Koji app nema funkciju da pali cijeli ekran kad ti nešto stigne? Bar od ovih koji služe za komunikaciju i slično koji god koristim ima tu opciju. A od Androida 6 (možda i 5) imaš Ambient Display, po treći put :D, koji upali ekran i prikaže notifikaciju na 5-10 sekundi. Isti vrag kao da ti upali cijeli ekran samo što ne troši toliko struje ako imaš OLED. Jedino ne znam imaju li svi mobiteli tu funkciju.
Po defaultu skoro svi appovi imaju uključen zvuk i vibru. Ako nemaju, to je problem developera i njegove ideje, ne sustava. Sistemske opcije, naravno, overrideaju to ako ti je isključen zvuk ili ako ti je isključeno oboje. Nisam naišao na situaciju da mi mobitel vibrira ako sam mu rekao da bude na Silent. Nisam siguran ni je li to moguće.
A naravno da neće vibrirati ako je u sistemskim postavkama uključena vibracija, a u postavkama npr. SMS aplikacije isključena. Pa i treba biti mogućnost da telefon vibrira za neke stvari koje su bitnije, a da za nebitne da ne vibrira.
Pa ako ionako nije zaključan nikako (PIN/password/whatever) koja je razlika hoće li ostati upaljen ekran ili neće? Mislim, ok, bilo bi valjda bolje da ima opcija, ali stvarno nebitna stavka. Ugasi se sam nakon minute ili tapneš dvaput po ekranu ili stisneš shortcut neki i ugasi se. Ja se ne sjećam da je ikoji mobitel koji sam imao prije sam gasio ekran odmah nakon poziva.