Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 445.983
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Iphone 6 - Rasprava

Vec sam poslao upite, ali mozda netko je ovdje vec mijenjao. 

Recite mi, kada bi ga recimo mijenjao za 5s da li bi bilo u redu traziti 70 eura nadoplate za moj, s obzirom da i kada se uracuna popravak iphonea 6 cijena je i dalje manja nego sto se krecu po njusci

GL&HF
14 godina
AmD kaže...

Vec sam poslao upite, ali mozda netko je ovdje vec mijenjao. 

Recite mi, kada bi ga recimo mijenjao za 5s da li bi bilo u redu traziti 70 eura nadoplate za moj, s obzirom da i kada se uracuna popravak iphonea 6 cijena je i dalje manja nego sto se krecu po njusci

Osobno, to je relativna stvar, obzirom nisi baš nešto decidiran, konkretno koliko je memorije u pitanju kod oba gadgeta u pitanju,  eventualna starost istih, ukupna preostala očuvanost!? 

Onako odokativno, možda bi čak prošlo i za 100€, ali ipak da sam ja kojim slučajem na tvojem mjestu, ja bih ga radije popravio, ako ništa jer je "noviji" model, još će nešto dulje trajati sa podrškom u iOS-u!! 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan

Znaci moj je star 5 mjeseci, kupljen u vipu, otklucan na sve mreze, 16GB, crne boje. 

Pristajao bi ja mislim na iphone 5s 16gb i bilo kakva nadoplata od 70 eura nadalje, jer hitno je, u petak idem u inozemstvo i treba mi telefon, do tada ga en stignem ni popraviti

GL&HF
11 godina
neaktivan
Jeste probali ovo?
https://www.yahoo.com/tech/few-seconds-takes-iphone-much-faster-162241231.html

Moj je 5x brzi nakon sto sam ovo uradio, brzina otvaranja aplikacija je nevjerovatna kao i touch id

1 0 hvala 1
14 godina
miikaa77 kaže...
Jeste probali ovo?
https://www.yahoo.com/tech/few-seconds-takes-iphone-much-faster-162241231.html

Moj je 5x brzi nakon sto sam ovo uradio, brzina otvaranja aplikacija je nevjerovatna kao i touch id

bome sljaka, svaka cast

14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Upravo sam uočio da je iOS 9.3.2 dostupan! 

Ja upravo započeo sa skidanjem na iPhone, a kasnije idem i na iPad!!!! 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 23:06 (ATJLučko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Upravo sam uočio da je na svjetlo dana izletila first Beta 9.3.3 iOS-a! 

Nije da nisam nezadovoljan učestalim nadogradnjama, ali, ovako brzim "štancanjem" nadogradnji, nekako sam dojma da je netko u stvaranju 9.3 verzije opako usrao motku! 

Uvjeren sam da sa dolaskom jeseni na tržište dolazi i iOS X, ili 10-tka, i debelo sam uvjerenja da bi nešto trebalo sačuvati za nju, pa čak ako se i o popeglavanju radi, kao otprilike u ovom slučaju 9.3 verzije! 

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Sudeći po komešanju u najavama nadilazećih nadogradnji iOS-a 9.3.3 pa i 10 verzije, očekuje nas duuuuuugo toplo ljeto, i nadasve burna jesen, kaj ne?!?! 

LINK; http://www.phonearena.com/news/iOS-10-overhauled-Apple-Music-and-more-heres-what-to-expect-at-Apples-WWDC-2016_id81299

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iphone 6 - Rasprava

danas mi je ip6 pao na plocice i razbio se donji dio stakla, ono dosta jako, da se mobitel bez problem koristit al ful je ruzno ovo vidit. sad mene zanima mogu li ja to ikako sam zamjenit( normalno da mogu al pitanje je kolko je to jednostavno tj komplicirano)? ja bi recimo preko ebaya nabavio to za nekih 300-400 kn i sam zamjenio. posto je meni puko sam taj vanjski ekran a ne lcd znam da bi se mogo zamjenit samo staklo vanjsko al sam gledo da je to jako jako komplicirano i mala greska moze dovest do pucanja lcd-a. pa jel itko radio vec ovo ili mozda zna nesto o tome? stvarno mi se ne daje po 1000 plus kuna za zamjenu toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Ako imas alat i malo vjestine u rukama uz Youtube ces to lako odraditi

iPhone 6s Space Gray (Samsung u ❤️)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Zanima me da li je neko imao iskustva sa zamjenom touch id i kako to ide, jel samo ovlasteni servis to moze zamjeniti?I koliko kosta otprilike? Nije otisao skroz ali zeza me jedno vrijeme cim malo prst ovlazi ili podloga postane masna ne moze dok pod istim uslovima na 5s radi bez problema tako da nije do vlaznosti prsta ni masnoce na home tipki. Hvala, Lp

0 0 hvala 0
13 godina
kenan94 kaže...

Zanima me da li je neko imao iskustva sa zamjenom touch id i kako to ide, jel samo ovlasteni servis to moze zamjeniti?I koliko kosta otprilike? Nije otisao skroz ali zeza me jedno vrijeme cim malo prst ovlazi ili podloga postane masna ne moze dok pod istim uslovima na 5s radi bez problema tako da nije do vlaznosti prsta ni masnoce na home tipki. Hvala, Lp

Do vlaznosti prsta je i masnoce... skener ne moze radit kao treba.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina
neaktivan

A ne znam onda zasto na 5s radi bez problema bas sam testirao na 5s mi se niput nije desilo da nece dok na 6 nece nikako.Nije to sad neka velika vlaznost normalno ono kad je vruce malo prst bude samo vlazan.Usput da kazem sumnjam jos da je to se nesto poremetilo jer je telefonu napukao u donjem lijevom cosku skroz malo displej da nije uslijed pada se sta zeznulo :/

14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Izišao je iOS 9.3.3, spreman za download!!!!! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

Ja na ipadu vrtim ios 10 :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 1:15 (omomomomoomm).

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Pozdrav svima!
Posto tema za moj mobitel nije toliko aktivna, postavit cu pitanje ovdje, nadam se da se necete ljutiti, skupa sa adminima :)
Ovako.

Za sitnu lovu mi je pred par dana uletio skoro mint iPhone 5.

16GB memorije, sa par ogrebotina na rubovima, ekran cist ko suza.

Cak nema ni one zute nijanse koja je vidljiva na bijeloj podlozi koju od kad sam prvi put zamjetio, vidim na svakoj drugoj petici.

Tipke kao od prvog dana rade, sa onim lijepim klikom, kazem za lovu koju sam dao za njega bolje nisam mogao proci.

Moje pitanje glasi; iOS na njemu je verzija 8.1.3, i stvarno radi podmazano, lijepo, bez stekanja. Jel mi se isplati update na 9.3.3? Koje su mane/prednosti za moj, sad vec stariji mobitel?
Takoder da naglasim, nemam nikakvih problema ni sa baterijom, cjelodnevno gazenje izdrzi.

Napravio bi ja i jailbreak na njemu, ali jednostavno nikako da uhvatim vremena i napravim downgrade iTunes-a, jer mi TaiG izbacuje Apple driver gresku.
Hvala vam unaprijed i isprike za offtopic!

0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

Moj savjet ostani na ios 8. Ja imam 5s i vratio sam se nazad na ios 8.4.1 i prezadovoljan sam. Mobitel radi bez ikakve greske. 

Nemoj stavljat ios9 jer ces pozalit osjetit ces da je telefon sporiji. Ne kazem da je neupotrebljiv daleko od toga al na ios 8 doslovno leti.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Odluka je pala! :)

U moru dobrih i funkcionalnih stvari koje ti jailbreak moze ponuditi, tu je uvijek i losa strana, a to je zderanje baterije..

EDIT: i evo kakvo je stanje ~30min kasnije. 

Uz programcic koji se zove Cydia Impactor napravljen factory reset bez racunala i iTunesa, znaci nisam bio primoran napraviti update na 9.3.3 da bi ocistio mobitel, svi tragovi jailbreaka su nestali, mobitel je ostao na 8.1.3, a program je odradio sve ono sta bi inace iTunes.

Razlog: gore naveden, ocito me potrefila petica koja moze izdrzat dan mog koristenja, a sa jailbreakom se to srezalo u pola..odluka je bila i vise nego laka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 10:58 (Psych0).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

9.3.3 jailbreak je vani, navali narode! 👏👍👌

1 0 hvala 1
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Ukoliko je "ova" vijest uopće istinita, obzirom se takvo što moglo dogoditi bilo kada u zadnjih preko godinu i pol dana, koliki  moraš biti da bi tijekom vožnje na biciklu držao iPhone u stražnjem džepu hlača?!?! 

Ako igdje mi pada na pamet držati mobilni gadget tijekom vožnje biciklom, to sigurno nije u stražnjem džepu hlača, ali uvijek postoji prva  koja će to provjeriti, i još bolje dokazati! I još tukac padne, kao tako, da padne na svoju cijenjenu pozadinu ?!?! 

LINK; http://www.index.hr/black/clanak/foto-zavrsio-u-bolnici-pogledajte-kakve-uzasne-ozljede-vam-moze-nanijeti-iphone/910203.aspx

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Jedna po meni dobra, makar malo zaćuđujuća nova vjestica?!?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
ATJLučko kaže...

Ukoliko je "ova" vijest uopće istinita, obzirom se takvo što moglo dogoditi bilo kada u zadnjih preko godinu i pol dana, koliki  moraš biti da bi tijekom vožnje na biciklu držao iPhone u stražnjem džepu hlača?!?! 

Ako igdje mi pada na pamet držati mobilni gadget tijekom vožnje biciklom, to sigurno nije u stražnjem džepu hlača, ali uvijek postoji prva  koja će to provjeriti, i još bolje dokazati! I još tukac padne, kao tako, da padne na svoju cijenjenu pozadinu ?!?! 

LINK; http://www.index.hr/black/clanak/foto-zavrsio-u-bolnici-pogledajte-kakve-uzasne-ozljede-vam-moze-nanijeti-iphone/910203.aspx

Jel bitno ? Neki dan vidim sliku Xiaomia, prefrkan da je stajao u Ž sa kvacicom i radi. Ekran radi, baterija nije ostecena. Nazalost ne mogu naci sad sliku nema sanse :D 

iPhone mora bit pod staklenim zvonom da se ne poguli ili nedaj boze pukne ekran.

14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
ATJLučko kaže...

Jel bitno ? Neki dan vidim sliku Xiaomia, prefrkan da je stajao u Ž sa kvacicom i radi. Ekran radi, baterija nije ostecena. Nazalost ne mogu naci sad sliku nema sanse :D 

iPhone mora bit pod staklenim zvonom da se ne poguli ili nedaj boze pukne ekran.

Toliko o tome:

Xiaomi:

iPhone:

13 godina
cedevita od limuna kaže...
SimeKZ kaže...
ATJLučko kaže...

Toliko o tome:

Xiaomi:

iPhone:

Pritisak na jednu tocku, svom snagom. Sve ok ;) 

Samo kazem sta sam vidio. Video ide na stranu iPhona. 

14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Uskoro znači očekujemo iPhone koji će delati i do četri dana, barem kod mene! 

LINK; http://www.index.hr/black/clanak/stizu-nove-baterije-zbog-kojih-cete-manje-morati-puniti-mobitel/914164.aspx

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iphone 6 - Rasprava

Novi zapakirani kupljen vani za 330€, sigurno pouzdano.  Koja je isplativost, s obzirom da je model star 2 godine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SHELBY_09 kaže...

Novi zapakirani kupljen vani za 330€, sigurno pouzdano.  Koja je isplativost, s obzirom da je model star 2 godine?

Kod mene je Plus model od 06 prosinca 2014 godine, 10/10 kao od dana kada je uzet! 

Neznam sa koliko si memorije uzeo svoj komad gadgeta, moje je sa 64GB, ali sigurno znam da ću idući puta uzeti sa većim kapacitetima sigurno! 

Obzirom na "moje" razmišljanje, smatram da će sigurno biti isplativo aktivan najmanje 4 godine otkako sam ga ja uzeo, znači da možeš očekivati najmanje dvije godine mirnog normalnog korištenja sa svoje strane! 

ATJ Lučko
16 godina
ATJLučko kaže...

Kod mene je Plus model od 06 prosinca 2014 godine, 10/10 kao od dana kada je uzet! 

Neznam sa koliko si memorije uzeo svoj komad gadgeta, moje je sa 64GB, ali sigurno znam da ću idući puta uzeti sa većim kapacitetima sigurno! 

Obzirom na "moje" razmišljanje, smatram da će sigurno biti isplativo aktivan najmanje 4 godine otkako sam ga ja uzeo, znači da možeš očekivati najmanje dvije godine mirnog normalnog korištenja sa svoje strane! 

Hvala na detaljnom odgovoru!

Možda sam se krivo izrazio. Ja planiram kupiti mobitel koji će biti kupljen vani (zapakiran) za 330€, pa me zanima koja je isplativost te kupovine, s obzirom na starost modela  i tu cijenu? Mislim da je riječ o 16Gb modelu, to još moram provjeriti.

14 godina
SHELBY_09 kaže...
ATJLučko kaže...

Hvala na detaljnom odgovoru!

Možda sam se krivo izrazio. Ja planiram kupiti mobitel koji će biti kupljen vani (zapakiran) za 330€, pa me zanima koja je isplativost te kupovine, s obzirom na starost modela  i tu cijenu? Mislim da je riječ o 16Gb modelu, to još moram provjeriti.

Ako ćeš mene poslušati, model sa 16GB interne memorije NEĆEŠ uzeti. 

Istina, neznam kako koristiš mobilne gadgete, i osobno imam prijatelja koji je jaaaaako jednostavan user, pa je njemu svugdje dosta 16GB interne memorije bilo do nedavno, tako da će i on slijedjeći mobilni gadget, čitaj iPhone slijedjeći Plus ili Pro uzeti sa minimalno 64GB, samo više! 

Na kraju krajeva, tvoji su novci u pitanju istina, ali i tvoji gušti, dugoročno, stoga pamet u glavu, razmisli malo, pa ako i dalje budeš za mini prostor za pohranu, neka bude volja tvoja kolega! 

ATJ Lučko
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Evo sam slučajno nabasao, nisam još provjerio ali ako je istina, idemo prije 10.0.0 na 9.3.5 iOS!!!!! 

LINK; https://9to5mac.com/2016/08/25/ios-9-3-5/

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice