Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 444.758
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Iphone 6
s-type15 kaže...
mile1989 kaže...

s15. - pa sto si ga uzeo ako nisi zadovoljan. bar se dns moze skoro svagdje u RH isporbati skoro

svaki model prije nego se kupi , takoder ima milijun usporedbi iphona 6,6+ sa svim androdima i win telefonima. takoder sam 100% siguran da ne radi dosta slicno ko nexus 4. sigurno je dosta brzi i fluidniji ip6+. pogledaj speed testove na yt. a sad ako si ocekivao da ce 6+ otvarat u milisekundi apk. a konkurencija u 10 sec onda nezz sto bi ti reko. sve je to tu negdje dns... npr ip6 pokrenut angry birds za 3.5 sec a lg g3 za 6 sec. relano gledano to nije neka razlika. ali opet u trzistu mobitela jedan od kriterija ko je bolji. 

meni osobno je svejedno oce mj auto doc do 100 za 7,5 sec ili 10. al

siguran sma da je nekom to jako bitno. 

ma probao sam šesticu običnu, radila je super... računao sam da je 6+ ista stvar sa većim ekranom... ali očito je da stvari nisu dobro optimizirane za 6+, netko tko ga ima neka proba spustit spotlight prema dolje i prebacit u landscape( radi ok samo u reduced transparency modeu )youtube zakretanje iz portait u landscape isto jako blokira, kretanje kroz menije, pogotovo u meniju za mjenanje wallpapera itd ... vjerovatno je zbog 1080p ekrana... tj nadam se.

Ovo za zaokretanje youtube-a je tako kod svih, to je do aplikacije, ne do iphone-a.

14 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Ovo jednostavno nije istina. Imao sam nekad nexus 4 sluzbeni i rec da rade isto je apsurd

nisam android fanboy ili nešto ali govorim cinjenice... nexus je na zadnjem androidu 5.0.2 koji radi puno bolje od prethodnih verzija... jednostavno mi je čudno da radi tako iphone, ali kao što rekoh možda nije 6+ optimiziran, treba pričekat nove updatove.

evo i dokaza da posjedujem oba mobitela, da ne bi bilo da u prazno pričam.

mislio sam i uploadat video ali tcomovim uploadom naprosto nemoguće

12 godina
Iphone 6

Ma nitko nije rekao da lazes al cekaj jos malo pa onda prosudi jucer si tek kupio mobitel. Vidjet ces kroz nekih mjesec dana kolkiko je iphone fluidan bas u svemu. Nemozes u dan dva procijenit tako nesto

4 5 hvala 0
14 godina
s-type15 kaže...

Uzeo sam jučer iphone 6 plus, nisam nešto pretjerano zadovoljan performansama, čak suviše i razočarao sam se ... ukupno gledajući radi dosta slično kao i moj predhodni mobitel ( nexus 4 ) 

Hmmmmmm kolega dragi, ja sam prije iPhone 6 Plus imao SGN II i po svemu sam prezadovoljan u odnosu na njega. 

Ne samo da je brži, barem od SGN II u otvaranju svkojeg od stranica pa do YT videa, ali još jedna stvar, prelazak iz portrait u landscape ekrana na osnovnom zaslonu, gdje to na onom nije barem originalno SW bilo moguće, osim uz uporabu nekih launchera. 

Uz sve navedeno, BTW, po kojem ključu ste baš našli usporediti iPhone 6 Plus sa Nexus 4 mobom, pa skorom nikakva poveznica se ne može uzeti realno u obzir. 

Da je u obzir uzet "iPhone 6", ajde de, ako ništa, tu su negdje po gabaritima, fizički.

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
Iphone 6

ma yt aplikacija ne valja. tj steka svima . probajte u safariju upisat yt otvorit video pa prebacivat u landscape i nazad u portrait . ako ti steka nesto probaj napravit repair softvera, jer po pravilu sve treba super radit . ja sad iskreno nezz kako rade nova motorola i novi nexus 6. jer nisma probao. ali ove ostale od samsunga , sonya, lg, htc-a sam siguran da je iphone bolji(brzi, fluidniji) i opet napominjem ne znaci to da se npr htc one rusi svako 20 min i otvara apk 30 sec duze od ip. razlike su u sekundama i lagu. a nekome lag i 3 sec duze cekanje ne znaci nista u zivotu.

1 1 hvala 0
13 godina
s-type15 kaže...
omomomomoomm kaže...

Ovo jednostavno nije istina. Imao sam nekad nexus 4 sluzbeni i rec da rade isto je apsurd

nisam android fanboy ili nešto ali govorim cinjenice... nexus je na zadnjem androidu 5.0.2 koji radi puno bolje od prethodnih verzija... jednostavno mi je čudno da radi tako iphone, ali kao što rekoh možda nije 6+ optimiziran, treba pričekat nove updatove.

evo i dokaza da posjedujem oba mobitela, da ne bi bilo da u prazno pričam.

mislio sam i uploadat video ali tcomovim uploadom naprosto nemoguće

Cek još malo pa ce te uspiti uvjeriti da ne vidis dobro !

Ja potvrdjujem njegovu pricu (dio oko fluidnosti 6+) dosta lose iskustvo

5s i 6+(oba sam drzao u ruci) nisu ni blizu u istoj kategoriji po fludnosti UI,da se razumijemo na istom OS-u

Nisam nikakav fanboy za razliku od vecine na ovoj temi,pripremio sam 6K da kupim 6+ ali .... kao da me netko polio hladnim tusem

Progledao sam mu kroz prste nedostatak snimanja u 4K i mono zvuk

Bojim se da se ceka 6s+ ili kako se bude zvala sljedeca iteracija 

16 godina
omomomomoomm kaže...

Ma nitko nije rekao da lazes al cekaj jos malo pa onda prosudi jucer si tek kupio mobitel. Vidjet ces kroz nekih mjesec dana kolkiko je iphone fluidan bas u svemu. Nemozes u dan dva procijenit tako nesto

6+ vs Nexus 5 (KK)?

Nexus 5.

6 vs Nexus 5(KK)?

iP6

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 14:26 (Mitch).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

6+ vs Nexus 5 (KK)?

Nexus 5.

što ispada kao što sam prvotno usporedio .... 6+ vs Nexus 4 (Lollipop) = više manje slično,

ali kao što sam već par puta ponovio updatovi će valjda ispraviti situaciju, nadam se da nije moguće da se hardwer ne može nositi sa ekranom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 14:36 (s-type15).
16 godina
Pricao sam vec o tome da bi RAM bio problem, ali kod mene na 8.1.1 sve radi mrak
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
Iphone 6

Ja sam isto imao problem sa lagom na 6 plus prvih dan-dva, vjerojatno dok se sve nije posložilo od backupa. Kasnije se stanje dosta popravilo ali je to jos uvijek daleko od 5S koji je radio gotovo savršeno. 6 plus zalaga bas na nekim banalnim mjestima. Najviše ga muči okretanje u landscape u gotovo bilo kojoj aplikaciji osim appleovih predinstaliranih. Nadam se da je to do optimizacije developera a ne preslabog hardvera za tu rezoluciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Iphone 6

Evo, ovo mi je prvi put u dvije godine da imam jedan mobitel duže od mjesec dana. Za mene je to živo čudo jer radim s mobitelima i svaki tjedan mogu drugi uzeti. Nakon armije flagshipova napokon sam se zaustavio na jednom mobitelu. Iphone 6  16gb 

pa evo par komentara nakon sto je ona početna euforija prošla i nakon sto sam ga već dosta koristio

Izrada - izrada i materijali su na najvišem nivou. Nema škripanja, ružnih spojeva Itd. Najviše mi se svidja kako je ekran na rubu povezan sa kućištem kao da su jedan komad. Ono sto mi se bas i ne svidja je sto je Mob sklizav, ali navikao sam se. Bilo bi mi malo draže da je 3.5mm utor za slušalice na vrhu jer mi je praktičnije kad ga vadim iz džepa. 

Neki su navodili da kamera strši i da se tako može izgrebat. Nema šanse, mjesec dana ga nosim bez ikakve zaštite i ekran i kućište i kamera su u savršenom stanju. 

Ekran - ekran je možda najbolji koji sam vidio na mobu do sad. Ima dovoljnu gustoću piksela da slika izgleda jasno, a strašno je koliko jako može svijetliti. Na direktnom suncu i to ovdje u Splitu ravno u podne sve se jasno vidi bez potrebe promjene kuta uredjaja ili stvaranja sjene. 

Kamera - Iphone uvik ima dobru kameru. E sad sta definira dobru kameru? Po meni kvaliteta video/foto materijala, brzina pokretanja i okidanja slika te jednostavnost korištenja. Sve ove uslove Iphone 6 zadovoljava. Slike su bistre, s puno detalja, realnih boja i sjena. Čak i u zatvorenim prostorima fotografije imaju prihvatljivu količinu buke. Kao dvi najbolje stvari kod kamere bi naveo panoramu (enormno velike i kvalitetne panorame radi) i 240fps video snimanje gdje možete selektirati dio videa koji ce biti slow motion. Super mi je kako jako brzo ulazi u kameru sa lock screena i dozvoljava pregled snimljenog materijala i bez potrebe za unosom pina ili otiska prsta. Edit: E da, ne bi mi smetalo da ima koji piksel vise kad moram nesto cropat

Softver - softver je ono najbolje i najgore kod iPhonea 6 :) neću sada nabrajati sve sto mi je dobro. Izdvojit cu par stvari koje me iritiraju, ako imate koji prijedlog kako da smanjim te poteškoće samo dajte. 

1) tipkovnica - iako u 90% situacija radi kako treba, ovih 10% me autoispravak teksta dovede do ludila. Tako sam dok sam posao ovaj tekst 5 puta opsovao rodbinu svima i svakome. 

2) satrao me dok nisam skužio kako prebacit nesto muzike na njega. Ajde to je valjda vise do itinesa, Al brate mili sta fali Copy pasteu!?

3) može li ga se nekako natjerat da mi prikazuje sve aplikacije u landscapeu kad okrenem mobitel???

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 9:22 (thebatman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

Kolega @thebatman, welcome to aboard, i u temu također!!!!! 

Možda se ja ne bih složio sa količinom interne memorije, odnosno izborom najmanje, ali neka, to je stvar osobnog ukusa, kao i boja mobitela kao i veličina govoreći u čisto tehničkom smislu. 

Da vam probam odgovoriti na vaša pitanja, pa krenimo redom; 

1) TIPKOVNICA, kažete da vas muči samoispravljanje!? Može li jedan dva konkretna SS, čisto da mi bude malo plastičnije prezentiran problem, bojim se da vas ovako nisam baš najbolje shvatio. Možda imate "problem" one predictive keyboard tipkovnice, ako se ne varam?!

1) MUZIKA, što je je, u samom početku je pomalo poteško, no kada se spoji USB kabelom komp i mob, samo se od iTunesa zatraži sync onoga čega želite i muzika se prebacuje. Tek kada se muzika prebaci na mobitel, tablet, što god tek onda se sa njom može dalje delati što i kako se hoće. 

3) LANDCSAPE, moram priznati, niti ovo nisam baš 100% razumio, jer ovako kako ste napisali, nisam siguran jeli govorite o landscape prikazu svih aplikacija na jednom screen-u, ili o nekoj otvorenoj i pokrenutoj aplikaciji a koja se neka iz portrait moda u landscape mod postaviti?! U ovom drugom slučaju je odgovor simple as that jednostavan, aplikacija od strane autora NIJE predodređena za rad u landscape modu i to je to, nažalost!! 

Bez obzira na sve, drago mi je da ste se "ZADRŽALI" na iPhone-u, i da vas služi u mjeri koju se i očekuje, ali bih IPAK predložio uzimanje kakvog zaštitnog covera, jer za nesreće treba najmanje, a onda se je kasno kajati i plakati za prolivenim mlijekom, zar ne?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone 6

jedna mala galerija slikica, prvi ajfon i zadnji ajfon u kadru, dizajn prvog ajfdona neopisivo podsjeća na šesticu, obli rubovi, jedino je deblji 3x, ostalo vrlo slično

http://imgur.com/a/Uwsw9

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mamutarka kaže...

jedna mala galerija slikica, prvi ajfon i zadnji ajfon u kadru, dizajn prvog ajfdona neopisivo podsjeća na šesticu, obli rubovi, jedino je deblji 3x, ostalo vrlo slično

http://imgur.com/a/Uwsw9

Siroti u losem je stanju. Moj izgleda znatno bolje. Plasticnjake sam preskocio, a doma osim 2g imam i 4, 4s, 5s i sad dolazi 6+.

16 godina
neaktivan
Iphone 6

a da, jadan se napatio, možda ga restauriram, ima po ebayu dijelova..al fora je za usporedbu sa 6+

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Iphone 6

Evo stavio sam ultra tanku zaštitu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6

Bas me zanima dal se i na 6ici sve pozna na kucistu kaoni nab5s. 5s je meni najljepsi iphone ali je uzasno osjetljiv na apsolutno sve. Meni je cijelo kuciste iskraho na svim rubovima.

0 0 hvala 0
17 godina
thebatman kaže...

Imam istu siliknsku masku i Silver šesticu. Mada mi je najbolje bez ičega.

12 godina
neaktivan
Iphone 6

Pozdrav zanima me gdje je najjeftinije kupit iPhone 6? Gdje cu najjeftinije proc,uzet kod nas na pratplatu,preko nekog web shopa i slicno...

0 0 hvala 0
14 godina
zanimatelj kaže...

Pozdrav zanima me gdje je najjeftinije kupit iPhone 6? Gdje cu najjeftinije proc,uzet kod nas na pratplatu,preko nekog web shopa i slicno...

Ovo je moje iskustvo u T-COM-u, istina za iPhone 6 Plus, ali to je samo nijansa do iPhone-a 6. 

Dakle, obzirom sam bio uredan unazad nekoliko godina sa plaćanjem računa, imao sam mogućnost uzeti mob uz produženje ugovora nepunih četri mjeseca prije isteka roka u ožujku ove godine. Nadoplata usluge "HOP" će biti inkorporirana u iznos računa a u iznosu od 55.00 kuna, koju lipu manje. 

Drugi korak, ustvari prvi, je bila provjera koliko mi bivši mob vrijedi, a koji link na T-COM-ovu stranicu za provjeru imaš negdje u sredini ovih stranica o iPhone-u 6/6 Plus. Kada sam ukucao podatke i IMEI svog moba, dobio sam iznos na koji mi je procjenjen stari mob, konkretno 936.00 kuna otprilike, za koji mi je iznos umanjena cijena za koju bih inače kupio, bez popusta/prebijanja cijene. 

U mojem slučaju, cijena bi bila oko 1898.00 tu negdje kuna plus 24 mjeseca po 100.00 kuna uz račun, što možda i nije premali iznos, ali na 24 mjeseca rastegnuti cijenu od 4600.00 kuna je relativno preživljivo. 

Umalo sam pozabio napomenuti da je moj belowed gadget sa internom memorijom od 64GB, stoga, u tvojem slučaju priča se može razlikovati u preko nekoliko detalja, kao fizička veličina, veličina interne memorije, hoćeš li ponuditi ikakav mob za sniženje cijene, u kakvoj ćeš tarifi i kod kojeg operatera potražiti mob, i tako dalje nekako. 

Bez obzira na sve, biti će mi vrlo drago kada uzmeš svoj novi iPhone gadget, pozdrav tebi i sretno, budi zadovoljan kao i ja sa svojim.

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Mogu pitat di si "nabavio" tu maskicu? Posto mi sutra dolazi 6+ 64gb (narucio vec 22. 12. - tmobile ).

Meni je isto skupo bilo prilicno na prvu loptu sve to skupa. no prodao sam svoj 2 god. stari 4s za 1000kn, prodao novu nokiju lumiu koju sam dobio na natjecanju isto 1000 kn.

Nazvao agenta za poslovne korisnike, dao mi je popust na xxl tarifu + uredzaj= 325kn/mj +2k kuna mob.ako snizim tarifu jos kasnije i ne cini mi se tak skupim, makar sam student.. aha pretplata nije moja :) 

sad da sam mogo ulozit tih 3k kuna nekuda, mogao sam..ali opet solidan novi smartphone kosta 200€ na vise.. ako ne potrosis novce, jih usparas? diskutabilna stvar..  no to je samo moj pogled.

www.mmw.hr
17 godina
neaktivan
Jedno pitanje. Uzeo sam na rate uređaj nedavno. Da li rata za uređaj dolazi na računu ili se on posebno plaća? Prva rati bi ni trebala biti u 2 mjesecu, a sada sam primjetio da na otplatnom planu piše drugi broj poziv na broj.
I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
17 godina

Dolazi zajedno sa računom. :)

Steam: tanelorn666, PSN: tane666, XBLA: tanelornius, Origin: tanelorn666
14 godina
neaktivan
Iphone 6

Imam Spigen Neo Hybrid gunmetal maskicu za iPhone 6 plus. Maskicu je nova zapakirana, ako je netko zainteresiran za kupnju neka mi pošalje PM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

Ma koliko se ekipa brusila na selfie kamere, ekipa zna koji je gadget za isto N A J B O L J I!!!! 

LINK; http://blog.gsmarena.com/francesco-totti-uses-iphone-6-create-popular-football-selfie/

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Iphone 6
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Ma koliko se ekipa brusila na selfie kamere, ekipa zna koji je gadget za isto N A J B O L J I!!!! 

LINK; http://blog.gsmarena.com/francesco-totti-uses-iphone-6-create-popular-football-selfie/

Sad kad znaš da ga Totti koristi za selfije, ima li tvoj beloved gadget IPhone 6 Plus ijednu manu?

14 godina
rbalic kaže...
ATJLučko kaže...

Sad kad znaš da ga Totti koristi za selfije, ima li tvoj beloved gadget IPhone 6 Plus ijednu manu?

Kolega, hahahahahahahaha smijem vam se od uha do uha, kao onaj u crtiću "Mariolino", jer kroz ovaj vaš post očitavam tešku opterećenost mojim belowed gadgetima, ali neka, za dobrim konjem se je oduvijek prašilo, ako me razumijete!!!!

Za vašu potpunu informaciju, ja imam iPhone 6 Plus, tako da, i Francesco malo kaska zamnom po gabaritima "svojeg" gadgeta! 

Da, za kraj ovog posta, za mene moj iPhone 6 Plus nema niti jedne mane, jer ako nešto i neznam kako uraditi sa njim na njemu, ja ću to i naučiti, mene to niti smeta niti pere. Meni je apasolutno bitnije i draže imati onaj feeling u rukama kada ga držim, da ne spominjem završnu kvalitetu obrade, pa i dizajn a redovita podrška urednim update-ima, da niti ne spominjem, pozdrav!!!! 

ATJ Lučko
12 godina
Iphone 6

Naravno da ima ko i svaki drugi 👍

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iphone 6

Ja ne kužim kako možeš biti tako zaluđen komadom stakla i aluminija. Pa daj budi malo realan i prihvati neki nedostatak ili kritiku na uređaj. Ni jedan uređaj nije savršen pa tako ni tvoj beloved Iphone 6 plus. Da se razumijemo i ja ga posjedujem i volim Appleove proizvode ali ne tvrdim da je uređaj bez mane. Evo za početak ne smeta ti sto uređaj lagga osjetno vise od 5S? Ne smeta ti sto ima samo 1 gb rama pa ti nakon sto izađeš iz browsera sa 4 otvorene stranice, nakon ulaska u recimo FaceBook opet mora refreshati stranice? Uređaj je dobar, zapravo odličan ali nije bez mane.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice