IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 543.940
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
ATJLučko kaže...

Koja gdje kod kojeg teleoperatera ima tarifa za 100.00 Hrvatskih krznaša, može i plus PDV, a da nudi 5GB mukte interneta???? 

Tomato, Bonbon

9 godina
odjavljen

Zasto se se uhvatili mobilnog neta kad na oba telefona imas opcije da podesis koji program i kad ima pristup mobilnom netu. COvjek prica a ja se cudim o zabrani pristupa bilo kakvom netu sto znaci i WIFI kojeg ja ima a vjerujem i vi flat. Zasto bi bilo ko bilo kad imao aplikaciju na mobilnom koja zahtijeva pristup netu a ti joj zabranio???????????? I covjek prica o pustim gigabajtima koje takve aplikacije skidaju....

9 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ne, mozes blokirat i foreground i background data. To jos od 2014. i Lollipopa. - Izgleda na nije na svakom Androidu tako pa ne mogu generalno govoriti. Čitam da je ta opcija kod nekih izbačena u dogovoru s providerima da se više troši net :D

Android od 2.3.3 (2010) ima opciju da sve iznad 50 MB skida preko Wifi automatski. Sada je to 100MB i pokaze ti obavijes. Sve to out of the box.

Daj ne pljujte ako nemate pojma i niste koristili obje platforme.

Ok, čekao sam da se ispraviš, ali su pojedinci svejedno nalupali TU-ove i time dokazali kako nemaju pojma...

Ah ah. Ako je u nečemu iOS bio (i ostao) jak, onda je to upravo kontrola pristupa aplikacijama i zaštita privatnosti....

Ja rekoh
12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pa na bonbonu ima 5 GB za 50 kn, Bilo je čak na akciji za 35 kn. I što je najbolje cijena van paketa je ista ko u paketu što znači da svaki dodatni giga košta 10 kuna. Uredno prašim 10 giga mjesečno, ne gasim mobline podatke niti se mislim ikad o istima. 

jaska jaska jaskaja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moram da smislim neku iritirajucu melodijicu da pevusim vlasnicima Androida u kraju, oni odlepe kada cuju iPhone.

A ja ih stalno gnjavim i onda kompletno polude i krenu da psuju iPhone i da size a meni ekstra, ja se smejem i pevam Laalalaalaa... iPhone! Laaalaalaalaaa... iPhone! 

Covece koliko kostaju na Ebay neki uramljeni stari iPhone modeli, po 20.000$ Neotpakovane prve verzije.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Pa kakve vi to kretenske aplikacije koristite da vam "deru gigabajte"? WTF? Kakve su to sad gluposti?

Ako sam instalirao aplikaciju kojoj je potreban internet za rad, onda valjda i želim da se spoji na internet i da radi ono zbog čega sam je instalirao. Ne razumijem, koji je to use case u kojem bih htio aplikaciji kojoj treba internet onemogućiti pristup internetu?

Mirkec, to o kretenskim aplikacijama reci onima koji trebaju,svakodnevno, gumb za gašenje interneta dostupan na jedan klik. Da te podsjetim, to su androidaši. I ja sam se pitao koji je use case pa se sad sprdam s tim.

Ja rekoh
14 godina
IPhone 7, rasprava!

majka se jucer apgrejdala sa ajfona 4S 8gb na ajfon 7 silver 32gb , bome prilično primjetan skok, ja odradio prebacivanje podataka sa starog na novi, stavio iOS 10.0.2 i sad je mirna narednih 2-3 godine 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
blackeagle29 kaže...
Jailbrake... tolko o tom da uopce znas kaj govoris... jobsova tematika? Oprosti al ko je taj jobs? Jel to onaj kojeg nema vec par god?

Uzalud ti trud momak! 

Ti da si prije svega malo pismen, možda bi imao toliko i kulture, elementarne, ako ništa onda makar onoliko, "o mrtvima sve najbolje"! 

Osobno, nije da nisam pobornik "Jailbreak" postupanja, no nisam niti neki preveliki zagovornik, a sve iz nekih "protokolarnih" razloga, što ne isključuje uporabu istog jednog dana, kada mi istekne dvogodišnji ugovor sa teleoperaterom, a budem i spreman uzeti novi mobilni gadget koji će mi biti onda primarni, a na starom ću provjeriti benefite brejkanja. 

Na kraju krajeva, da nije bilo Steve Jobs-a i "njegovog" načina razmišljanja, pa i postupanja sa svojim uposlenicima, niti bi Apple bio ovakav kakav je, niti bi drugi brendovi tako skoro posegnuli za "ovakvim" postignućima koje uživamo danas, bez obzira na profilaciju izbora. 

Tako je, Steve Jobs je stvarno ekstra figura bio i bolje on nego neki unknown Asian Engineers. 

Steta sto je zavrsio tako rano, to se moze dogoditi svakome. I nas glumac je skoro jedan mlad umro. Zaboli te odes kod lekara i za 6 meseci te spakuju u kovceg.

To je tragedija. Ali sam gledao i film o Steve Jobsu i tada odlucio da cu kupiti iPhone makar se ne znam sta desilo iako mi se mnogo svidjao gledajuci u tudje telefone. Od 4s pa nadalje.

Steta pa nemam pare za iPhone 7 Matt Black, tacnije 7s Matt Black. Ali mozda kada padne malo cena, ionako je poenta Apple imati ga duze, Samsung je zaboravljen posle novog modela dok iPhone stari dostizu ogromne cifre na eBay. God Bless Steve Jobs, Apple and ajfonko.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
10 godina
Feudalac kaže...
Mirko935 kaže...

Pa kakve vi to kretenske aplikacije koristite da vam "deru gigabajte"? WTF? Kakve su to sad gluposti?

Ako sam instalirao aplikaciju kojoj je potreban internet za rad, onda valjda i želim da se spoji na internet i da radi ono zbog čega sam je instalirao. Ne razumijem, koji je to use case u kojem bih htio aplikaciji kojoj treba internet onemogućiti pristup internetu?

Mirkec, to o kretenskim aplikacijama reci onima koji trebaju,svakodnevno, gumb za gašenje interneta dostupan na jedan klik. Da te podsjetim, to su androidaši. I ja sam se pitao koji je use case pa se sad sprdam s tim.

malo se pravimo mutavi a?

meni ne pada na pamet odabirati koja aplikacija ce mi imati pristup internetu a koja nece, kod mene ce imati pristup svaka koja je smisljena da radi s internet konekcijom, ako mi je internet ukljucen.

ali ne zelim da mi ta ista aplikacija radi nesto s intenetom, npr. kad idem spavati (nepotrebno trositi bateriju ili promet), onda zelim jednim klikom ubiti internet za svih 800 aplikacija.

znam da tesko za shvatit, ali ako napregnes mozak za 0,000001 % mozda i skontas

znam da ne vrijedi objasnjavati, ali eto malo mi je dosadno na poslu...

9 godina
neaktivan
Torent kaže...

I ja kontam sta ce  mi aplikacija kojoj bi trebao zabraniti pristup netu preko WI FI....Bas me zanima koja je to aplikacija.... WI FI mi je flat i bas me briga ako dere gigabajte jer mi skine gigabajt za pola sata ;)

Za mobilni net imas u detalje podesiti kako ce ga i sta koristiti ;)

Počinjem polako shvaćati kakav je to mentalni sklop apple hejtera. Normalno, uključuje nesposobnost praćenja teme i vođenja smislene konverzacije s glavom, sredinom i zaključkom, odgovaranje na poruku na način da se ista postavi tako da izgleda da je druga strana rekla nešto očito i provjerljivo glupo. Stalno nekakve manipulacije. To si ti.

Evo ovdje npr si izvukao nešto o wifi što nitko nije uopće spomenuo u zadnjih 50-tak poruka. Gore maloprije o pravima pristupa si umjesto konkretnog i jednostavnog odgovora izvukao poluodgovor i predstavio ga kao pravi, a da to sakriješ odmah si temu proširio na obavijesti. Tvoj uređaj s kojeg si poslao slike o velikim mogućnostima kontrole pristupa internetu ne može u potpunosti blokirati internet bilo kojoj aplikaciji, zar ne. Ako ćeš se početi vaditi da ti to ne treba za aplikacije koje si skinuo, podsjetit ću te da je android uglavnom prepun raznog bloatwarea koji se ne može maknuti. Time neću reći da ni na iOS-u nema aplikacija koje se ne mogu deinstalirati... ali im barem možeš ograničiti korištenje bilo kakvog resursa. Moja žena na mobitelu ima HTC-ovu aplikaciju koja je lagano već pocicala gigabajt prometa i ne može ništa protiv toga. Fala bogu pa smo na tarifi koja nema limita. Ja recimo imam cloud aplikaciju koja mi posprema slike i video snimke s mobitela i ne želim da joj uopće padne na pamet da išta radi dok nisam na wifi-ju obzirom da ima još uvijek gomila mjesta koja nemaju dobar 4g/3g signal. blokiraš jednim klikom za sva vremena i ne brineš da li je aplikacija pristojno pisana.

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
digitall kaže... 

malo se pravimo mutavi a?

meni ne pada na pamet odabirati koja aplikacija ce mi imati pristup internetu a koja nece, kod mene ce imati pristup svaka koja je smisljena da radi s internet konekcijom, ako mi je internet ukljucen.

ali ne zelim da mi ta ista aplikacija radi nesto s intenetom, npr. kad idem spavati (nepotrebno trositi bateriju ili promet), onda zelim jednim klikom ubiti internet za svih 800 aplikacija.

znam da tesko za shvatit, ali ako napregnes mozak za 0,000001 % mozda i skontas

znam da ne vrijedi objasnjavati, ali eto malo mi je dosadno na poslu...

Problem s android sustavom je što ti nemaš pojma koja aplikacija uopće koristi internet i u koju svrhu. Svaka aplikacija po difoltu dobije pristup internetu bez pitanja, a ti ako hoćeš poslije gledaj data usage da uopće otkriješ da je aplikacija koristila internet.

To sa spavanjem je meni osobno iz ove perspektive malo glup izgovor. Bateriju mi ne troši jerbo mi je po noći na punjaču, tarifa mi je flat i mobilna i fiksna tako da ono wtf? A s druge strane zbog svega toga kako je iOS napravljen, sve aplikacije su vrlo pristojne i uopće nemaš brige da će se dogoditi išta loše. Moraš to doživjeti da bi shvatio koliko je zapravo glupo imati jedan klik do konekcije što se pretvori u tri do pet (otključaj, swipe, mobile, wifi, zaključaj) svaki dan dva puta ujutro i navečer. Na iOS-u te uopće nije briga jer se on brine da sve štima, tvoj reklamni id ne postoji pa ako si nekoj aplikaciji dopustio pristup internetu onda znaš da će ga koristiti samo kad je zbilja nužno i u svrhu u koju je napravljena i znaš da po noći ništa ne radi što ne smije pa ti je svejedno da li je internet upaljen, odnosno drago ti je da je upaljen jer ti rade svi servisi koji ti možda mogu zatrebati, između ostalog automatski backup preko wifi-ja. Kakvo stalno prćkanje po mobitelu pa i po jedan klik ako ne mora biti nijedan? Ako je dovoljno pametno osmišljen da uopće ne moraš misliti o njegovim postavkama?

Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 12:53 (Feudalac).
9 godina
Bonbon 5 giga za 45 ili 55 kn, tele2 35kn- 3gige i 1000min razgovora
10 godina
IPhone 7, rasprava!

Da, na bonbonu imas 5GB za 50 kuna   +   ako ne potrosis sve megabajte oni ti se prenose u iduci mjesec.. sto znaci ako ti ostane 2GB ovaj mjesec nepotrosenog iduci imas 7GB (naravno mora ti se automatski aktivirati opcija na kraju mjeseca, sto znaci da moras bon kupiti ranije i nadoplatit racun da ima dovoljno za reaktivaciju) i naravno samo na 5GB opciji imas full brzinu koju bonbon dopusta ili koju moze pruziti - 75 Mbit/s download i 21 Mbit/s upload, inace imas do 7,2 Mbit/s download i do 2 Mbit/s upload.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 14:50 (Croshadow1234).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Da, na bonbonu imas 5GB za 50 kuna   +   ako ne potrosis sve megabajte oni ti se prenose u iduci mjesec.. sto znaci ako ti ostane 2GB ovaj mjesec nepotrosenog iduci imas 7GB (naravno mora ti se automatski aktivirati opcija na kraju mjeseca, sto znaci da moras bon kupiti ranije i nadoplatit racun da ima dovoljno za reaktivaciju) i naravno samo na 5GB opciji imas full brzinu koju bonbon dopusta ili koju moze pruziti - 75 Mbit/s download i 21 Mbit/s upload, inace imas do 7,2 Mbit/s download i do 2 Mbit/s upload.

Tako je. Samo vezano za brzinu, mogu oni pružiti isto koliko T-Mobile može pružiti, ali neće. Isto kao i tomato, Simpa, a i kombinacije koje Vipnet i T-Mobile imaju na svojim tarifama gdje skuplje mogu koristiti veće brzine itd.

Kako god, nisam siguran ni šta da radim sa 20 Mbps na mobitelu, kamoli s preko 75.

Btw, vi šta niste znali da ima 5 GB za cca 100 kn, šta li vi koristite za tarife?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 15:09 (Mirko935).
9 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

jel moze ban iz ove teme mirku935 i torentu?

0 3 hvala 0
9 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

inace imas do 7,2 Mbit/s download i do 2 Mbit/s upload.

Premda tak navodno je, meni na 1,6 GB opciji neki dan išao download preko 10 Mbit/s.

Mislio sam da mi pokazuje kumulativno iz download cachea, ali sam kod drugog downloada išapo štopati vrijeme, i fakat je bilo.....

Možda neki bug u njihovom sustavu, ali ionak je njima  puno jeftinije da ti daje veću brzinu.....

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
volimgradkojitece5 kaže...

Zbog čega, pobogu, sada??

9 godina
odjavljen

O jel? A koji je razlog? Prijavi nas adminu umjesto da kukas javno....

9 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pustite ga, lik trolla jer je uzbuđen kaj mu je uskoro 14. rođendan.

Čestitajmo momku unaprijed, ne sumnjajmo u njegove motive.........

Kruha i igala...

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Pustite ga, lik trolla jer je uzbuđen kaj mu je uskoro 14. rođendan.

Čestitajmo momku unaprijed, ne sumnjajmo u njegove motive.........

Aha! Joj, nisam znao... :D

Sretan rođendan, volimgradkojitece5!! 🎂 🎁 

9 godina
odjavljen
Pridruzujem se cestitkama :) ja sam 14. rodjendan imao dok je tito jos bio ziv :)
9 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

i ti fer-de-lance trebas dobit ban, jer nemate iphone 7 niti ga mislite kupiti, opcenito nemate ios mobitel. Ovo nije opcenita rasparava o iphonima, ovo bi trebala bit tema gdje korisnici iphona 7 razmjenjuju iskustva i savjete vezane za doticni mobitel

EDIT: fer-de-lance kliknuo sam na temu metal muzike i vidio da si aktivan tamo, nije ni cudo da imas takva razmisljanja kad slusas metal i rock

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 15:34 (volimgradkojitece5).

1 3 hvala 0
9 godina
odjavljen
Ti ga imas? A sta ti mislis je tvoja privatna stvar a i ne ide ti bas najbolje :) Prporucujem da pročitas pravila foruma i otkud ti znas sta mi namjeravamo kupiti?
9 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Također, sve najbolje !!!!

P.S. Tina2004 i Mala_mucica  ti od srca čestitaju, i kažu da im fališ 

Kruha i igala...

4 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
A sta slušaju vlasnici iphonea? Prosvijetli nas :)
10 godina
IPhone 7, rasprava!

a nemojte tako, decko se malo uzrujao jer dokazujete da taj perfektno savrseni uredaj ima 1% funkcijonalnosti androida..

ali polako, za 83 godine ce dostici konkurenciju..

kao i kada sam kupio iphone 3g pa sam rekao; za jedno 4-5 godina ovaj mob ce biti funkcionalan, a ne poluproizvod kao sada (nije imao multitasking, copy/paste, gps navigaciju, brisanje jedne poruke i sl. budalastine.. sad da ne nabrajam potrajalo bi do 2088 godine..)

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

EDIT: fer-de-lance kliknuo sam na temu metal muzike i vidio da si aktivan tamo, nije ni cudo da imas takva razmisljanja kad slusas metal i rock

Krasno generaliziraš, prije bih rekao da nije ni čudo da se tak ponašaš kad slušaš cajke....

Eto, vidiš kak je lijepo generalizirat....

Kruha i igala...
16 godina
odjavljen

A u kurac! 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Crni (mat) je odličan, home tipka je malo čudna i traži navikavanje. Ostalo ok, ove bugove još nisam primjetio. Nadam se da se neće zapaliti kao Note 7.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
KRISTIJANJE kaže...

Pa na bonbonu ima 5 GB za 50 kn, Bilo je čak na akciji za 35 kn. I što je najbolje cijena van paketa je ista ko u paketu što znači da svaki dodatni giga košta 10 kuna. Uredno prašim 10 giga mjesečno, ne gasim mobline podatke niti se mislim ikad o istima. 

A je li, šta radiš ti na tom telefonu da potrošiš 10 GB? YouTube, hotspot ili nešto treće? Ne mislim ništa loše, čisto ovako pitam jer ja ne znam kako da potrošim preko 2-3...

eVGA-011 kaže...

To je tragedija. Ali sam gledao i film o Steve Jobsu i tada odlucio da cu kupiti iPhone makar se ne znam sta desilo iako mi se mnogo svidjao gledajuci u tudje telefone.

Svašta sam u životu čuo, ali da netko kupuje telefone zbog nekog tamo mrtvog čovjeka još nisam... Mora da on mnogo cijeni tvoju lojalnost.

Syke kaže...

Crni (mat) je odličan, home tipka je malo čudna i traži navikavanje. Ostalo ok, ove bugove još nisam primjetio. Nadam se da se neće zapaliti kao Note 7.

A jesi ga rječit...

Btw, Croshadow1234, gdje nam je usporedba običnog i Plus? Ništa ne pričaš, a mi ovdje čekamo k'o ozebli sunce... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice