Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 445.179
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Iphone 6
rapajic_st kaže...

749 + pdv njihov

mislim da su cijene tamo bez tax..

Šta da? Nisam to znao, a koliko on iznosi? Ali svejedno je to cijena 64 GB modela kolko kod nas košta 16 GB.

*Pronašao u New Yorku iznosi 8,7% što bi značilo da če me izać 4890kn što je opet neusporedivo s našim cijenama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 21:11 (Matthew26).
11 godina
neaktivan
Iphone 6

Ne znam koliko ste informirani, ali vani je jailbreak za iOS 8-8.x, jel ima ovdje mozda netko da je napravio jb na iPhoneu 6(+) i kakvi su dojmovi?
Moj 4S sve lijepo i glatko odradjuje na 8.1, ukljucujuci i jailbreak, samo treba sacekati jos koji tjedan-dva da se bitniji tweakovi updateaju za rad na iOS-u 8+, i sve ce bit super!

iPhone 4S, iOS 8.0/7.1.2

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iphone 6

http://appleinsider.com/articles/14/10/23/iphone-6-plus-users-report-persistent-unexplained-crashing-issues-possibly-tied-to-large-app-libraries a bravo, šta su oni htjeli, nakote milijardu aplikacija na uređaj i sada hoće da radi kao da ima samo par bitnih aplikacija gore, a još developeri (ne znam iz kojeg razloga) nisu optimizirali sve aplikacije za rad na iPhone 6/6plus

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
1 4 hvala 1
15 godina
neaktivan

iphone 6 je dosta uređaja spržio po pitanju brzine

14 godina
Matthew26 kaže...

Frend je u New Yorku od 3.-16.11. i uzet če par komada. Znači moj je 64 GB Silver otključani za 749$. Eto, to je cijena koju sam voljan platiti. A ne ovim našim lopovima plaćati sulude marže i tarife.... 

rapajic_st kaže...

749 + pdv njihov

mislim da su cijene tamo bez tax..

ispravak:

zvao brata tamo.. ide plus taxa.. 800tinjak dolara je 64gb

Jel bi mogao jedan od vas dva uzet prek tih prijatelja, brata 6 Plus 64GB Gold?

Hvala, lp!

1969 Dodge Charger R/T
13 godina

Sta je tu dobra vijest, ukupno je iPhone dobio 9-7 i to uz minimalnu razliku protiv uredaja koji je izaso prije pola godine...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
SimeKZ kaže...

Sta je tu dobra vijest, ukupno je iPhone dobio 9-7 i to uz minimalnu razliku protiv uredaja koji je izaso prije pola godine...

Dobra je vijest to da je iPhone daleko najbolji uređaj što se tiče performansi zahvaljujući savršeno usklađenom hardwareu i softwareu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 20:49 (jurica_m).
14 godina
odjavljen
Iphone 6

Neznam kakav je iP6, ali trenutno koristim 5s paralelno sa Nexusom 5 i li-la su, rekao bih da nijedan nema prednost

0 1 hvala 0
17 godina
jurica_m kaže...
SimeKZ kaže...

Dobra je vijest to da je iPhone daleko najbolji uređaj što se tiče performansi zahvaljujući savršeno usklađenom hardwareu i softwareu.

Dobra je vijest a je android napredovao u svim smjerovima, a ta razlika je jos manja izlaskom 5.0, tak da komotno stoji uz bok iosu..

Imal sam prije ip5 sa ios 7 i mob je ok, tj ios, nis nekaj extra.. Koristil sam i nexus 5, potonji radi isto ko ip5 kojeg sam imao..

Tak da polako odlazi u povjest android= lag, stekanje itd...

A o savrsenosti iosa kao OSa je malo pretjerano ipak, pa da je ne znam kak stabilan i brz, i on ima bugova...

12 godina
Iphone 6
Ima ali su stvarno minimalni. A android je napredovao cura mi ima galaxy s4 vec godinu i pol i sve je stock na njemu samo sluzbeni update i to je to i mogu rec da mobitel radi bez nekih trzaja.

1 1 hvala 0
14 godina
Ljudi, novi iPhone ima duplo slabiji hardware od HTCa, ako cemo o njemu. Njihov najnoviji flagship (M8) ima cetverojezgreni procesor i dvije gige RAMa, a Appleov flagship dvojezgreni procesor i jednu gigu RAMa i s tim hardwareom je dobio HTCa. Budimo realni, Apple je dugogodisnji majstor na tom polju. S druge strane, Android napreduje sve bolje i bolje i slazem se da je razlika sve manja. No, svatko kupuje sto mu treba.
14 godina
odjavljen
Iphone 6

Apple A8 chipset nije slabiji od Snapdragona 800/801, Cyclone jezgre su ARHITEKTURNO jace i to nadoknadi jergre, iako si u principu u pravu, zatvoreni eko sustav kod Apple-a funkcionira odlicno.. i ocito je da pase puno ljudi

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nemoj brkat broj jezgra sa naprednoscu procesora. Appleu je ovo vec druga generacija armv8 baziranog procesora dok se kod ostalih tek sad pocinju pojavljivat.

Druga stvar je da u iphoneu 6 procesor stvarno i radi na deklariranom taktu dok svi ovi snapdragoni i ostali sta su deklarirani na >2ghz na toj brzini mogu raditi jako kratko prije no sto pocnu throttleat.

Dodajmo tome cinjenicu da se vecina aplikacija vrti na jednoj ili maksimalno 2 jezgre i jasno je da je broj jezgri marketinski trik za privuc neuke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 8:53 (ansha).
14 godina
odjavljen
ansha kaže...

Nemoj brkat broj jezgra sa naprednoscu procesora. Appleu je ovo vec druga generacija armv8 baziranog procesora dok se kod ostalih tek sad pocinju pojavljivat.

Druga stvar je da u iphoneu 6 procesor stvarno i radi na deklariranom taktu dok svi ovi snapdragoni i ostali sta su deklarirani na >2ghz na toj brzini mogu raditi jako kratko prije no sto pocnu throttleat.

Dodajmo tome cinjenicu da se vecina aplikacija vrti na jednoj ili maksimalno 2 jezgre i jasno je da je broj jezgri marketinski trik za privuc neuke.

Jesi li ovo meni odgovorio ili? 

17 godina
ansha kaže...

Istina, mislim da sam negde čital, s 801 u peaku može radit oko 2-3 min. naravno nakon toga počne throttleat, dok proc od ajfona izdrži 20tak min. forsanja, nakon toga poklekne..

Tak da s te strane ajfon je u prednosti, što se tiče iskoristivosti hardvera, a i vidim da neki kukaju radi 1gb rama, pa os je složen da mu 1gb rama bude dost, optimiziran je do daske..

13 godina
Iphone 6

S tom gigom rama ne mogu niš. Barem na 5s i 5. Je, smooth je sve, ali multitaskinga nema.

Moj PC  
0 8 hvala 0
15 godina
protjeran
Iphone 6

Giga rama je druga stvar, to stvarno jest problem i ciganski je sta su tu sparali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 10:57 (ansha).
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
maks0806 kaže...

S tom gigom rama ne mogu niš. Barem na 5s i 5. Je, smooth je sve, ali multitaskinga nema.

Maks, imam u Safariju otvoreno pet tabova, u multitaskingu otvoreno par igrica, otvoren Whatsapp, Viber, Tapatalk, Youtube, Instagram i još nekoliko aplikacija i sve radi savršeno fluidno i multitasking radi odlično. Riječ je o 5S-u.

Inače, odlučio sam preskočiti iPhone 6 i čekat ću dogodine 6S koji bi trebao imati više RAMa, iako je za moje potrebe ovo sasvim dovoljno kad znamo kako snagu raspoređuje iPhoneov hardware. S moje strane, nema smisla mijenjati uređaj svake godine, bar što se tiče iPhonea kad im je podrška fenomenalna.

13 godina
Iphone 6

Ne govorim o fluidnosti... govorim o multitaskingu kojeg nema. otvorim fejs zatvorim ga, otvorim jos dva appa i fejsa nema. Možeš ti softverski optimizirati koliko želiš, ali rama fali... 

Mislim imam doma ip 5 5s 6 itd, stari mi se bavi popravljanjem istih pa znam. Ništa ih ne bi koštalo staviti gigu rama više kad već naplaćuju mob više od ostalih a daju upola manje...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 14:04 (maks0806).
Moj PC  
0 5 hvala 0
12 godina
Iphone 6
Mizda ti ih stari popravlja ali sto to govori da si ti strucnjak i da govoris o fluidnosti iphonea? Trenutno imam otvoreno 20-ak appova i 7-8 tabova i mob radi kao da nista nije upaljeno. Iphone je kralj sto se tice fluidnosti i tocka. Velika velica ljudi koja kupi iphone iglavnom i ostaje vjerna iphonu sto bas nebi rekao da je slucaj sa androidom.

6 0 hvala 0
13 godina
Iphone 6
Po meni osobno multitasking nije nesto extra, ali maks pretjerao si s ta 2 app i FB. Evo ja na 5s otvorio FB, i uz njega pootvarao jos 7-8 appova i nije se izgasio. Gasenje se zna javiti u safariju kada imas otvoreno 5,6 teskih web stranica pa se zadnje otvorene gube iz rama.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
omomomomoomm kaže...
Mizda ti ih stari popravlja ali sto to govori da si ti strucnjak i da govoris o fluidnosti iphonea? Trenutno imam otvoreno 20-ak appova i 7-8 tabova i mob radi kao da nista nije upaljeno. Iphone je kralj sto se tice fluidnosti i tocka. Velika velica ljudi koja kupi iphone iglavnom i ostaje vjerna iphonu sto bas nebi rekao da je slucaj sa androidom.

Ja nisam nijednom rekao da nije fluidan... Dapace prefluidan je xD Te animacije me iskreno živciraju, predugačke su, pa na jailbreaku uvijek stavim da se ubrzaju 10x pa ko da ih nema.

Dobro, mozda jesam pretjerao na dva appa,ali cesto mi se dogoditi znalo da mi se facebook ponovno ucitava nakon sto bi nesto drugo radio. Mozda zbog jailbreaka, ne znam, ali bez jailbreaka ne mogu koristiti iphone da ga ubiješ...

Sve stoji što vi kažete, ali ja i dalje tvrdim da za mob skuplji od bilokojeg drugog, ima manjak hardverskih specsa. Jest da on radi fluidno, ali da ga je*eš mogli su 2gb rama staviti. 

14 godina
maks0806 kaže...
omomomomoomm kaže...

Ja nisam nijednom rekao da nije fluidan... Dapace prefluidan je xD Te animacije me iskreno živciraju, predugačke su, pa na jailbreaku uvijek stavim da se ubrzaju 10x pa ko da ih nema.

Dobro, mozda jesam pretjerao na dva appa,ali cesto mi se dogoditi znalo da mi se facebook ponovno ucitava nakon sto bi nesto drugo radio. Mozda zbog jailbreaka, ne znam, ali bez jailbreaka ne mogu koristiti iphone da ga ubiješ...

Sve stoji što vi kažete, ali ja i dalje tvrdim da za mob skuplji od bilokojeg drugog, ima manjak hardverskih specsa. Jest da on radi fluidno, ali da ga je*eš mogli su 2gb rama staviti. 

I šta bi bilo da su stavili 2GB rama? Misliš da bi bolje radio? LOL iOS ne može ni tu jednu gigu iskoristiti, a kamoli dvije, pa čemu onda stavljat dvije ajde mi objasni? Kad je u Full loadu koristi cca 800MB rama. Jbt koliko djeca drkaju na te rame i procesorske jezgre pa to nije normalno. Ste čuli kad za marketinške trikove?
1969 Dodge Charger R/T
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 11:27 (Stolnik).
14 godina
odjavljen
Iphone 6

Evo ja vec par dana koristim iP5s uz Nexusa 5 i mob stvarno radi fantasticno, iako ima gigu RAM-a bez problema se nosi sa Nexusom od 2Gb RAMa, rade podjednako fluidno, ali eto neke musice na iOS-u me jako smetaju..ali sve u svemu manjak RAM-a ne vidim kao problem

1 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6
Musica imaju svi savrseni OS ne postoji ali ios ih ima najmanje to je sigurno. Windows phone je isto fantastican OS ali muci ga store tj market aplikacije su u banani ali polagano napreduju. A facebook ti se opet loada zatobjet trazi sto je novo konstantno. A i facebook app tesko radi od ios 8 updatea ali sad su ga vec popravili ali ne do kraja.

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Iphone 6

Nebih se bas slozio da iOS ima najmanje musica, rekao bih da je to ipak stvar ukusa

1 3 hvala 0
13 godina
Iphone 6

iOs ima najviše mušica... Ok stabilan je (8.x.x baš i ne ali budu to sredili valjda) ali ima daleko najmanje funkcija i slobode korištenja. Jailbreakom dobijem ono što na androidu imam stock. Nekom kom treba za pozive poruke internet i osnovne stvari telefona je super, tu nema priče. Jednostavan je i pouzdan. I ima jabuku iza :P ,ali i dalje ne vidim što opravdava toliki price premium :/

Moj PC  
2 6 hvala 0
12 godina
Iphone 6
A aj mi reci sto ti to tako dobro imas na svojem androidu?

5 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
omomomomoomm kaže...
A aj mi reci sto ti to tako dobro imas na svojem androidu?

Evo ja bih rekao par prednosti Androida (po mom misljenju), kao i mane iOS-a koje sam primjetio koristenjem iPhone kroz skoro tjedan dana

-nedostatak OTG funkcije

-file manager

-tasker aplikacija na androidu (najbolja aplikacija koja postoji)

-jednostavniji multitasking

-iTunes (ovo mi jako dize tlak)

Dakle na Nexusu si spojim hard disk bez beda, koristim neke podatke sa njega, spojim stick, gledam film kad mi zatreba, preko tasker aplikacije imam brdo mogucnosti, multitasking mi je na Nexusu puno jednostavnije rijesen, a iTunes mi je nekako trn u oko na iOS-u

ali iPhone iako ima manjak funkcija, te koje ima rade - bezprijekorno, svaka cast na ispoliranosti 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice