcije u Nougat-u kad je instaliran na manje od 5℅ uređaja u svijetu. I to je najveća zamjerka Androida. Prevelika fragmentacija. Nema smjernica ni standarda kako nešto mora raditi, važno da pobacaju funkcije unutra koje nisu ispolirane do kraja.
Mogu zamjeriti Appleu preveliku cijenu, izbacivanje headphone jack-a, dosadan dizajn, katastrofa iTunes-a...sve ostalo radi kako spada. Pogotovo aplikacije koje su uvijek bolje na iOSu.
Apsolutno mi ništa sa Androida nije falilo dok sam imao 6s. Da mi nije završio u dijelovima ne bih ga dan danas zamijenio za nešto drugo.
Iako je OP3 dobar mob, još uvijek me vuče na iOS.

11 godina
neaktivan
NorthBlue kaže...
Ajde ne pričaj gluposti, prvo svi spominjete kak su napredni kineski uređaji a sa svakim neke pizdarije. Onda dođemo do toga da kupim Nexus, ne treba mi jer imam OP3.
Nema nikakve mržnje, neko govorim kako stvari stoje. Hebe se 90℅ korisnka iOSa za funkcije u Nougat-u kad je instaliran na manje od 5℅ uređaja u svijetu. I to je najveća zamjerka Androida. Prevelika fragmentacija. Nema smjernica ni standarda kako nešto mora raditi, važno da pobacaju funkcije unutra koje nisu ispolirane do kraja.
Mogu zamjeriti Appleu preveliku cijenu, izbacivanje headphone jack-a, dosadan dizajn, katastrofa iTunes-a...sve ostalo radi kako spada. Pogotovo aplikacije koje su uvijek bolje na iOSu.
Apsolutno mi ništa sa Androida nije falilo dok sam imao 6s. Da mi nije završio u dijelovima ne bih ga dan danas zamijenio za nešto drugo.
Iako je OP3 dobar mob, još uvijek me vuče na iOS.

Ja mislim potpuno suprotno! To je prednost jer u osnovi filozofije tržišnog gospodarstva tržište nudi a kupac i korisnik je taj koji odabire tako da u konačnici ponuda oblikuje potražnju. Stoga na fragmentaciju gledam kao priliku da svatko nađe nešto za sebe. Jer zašto ja ne bi mogao pomaknuti ikonu ako mi to ''gazda'' ne dozvolja? 

Kupac je taj na kojeg pada odluka je li ili nije neki proizvod po njegovom ukusu ili želji, ako nije preskače, ako je uzima. To što mi u ovom dijelu svijeta još od davnina imamo u genetskom kodu upisano da zbog opće neimaštine radimo kompromise i od govana zlato, to je drugi par opanaka. 

I na tebi je da prodaš OP3 i uzmeš iPhone. Jer što te sprječava? Lova? Pa ima i ''jeftinijih'' iPhone-a, recimo uzmeš iP5s, iP6 ili iPSE? E ali onda ćeš polako počet uviđat da ti nešto fali i toga se bojiš...

I po pitanju kineza... Ja sam sa svojim Xiaomi Mi5 super zadovoljan, sasvim je opravdao moja očekivanja za pišljivih 1900kn kad sam ga uzimao. Lijepo izgleda, odlično radi, baterija drži i kamera je upotrebljiva. Dovoljno da se društvo oko mene raspituje koji je to mob...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 12:14 (bubimir13).
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Da ne odgovaram svakom posebno, 

Da, Mix je eksperimentalni telefon ali bome nije besplatan i ne kosta 200 eura nego 700 da bi ja kao korisnik trebao surfati forumima i traziti zasto mi Gmail ne baca notifikacije odmah. Telefon je oglasen od stane Xiaomija kao International verzija i kao takva ima da osnovne funckije rade odmah. Isto je sa svim drugim njihovim modelima. Zelim out of the box funkcionalnost jer ja kao korisnik ne moram znati apsolutno nista o global i stable romovima. Pohvaljujem inventivnosti i odlicno dizajniran mob, kudim izbor materijala, sranje od kamere i los zvucnik prilikom razgovora. Da ne spominjemo baratanje i upotrebljivost u stavrnom zivotu osim nosenja u torbici. 

A ove fore sa kupi si fotic ostavite djeci doma. Za 700 eura ima da je u top 5 po slikama i svemu ostalom.

Sto se tice bandova, neki od nas putuju Europom pa je to itekako bitno. 

Sto se tice same fragmentacije, super je zabavno kad imas 100 proizvaodaca, svaki ima svoj launcher, svaki ubacuje svoje ikone, svaki radi update kad hoce . Tako da kupis u 2017. telefone sa Androidom 6.0 umjesto da se sve prisili da izbacuju update u razumnom vremenskom roku. Vidjet cemo kraj 2017. i postotak uredjaja koji su azurirani na Nougat. 

Apple nije vise inovativan, treba ih malo uzdrmati da se priberu ali, SVAKA funkcija na iPhonu radi onako kako treba. Samo se svi sjetimo fingerprinta i Samsunga ( da ne pocnemo pricati o silinm glupostima poput pracenja oka i ostalih pizdarija), pa Huawei i njihov famozni 3d touch, pa dual kamere HTC, vibracija na OP3 je smece...baca se previse tehnologije u uredjaje samo da se bude prvi a da se ista ne testira. 

A sto se tice mene samog, ja mijenjam uredaje svakih par mjeseci tako da i OP3 ne bude dugo kod mene, ali svaki put kupujem drugog proizvodaca jer me zanima mobilna tehnologija. 

Nema danas loseg telefona, samo ima tih pizdarija kod svakog proizvodaca koje se moraju rijesiti. 

Svaki put kad otvorim BUG.hr forum ispada da je iPhone 7 totalno smece a Nougat lansira space shuttle u zrak. 

2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Zasto si se uhvatio modela koji nije u masovnoj prodaji nema band o kojem pricas jer nikad nije zvanicno ni predstavljen na tom trzistu niti je oglasavan kao takav.
Sto se tice updateova sto se palis na brojeve. Android 6 je miljana ispred iosa po funkcijama au rangu sa stabilnoscu. Uporedi mogucnosti ta dva osa a ne samo broj verzije....

Uodate nije sam sebi svrha i da mozes reci da imas zadnji update. Imas more mobitela koji imaju odlicne kamere odlicnu brzinu rada notifikacije i sl rade out the box.... Xiaomi i mi mix nije android.... Ja tebi kazem uzmi nexus 6p pa poredi recimo ali ne ti se uhvatio modela koji je sve osim tipicni predstavink androida.... Ti si od likova koji uzmu smece od 50 USD na nadoridu i onda kupe iphone i kao preporodio se. Uzmi recimo S7 pa poredi. Ili pixel pa poredi. To su tipicni predstavnici top modela na androidu....

9 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Ja mislim potpuno suprotno! To je prednost jer u osnovi filozofije tržišnog gospodarstva tržište nudi a kupac i korisnik je taj koji odabire tako da u konačnici ponuda oblikuje potražnju. Stoga na fragmentaciju gledam kao priliku da svatko nađe nešto za sebe. Jer zašto ja ne bi mogao pomaknuti ikonu ako mi to ''gazda'' ne dozvolja? 

Kupac je taj na kojeg pada odluka je li ili nije neki proizvod po njegovom ukusu ili želji, ako nije preskače, ako je uzima. To što mi u ovom dijelu svijeta još od davnina imamo u genetskom kodu upisano da zbog opće neimaštine radimo kompromise i od govana zlato, to je drugi par opanaka. 

I na tebi je da prodaš OP3 i uzmeš iPhone. Jer što te sprječava? Lova? Pa ima i ''jeftinijih'' iPhone-a, recimo uzmeš iP5s, iP6 ili iPSE? E ali onda ćeš polako počet uviđat da ti nešto fali i toga se bojiš...

I po pitanju kineza... Ja sam sa svojim Xiaomi Mi5 super zadovoljan, sasvim je opravdao moja očekivanja za pišljivih 1900kn kad sam ga uzimao. Lijepo izgleda, odlično radi, baterija drži i kamera je upotrebljiva. Dovoljno da se društvo oko mene raspituje koji je to mob...

Mene zanima kako radi i koliko vremena moram potrošiti da obavim svoje dnevne dužnosti na telefonu. Uvijek je neki kompromis, a kao čovjek koji je na kompjutorima zadnjih 30 godina te svako malo radi na nekom drugom - konfiguracija ikona je zadnje što me zanima. Tj. uopće me ne zanima. Recimo, ekstremno mi je zgodan fičer da gotovo sve postavke rješavam s jednog mjesta, da nisu fragmentirane kroz 150 aplikacija i 150 ideja kako bi korisničko sučelje trebalo funkcionirati. Ja cijenim svoje vrijeme pri čemu sasvim otvoreno govorim da je korisničko prćkanje po telefonu pa tako i bilo kojem drugom uređaju najjadniji mogući način trošenja ovog vrlo kratkog vremena koje nam je dano provesti na ovom planetu.

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Drugo, uspoređujete neusporedivo. Dajte shvatite da su barem sad iOS i Android u mnogim stvarima slični kao jaje jajetu, pa tako i u searchu. Na Sonyju sam samo potegno prst dolje i počnem pisat, na Xiaomi kineskom ROMu isto je implementirano, na GLobalnom još nije ali će biti, a to je samo moje limitirano iskustvo, Mitch vam može podrobnije objasnit sigurno. Tako da priča ''iOS ima a Android nema'' u tom segmentu ne pije vodu. Sorry.

Nougat nisam koristio pa tako dopuštam da je pretraživanje unaprijeđeno. Međutim, nije stvar u aktivaciji funkcije (prst ovako ili onako) već u onom što ona vraća. Ne vraća ništa korisno zato što su na vrhu apsolutno uvijek google rezultati, barem na ovim uređajima koje sam spomenuo i koje osobno posjedujem.

Ja rekoh
9 godina
odjavljen
Feudalac kaže...
....

Mene zanima kako radi i koliko vremena moram potrošiti da obavim svoje dnevne dužnosti na telefonu. Uvijek je neki kompromis, a kao čovjek koji je na kompjutorima zadnjih 30 godina te svako malo radi na nekom drugom - konfiguracija ikona je zadnje što me zanima. Tj. uopće me ne zanima. Recimo, ekstremno mi je zgodan fičer da gotovo sve postavke rješavam s jednog mjesta, da nisu fragmentirane kroz 150 aplikacija i 150 ideja kako bi korisničko sučelje trebalo funkcionirati. Ja cijenim svoje vrijeme pri čemu sasvim otvoreno govorim da je korisničko prćkanje po telefonu pa tako i bilo kojem drugom uređaju najjadniji mogući način trošenja ovog vrlo kratkog vremena koje nam je dano provesti na ovom planetu.

Pricas o androidu? Nisam siguran na sta mislis konkretno mozes li pojasniti? Pa i na andoridu sve rjesavas na jednom mjestu. Recimo zvuk notifikacije. Mozes podesiti jedan za sve ili u aplikaciji pojedinacno. Mozes ali ne moras.....

9 godina
Nez za vas, ali po reviewovima su meni sasvim dobre slike na mix... A to da je na ajfonu puno bolja slika neg na xiaomiju, da je zvucnik los i te gluposti si mozes psu il macki govorit..

Onaj osjecaj kad neko usporeduje updateove androida i iosa, i kolki postotak je na kojoj verziji, a najveci update iosa u zadnje vrijeme je bil onaj za smajlice 😂😂😂

Btw xiaomi lagano updatea modele na android 7, a i mob star 2 godine koji zbog hardverskog ogranicenja ne moze na veci android, i dalje dobiva miui updateove ;)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Torent kaže...
Feudalac kaže...
....

Pricas o androidu? Nisam siguran na sta mislis konkretno mozes li pojasniti? Pa i na andoridu sve rjesavas na jednom mjestu. Recimo zvuk notifikacije. Mozes podesiti jedan za sve ili u aplikaciji pojedinacno. Mozes ali ne moras.....

Sistemske aplikacije plus dio probranih vanjskih ima sve svoje postavke samo na jednom mjestu - Postavke. Kod androida to nije tako, svaka funkcija se podešava s drugog mjesta, u sistemskima gotovo da nema ničega za uštimati. Puno rada za ništa, meni s iOS-a je to fckng noćna mora; nije ni čudo da u android svijetu control centar ima toliko fanova, dok je na iOS-u to nešto što duplicira već dobru funkcionalnost i nudi par najnužnijih, često korištenih prečica. Ja koristim jedino kalkulator, sve drugo ionako nikad ne mijenjam a fotić ima još bržu prečicu tako da sam se uvijek pitao o čemu vi to kad je ovo simplex na najjače - jedno mjesto, jedan izgled, jedan raspored i takav već generacijama uz tu i tamo poneku dobro promišljenu promjenu.

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Nez za vas, ali po reviewovima su meni sasvim dobre slike na mix... A to da je na ajfonu puno bolja slika neg na xiaomiju, da je zvucnik los i te gluposti si mozes psu il macki govorit..

Onaj osjecaj kad neko usporeduje updateove androida i iosa, i kolki postotak je na kojoj verziji, a najveci update iosa u zadnje vrijeme je bil onaj za smajlice 😂😂😂

Btw xiaomi lagano updatea modele na android 7, a i mob star 2 godine koji zbog hardverskog ogranicenja ne moze na veci android, i dalje dobiva miui updateove ;)

Pa to je sjajno za vas. Obzirom da je, kolega ti, androidaš torrent danas napisao da su android 6 i 7 značajno unaprijeđeni, pomozi mi da i ja na godinu dana starom HTC-u dobijem te značajne napretke. Pristao bih čak i da je 30% sporiji.

iOS neću spominjati i da mi je četiri godine star mobitel dobio čak i nove smajlije; to neka ostane za mene ionak je bezveze i neću ih nikad koristiti. Ali eto, čak su i tu glupost portali na 4 godine star mobitel.

Ja rekoh
11 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Torent kaže...
Feudalac kaže...
....

Sistemske aplikacije plus dio probranih vanjskih ima sve svoje postavke samo na jednom mjestu - Postavke. Kod androida to nije tako, svaka funkcija se podešava s drugog mjesta, u sistemskima gotovo da nema ničega za uštimati. Puno rada za ništa, meni s iOS-a je to fckng noćna mora; nije ni čudo da u android svijetu control centar ima toliko fanova, dok je na iOS-u to nešto što duplicira već dobru funkcionalnost i nudi par najnužnijih, često korištenih prečica. Ja koristim jedino kalkulator, sve drugo ionako nikad ne mijenjam a fotić ima još bržu prečicu tako da sam se uvijek pitao o čemu vi to kad je ovo simplex na najjače - jedno mjesto, jedan izgled, jedan raspored i takav već generacijama uz tu i tamo poneku dobro promišljenu promjenu.

Fakat mi više nije jasno ovo flejmanje... Svaka aplikacija se postavlja u njoj što je dosta zgodnije rješenje. Recimo kamera: hoćeš promijenit rezoluciju snimanja videa iz FHD u 4K, može, stisneš postavke i promjeniš u par sekundi. U iOS-u: Iz kamere u Postavke, u postavkama nađeš opet kameru  i tamo postaviš 4k, ugasiš postavke, vratiš se u aplikaciju Kamera. Ili Galerija, Notepad, Imenik, postavke pozivne aplikacije... U onom prozoru u kojem jesi i u kojem ti neka postavka zatreba tamo ju i trebaš mjenjat. To je puno jednostavnije i već je naglašavano koliko je glupo vraćat se u opće postavke sustava da bi promijenio rezoluciju slike!

I stvarno, ko mala djeca, moj tata može dalje pljunut od tvog tate! To više nije ni smješno, ako vam se sviđa iPhone, boli me kiki iskreno. Ako vam se sviđa android isto tako me boli kiki. Al ovo flejmanje u rangu predškolskog uzrasta je glupo! 

9 godina
odjavljen
Feudalac kaže.......

Sta  konkretno ti smeta? stalno pricas uopsteno.... Tebi je lakse uci u aplikaciji i kad ti treba nesto promijenuti izaci podesiti i opet uci????????? Koja je to logika? Ti stalno pricas o podesavanjima: Sta ti to svakodnevno i stalno podesavas????????Stvarni mi nista ne pada na pamet.....Pokusavam se sjetiti sta sam juce i danas podesavao i apsolutno mi nista ne pada na pamet osim zvuka s tim da mi i to ide automatski navece i ujutro. Zvuk u playeru pdoesim povlacenjem uz ivicu ekrana u samo playeru. Daj mi recci sta ti to pdoesavas svaki dan pa ti je lakse uci u control centar a ne u samoj aplikaciji podesiti????????????

Puno rada ali kojeg rada. Daj mi tacno koje funkcije koristis na dnevnoj bazi a da ne mozes napraviti precicu gdje god zelis. Na ekranu, docku ili gestu.

A ovo da ti nudi samo najnuznije funkcije vec shvatam ali ne shvatam kako je to prednost................

9 godina
neaktivan
Torent kaže...

Sta  konkretno ti smeta? stalno pricas uopsteno.... Tebi je lakse uci u aplikaciji i kad ti treba nesto promijenuti izaci podesiti i opet uci????????? Koja je to logika? Ti stalno pricas o podesavanjima: Sta ti to svakodnevno i stalno podesavas????????Stvarni mi nista ne pada na pamet.....Pokusavam se sjetiti sta sam juce i danas podesavao i apsolutno mi nista ne pada na pamet osim zvuka s tim da mi i to ide automatski navece i ujutro. Zvuk u playeru pdoesim povlacenjem uz ivicu ekrana u samo playeru. Daj mi recci sta ti to pdoesavas svaki dan pa ti je lakse uci u control centar a ne u samoj aplikaciji podesiti????????????

Puno rada ali kojeg rada. Daj mi tacno koje funkcije koristis na dnevnoj bazi a da ne mozes napraviti precicu gdje god zelis. Na ekranu, docku ili gestu.

A ovo da ti nudi samo najnuznije funkcije vec shvatam ali ne shvatam kako je to prednost................

Pa tako je. Podešavam jednom i zaboravim za sva vremena, gotovo u par minuta, samo redom klikaš po postavkama.

Prednost je u konceptu koji je jednostavan, pregledan, praktičan. Kao pretraživanje uređaja. Tlaka mi je bilo kakvo pregledavanje ikona, menija, bilo čega. Razmišljanje/pamćenje/postavljanje jel nešto na desnom ili lijevom kliku, dugom pritisku ili čemu već. Kad nešto trebam, točno znam što trebam i pouzdajem se u pretragu ili direktno tipkanje komande. Telefon je alat koji može čuda raditi a da ne moraš znati gdje je išta. Ikone, potezi sim te ovako simte onako su zastarjeli koncept za ljude s viškom vremena i vrlo čudnim mozgom. Traži ili reci Siri što trebaš, bam. na iOS-u google rezultati su zadnje što će pretraga vlastitog telefona vratiti i to samo nakon dodatnog klika. Meni odgovara da sam ja prvi a ne google ad revenue.

Ja rekoh
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice