IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 526.998
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
Syke kaže...

Koji app nema funkciju da pali cijeli ekran kad ti nešto stigne? Bar od ovih koji služe za komunikaciju i slično koji god koristim ima tu opciju. A od Androida 6 (možda i 5) imaš Ambient Display, po treći put :D, koji upali ekran i prikaže notifikaciju na 5-10 sekundi. Isti vrag kao da ti upali cijeli ekran samo što ne troši toliko struje ako imaš OLED. Jedino ne znam imaju li svi mobiteli tu funkciju.

Po defaultu skoro svi appovi imaju uključen zvuk i vibru. Ako nemaju, to je problem developera i njegove ideje, ne sustava. Sistemske opcije, naravno, overrideaju to ako ti je isključen zvuk ili ako ti je isključeno oboje. Nisam naišao na situaciju da mi mobitel vibrira ako sam mu rekao da bude na Silent. Nisam siguran ni je li to moguće.

A naravno da neće vibrirati ako je u sistemskim postavkama uključena vibracija, a u postavkama npr. SMS aplikacije isključena. Pa i treba biti mogućnost da telefon vibrira za neke stvari koje su bitnije, a da za nebitne da ne vibrira.

Pa ako ionako nije zaključan nikako (PIN/password/whatever) koja je razlika hoće li ostati upaljen ekran ili neće? Mislim, ok, bilo bi valjda bolje da ima opcija, ali stvarno nebitna stavka. Ugasi se sam nakon minute ili tapneš dvaput po ekranu ili stisneš shortcut neki i ugasi se. Ja se ne sjećam da je ikoji mobitel koji sam imao prije sam gasio ekran odmah nakon poziva.

8 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Pa ako ionako nije zaključan nikako (PIN/password/whatever) koja je razlika hoće li ostati upaljen ekran ili neće? Mislim, ok, bilo bi valjda bolje da ima opcija, ali stvarno nebitna stavka. Ugasi se sam nakon minute ili tapneš dvaput po ekranu ili stisneš shortcut neki i ugasi se. Ja se ne sjećam da je ikoji mobitel koji sam imao prije sam gasio ekran odmah nakon poziva.

A i kome to treba, lako skine aplikaciju koja to radi.

Mislim da je to omogućavao After call end.

Ali ja koristim Tasker i Automate it za takve stvari. 

Kruha i igala...
9 godina
odjavljen
Syke kaže...
.....

1. Znači opet nema notifikacije? glupo.

2. Nisu. Barem ne na Samsungu.

3. Aha znači swype sada nije sigurni lock? Pa koga boli briga jel je ili nije, zašto se telefon ne vrati u stanje u kojem je bio? Ili barem da ima opciju, pošto ima 13421905813 opcija za sve kako se vi Androidaši volite hvaliti s tim. Funkcioniralo bi isto kako je desetljećima funkcioniralo na dummy teelfonima Nokie, Sonya, SonyEricssona, Samsunga itd... pa i Symbiana koji je to uredno radio. Ok očito si ti malo mlađi pa se toga ne sjećaš.

4. Može se podesiti, ali kako sam i naveo u svojim primjerima baš i ne sve. A to je kakti najveći forte Androida.

1. ne razumijem kako nema notifikacije? Upali ti se ekran ali ne onako kako ti mislis. Ev sad probao upali se allways on display ostane tako par sekundi i ugasi se a led notification radi stalno plus zavibriria kad ga podignes. STa bi ti vise?

2. Sad iskreno ne znam kako je na samsung ali na nexusu evo sad gledab po defaultu je systemski zvuk

3. swype nikad nije bio securiti lock. Ako moze bilo tko swypati kako je to security lock? Sta tu nije jasno. Ako nije security lock nema razloga da odmah zakljuca. Zakljucace ga kao i obicno poslije 30 sec ili kako je vec podeseno. Ako je podesen neki security lock nece ga ni otkljucati vec ces se moci javiti na poziv i to je to. Sta je tu nelogicno. Ako zelis da se zakljuca pritisnes tipku i to je to. Stvarno ne vidim sta je problem kod toga. NEmoj zaboraviti da je lock tipka obicno power tipka sa strane na 99% androida i prst ti je ionako na njoj dok ga koristis. Mali pritisak i eto lock.

4. sta se ne moze podesiti? Ako nesto nema sistemski dano za podesavanje vrlo jednostavno podesis preko app. Uostalom mozes sam napisati app i instalirati bez ikakvih problema ako ti vec pase tako.

9 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Syke kaže...

Koji app nema funkciju da pali cijeli ekran kad ti nešto stigne? Bar od ovih koji služe za komunikaciju i slično koji god koristim ima tu opciju. A od Androida 6 (možda i 5) imaš Ambient Display, po treći put :D, koji upali ekran i prikaže notifikaciju na 5-10 sekundi. Isti vrag kao da ti upali cijeli ekran samo što ne troši toliko struje ako imaš OLED. Jedino ne znam imaju li svi mobiteli tu funkciju.

Po defaultu skoro svi appovi imaju uključen zvuk i vibru. Ako nemaju, to je problem developera i njegove ideje, ne sustava. Sistemske opcije, naravno, overrideaju to ako ti je isključen zvuk ili ako ti je isključeno oboje. Nisam naišao na situaciju da mi mobitel vibrira ako sam mu rekao da bude na Silent. Nisam siguran ni je li to moguće.

A naravno da neće vibrirati ako je u sistemskim postavkama uključena vibracija, a u postavkama npr. SMS aplikacije isključena. Pa i treba biti mogućnost da telefon vibrira za neke stvari koje su bitnije, a da za nebitne da ne vibrira.

Zar je logicno da ekran ostane upaljen? Odes na trening eko te nazove ili posalje poruku i ekran ti upaljen sat i pol ili dva. Dodjes a  baterija na 10%. Ako je tologicno....Imas led imas vibraciju cim ga pipnes imas ikonu u notification baru stalno vidljivu, imas nitification na lock screenu. Kako teoretski ti moze promaci notifikacija?????

11 godina
Mirko935 kaže...
Syke kaže...

Ne znam koji nema, zadnji put kada smo koristio Android dosta njih nije imalo.

Vibracija/zvuk... neda mi se više. Ja sam svoje "probleme" iznio i argumentirao. Meni osobno to nije logično, sistem uvijek mora imati mogućnost overridea, po tome ispada da aplikacije mogu raditi što žele po osu. Ali ako je tako zašto ja ne mogu odabrati da vibrira/zvoni za sve ili ne? S jednom opcijom a ne da ulazim u sve aplikacije koje imam i svaki put ručno sve podešavati? To je sve radilo na dummy telefonima, na Symbianu i na iPhoneu... ali ne, super duper otvoreni Android to ne može.

Koja je sistemska razlika između swypea i pina/patterna? Zašto samo na potonjima da opciju da zaključa ekran odmah a na swypeu je minimum mislim 5 sekundi? Zašto i tu neda odmah? Zašto nema opcije?

Meni osobno je to bitna stavka jer masu puta izvadim telefon iz džepa, javim se i nakon završetka ga vraćam u džep. Automatski, navikao sam na svim drugim telefonima da se locka pa sam očekivao da svemoćni Android to isto radi i to ne provjeram. No šipak, Android to ne može/nema opciju.

Torent kaže...
Syke kaže...
.....

1. Znači opet nema notifikacije? glupo.

2. Nisu. Barem ne na Samsungu.

3. Aha znači swype sada nije sigurni lock? Pa koga boli briga jel je ili nije, zašto se telefon ne vrati u stanje u kojem je bio? Ili barem da ima opciju, pošto ima 13421905813 opcija za sve kako se vi Androidaši volite hvaliti s tim. Funkcioniralo bi isto kako je desetljećima funkcioniralo na dummy teelfonima Nokie, Sonya, SonyEricssona, Samsunga itd... pa i Symbiana koji je to uredno radio. Ok očito si ti malo mlađi pa se toga ne sjećaš.

4. Može se podesiti, ali kako sam i naveo u svojim primjerima baš i ne sve. A to je kakti najveći forte Androida.

1. ne razumijem kako nema notifikacije? Upali ti se ekran ali ne onako kako ti mislis. Ev sad probao upali se allways on display ostane tako par sekundi i ugasi se a led notification radi stalno plus zavibriria kad ga podignes. STa bi ti vise?

2. Sad iskreno ne znam kako je na samsung ali na nexusu evo sad gledab po defaultu je systemski zvuk

3. swype nikad nije bio securiti lock. Ako moze bilo tko swypati kako je to security lock? Sta tu nije jasno. Ako nije security lock nema razloga da odmah zakljuca. Zakljucace ga kao i obicno poslije 30 sec ili kako je vec podeseno. Ako je podesen neki security lock nece ga ni otkljucati vec ces se moci javiti na poziv i to je to. Sta je tu nelogicno. Ako zelis da se zakljuca pritisnes tipku i to je to. Stvarno ne vidim sta je problem kod toga. NEmoj zaboraviti da je lock tipka obicno power tipka sa strane na 99% androida i prst ti je ionako na njoj dok ga koristis. Mali pritisak i eto lock.

4. sta se ne moze podesiti? Ako nesto nema sistemski dano za podesavanje vrlo jednostavno podesis preko app. Uostalom mozes sam napisati app i instalirati bez ikakvih problema ako ti vec pase tako.

1. Notifikacije od apliakcija.. ako ima ok, ali iz tvog posta se zaključilo da upali ekran, pokaže ti sat i vrijeme i to je to. Ja bi da upali ekran i pokaže notifikaciju, kao iPhone.

2. Bazirao sam se na Samsung i to je tako. Nexusa nisam jako dugo imao pa ne znam.

3. Zašto se nebi odmah zaključao ako nije security lock? Ili da barem ima opcija? Ja samo želim da se vrati u stanje u koje je bio. BEZ stiskanja lock tipke, baš kako je na iOSu. I odmah se zaključa neovisno o security locku.

4. Točke 2 i 3... može to biti i puno bolje rješeno pogotovo kad svi trube da je Android super otvoren i možeš SVE podešavati.

11 godina
Torent kaže...
Mirko935 kaže...
Syke kaže...

Zar je logicno da ekran ostane upaljen? Odes na trening eko te nazove ili posalje poruku i ekran ti upaljen sat i pol ili dva. Dodjes a  baterija na 10%. Ako je tologicno....Imas led imas vibraciju cim ga pipnes imas ikonu u notification baru stalno vidljivu, imas nitification na lock screenu. Kako teoretski ti moze promaci notifikacija?????

Ekran nikada nije stalno upaljen. Ako je telefon zaključan i dođe ti notifikacija on se upali i ugasi nakon x sekundi. Jedino što možeš u opcijama staviti na Never je kod Auto locka, ali to se odnosi samo kad je telefon otključan. Ovo što ti pišeš se u praksi ne može dogoditi jer se ekran isključi i neće pojesti bateriju.

9 godina
odjavljen
Syke kaže...
....

1. Notifikacije od apliakcija.. ako ima ok, ali iz tvog posta se zaključilo da upali ekran, pokaže ti sat i vrijeme i to je to. Ja bi da upali ekran i pokaže notifikaciju, kao iPhone.

2. Bazirao sam se na Samsung i to je tako. Nexusa nisam jako dugo imao pa ne znam.

3. Zašto se nebi odmah zaključao ako nije security lock? Ili da barem ima opcija? Ja samo želim da se vrati u stanje u koje je bio. BEZ stiskanja lock tipke, baš kako je na iOSu. I odmah se zaključa neovisno o security locku.

4. Točke 2 i 3... može to biti i puno bolje rješeno pogotovo kad svi trube da je Android super otvoren i možeš SVE podešavati.

Upali se ekran sa notifikacijom a pojedini programi imaju da se upali i prozor sa porukom ali to nije sistemski pa ne spominjem. Koja je poenta da ti upali sat bez notofikacije ;)

ja nemam samsung pri ruci ali 110% da se upali ekran samo razliciti ekrani. S6 recimo nema daydreem ekran pa se upali bas lock screen a na nexusu a vjerujem i na s7 uapli se tamni ekran. Razlicite izvedbe ista stvar.

Zasto bi? Al ok. Ne vidim nekakve posebne svrhe ali prihvatam da to zelis. Vjerovatno ima aplikacija koja to rjesava al nemam pojma iskreno. Lock tipka ti je pod prstom i trazi pritisak od pola mm ;) To je problem na telefonima koji imaju poweer tipku gore ili dlje sto je za mene debilan dizajn jer je moram traziti...Na androdiu je to pogotovo mali problem zato sto svaki louncher ima svoje opcije pa jednostavno iazberes onaj koji iam to sto ti zelis. A kad se kaze sve ne mislis valjda da ima sistemski tipka ili opcija za buukvalno sve moguce kombinacije. Jbg sad se i ti hvatas za glupost....

11 godina
IPhone 7, rasprava!

Ha čuj, kao i ti i svi drugi, hvatam se za ono što me svrbi. Ovo me kod Androida jako nervira i veliki je razlog zašto ga ne koristim.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Znaci androdi ne valja jer sistemski ne postoji tipka za sve moguce kombinacije koje mozes zamisliti ali je ok ako ti default mail aplikacije ne moze poslati vise od 5 mailova bez ikakvog zamislivog razloga. Koja je bila logika developera koji je to pravio? Zasto ne mozes bluetoothom psolati bilo sta? Koja je logika iza toga?Koliko treba biti tipki za sve moguce kombinacije koje mozes zamisliti?????????? Poenta je da ovo sto ti prigovaras moze doraditi bez aplikacija. Nemas soft tipku imas hard tipku. Ti moras instalirati drugu applikacijue bez ikakvog razloga. Ako je tebi to isto onnda nemamo sta pricati jer jednostavno nisi objektivan...

9 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Nije provokacija ali gledam novosti u iOS 10 i da li se meni to cini ili sve vise lici na android???????

Isto tako nikako da provalim zasto je trebao 3dtouch? treba zadrzati ali onda je i touch and hold radio istu stvar???? koja je poenta 3dtouch...

Moze li mi neko od korisnika objasniti ovo...

Opet ponavljam nije provokacija stvarno me zanima....

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Syke kaže...

Ne znam koji nema, zadnji put kada smo koristio Android dosta njih nije imalo.

Vibracija/zvuk... neda mi se više. Ja sam svoje "probleme" iznio i argumentirao. Meni osobno to nije logično, sistem uvijek mora imati mogućnost overridea, po tome ispada da aplikacije mogu raditi što žele po osu. Ali ako je tako zašto ja ne mogu odabrati da vibrira/zvoni za sve ili ne? S jednom opcijom a ne da ulazim u sve aplikacije koje imam i svaki put ručno sve podešavati? To je sve radilo na dummy telefonima, na Symbianu i na iPhoneu... ali ne, super duper otvoreni Android to ne može.

Koja je sistemska razlika između swypea i pina/patterna? Zašto samo na potonjima da opciju da zaključa ekran odmah a na swypeu je minimum mislim 5 sekundi? Zašto i tu neda odmah? Zašto nema opcije?

Meni osobno je to bitna stavka jer masu puta izvadim telefon iz džepa, javim se i nakon završetka ga vraćam u džep. Automatski, navikao sam na svim drugim telefonima da se locka pa sam očekivao da svemoćni Android to isto radi i to ne provjeram. No šipak, Android to ne može/nema opciju.

Ja dugo imam Android i ne sjećam se nijedne koja to nije imala. Kako god, sad imaš Ambient Display pa ti prikazuje tako za sve aplikacije.

Pa koliko često ti mijenjaš vrstu notifikacija za aplikacije? Ne razumijem problem, po defaultu sve vibriraju i puštaju zvuk, ako staviš na vibru sve vibriraju, ako staviš na silent ni jedna ne vibrira i ne pušta zvuk. U čemu je tu sad problem? Šta će ti dodatni override?

Pa stavi si onda neki lock k'o normalan narod i problem riješen. Malo prije hoćeš da ti sve pali ekran, ovdje hoćeš da ti se ekran gasi, daj se odluči. Ne razumijem da netko zbog toga ne bi koristio OS, ali svakakvih nas ima.

Torent kaže...

Nije provokacija ali gledam novosti u iOS 10 i da li se meni to cini ili sve vise lici na android???????

Isto tako nikako da provalim zasto je trebao 3dtouch? treba zadrzati ali onda je i touch and hold radio istu stvar???? koja je poenta 3dtouch...

Moze li mi neko od korisnika objasniti ovo...

Opet ponavljam nije provokacija stvarno me zanima....

Valjda je brže s tim 3D touch, ne razumijem ni ja baš. Otvara neke nove magične mogućnosti, kažu u Apple promo materijalima.

A opet s druge strane kad uđeš npr. u alarme imaš prvo popis koji ne radi ništa kad stisneš na neku stavku s popisa, nego moraš stisnuti edit, pa tek onda možeš editirati nešto. S jedne strane je ključno da postoji brži način od držanja prsta pola sekunde na nečemu, s druge imaš hrpu takvih mjesta gdje su jednostavno popisi koji nemaju funkciju nego moraš neki dodatni korak odraditi.

Isto kad hoćeš selektirati više slika, ne možeš prvo držati jednu sliku dugo da je selektiraš (ne događa se ništa držao ti pola sekunde ili 25, ne znam šta radi s 3D touch), nego moraš prvo gore stisnuti select, onda tek možeš selektirati. Nekonzistentan mi je taj iOS skroz.

Možda smo mi preglupi za tako napredan i optimiziran OS.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 21:48 (Mirko935).
15 godina
neaktivan

Odoh da downloadujem taj iOS 10 pa da vidimo kakvo je to čudo od biggest release ever.

EDIT: Šta je ovo, sunca ti božijeg, 40 minuta se skida i piše "2 hours remaining"??? Malo se štedi na serverima, je li? Šta koju onu stvar ne stave torrentom da se skida? Ako mi router ne laže, skida se nekih 50-100 KB/s. Na 20 Mbps vezi. Once again sam iznimno iznenađen performansama i optimiziranošću Apple sustava

EDIT2 22:51...: lolček

Najneaktivniji aktivni download koji sam vidio zadnjih godina

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 22:51 (Mirko935).
9 godina
odjavljen
Pitam za 3d touch jer gledam ovaj video oios 10 i sve radnje gdje spominje 3dtouch imam i bez 3d toucha plus što za neke radnje kaže press and hold i opet dobije dodatne funkcije. Nikako da provalim sta je donio 3d touch što nisi imao da press and hold jer svakako to uradi

2 0 hvala 0
17 godina

Ja još nisam updateo na iOS 10, PBZ mi poslao obziran SMS da trenutne aplikacije za mbanking i mtoken ne rade na novom iOS-u i da pričekam da nadograde svoju aplikaciju. Vjerovatno ću čekati mjesec dana, otkad se zna da iOS 10 izlazi i oni nisu prije bili u stanju pripremiti svoje dvije aplikacije koje imaju

15 godina
neaktivan
Torent kaže...
Pitam za 3d touch jer gledam ovaj video oios 10 i sve radnje gdje spominje 3dtouch imam i bez 3d toucha plus što za neke radnje kaže press and hold i opet dobije dodatne funkcije. Nikako da provalim sta je donio 3d touch što nisi imao da press and hold jer svakako to uradi

Mislim da sam ga ranije krivo shvatio... Ja mislio da ti ubrza radnje jer ne moraš dugo tržati gumb nego samo jače stisneš, ali nije.

Zapravo je jedina funkcija 3D toucha to da te natjera da kupiš novi telefon. Recimo ovo što kad izvučeš dolje kontrol centar pa 3D touchaš nešto i dobiješ dodatne opcije bi se vrlo lako moglo riješiti da samo duže držiš ako nemaš tridi tač telefon. Ali nema toga, kad dugo držiš ništa se ne dešava. Tako da je jedini način da dobiješ te funkcije kupovina novog iPhonea koji ima tridi tač.

Recimo, tridi tač na ikone u launcheru otvara obično dodatne mogućnosti. Kad dugo držiš na njih ti ponudi da ih razmjestiš. Zašto na iPhoneu bez tridi tača nije napravljeno da dugo držanje na ikonu otvara isti onaj meni kao kod tridi tača, a da za razmještanje stisneš negdje sa strane edit gumb. U hrpi drugih mjesta (alarms npr.) moraš prvo stisnuti edit da nešto promijeniš, a tu možeš dugo držati. Nema smisla. Strašno nekonzistentan UI.

Još jedna stvar (nevezana za ostatak posta) koju ne razumijem je što da dođeš npr. do funkcije da zatvoriš sve tabove moraš dugo držati gumb Done... Gdje je tu logika?? Zašto nije dodatni Menu gumb za dodatne funkcije? Gdje je itko ikad vidio da se dodatne funkcije pojavljuju kad držiš gumb koji nije ni označen kao da ima dodatne funkcije? Ajde da se pojavi ako držiš dugo na close gumbu na nekom tabu, to bih shvatio. Ali na Done gumbu... Bože me sačuvaj tih programera...

Genijalno mi je i to što sad moraš dodatno još jednom stisnuti home gumb da ga otključaš. Jedina funkcija toga je da pokušaju napraviti da ti brže ode stari telefon i da onda kupiš novi iPhone 7 koji nema fizičku tipku pa ti se ne može dogoditi da ode od preučestalog stiskanja. Nema nikakvog drugog smisla ni koristi od toga. Stvarno ne donosi baš ništa što nisi imao prije.

Strašno kakva kompanija...

Ako netko od iPhoneovaca ima drugo objašnjenje i ako bi mi znao navesti korist od tog dodatnog stiskanja gumba i te hrpe missing featurea bez tridi tača koje bi se mogle implementirati na starije uređaje u 4 linije koda, bio bih vrlo zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 8:22 (Mirko935).
9 godina
odjavljen

Zato sam i pitao jer negdje lik kaze 3d touch a negdje press and hold a ja na videu uopste ne vidim razliku....3d touch je ipak hardware a ne vidim nista sto se niej moglo implementirati kao press and hold...Zato me interesovalo. Ipak je 3dtouch nesto sto nema u android svijetu koliko ja znam.Ne znam an cemu se vrti onaj mob koji je prvi izasao sa 3dtouchom....

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Zato sam i pitao jer negdje lik kaze 3d touch a negdje press and hold a ja na videu uopste ne vidim razliku....3d touch je ipak hardware a ne vidim nista sto se niej moglo implementirati kao press and hold...Zato me interesovalo. Ipak je 3dtouch nesto sto nema u android svijetu koliko ja znam.Ne znam an cemu se vrti onaj mob koji je prvi izasao sa 3dtouchom....

Zapravo ima http://www.gsmarena.com/meizu_pro_6_to_have_3d_touch_screenshot_reveals-news-16998.php

Huawei Mate S je navodno imao to i malo prije iPhonea 6s. Evo i danas vijest tu na BUG-u kaže da će ga ovaj Xiami imati http://www.bug.hr/vijesti/xiaomi-5s-stigao-antutu/155687.aspx

Sve se može implementirati drugačije. Ali kad implementiraš nešto kad touch and hold ne možeš reći kao Apple: "We completely changed the way you use your phone" i sličan marketinški bullshit.

9 godina
odjavljen

Njihove izjave trebas shvatiti u njihovm pogledu na svijet u kojem ne postoji drugi telefon osim iphone-a....Oni tako stalno pricaju. Najbrozi iphone ikad. Brzi x puta od prvog iphoena i sl. Nikad i ne spominju nista drugo. Drugo ne postoji....

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Njihove izjave trebas shvatiti u njihovm pogledu na svijet u kojem ne postoji drugi telefon osim iphone-a....Oni tako stalno pricaju. Najbrozi iphone ikad. Brzi x puta od prvog iphoena i sl. Nikad i ne spominju nista drugo. Drugo ne postoji....

Shvaćam ja to, samo mi smiješno. Kao i ova ekipa kad mi uleti kako je Retina ekran bilo najveće čudo ikad, a ja imao na telefonu ekran skoro jednake gustoće 2 godine ranije.

Tužno mi što postoje ljudi koji ni ne pogledaju okolo nego vjeruju slijepo tom marketingu.

13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Torent kaže...

Shvaćam ja to, samo mi smiješno. Kao i ova ekipa kad mi uleti kako je Retina ekran bilo najveće čudo ikad, a ja imao na telefonu ekran skoro jednake gustoće 2 godine ranije.

Tužno mi što postoje ljudi koji ni ne pogledaju okolo nego vjeruju slijepo tom marketingu.

Pa onda kad već napišeš da si imao uređaj sa većim ppi, onda barem napiši koji je to uređaj. Jer koliko ja vidim retina display je predstavljen u 6. mjesecu 2010. godine na iphone-u 4, i ne vidim niti jedan uređaj iz 2010 godine koji je imo veći ppi, a kamoli iz 2008 kako ti tvrdiš.

15 godina
neaktivan
cedevita od limuna kaže...

Pa onda kad već napišeš da si imao uređaj sa većim ppi, onda barem napiši koji je to uređaj. Jer koliko ja vidim retina display je predstavljen u 6. mjesecu 2010. godine na iphone-u 4, i ne vidim niti jedan uređaj iz 2010 godine koji je imo veći ppi, a kamoli iz 2008 kako ti tvrdiš.

Tko reče "većim"? Rekoh skoro jednakim HTC Touch Pro, 286 ppi je imao, a Xperia X1 je isto 2008. godine imala ekran sa 311 ppi. Neki dan sam ih negdje spomenuo.

edit: kao što isto tamo nekom rekoh, nisam mogao vjerovati kakav pikselasti ekran ima iPhone kad sam ga prvi put vidio. Još sam više u čudu bio sljedeće godine kad ni 3GS nije imao bolju rezoluciju. Kao što sam sad u čudu vezano za 750p ekran na iPhoneu od 4.7"

edit2: Imaš na gsmareni tražilicu pa možeš filtrirati prema ppi i vidjeti koliko ih je bilo s daleko većom gustoćom od iPhonea u to vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 12:54 (Mirko935).
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Jebote jesi naporan za citat. Kolko godina imas? 

0 1 hvala 0
9 godina
odjavljen
Kakve to veze ima???
15 godina
neaktivan
Torent kaže...
Kakve to veze ima???

Ma budale. Nemaju apsolutno nikakvih argumenata pa se foliraju s tim koliko godina imam. ATJLučko me napao da lažem za alarm, onda je odjednom ušutio kad sam stavio dokaz da je u krivu umjesto da se izvine, ovaj sardax me napao, pokažem da laže, opet niti isprike ni ništa, ovaj cedevita od limuna se sav uzbudio zbog ppi-a, opet dokažem da sam u pravu, opet nikakvog komentara.

A ovaj zadnji čak nema šta ni reći nego samo takvu glupost pita. Btw, omomomomoomm, odgovor ti je na prošloj stranici. Slobodno i ti podijeliš svoje kad ti je već to toliko bitno. Po stilu pisanja rekao bih da si negdje na 16, pitanje jedino je li kronološki tako ili ti je mentalni razvoj tada stao pa zato ne zvučiš starije.

15 godina
@mirko935, unaprijed se ispricavam, ali ne vidim post gdje govoris da lazem?

Koliko se sjecam, zadnje sam napisao oko 6000 kn koje ti das za zvucnike i da je to po tebi ok, ali za iPhone kad netko da 7000, to je ovca?
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sardax kaže...

Koliko se sjecam, zadnje sam napisao oko 6000 kn koje ti das za zvucnike i da je to po tebi ok, ali za iPhone kad netko da 7000, to je ovca?

Pa na prošloj stranici sam ti odgovorio na tvoj post u kojem si me napao. Jesi li ga pročitao? http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/iphone-7-rasprava/5154969.aspx

Niti piše da je ATJLučko ili netko drugi ovca zbog iPhonea, niti piše da je ok to što ja dam za zvučnike a da za iPhone nije ok dati toliko para. Osim ako automatski moje postove čitaš s nekom predrasudom pa iz toga ti vidiš da nekako nešto drugačije piše, ali ja imam isto mišljenje za jedno i za drugo.

Ovce su ovi koji tvrde da iPhone nema mana, da makivanje standardnih portova i onemogućavanje standardnih funkcija nije loše. Ako je nekom iPhone najljepši mobitel na planeti i zbog toga ga želi i sposoban je priznati da ima mane, ali na njega ne utječu i/ili može živjeti s njima, zašto bih takvom rekao da je ovca?

(generalno, ATJLučko malo ulazi u tu kategoriju, ali to sad nije bitno i nije zbog same činjenice da ima iPhone nego zato što ga brani čak i kad npr. 90 % ljudi kažu da im pucaju iPhoneovi USB kablovi, postoje dokazi da ih Apple namjerno radi krhkima, ali u njegovim očima to nije Appleova krivica nego eto, Djeda Božićnjaka)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 8:43 (Mirko935).
14 godina
Mirko935 kaže...
Torent kaže...
Kakve to veze ima???

Ma budale. Nemaju apsolutno nikakvih argumenata pa se foliraju s tim koliko godina imam. ATJLučko me napao da lažem za alarm, onda je odjednom ušutio kad sam stavio dokaz da je u krivu umjesto da se izvine, ovaj sardax me napao, pokažem da laže, opet niti isprike ni ništa, ovaj cedevita od limuna se sav uzbudio zbog ppi-a, opet dokažem da sam u pravu, opet nikakvog komentara.

A ovaj zadnji čak nema šta ni reći nego samo takvu glupost pita. Btw, omomomomoomm, odgovor ti je na prošloj stranici. Slobodno i ti podijeliš svoje kad ti je već to toliko bitno. Po stilu pisanja rekao bih da si negdje na 16, pitanje jedino je li kronološki tako ili ti je mentalni razvoj tada stao pa zato ne zvučiš starije.

Nisam ja kolega ušutio, već si mi toliko naporan sa svojim uzdizanjem u nebesa svega što nije Apple i iPhone! 

Ma naporan si i dozlaboga dosadan, ti i tvoja ekipa, nemam riječi koliko ste dosadni, pa ako ne volite jabuku i "njezine koštice", recite ne volimo jabuku i njezine koštice i kraj priče, a ne ovako smarati do bola. 

sardax kaže...

Nisam toliko aktivan u konkretnoj temi o zvučnicima, ali sam stava da se neke stvari kupuju dugoročno, stoga i skuplje, što je shodno tome onda i upitno, koliko su ti predmeti skuplji, ako uživamo u njima zbog svega puno godina dulje nego u nekima malo jeftinijima, pa možda čak i 50%, što i nije mala razlika! 

Osobno, nemam problema sa kolegom u njegovim stavovima, u okviru tema koje nemaju veze sa Apple gadgetima, ali kada počne trolat, spamat ili hejtat, e tu ulazim u prepirku, jer stvarno ne vidim smisla takvim njegovim komentarima, i ma koliko upozoravao, ne vrijedi! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Nisam ja kolega ušutio, već si mi toliko naporan sa svojim uzdizanjem u nebesa svega što nije Apple i iPhone! 

Ma naporan si i dozlaboga dosadan, ti i tvoja ekipa, nemam riječi koliko ste dosadni, pa ako ne volite jabuku i "njezine koštice", recite ne volimo jabuku i njezine koštice i kraj priče, a ne ovako smarati do bola.

OK, ajde mi sad reci gdje sam ja to uzdizao u nebesa sve što nije Apple i iPhone. Hoćeš da ti nabrojim sve loše strane Androida, svog mobitela, nečeg trećeg?

Evo, za početak, Chrome na Androidu mi je koma. Toliko je loš da mi se zaštekao na prvom linku na koji sam kliknuo kad sam otvorio BUG forum. Zaboravio sam to igdje spomenuti jer ga osim tih 12 sekundi nisam ni koristio do jučer. Nema opciju trajne promjene user agenta kao ni Safari, kao što nema ni text wrapping. Ukratko, useless piece of shit imo. Nemam problem to reći, a dam se kladiti da ti nemaš nikakve zamjerke na Safari.

Izostanak USB mass storage s Androida od Kitkata je također sranje. Već sam više puta to govorio.

Slažem se da je sranje što svaki proizvođač radi svoje modifikacije Androida. Bilo bi ok da se npr. može birati šta hoćeš kao što je jedno vrijeme HTC imao verziju Onea koja je išla s AOSP ROM-om ako se dobro sjećam. Da ti daju izbor hoćeš jedno ili drugo i onda dalje tako updateaš bilo bi super. Osobno mi se ne sviđaju ni TouchWiz ni HTC-ov bivši Sense ni ništa slično. Ali, jbg, ima izbora kakvih hoćeš uglavnom.

Isto tako je sranje što ne dobivaju svi updatee. Još nema toliko veze updatei OS-a, ali security patcheve bi svi trebali dobivati 5. u mjesecu. To ne znam poštuje li itko osim samog Googlea na svojim Nexusima, Samsunga i BlackBerryja. Mene se ne dotikavlje, ali sranje je s jedne strane. Većini nebitne strane, ali svejedno nije u redu.

Sranje je i neozbiljno što za Adoptable Storage u MM-u nitko nigdje nije objavio točno kakve su performanse SD kartice potrebne i koliki je performance hit zbog enkripcije koju adoptable storage traži. Kao preporučuje se UHS 1 kartica, ali moja UHS 1 kartica baš i nije oduševljena tom idejom.

I BlackBerry je hrpa debila koji su vjerojatno već upropastili kompaniju, barem hardware biznis. Sa cca 50 % tržišnog udjela 2007.-2009. su se uspjeli srozati na 1, ako i toliko. Jer su kreteni otprilike kao i Nokia i nisu uspjeli napraviti tako jednostavnu stvar poput prelaska na Android kad je bilo očito da prosječnog korisnika zaboli ona stvar za sigurnost i da hoće dobru front kameru za sexting i da hoće aplikacije za sexting. Da su imali imalo pameti, i dalje bi bili u vrhu, ovako vjerojatno koristim zadnji pravi BB telefon.

Ali kad je alarm smeće na iPhoneu, je*em mu mater, reći ću da je smeće. Bilo tamo gdje ukucavaš vrijeme za alarme gdje debilno moraš stisnuti tipku edit, a popis ničemu ne služi, bilo kad zvoni pa ti se ugasi svjetlo. Pa da mi to napravi moj mobitel, zabio bih ga u zid čim bih ga uspio naći u tami.

Zanima li te još nešto? Dalo bi se naći još minusa, bilo Androida, bilo mog mobitela, šta god te zanima. Zaista ne razumijem otkud tebi ideja da ja ikoga ili išta uzdižem u nebesa.

ATJLučko kaže...
sardax kaže...

Nisam toliko aktivan u konkretnoj temi o zvučnicima, ali sam stava da se neke stvari kupuju dugoročno, stoga i skuplje, što je shodno tome onda i upitno, koliko su ti predmeti skuplji, ako uživamo u njima zbog svega puno godina dulje nego u nekima malo jeftinijima, pa možda čak i 50%, što i nije mala razlika! 

Osobno, nemam problema sa kolegom u njegovim stavovima, u okviru tema koje nemaju veze sa Apple gadgetima, ali kada počne trolat, spamat ili hejtat, e tu ulazim u prepirku, jer stvarno ne vidim smisla takvim njegovim komentarima, i ma koliko upozoravao, ne vrijedi! 

Ajde da se ti i ja složimo jednom Još kad bi se ispričao što si mi za ženu rekao da je glupa i kad ne bi vrijeđao i druge sudionike ovdje, možda bih počeo smatrati da si ok lik.

15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ne mogu ne primjetiti kako se kolega Mirko935 pojavljuje u svakoj temi vezanu za Apple, a u ovoj ima najvise postova. Nije da citam njegove postove ali mi nije jasno kako netko tko je sasvim zadovoljan ne-postojanjem Apple uredaja u svojoj imovini tako puno energije ulaze u ovakve rasprave s ljudima za koji tvrde da su iOvce. Zar je moguce da je nekome toliko dosadno da se ide raspravljat s nama/njima?

mojpismonosa
Moj PC  
3 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Ne mogu ne primjetiti kako se kolega Mirko935 pojavljuje u svakoj temi vezanu za Apple, a u ovoj ima najvise postova. Nije da citam njegove postove ali mi nije jasno kako netko tko je sasvim zadovoljan ne-postojanjem Apple uredaja u svojoj imovini tako puno energije ulaze u ovakve rasprave s ljudima za koji tvrde da su iOvce. Zar je moguce da je nekome toliko dosadno da se ide raspravljat s nama/njima?

A šta tebe osobno to dira? Šta tebe briga koliko je meni u životu dosadno? Ako imaš šta pametno za prokomentirati, pričaj, ako nemaš, nemoj. Šta bih ja sad trebao zato što se tebi ne sviđa šta ja pišem u nekoj temi? Prijavi me modovima ako hoćeš. S obzirom na to da sam daleko više on-topic nego ti s postom koji je napisan samo s ciljem nekakvog debilnog napada na mene, ne vidim u čemu bi trebao biti problem.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice