IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 540.805
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Mirko935 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Moram se ispraviti u vezi videa.. Jucer mi je ocito stisan ostao a ja kralj nisam skuzio to. Da hiss gate nije nikakav problem, nema sanse da ga cujes pri bilo kakvom koristenju, ali ovo oko videa, da to radi i kod mene, cuje se jako sustanje i zvukovi "hiss gate", dati cu ga u ponedjeljak na popravak da vidimo jel mogu dobiti drugi. 

Ma meni Iphone 6 i kod izlazenja, nekad kod otvaranja i nekad random lagovi koji na 9.3.5 nisu bili. Kod otvaranja mu kao sto si ti napisao, treba sekundu vise da otvori, kao da su ga namjerno usporili zbog Iphone 7, jer vecinu usporedivanja su bazirali na Iphone 6.

Brzi je nesto.. ali nekako mi ima i iphone 7 laga, puno manji nego iphone 6 ali mi nije fluidno 100%.. valjda trebaju ovaj iOS10 ispolirati jos malo

Edit : Iako me strah i da ga dam na popravak i da mi daju drugi, postoji sansa da ce me opet zadesit taj isti problem. Iako da budem iskren, zadnji put sam snimao video prije godinu i par mjeseci dok sam bio na moru. I prije toga ne pamtim kad sam snimao, tako da nije problem, ali svejedno cu ga slat na servis.

Misliš da će ti dati drugi zbog toga? Jesi možda tražio na internetu, je li taj šum normalan? Realno, ne snimam ni ja mnogo video, pa mi nije bitno, čisto me zanimalo je li to normalno ili samo neki imaju taj problem.

Jelda? Meni se isto čini da se usporio i da na jako puno mjesta zna zatrzati s iOS 10, ali strah me reći Ovaj lag kod izlaženja iz aplikacije sam sad usporedio sa svojim mobitelom i baš je strašno sporo na iPhoneu. Kod mene instant izađe. Ne mislim flejmati ili whatever, nego nemam drugi iPhone pa nemam s čim drugim usporediti. Kao što rekoh, kladio bih se da je tako bilo i na iP prije iOS 10. Baš im je kiks taj update. Osim ako je ovo što kažeš namjerno usporeno, ali onda ne bi trebalo i kod tebe na iP7 trzati.

Brži samo "nešto"...? Pa ja sam očekivao da ćeš reći da je, onako, nebo i zemlja razlika, ipak je to dvije godine noviji procesor. Iskreno, ne zvučiš mi baš kao da si se nešto oduševio. Ja mislio kad dođu prvi dojmovi da će biti da ljudi skaču od sreće.

Pa frend koji ih je zvao bio kaze da su mu rekli da daju drugi uredaj, sad koliko je to tocno i istinito neznam, poslao sam im email malo prijem, pa cekam da mi odgovore na njega.

Nije mi prvi put da su mi usporili neki uredaj novim softverski update-om.. Isto to mi je dozivio i iPhone 4. Ali znao sam cim su kod prestavljanja pravili tolike usporedbe iPhone-a 7 sa iPhone 6 da ce ga usporiti, namjerno sam napravio update da vidim sta ce se desiti, jer sam ga svakako planirao prodati, tak da mi nije igralo ulogu ako ga malo uspore. Cim sam instalirao iOS10.. odmah sam osjetio razliku, lagove i koje kakva "zablokiranja".

Iskreno brzi je, ali nista posebno, jer ja koristim samo ove osnovne stvari tj nejgove osnovne aplikacije i aplikacije kao sto su fejs, instagram, youtube i takve stvari, ne igram igrice, mozda bi u njima vidio vecu razliku. Ali da iPhone 7 radi fluidno 100% ne radi, kao sto sam gore naveo.. cim sam ga upalio je bilo malih zatrzavanja, lagova pri izlazenju iz aplikacija, par puta mi se zablesao pa sam ga gasio i palio opet. Ocito iOS10 nije trenutno dovoljno ispoliran, ali to je nista cudno.

Što se tice ovog tvog zadnjeg pitanja jel iPhone 7 ima svjetliji display od iPhone 6:

Evo sad sam oba dva upalio i stavio na maksimalno osvjetljenje i mogu ti reci da je jako tesko vidjeti razliku. Najveci je problem taj sto iPhone 7 drugacije prikazuje neke boje, poput bijele.. Bijela je na iPhone 7 puno toplija a na iPhone 6 hladnija. Zato je jako tesko usporediti ih, tu su negdje, iPhone 7 je na glavnom izborniku malo svjetliji (koristio na oba jednake slike kao podloge).. nazalost nemam dodatnih aplikacija na iPhone 6 vise jer sam obrisao sve i nisam isprobavao neki video pogledati ili igricu zaigrati. Ali da je 25% svjetliji, nije.. tu je negdje kao i iPhone 6, na nekim mjestima mrvicu svjetliji, ali da prikazuje sve boje jednako kao iPhone 6 znalo bi se tocnije kolika je razlika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 21:39 (Croshadow1234).
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Apropos "svjetline" ekrana kod iPhone gadgeta! 

U nekoliko navrata sam uspoređivao moj "Space gray" sa srebrnim i zlatnim, a kasnije i sa rose gold, pa i sa drugim "Space gray" modelima kod njih, i manje i Plus modele, i uvijek sam uočio da su ekrani kod space gray mobitela svjetlije hladnije boje nego ostali, dok su srebrni, zlatni i rose gold uvijek imali malo pastelniju topliju nijansu bijele boje! 

Da nije možda i u ovom slučaju slučaj?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
ATJLučko kaže...

Apropos "svjetline" ekrana kod iPhone gadgeta! 

U nekoliko navrata sam uspoređivao moj "Space gray" sa srebrnim i zlatnim, a kasnije i sa rose gold, pa i sa drugim "Space gray" modelima kod njih, i manje i Plus modele, i uvijek sam uočio da su ekrani kod space gray mobitela svjetlije hladnije boje nego ostali, dok su srebrni, zlatni i rose gold uvijek imali malo pastelniju topliju nijansu bijele boje! 

Da nije možda i u ovom slučaju slučaj?! 

Iskreno neznan.

iPhone 6 je silver i bijelu boju je prikazivao hladnije

iPhone 7 je crni i bijelu boju prikazuje toplije

Ekran na iPhone 6 je cijeli bio vise nekakve prave bijele boje, a iPhone 7 je vise neke kremastije boje (nisam bas siguran da sam dobro u ovoj recenici objasnio sta sam htio reci, al valjda ce netko shvatit vec)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 18:51 (Croshadow1234).
15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Pa frend koji ih je zvao bio kaze da su mu rekli da daju drugi uredaj, sad koliko je to tocno i istinito neznam, poslao sam im email malo prijem, pa cekam da mi odgovore na njega.

Evo sad sam doznao da kad opteretis iPhone 7 (snimas video, slusas glazbu ili nesto drugo) ne samo da mozes cuti "Hiss Gate" kod apple logo kad ga prislonis na uho, vec dolje gdje je inace bio 3.5mm prikljucak za slusalice, a sad "kao drugi zvucnik" al nije, tamo je valjda mikrofon ili sto god vec, neznam tocno.. od tamo dolazi isto sustanje neko, ako je tamo mikrofon, onda nije ni cudo sto se tako cuje dok snimas video.

Nije mi prvi put da su mi usporili neki uredaj novim softverski update-om.. Isto to mi je dozivio i iPhone 4. Ali znao sam cim su kod prestavljanja pravili tolike usporedbe iPhone-a 7 sa iPhone 6 da ce ga usporiti, namjerno sam napravio update da vidim sta ce se desiti, jer sam ga svakako planirao prodati, tak da mi nije igralo ulogu ako ga malo uspore. Cim sam instalirao iOS10.. odmah sam osjetio razliku, lagove i koje kakva "zablokiranja".

Iskreno brzi je, ali nista posebno, jer ja koristim samo ove osnovne stvari tj nejgove osnovne aplikacije i aplikacije kao sto su fejs, instagram, youtube i takve stvari, ne igram igrice, mozda bi u njima vidio vecu razliku. Ali da iPhone 7 radi fluidno 100% ne radi, kao sto sam gore naveo.. cim sam ga upalio je bilo malih zatrzavanja, lagova pri izlazenju iz aplikacija, par puta mi se zablesao pa sam ga gasio i palio opet. Ocito iOS10 nije trenutno dovoljno ispoliran, ali to je nista cudno.

Što se tice ovog tvog zadnjeg pitanja jel iPhone 7 ima svjetliji display od iPhone 6:

Evo sad sam oba dva upalio i stavio na maksimalno osvjetljenje i mogu ti reci da je jako tesko vidjeti razliku. Najveci je problem taj sto iPhone 7 drugacije prikazuje neke boje, poput bijele.. Bijela je na iPhone 7 puno toplija a na iPhone 6 hladnija. Zato je jako tesko usporediti ih, tu su negdje, iPhone 7 je na glavnom izborniku malo svjetliji (koristio na oba jednake slike kao podloge).. nazalost nemam dodatnih aplikacija na iPhone 6 vise jer sam obrisao sve i nisam isprobavao neki video pogledati ili igricu zaigrati. Ali da je 25% svjetliji, nije.. tu je negdje kao i iPhone 6, na nekim mjestima mrvicu svjetliji, ali da prikazuje sve boje jednako kao iPhone 6 znalo bi se tocnije kolika je razlika.

Hvala ti na odgovorima.

Zanimljivo, sve skupa...

9 godina
neaktivan
Torent kaže...

Torrent je nekoliko puta napisao da niko nema primjedbu da neko kupi bilo sta radi image koji taj proizvod nosi. svako trosi svoje pare kako zeli ali pravdanje da je to jer ima veci scor u antutu ili da je taj telefon zakon i bez konkurencije, najbolji bla bla jednostavno ne stoji i to cu uvijek pobijati. sledeci put citaj sta pisem prije nego komentarises....

Antutu samo ti spominješ, pitao te tko ili ne. Ako baš i netko kaže da njegov iphone ima bolji singlethread skor od svega što postoji - to je činjenica, get over it. Ako mi se kupuje iphone radi percipiranog imagea - to je moje pravo. Još uvijek se radi o komadu hardvera i ne vidim šta tebe jebe koje kriterije ću ja uzeti u obzir pri kupnji mobitela. Ako imaš kaj konstruktivno, priloži, ako nemaš - odskakući.

PS. Stavio 10-tku na svoju 4 godine staru peticu - brža nego što je bila. Činjenica. Kad ćeš to doživjeti u najmoćnijem i nadasve povoljnom android svijetu?

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Iskreno neznan.

iPhone 6 je silver i bijelu boju je prikazivao hladnije

iPhone 7 je crni i bijelu boju prikazuje toplije

Ekran na iPhone 6 je cijeli bio vise nekakve prave bijele boje, a iPhone 7 je vise neke kremastije boje (nisam bas siguran da sam dobro u ovoj recenici objasnio sta sam htio reci, al valjda ce netko shvatit vec)

iPhone 7 ima "toplije" boje, tj. tehnički, nižu temperaturu. Zato je više crvenkasta, žućkasta, kremasta, kako hoćeš  boja na 7. Baš gledam neke recenzije, kažu da je diplay jednake svjetline prema mjerenjima. Ne razumijem šta je onda Apple htio reći s onih 25 %.

Feudalac kaže...
Torent kaže...

Torrent je nekoliko puta napisao da niko nema primjedbu da neko kupi bilo sta radi image koji taj proizvod nosi. svako trosi svoje pare kako zeli ali pravdanje da je to jer ima veci scor u antutu ili da je taj telefon zakon i bez konkurencije, najbolji bla bla jednostavno ne stoji i to cu uvijek pobijati. sledeci put citaj sta pisem prije nego komentarises....

Antutu samo ti spominješ, pitao te tko ili ne. Ako baš i netko kaže da njegov iphone ima bolji singlethread skor od svega što postoji - to je činjenica, get over it. Ako mi se kupuje iphone radi percipiranog imagea - to je moje pravo. Još uvijek se radi o komadu hardvera i ne vidim šta tebe jebe koje kriterije ću ja uzeti u obzir pri kupnji mobitela. Ako imaš kaj konstruktivno, priloži, ako nemaš - odskakući.

PS. Stavio 10-tku na svoju 4 godine staru peticu - brža nego što je bila. Činjenica. Kad ćeš to doživjeti u najmoćnijem i nadasve povoljnom android svijetu?

Teško mi povjerovati da ti je brža nego što je bila kad većina ima drugačija iskustva, bar na šestici. Ali super ako je. Drago mi je.

Ne razumijem zašto sad pričaš o Androidu. O Antutu je mnogo ljudi pričalo. No dobro. Androidi i sa Lollipopom starim 2 godine i čak sa KitKatom još uvijek rade super i imaju sve opcije koje iOS 10. A i pokoju više. Ajmo više ne offtopičariti s tim, prošli smo tu temu valjda 95 puta.

Sad će te netko od nas pitati što si to dobio s iOS 10 što mi već nemamo, ti nećeš imati šta reći nego ćeš početi kako smo trolovi i kako ne pričamo o iPhoneu i tako ćemo u krug još par stranica. Bezveze.

Napokon netko da je kupio 7 i da priča o njemu i umjesto da smo na toj temi ti se glupiraš sa singlethread skorom i psuješ tu. Chill...

10 godina
IPhone 7, rasprava!

Sad sam opet malo eksperimentirao. Kad odem na Youtube, pustim video, smanjim zvuk skroz, pocmu dolaziti zvukovi tj sustanje iz zvucnika, znaci nije na lijevom dijelu vec desnom gdje je zvucnik. E sad kad snimam video ili radim bilo sto god drugo, tu dole ni lijevo ni desno se nista ne cuje, dok na apple logu se cuje sustanje malo, ali kad zavrsim snimanje video i pustim ga, pojacam zvuk (da dodem do glasnoce koja je oznacena crvenom bojom) tu se bas glasno pocme cuti to sustanje.

Ne mogu ni aktivirati iMessage ni Facetime kako treba, stalno pise da aktivacija nije uspjela. Resetirao mrezne postavke, pa ugasio oba dvoje i ugasio iPhone pa opet upalio i aktivirao te postavke, nece ni dalje.

Trebao sam se prijaviti kao beta tester novih iPhonova, zabavno ovo istrazivanje sta nevalja sve na uredaju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 21:49 (Croshadow1234).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Sad sam opet malo eksperimentirao. Kad odem na Youtube, pustim video, smanjim zvuk skroz, pocmu dolaziti zvukovi tj sustanje iz zvucnika, znaci nije na lijevom dijelu vec desnom gdje je zvucnik. E sad kad snimam video ili radim bilo sto god drugo, tu dole ni lijevo ni desno se nista ne cuje, dok na apple logu se cuje sustanje malo, ali kad zavrsim snimanje video i pustim ga, pojacam zvuk (da dodem do glasnoce koja je oznacena crvenom bojom) tu se bas glasno pocme cuti to sustanje.

Ne mogu ni aktivirati iMessage ni Facetime kako treba, stalno pise da aktivacija nije uspjela. Resetirao mrezne postavke, pa ugasio oba dvoje i ugasio iPhone pa opet upalio i aktivirao te postavke, nece ni dalje.

Trebao sam se prijaviti kao beta tester novih iPhonova, zabavno ovo istrazivanje sta nevalja sve na uredaju

lol, zabavno je tebi...

Ovaj šum kad pustiš video, ako je baš iz zvučnika, moguće da je stvarno zvučnik. Možda se aktivira sound output, DAC, pojačalo itd. pa unatoč tome što je smanjen proizvodi šum. Slično kao što se recimo može čuti tihi šum na slušalicama kad ih ukopčaš i ništa ne svira. Čisto nagađam ovo, lako moguće da sam fulao potpuno.

Malo je problem što ne vjerujem da će ovaj šum pod opterećenjem moći riješiti nekako softverski. Možeš se jedino nadati da postoje neki koji ne šume pa da će ti ga zamijeniti. Ili ćeš se naviknuti ili ga turiš u neki case pa ćeš ga vjerojatno slabije čuti.

A jesi ga updateao na 10.0.2? Vjerujem da jesi, ali za svaki slučaj da pitam. Tamo ima bugfixeva nekih navodno.

Ili, kad se već igraš beta testera, koliko mi je poznato je dostupna public beta 10.1 pa probaj to instalirati. Navodno donosi neka poboljšanja po pitanju RAM managementa itd. Možda ti pomogne što se tiče performansi, trzanja i toga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 21:55 (Mirko935).
10 godina
Mirko935 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Trebao sam se prijaviti kao beta tester novih iPhonova, zabavno ovo istrazivanje sta nevalja sve na uredaju

lol, zabavno je tebi...

Ovaj šum kad pustiš video, ako je baš iz zvučnika, moguće da je stvarno zvučnik. Možda se aktivira sound output, DAC, pojačalo itd. pa unatoč tome što je smanjen proizvodi šum. Slično kao što se recimo može čuti tihi šum na slušalicama kad ih ukopčaš i ništa ne svira. Čisto nagađam ovo, lako moguće da sam fulao potpuno.

Malo je problem što ne vjerujem da će ovaj šum pod opterećenjem moći riješiti nekako softverski. Možeš se jedino nadati da postoje neki koji ne šume pa da će ti ga zamijeniti. Ili ćeš se naviknuti ili ga turiš u neki case pa ćeš ga vjerojatno slabije čuti.

A jesi ga updateao na 10.0.2? Vjerujem da jesi, ali za svaki slučaj da pitam. Tamo ima bugfixeva nekih navodno.

Ili, kad se već igraš beta testera, koliko mi je poznato je dostupna public beta 10.1 pa probaj to instalirati. Navodno donosi neka poboljšanja po pitanju RAM managementa itd. Možda ti pomogne što se tiče performansi, trzanja i toga.

Stvarno je :D Sad sam obrisao sav sadrzaj i postavke da vidim hoce li raditi iMessage/Facetime i dalje nece. Da, na 10.0.2 mi je. Dobra je ideja ovo za 10.1, sad cu ga probati staviti bas da vidim.

A sto se tice ovih šumova / šuštanja, iskreno ni ne cujes, eto jedino gdje se cuje bas kad snimis video, sve ostalo ne predstavlja ni najmanji problem jer moras staviti skroz na uho da bi cuo, inace nema sanse, bar na mom uredaju. Naravno na svakom je drugacije, na nekima je glasnije na nekima je tise. Evo frend koji je mijenjao njegov Matt Black za Silver kaze da mu je na ovom prvom bilo sustanje glasnije nego na ovom novom, ali da oba dva imaju taj problem. Isto tako mi kaze da njegov uredaj nema taj problem kad upalis Youtube, pustis video i ugasis zvuk skroz da nema sustanje kod zvucnika doljnjeg. Kaze da nema ni problema koji ja imam kod snimljenih videa. Jedino eto kod Apple Loga ima i to je tiho.

Edit : Instalira se iOS 10.1, javim se kad bude gotovo jel ima kakvih promjena u vezi "hiss gate-a", problema sa video snimanjem i šumovima i svih ostalih problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 22:29 (Croshadow1234).
9 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

To je tak kad štede na tih par kapi ljepila, umjesto da zaliju VRM....

Kruha i igala...

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Stvarno je :D Sad sam obrisao sav sadrzaj i postavke da vidim hoce li raditi iMessage/Facetime i dalje nece. Da, na 10.0.2 mi je. Dobra je ideja ovo za 10.1, sad cu ga probati staviti bas da vidim.

A sto se tice ovih šumova / šuštanja, iskreno ni ne cujes, eto jedino gdje se cuje bas kad snimis video, sve ostalo ne predstavlja ni najmanji problem jer moras staviti skroz na uho da bi cuo, inace nema sanse, bar na mom uredaju. Naravno na svakom je drugacije, na nekima je glasnije na nekima je tise. Evo frend koji je mijenjao njegov Matt Black za Silver kaze da mu je na ovom prvom bilo sustanje glasnije nego na ovom novom, ali da oba dva imaju taj problem. Isto tako mi kaze da njegov uredaj nema taj problem kad upalis Youtube, pustis video i ugasis zvuk skroz da nema sustanje kod zvucnika doljnjeg. Kaze da nema ni problema koji ja imam kod snimljenih videa. Jedino eto kod Apple Loga ima i to je tiho.

Baš sam probao, i na mom mobitelu se čuje tiho šuštanje ako baš naslonim uho na njega kad je opterećen. I kad pustim youtube filmić, stišam do kraja i prislonim uho na zvučnik isto ima malo šuma. Pa eto, ako te tješi. :D

Na onom starom Kinezu kojeg sam imao se šum pod opterećenjem mogao čuti sa jedno 25 cm bez problema, mislim da pogotovo ako bi nešto radio što puno podataka prenosi preko Wi-Fija. Nije da mi je to bio ni na njemu neki problem, čak mi je bilo simpatično jer bih znao da radi nešto, ali ipak je taj bio 2000 kn pa mu se lakše neke stvari oproste. :D

fer-de-lance kaže...

To je tak kad štede na tih par kapi ljepila, umjesto da zaliju VRM....

A gle, kap po kap, milijoni :D 

10 godina
IPhone 7, rasprava!

Napravio sam upgrade na iOS 10.1 beta.

"Hiss Gate" nepromjenjen. Snimanje videa isto tako, nakon pustanja istih cuju se sumovi i sustanje (nesto me vuce da se kao mrvicu manje cuju, al to je jos jako upitno, da sam ostavio video-dva koje sam snimio na iOS-u 10.0.2 bi znao tocnije).

Sto se tice brzine, lagova pri izlazenju iz aplikacija, opcenito lagova ima promjena.

Cini se fluidnije, malo brze i izlazenje iz aplikacija puno bolje, na iOS 10.0.2 bi dao ocjenu 5/10, na iOS 10.1 8/10, nekad zna odlicno biti, nekad mrvicu sporije ali svejedno fluidno, da to poprave dao bi 10/10.

Za sad ni jedan lag ni problem tokom skidanja svih aplikacija (morao ponovo, jer sam resetirao sve bio) i tokom namjestanja svega, osim sto ne mogu ni dalje aktivirati iMessage i Facetime, hoce preko emaila al nece preko broja, poslao sam svom dragom Bonbon operateru email dal mi mogu tu sta pomoci (jer sam sve druge opcije za koje znam iscrpio)

Poslao sam email servisima u iStyle i Agramu u vezi sumova/"Hiss gateu" na pozadini iPhone-a i video snimanja, kad mi odgovore cu ovdje napisati sta kazu u vezi toga.

Edit : Sad nakon jos malo koristenja iOS 10.1 se bas primjeti da iPhone radi brze i fluidnije, na iOS 10.0.2 bi mu dao ocjenu 7/10.. sad na iOS 10.1 9/10

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 3:14 (Croshadow1234).

3 0 hvala 1
9 godina
odjavljen

Pozdrav tebi druze koji si jedini koji ovdje ima iphone 7 i koji jedini ne prica slijepo kako je savrsenstvo od mobite vec mobitel koji ima i mana. Sretno tebi sa koristenjem i nadam se da ces biti zadovoljan....

14 godina
IPhone 7, rasprava!

Jedan little tiny OT, ali ipak vezano za iPhone! 

LINK; http://www.forbes.com/sites/ewanspence/2016/09/30/iphone-8-glass-design-rumor/#12b0d0466ab2

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ja mislim da su Mirko935, torrent i ovaj Croshadow ista osoba, tj. Mirko, više se nitko sa luđakom neće raspravljati pa je napravio profil gdje je kritici prišao iz sasvim novog kuta, tj. korisnika uređaja.

Ovdje bi se neke zdravstvene institucije trebale pozabaviti ovim problemom, jer su moderatori očigledno uranili ka zimskome snu.

Mirko, ili kako već, iPhone je smeće i najgori ikada, eto sad bi trebao imati mira barem nekoliko sati. I lijep je dan, prošeči malo, možda ti bude malo bolje.

1 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Da se ja vratim na temu, ako itko tu koristi SSH za novoj sedmici, molim da ukratko napise kako rade iputilsi, na iP6 nije bas bilo neke srece, a ne znam jesu li napravili update

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
AnđeoGabrijel21 kaže...

Ja mislim da su Mirko935, torrent i ovaj Croshadow ista osoba, tj. Mirko, više se nitko sa luđakom neće raspravljati pa je napravio profil gdje je kritici prišao iz sasvim novog kuta, tj. korisnika uređaja.

Ovdje bi se neke zdravstvene institucije trebale pozabaviti ovim problemom, jer su moderatori očigledno uranili ka zimskome snu.

Mirko, ili kako već, iPhone je smeće i najgori ikada, eto sad bi trebao imati mira barem nekoliko sati. I lijep je dan, prošeči malo, možda ti bude malo bolje.

Nije ni tebi lako....

15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

"Hiss Gate" nepromjenjen. Snimanje videa isto tako, nakon pustanja istih cuju se sumovi i sustanje (nesto me vuce da se kao mrvicu manje cuju, al to je jos jako upitno, da sam ostavio video-dva koje sam snimio na iOS-u 10.0.2 bi znao tocnije).

Sto se tice brzine, lagova pri izlazenju iz aplikacija, opcenito lagova ima promjena.

Cini se fluidnije, malo brze i izlazenje iz aplikacija puno bolje, na iOS 10.0.2 bi dao ocjenu 5/10, na iOS 10.1 8/10, nekad zna odlicno biti, nekad mrvicu sporije ali svejedno fluidno, da to poprave dao bi 10/10.

Za sad ni jedan lag ni problem tokom skidanja svih aplikacija (morao ponovo, jer sam resetirao sve bio) i tokom namjestanja svega, osim sto ne mogu ni dalje aktivirati iMessage i Facetime, hoce preko emaila al nece preko broja, poslao sam svom dragom Bonbon operateru email dal mi mogu tu sta pomoci (jer sam sve druge opcije za koje znam iscrpio)

Poslao sam email servisima u iStyle i Agramu u vezi sumova/"Hiss gateu" na pozadini iPhone-a i video snimanja, kad mi odgovore cu ovdje napisati sta kazu u vezi toga.

Edit : Sad nakon jos malo koristenja iOS 10.1 se bas primjeti da iPhone radi brze i fluidnije, na iOS 10.0.2 bi mu dao ocjenu 7/10.. sad na iOS 10.1 9/10

Šta je na kraju, prije bilo 5/10, sad 8/10; ili 7/10 i 9/10? Daj se odluči!

Anyway, drago mi je da ti malo bolje radi. Rekoh ti ja da bi moglo biti bolje na 10.1. Možda će ispeglati još malo do izlaska iz bete pa ćeš mu moći dati 10/10.

15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Znači, iskopirat će od Samsunga zaobljeni OLED ekran i staklo gore i dolje? Pa ti meni reci da je trenutno Apple inovativan...

Mislim, glupa su mi uopće ta predviđanja analitičara godinu dana unaprijed. Pa i prošle godine su pričali da će 7 imati OLED i novo kućište. Svake godine ista priča, onda će jednom kad napokon pogode biti kao pametni. Debilno. Ali, da bi trebali poraditi na kućištu, trebali bi. Vidi ovo, koliko je iP7+ veći od svega drugoga. I još jedini nemaju mjesta za 3.5 mm utor. WTF?

Torent kaže...
AnđeoGabrijel21 kaže...

Nije ni tebi lako....

Ovo baš teža bolest. Dakle, javi se čovjek sa 7, mi, hejteri, jedini uopće pričamo s njim, ovi ga ignoriraju, i onda na kraju neka teorija zavjere. Čovjeku treba psihijatrija, boga mi.

10 godina
Mirko935 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Šta je na kraju, prije bilo 5/10, sad 8/10; ili 7/10 i 9/10? Daj se odluči!

Anyway, drago mi je da ti malo bolje radi. Rekoh ti ja da bi moglo biti bolje na 10.1. Možda će ispeglati još malo do izlaska iz bete pa ćeš mu moći dati 10/10.

Sa 5/10 i 8/10 sam pricao o animaciji kad ti se zatvara aplikacija, dosta je lagovala, sad se je to puno lijepse izvedeno ali jos ponekad zna biti problema s tim animacijama da je sporija i moras pola-sekunde/sekundu pricekati da se zatvori aplilacija

7/10 i 9/10 sam govorio o cijelovitom sustavu. Sad na iOS 10.1 ne samo da su pobojsali animacije pri izlasku, vec su rijesili neke random lagove i kad ides od aplikacije do aplikacije (da ti ne nabrajam sve sta sam primjetio) sve to sad radi malo brze.

Ja i objasnjavanje, nije moja jaca strana, sry

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 10:54 (Croshadow1234).
15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Sa 5/10 i 8/10 sam pricao o animaciji kad ti se zatvara aplikacija, dosta je lagovala, sad se je to puno lijepse izvedeno ali jos ponekad zna biti problema s tim animacijama da je sporija i moras pola-sekunde/sekundu pricekati da se zatvori aplilacija

7/10 i 9/10 sam govorio o cijelovitom sustavu. Sad na iOS 10.1 ne samo da su pobojsali animacije pri izlasku, vec su rijesili neke random lagove i kad ides od aplikacije do aplikacije (da ti ne nabrajam sve sta sam primjetio) sve to sad radi malo brze.

Ja i objasnjavanje, nije moja jaca strana, sry

Pa ono si pisao u pola 2 u noći, nije čudno da nije baš ispalo kako si zamislio. Sad kužim. Thanks.

15 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...

A čekaj, moram pitati... Gdje sam ja sad opet rekao da je iPhone smeće i najgori ikad? Jesam lijepo čovjeku sugerirao da si instalira 10.1 jer sam vidio u nekom članku na gsmareni da su poboljšali performanse? Još sam napisao i da i moj mobitel ima šuma kad je opterećen i da ne mislim da je to neki problem. Što bih ja točno trebao pisati u ovoj temi da ne budem konstantno prozivan hejterom?

I možemo li napokon pričati o iPhoneu, a ne o meni? Koji vam je ku*ac? Nikog od vas koji ste navodno zainteresirani za iPhone uopće ne zanima što kaže čovjek koji ga ima nego i dalje samo serete po meni.

17 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Mirko svakom loncu mora biti poklopac iako nema kaj za rec.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Edge kaže...

Ajde, bogu hvala da si ti sad došao i napisao izrazito hvalevrijedan post o iPhoneu 7. Svaka čast! 

Koji ste vi pacijenti... Zar vas stvarno nimalo ne zanima ono što je tema ovdje?

17 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Edge kaže...

Ajde, bogu hvala da si ti sad došao i napisao izrazito hvalevrijedan post o iPhoneu 7. Svaka čast! 

Koji ste vi pacijenti... Zar vas stvarno nimalo ne zanima ono što je tema ovdje?

Stari, u ovoj temi svaki drugi post je tvoj, ti si najveci pacijent i prikriveni psihopat.

Napises covjeku: "Šta je na kraju, prije bilo 5/10, sad 8/10; ili 7/10 i 9/10? Daj se odluči!", ili "Pa ono si pisao u pola 2 u noći, nije čudno da nije baš ispalo kako si zamislio. Sad kužim. Thanks", realno cemu je to vrijedno spomena uopce. Da imas drva u glavi mogao si shvatit da su ove ocjene subjektivne i da tebi nista znaci ocjena 7/10, 8/10 ili 9/10, svatko ima razlicite (subjektivne) kriterije i vjerojatno tvoja ocjena 6 nije jednaka njegovoj ocjeni 6.

Ionak pises samo da nesto napises, da ostavis svoj trag u ovoj temi, zasto? Nemam pojma. Samo znam da od tvojih 100 postova u ovoj temi njih 10 nesto vrijedi, a to je premalo, 10%. 

Iskljucujem se da tema ne preraste u chat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 11:46 (Edge).
15 godina
neaktivan
Edge kaže...
Mirko935 kaže...
Edge kaže...

Stari, u ovoj temi svaki drugi post je tvoj, ti si najveci pacijent i prikriveni psihopat.

Napises covjeku: "Šta je na kraju, prije bilo 5/10, sad 8/10; ili 7/10 i 9/10? Daj se odluči!", ili "Pa ono si pisao u pola 2 u noći, nije čudno da nije baš ispalo kako si zamislio. Sad kužim. Thanks", realno cemu je to vrijedno spomena uopce. Da imas drva u glavi mogao si shvatit da su ove ocjene subjektivne i da tebi nista znaci ocjena 7/10, 8/10 ili 9/10, svatko ima razlicite (subjektivne) kriterije i vjerojatno tvoja ocjena 6 nije jednaka njegovoj ocjeni 6.

Ionak pises samo da nesto napises, da ostavis svoj trag u ovoj temi, zasto? Nemam pojma. Samo znam da od tvojih 100 postova u ovoj temi njih 10 nesto vrijedi, a to je premalo, 10%. 

Iskljucejem se da tema ne preraste u chat.

Vrijedno je spomena zato što mi je čovjek fino odgovorio na pitanje i htio sam mu na tome zahvaliti. Tako odrasli ljudi komuniciraju. Ovo sa ocjenama je očito bila zajebancija, eto, tako bezveze. Isto zato što mi je čovjek odgovorio na nešto što me zanimalo.

Gdje si ti napisao išta korisno? Gdje si uopće išta napisao što nije bilo neko pljuvanje po nekim ljudima ovdje?

9 godina
odjavljen
Edge kaže...

Smijesno je sto jedino ja i mirko normalno razgovaramo i jedino mene i njega interesuju informaicje iz prve ruke i jedino smo on i ja on topic a svi koji nemaju iphone 7 a hvale ga napadaju njega i mene.... Ne znas bi li se smijao ili plakao... Ćutite jer je covjek napisao iskustvo iz prve ruke i koji ga jedini ima a ne dize ga u nebesa nego napise kako jest. Najradije bi i njega popljuvali a ne mozete jer ga nemate za razliku od njega. I onda smo ja i mirko za psihijatriju... Stvarno appleovci padate sve nize i nize....

13 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Dobra usporedba iPhone 7+ i Note 7 kamere http://www.androidauthority.com/iphone-7-plus-vs-galaxy-note-7-camera-719230/

Na nekim fotkama je iPhone baš "zazelenio" slike, što kad vidiš kak drugi fotić (mob) uslika, bude dosta iritantno... Općenito, iPhone kao da odbija realno prikazati nebo na fotografijama... Meni, koji se u fotkanje kužim ko Sinčić u politiku je stvarno velika razlika. No, Ssamsun također kaska kod prikazivanja nekih detalja, a neke čak i pretjerano naglašava.

Pretpostavljam da su sve fotke slikane na automatic modu (kako slika većina ljudi s mobitelom). Teško je procijeniti koji je bolji fotić po ovome, jer koliko se vidi, kvaliteta fotografija varira ovisno o tome što slikaš...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 12:08 (skoosha).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Fotografija nije tako jednostavna stvar. Ako reccimo (hipoteticki) note 7 radi oversharpening a iphone to radi manje (a svi mobiteli rade postprocesing samo je pitanje koliko) onda je iphoe u prednosti ali ako (hipoteticki jer ne znam sigurno) Note 7 omogucava snimanje u RAW modu a iphone ne onda je note 7 u prednosti jer ce ti na kraju dati bolje fotke sto se tice postprocesinga jer ti omogucava da sam porcesing odradis kao tebi odgovara...Naravno pod uslovom da su obje kamere jednako ostre tj da ti dalju istu kolicinu detalja a tu su negdje sto se toga tice....

Kad smo vec kod toga ima li iphone RAW mode? Ima li manual mod?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 12:25 (Torent).
13 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Lijepo objašnjeno, no (IMHO) 90% kupaca Note-a i iPhonea neće kasnije uređivati svoje fotografije, već one idu direktno na Facebook / Google photos / nesto trece. Naravno, takve vjerojatno i ne zanimaju ovakvi testovi i ne znaju koliko im je fotografija može biti "iskrivljena" dok (kao u ovom testu) ne usporede sa slikom nekog drugog uređaja.

*edit* evo baš čitam na Gizmodo-u da je iPhone 7 prvi iPhone koji ima RAW image shooting

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 12:29 (skoosha).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice