IPhone 6S - Rasprava

poruka: 1.068
|
čitano: 256.747
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
IPhone 6s

Jedino na ip6 nema usporavanja. Mob je hardverska zvijer. Na svim ostalima pri full korištenju zna malo usporiti. Konkretno mislim na ip6 plus i recent apps. Malo nervira 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
IPhone 6s

Kaj rec vise u vezi baterije, jako dobro!

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
IPhone 6s
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
IPhone 6s

Zrtvovao bih nesto od tih specifikacija koje su vidljive samo na papiru za nesto konkretnije, opipljivije poput bezicnog punjenja, brzog punjenja, boljeg ekrana, bolje kamere...

2 1 hvala 0
14 godina
Re: IPhone 6s
ocean77 kaže...

Zrtvovao bih nesto od tih specifikacija koje su vidljive samo na papiru za nesto konkretnije,

opipljivije poput bezicnog punjenja,

brzog punjenja,

boljeg ekrana,

bolje kamere...

Namjerno sam editirao vaš post kolega, čisto da se vidi slika jasnije taksativno, pa idemo po redu! 

Ovo je jedan od detalja koji pokazuju da više, nužno ne znači i jače, znači ovaj komad gadgeta dela bolje sa 2GB RAM-a naspram ponegdje već i sa mogućih 4GB RAM-a! 

Za gadget kojem uz donekle opako korištenje ciklus bakterije traje over 48 sati, bežični punjač zvuči PASE, ako me razumijete što sam želio napisati! Tu bih radije onaj powerbank neki kvalitetniji, pa da ima nekih 25.000 nečega, i da mi može recimo barem sedam puta napuniti bakteriju, evo vam imate 16 dana mirnog izbivanja od civilizacije, i utičnice! 

Boljeg ekrana????? Ma u kojem smislu, pitam ja vas kolega??!! Po broju PPI možda, realnosti prikaza boja, kvaliteti touch-a, boljeg po čemu???? 

Bolje kamere kažete?! Pa masu kolega forumaša se slaže da "ako želi slikavati, onda ima fotić za neke kvalitetnije slike"!!!! Koliko fičera imaju neke druge "uvjetno bolje kamere", i na kojim to "uvjetno rečeno boljim mobilnim gadgetima", kada ste tooooooliko zahtjevni, i nadasve probirljivi?!?! 

ATJ Lučko
14 godina
IPhone 6s

Izgleda da dolazi van za koji dan!!!! 

LINK; http://www.gsmarena.com/ios_93_public_beta_is_now_out-news-16075.php

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
ocean77 kaže...

Zrtvovao bih nesto od tih specifikacija koje su vidljive samo na papiru za nesto konkretnije,

opipljivije poput bezicnog punjenja,

brzog punjenja,

boljeg ekrana,

bolje kamere...

Namjerno sam editirao vaš post kolega, čisto da se vidi slika jasnije taksativno, pa idemo po redu! 

Ovo je jedan od detalja koji pokazuju da više, nužno ne znači i jače, znači ovaj komad gadgeta dela bolje sa 2GB RAM-a naspram ponegdje već i sa mogućih 4GB RAM-a! 

Za gadget kojem uz donekle opako korištenje ciklus bakterije traje over 48 sati, bežični punjač zvuči PASE, ako me razumijete što sam želio napisati! Tu bih radije onaj powerbank neki kvalitetniji, pa da ima nekih 25.000 nečega, i da mi može recimo barem sedam puta napuniti bakteriju, evo vam imate 16 dana mirnog izbivanja od civilizacije, i utičnice! 

Boljeg ekrana????? Ma u kojem smislu, pitam ja vas kolega??!! Po broju PPI možda, realnosti prikaza boja, kvaliteti touch-a, boljeg po čemu???? 

Bolje kamere kažete?! Pa masu kolega forumaša se slaže da "ako želi slikavati, onda ima fotić za neke kvalitetnije slike"!!!! Koliko fičera imaju neke druge "uvjetno bolje kamere", i na kojim to "uvjetno rečeno boljim mobilnim gadgetima", kada ste tooooooliko zahtjevni, i nadasve probirljivi?!?! 

Radi isto kao i moj Android gadget sa tih skromnih 2GB RAMa i možda pinkicu brže zavrti program. Samo je stvar RAM managementa ali ipak će za godinu dvije se osjetit taj manjak FIZIČKOG kapaciteta kojeg ruku na srce SGS6E+ u tom istom razdoblju dok se popegla neće osjetet, za iste pare jelte.

Opet jedna kratkovidna rečenica, softver tu čini čuda ali fizikalije mu ne idu u prilog, a tko zna kako će sustav bit podešen za godinu dvije, a kapacitet manji nego na prethodnoj verziji. To je kao da Nate Robinson nadskakuje Yao Minga, možda će mu i lupit koju bananu sa svojim odrazom, ali će zato zauzvrat Yao imat više poena, više skokova, više asista te če koristit svoje fizikalije bolje. Dakle, overall, baterija je ok, ali dobar dio uređaja ima znatno bolju bateriju, toliko da te na kraju dana nije niti briga koliko ima, ostaviš ga rpeko noći i ujutro dopuniš dok pereš zube i obriješ se prije posla. Nikakvi wall huggeri, nikakvi powerbankovi nikakvi bakrači...

Samsungov AMOLED je, nerado priznajem, za klasu bolji od trenutne konkurencije. Podatak da najviše OLED ekrana Samusng za ovu godinu ima naručeno upravo iz Applea za novi iPhone dovoljno govori. Usudio bi se reći da kvalitativno, i LG i Sony imaju kvalitetnije panele isto uz mogućnost dodatnog podešavanja i dodavanja caka (saturation, contrast, WB...)

Kamera je zaista unapređena sa ovogodišnjom verzijom, ali i takva čitav korak zaostaje za najboljom konkurencijom, pogotovo u uvijetima lošeg osvjetljanja. I dalje će korisnici iPhone uređaja posuđivat i žicat slike od frendova sa top Android uređajima...I opet je stvar fizikalije, f/2.2, manje megapiksela (manje informacija koje dolaze u senzor), mali pikseli, i napuštanje ''realističnog'' algoritma ka oversaturated dok svi ostali rade obrnuto i nije neki hvalevrijedan potez.

Da se razumijemo, iPhone 6s i 5s+ su odlični komadi gadgeta, izvrsno napravljeni, malo manje izvrsno dizajnirani (ta stršeća kamera i zaobljeni sklisku rubovi grrr) ali a) ima boljih za istu cijenu, b) za omjer uloženo-dobiveno, pogađaš, opet ima bolji.

Osim toga, ti izbori za najbolji smartphone ili gadget su uvijek rekla kazala, ne volim ih i ne smatram ih ozbiljnima jer su presubjektivni i često ne uzimaju stvari realnima nego tendenciozno prilaze stvarima.

Pozdrav!

11 godina
IPhone 6s

Upravo tako kako je kolega Bubimir rekao mislim i ja, ali mi se nije dalo tako nasiroko objasnjavati.

Naravno da je iPhone dobar, a i sam sam ga koristio nekoliko godina dok cijenom nisu odleprsali previsoko, a sada mi zdrav razum brani da ga kupujem pogotovo sto je jos i inferioran prema android konkurenciji i to u manje vise svakom pogledu osim u dizajnu, kvaliteti izrade i korisnickoj podrsci, ali ni tu android prestavnici vise ne zaostaju.

Taman i da mu oprostim inferiornost u meni bitnim stvarima cijena je nesto preko cega ne mogu prijeci...dovoljno je pogledati njuskalo i vidjeti da se LG G4 nudi kao novi za ispod 3000 Kn, Galaxy S6 ide za malo preko 3000, a tu je negdje i ostala konkurencija.

iPhone 6S realno nebi smio kostati vise od 3500 Kn, a i za te novce bih dobro razmislio dali bih ga kupio...4500 Kn je puno previse i to jos za 16GB model, a 64GB je dobrano preko 5000...pametnome dosta.

0 0 hvala 0
14 godina
ocean77 kaže...

Upravo tako kako je kolega Bubimir rekao mislim i ja, ali mi se nije dalo tako nasiroko objasnjavati.

Naravno da je iPhone dobar, a i sam sam ga koristio nekoliko godina dok cijenom nisu odleprsali previsoko, a sada mi zdrav razum brani da ga kupujem pogotovo sto je jos i inferioran prema android konkurenciji i to u manje vise svakom pogledu osim u dizajnu, kvaliteti izrade i korisnickoj podrsci, ali ni tu android prestavnici vise ne zaostaju.

Taman i da mu oprostim inferiornost u meni bitnim stvarima cijena je nesto preko cega ne mogu prijeci...dovoljno je pogledati njuskalo i vidjeti da se LG G4 nudi kao novi za ispod 3000 Kn, Galaxy S6 ide za malo preko 3000, a tu je negdje i ostala konkurencija.

iPhone 6S realno nebi smio kostati vise od 3500 Kn, a i za te novce bih dobro razmislio dali bih ga kupio...4500 Kn je puno previse i to jos za 16GB model, a 64GB je dobrano preko 5000...pametnome dosta.

Ad zeleno! 

U čemu je iPhone inferioran stvarno spram nekog android komada gadgeta ???? 

Ad žuto! 

Vi uspoređujete cijenu iPhone gadgeta iz "dućana" sa cijenama android gadgeta na Njuškalu?!?! 

Pa dajte budite onda fer, pa uspoređujte onda cijene jednakih "nazivnika", lijepo molim!!!! 

ATJ Lučko
11 godina
ATJLučko kaže...
ocean77 kaže...

Ad zeleno! 

U čemu je iPhone inferioran stvarno spram nekog android komada gadgeta ???? 

Ad žuto! 

Vi uspoređujete cijenu iPhone gadgeta iz "dućana" sa cijenama android gadgeta na Njuškalu?!?! 

Pa dajte budite onda fer, pa uspoređujte onda cijene jednakih "nazivnika", lijepo molim!!!! 

NE!!!

Usporedjivao sam cijene sa njuskala...iPhone 6S na njuskalu kao novi kosta oko 1500 Kn vise od nekog TOP androida.

U cemu je inferioran...pa prvenstveno je inferioran po omjeru ulozeno-dobiveno jer za poprilicno vecu cijenu dobijem mobitel sa manjim ekranom nize rezolucije, a i ostale stvari koje mene zanimaju nisu puno losije, ali razlika ipak postoji.

Opet ponavljam iPhone je odlican uredjaj, ali sa prevelikom cijenom za ono sto nudi.

14 godina
IPhone 6s

A od kad su cijene sa njuskala referentne? Po tome ja mogu reci da je iP bolja kupovina jer danas sutra kad ces ga prodavat ces dobit bolju cijenu nego za neki LG, samsung ili sony. Treba gledat cijenu novog u ducanu ili eventualno u ponudama teloperatora. Ali da, slazem se da su cijene novih mobitela generalno otisle nebu pod oblake. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
FuzzyBrain kaže...

A od kad su cijene sa njuskala referentne? Po tome ja mogu reci da je iP bolja kupovina jer danas sutra kad ces ga prodavat ces dobit bolju cijenu nego za neki LG, samsung ili sony. Treba gledat cijenu novog u ducanu ili eventualno u ponudama teloperatora. Ali da, slazem se da su cijene novih mobitela generalno otisle nebu pod oblake. 

Nisu cijene mobilnih gadgeta otišle nebu pod oblake, već su naša primanja deeeeebeeeeeelo ispod nekog normalnog nivoa! 

Kada netko mjesečno zaradi od rada recimo 5.000.00€, i neka mu na režije idu dvije petine, ne vidim razloga da se zamara sa cijenama mobilnih gadgeta koje si taj netko želi uzeti! 

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan

Ja po pitanju toga mogu reć da kad sam u 10. mjesecu kupovao mobitel, ušao sam u iStyle da pogledam cijenu ip6 i 6+ jer još 6s nije bio kod nas, za 180 sam se okrenuo na petama i izašao van. U drugoj trgovini sam dao 4800kn (što je nekima ovdje sigurno neprihvatljivo i nerazumno, al uzimam pravo na argument moja lova-radim s njom šta hoću) za novije i bolje. A to dal im 2 il 20GB RAMa me ne interesira niti me ikad interesiralo da bude NASAin model svemirskih karakteristika jer eto, poremećaj ličnosti zahtjeva da budeš glavni džajo u selu. Ako ima Androida koji solidno rade i sa 1GB RAMa, ne vidim zašto onda trošit se na bespotrebne rasprave. Zaključak: iPhone je preskup za ono što nudi. Za MacBook već nisam toliko siguran, ali za iPhone sam siguran ko stjena ispod Dubrovačkih zidina...

12 godina
IPhone 6s

http://www.24sata.hr/gadgeti/objavili-su-listu-deset-najbrzih-telefona-je-li-vas-meu-njima-456621

Tko bi drugi bio  prvi :) definitivno najbolji telefon natrzistu.

0 0 hvala 0
11 godina

Kad iphone 5 koji je star 3+ godina ovako dobro radi, kako tek radi 6s???!!!
Btw samsung s2 plus koji mi je podešen na 4.2.2 šteka Bože sačuvaj. Pritisneš na poziv, otvori nakon 4 sekunde.
Ipak se isplati dati novac na apple uređaj, pa makar bio i malo stariji dok androidi zastarjevaju dosta brže.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 15:17 (Chico12).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
IPhone 6s

Pa ne drze cijenu bezveze. Ja imam 5s koji radi bez greske jest da je na ios 8.4.1. Vec sam par puta mislio kupiti noviji iphone al nema smisla. Kad ovaj otkaze poslusnost kupit cu novi i to sigurno iphone. 

6 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
IPhone 6s

Također, samo pohvale imam za Apple. Imam 5s na 9.2 i radi besprijekorno. Definitivno uzimam 7 ili 7s kad dođu.

To mi je prvi iPhone, do sad sam imao 6 androida (top modeli svaki u svoje vrijeme) i brzo su razočarali, što podrškom, što brzim padom performansi...

Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
bubimir13 kaže...

Ja po pitanju toga mogu reć da kad sam u 10. mjesecu kupovao mobitel, ušao sam u iStyle da pogledam cijenu ip6 i 6+ jer još 6s nije bio kod nas, za 180 sam se okrenuo na petama i izašao van. U drugoj trgovini sam dao 4800kn (što je nekima ovdje sigurno neprihvatljivo i nerazumno, al uzimam pravo na argument moja lova-radim s njom šta hoću) za novije i bolje. A to dal im 2 il 20GB RAMa me ne interesira niti me ikad interesiralo da bude NASAin model svemirskih karakteristika jer eto, poremećaj ličnosti zahtjeva da budeš glavni džajo u selu. Ako ima Androida koji solidno rade i sa 1GB RAMa, ne vidim zašto onda trošit se na bespotrebne rasprave. Zaključak: iPhone je preskup za ono što nudi. Za MacBook već nisam toliko siguran, ali za iPhone sam siguran ko stjena ispod Dubrovačkih zidina...

Meni iPhone nije preskup za ono što nudi, tebi je... sve 5, ali ne prodaj to kao univerzalno mišljenje.

17 godina
IPhone 6s

JB radi cuda na ajfonu, kolko vidim to se da jos dodatno ubrzat a mogucnosti JB su ogromne..

Cekam samo za 9.2 da izbace JB..

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 19:42 (zvonac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

JB radi cuda na ajfonu, kolko vidim to se da jos dodatno ubrzat a mogucnosti JB su ogromne..

Cekam samo za 9.2 da izbace JB..

Budemo se još načekali, kad dođe iOS 9.3 live, onda će ga za koji tjedan izbacit...

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
16 godina
IPhone 6s

Do sada sam uvijek imao androide (izuzev MDA compact III koji je bio neki Win Mobile OS) i to HTC Desire > Samsung Galaxy S3 > HTC One m8 (koji je moj trenutni mob i s kojim sam prezadovoljan). Ali bliži se obnova ugovora sa telekom operaterom u firmi u kojoj radim i moram donjeti odluku o sljedećem mobitelu.

Priznajem da me iPhone u početku odbijao što zbog zatvorenosti sustava, a pogotovo jer sam navikao da spojim svoj mob na laptop koji ga prepozna kao USB flash memoriju i onda ja na njega ubacijem kako ja hoću glazbu, filmove ... O aplikacijama sa 'black market'-a da i ne govorim. Isto tako je istina da bi svaki taj uređaj sa vremenom (na kraju isteka dvo-godišnjeg ciklusa) primjetno usporio sa radom i poćeo bi me živcirat.

Ovo ne vrijedi za m8 koji i dan danas radi ko zmaj!

Sad ozbiljno razmišljam da pokušam sa iOS-om i 6s. Vidio sam da je koristeći VLC moguće prebaciti film na iPhone (zaobići iTunes) još ako neneko ima nekakav savjet kako isto to napraviti sa recimo glazbom neka slobodno napiše. Čuo sam dosta priča kako su korisnici nezadovoljni sa iTunesom jer bi primjerice, htjeli backup-irati slike sa mob-a na PC i potom ih obrisati sa telefona jer Apple prodaje memoriju ko da se ista proizvodi na Marsu, i onda bi prilikom sljedeće sinkronizacije slike nestale i s PC-a i mob-a. Doduše njihovom nepažnjom ali ipak...

S kamerom se ne opterećujem jer nisam neki zahtjevni korisnik, meni je svaka dobra za ono što meni treba. Još me jedna stvar nervira kod Apple-a a to su cijene dodataka. Pogotovo tu spada onaj njihov 'usb to lightning' kabel, lošije napravljenu stvar odavno nisam vidio! I to ne neku sa ebaya od 1 dolara nego onaj njihov što dođe u paketu i što u iStyle dućanima dođe 'ko suvo zlato'.

Imam doma iPad 4 i nakon god dana to smeće od kabela se prekinulo kod spoja sa lightning stranom. Sve kabele od svojih dosadašnjih mob-ova imam doma i svi rade bez greške još i danas (jedan mi je doma, drugi na poslu ...). Ajde molim vas da mi neko da link nekog MFI certificiranog kabela sa web-a al da je malo izdržljiviji, ima li smisla kupovati one malo deblje flat kabele ili pletene. Ugl da je onaj spoj sa 'glavom' malo bolje izveden.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
IPhone 6s

Vani je 9.2.1, kolko citam 9.3 donosi znacajnije promjene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
IPhone 6s

Imao sam sepriliku druziti sa 6s sat vremena i mogu rec samo vau. 

Mislio sam da nemre brze od mojeg 5s(budala) al 6s je izvrstan stvarno sam iznenaden.

0 0 hvala 0
12 godina
IPhone 6s

Je, brutalno ej brz, a fingerprint čak i prebrz za moj ukus... 

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IPhone 6s

Moze li mi netko preporuciti neki dobar tempered glass protector a da ima oleophobic zastitu. svaki koji sam do sad kupio nema. i radi toga masnoca i prljavstina se prakticki skori na staklu pa moram uvijek s vlaznim maramicama skidati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
IPhone 6s

Pozdrav, imam neka pitanja u vezi prelaska sa trenutnog htc one m8.

Prije svog sadašnjeg moba imao sam iphone 4s koji i dan danas radi i prezadovoljan sam sa njime.

Sad bih sa trenutnog htc one m8 (koji je isprva bio odličan ali svaki sljedećim updejtom su sve više zeznuli stvari) htio preći na iphone 6s.

Sad nisam siguran koju verziju odabrati (6s ili 6s plus, 16 ili64), gdje je najbolje kupiti i koje su realne cijene za nove neotpakirane uređaje na njuškalu?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
U svakom slucaju odi na 6s ako ti velicina odgovara,ima bolji ekran te bolju bateriju, a sto se tice prostora odi na 64gb zbog k4 video(ali ruku na srce to je jos pre napredno za nas,ako nemas 4k tv,monitor itd.), a sada cijene realno su po 4500-5000kn pa i vise neotpakirani i ne nasjedaj na one koji ga prodaju za 3000kn jer su muljavine kao plati mi pola pa kad ti dode mob ostalo

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Edit 6s plus :)

0 0 hvala 0
17 godina
IPhone 6s

Bas to, ako ti velicina odgovara plus verziju, racunaj da obicni 6s (4,7'') velik kao cca 5-5,1-5,2'' Androidi.

Dakle, ajfoni su dosta glomazni. Uzmi 64gb jer je 16 neupotrebljivo, evo ja sa 5ice presao na 6s i odusevljen sam, malisa je bezobrazno brz, jedino ima ocajan vanjski zvucnik i prespor punjac.

PSN id: Diskach
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 11:26 (disco).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
IPhone 6s

Iskreno mislim, da običnom korisniku 6s (bez plusa) i više nego dovoljno velik. Moj osobni dojam.

Ali ako ti ne smeta veličina, idi na plus. 

Moja verzija je 16gb, ali mislim da ako možeš svakako idi na 64Gb

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice